galakty 5 065 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Ta fama będzie się za nimi długo ciągnęła, ja pewnie zostanę przy MSI/Gigabyte.
Lameismyname 3 943 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca 2 minuty temu, galakty napisał(a): Ta fama będzie się za nimi długo ciągnęła, ja pewnie zostanę przy MSI/Gigabyte. Otóż to. Kiedyś latami trzymała ich się łatka badziewnego producenta - z resztą były ku temu podstawy solidne. Ciężko przypomnieć sobie producenta płyt z taką awaryjnością. Przez wiele ostatnich lat wyrobili sobie opinię firmy, która daje więcej jak konkurencja, co z punktu ekonomicznego zachęciło ludzi. No ale teraz ta wtopa... wszystkie płyty AM5 z problemami, niezależnie od modelu i chipsetu. No porażka po całości. Dla mnie osobiście MSI i Gigabyte najpewniejsze. Co do Gigabyte - nigdy się na ich płytach nie zawiodłem, a jak w końcu zawiodłem się na wadliwym monitorze, to załatwili temat po profesorsku udowadniając, że nie zostawiają klienta na lodzie. Szanuję.
Art385 490 Opublikowano 12 Czerwca Opublikowano 12 Czerwca Ja poszedłem w MSI, bo Tomahawka w odmianie do Aorusa nie musiałem wysyłać na gwarę. No i znowu mam tomahawka tylko w tytanowym kolorze. Powiem tylko, że kozacki mobasek. Tomahawk B550 zarchiwizowany na półce z 5800x i 32 GB ramu.
Lameismyname 3 943 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu No nie wytrzymałem... @Krzysiak będzie zalewał
Lameismyname 3 943 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Teraz, Dimazz napisał(a): też myślę nad kupnem tej płytki Moim zdaniem w tej cenie to bdb opcja. Oczywiście jak ktoś ma bardziej... entuzjastyczną skrzynkę. Do jakiegoś 7500F trochę overkill.
j4z 1 816 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 18 minut temu, Lameismyname napisał(a): No nie wytrzymałem... @Krzysiak będzie zalewał Panie weź Ty się z granie lepiej. 😀 1
Lameismyname 3 943 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) 4 minuty temu, j4z napisał(a): Panie weź Ty się z granie lepiej. 😀 Chcesz o tym porozmawiać? Edytowane 12 godzin temu przez Lameismyname
j4z 1 816 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) W sensie chcesz pokazać, że od 19 dbi nie grałeś? To cwaniak, edytował. I dlatego dzieci, zawsze trzeba cytować, wbrew moderacji. Edytowane 12 godzin temu przez j4z
Lameismyname 3 943 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) 1 minutę temu, j4z napisał(a): W sensie chcesz pokazać, że od 19 dbi nie grałeś? W sumie trochę ostatnio się opuściłem bo miałem inne rzeczy na głowie ale nie to, że nie gram Teraz na raty przechodzę Silent Hill 2 chociaż jakoś mnie nie wciągnęło 1 minutę temu, j4z napisał(a): To cwaniak, edytował. I dlatego dzieci, zawsze trzeba cytować, wbrew moderacji. Masz mnie, przyznaje się bez bicia Ale akurat ostatnio nie miałem czasu. Generalnie raczej takie dziury mi się nie zdarzają. Edytowane 12 godzin temu przez Lameismyname
j4z 1 816 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Teraz, Lameismyname napisał(a): Silent Hill 2 Ja się bałem. Niby nic strasznego nie było, ale jakoś mnie @caleb59 tak nastawił, że jak tylko wlazłem do pierwszego budynku po zamieci i zrobiło się ciemno, zmoczyłem pieluchę. xddd
Lameismyname 3 943 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Teraz, j4z napisał(a): Ja się bałem. Niby nic strasznego nie było, ale jakoś mnie @caleb59 tak nastawił, że jak tylko wlazłem do pierwszego budynku po zamieci i zrobiło się ciemno, zmoczyłem pieluchę. xddd A dla mnie jest nudnawo. Każdy mówił "jakie straszne", a tutaj dżumandżi. To chyba jest coś na zasadzie, że jak klimat nie podejdzie i nie wciągnie to i człowiek jakoś tak bardziej krytycznie podchodzi i nic nie robi na nim wrażenia. Tytuł na pewno dobry, szanuję. Ale jakoś mnie nie porwał. Dużo bardziej wolę dynamicznego Resident Evil Requiem.
j4z 1 816 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu RE również bardzo mi się podobał, choć nic nowego nie pokazali.
Krzysiak 3 141 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu @Lameismynameakurat to rozumiem, bo sam zmieniałem mobka rok temu...dla wyglądu 1
wallec 1 755 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 40 minut temu, Lameismyname napisał(a): No nie wytrzymałem... @Krzysiak będzie zalewał Ah ta przyszłościowa platforma na której nie trzeba wymieniać płyt głównych 1
Lameismyname 3 943 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Teraz, wallec napisał(a): Ah ta przyszłościowa platforma na której nie trzeba wymieniać płyt głównych Bo nie trzeba ale jak ktoś lubi żonglować sprzętem dla sportu to czego nie? Różnica jest drastyczna: - przy następnych dwóch generacjach procesorów AMD MÓGŁBYM nie wymieniać obecnej płyty (B650) - przy następnych dwóch generacjach procesorów Intela Ty będziesz MUSIAŁ wymienić płytę przynajmniej RAZ albo nawet DWA. Jak ktoś tego nie widzi, to cóż... 10 minut temu, j4z napisał(a): RE również bardzo mi się podobał, choć nic nowego nie pokazali. A mi się akurat bardzo podobał. Bardziej od VIllage, który mnie urzekł. Jeszcze bardziej od Biohazard, który był niezły. No nie wspomnę o remake 2/3/4 bo to inna para kaloszy. 10 minut temu, Krzysiak napisał(a): @Lameismynameakurat to rozumiem, bo sam zmieniałem mobka rok temu...dla wyglądu A tak mnie naszło. Sprzedam B650 to ten gips nie wyjdzie przesadnie po kieszeni.
Krzysiak 3 141 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 7 minut temu, wallec napisał(a): Ah ta przyszłościowa platforma na której nie trzeba wymieniać płyt głównych Kaprys a mus to dwie różne sprawy 2 1
wallec 1 755 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Co nie zmienia faktu że na intelu nie wymienia się tak często @Lameismyname fajna płytka, gratki, trochę droga jak na tak stary chipset ale trzymam kciuki że AMD przy okazji premiery nowych prockow nie wymusi zmiany na x970 przez dodanie nowych funkcjonalności niedostępnych na x870!
Krzysiak 3 141 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) 9 minut temu, wallec napisał(a): Co nie zmienia faktu że na intelu nie wymienia się tak często Co nie zmienia faktu, że nie rozumiesz o co chodzi, jeśli naprawdę jego wymianę bierzesz za argument przeciw amd Może na intelu by zmieniał częściej dla kaprysu Edytowane 11 godzin temu przez Krzysiak 2
wallec 1 755 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu To nie dla kaprysu. Biorac AMD zawsze idzie sie na kompromis oszczędzania i rezygnowania z czegoś. Kupil najpierw b650m ASRock golas, potem b650 trochę lepsiejsza teraz jeszcze lepsza -> było brać od razu coś dobrego np intela Tak samo jest z GPU i prockami. Bierzesz rx 9070 9070xt bo jest dobry i tani ale ma kiepski raytracing/pathtracing/dlss/programy ale jakbyś miał wolne siano to nvidia wjeżdża od razu. z prockami to samo. kuoujesz 9800x3d i musisz iść na kompromis że masz tylko dobrą wydajność w grach a wszystko pozostałe jest kiepskie ;)
Phoenix. 6 909 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Godzinę temu, Krzysiak napisał(a): Kaprys a mus to dwie różne sprawy Znowu ten imbecyl sie odpalil
Grolshek 1 228 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) 1 minutę temu, Phoenix. napisał(a): Znowu ten imbecyl sie odpalil Jakby @Krzysiak go nie cytował to bym tych durnot nie widział Po diabła dyskutować z pomalowaną na niebiesko ścianą? Edytowane 10 godzin temu przez Grolshek
Krzysiak 3 141 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) @wallecale to nie wina amd że @Lameismyname oszczędzał na mobkach zamiast kupić od razu coś lepszego ps. Intel nie ma lepszego CPU do gier niż on posiada Gdybym potrzebował wydajności poza grami brałbym też amd...tyle że nie 8/16 Żadnym kompromisem dla mnie nie było kupienie 9800x3d, bo nigdzie poza grami nie potrzebuję jego wydajności...poza nimi mi wystarczyłaby wydajność 8400f Edytowane 10 godzin temu przez Krzysiak 3
Phoenix. 6 909 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu A ja miałem kaprys i kupiłem 9850xd i mam w co taki idiota sobie myśli 🤣 Trzeba robić swoje i się tym bawić 👌 1 1
Krzysiak 3 141 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu @Phoenix.właśnie miałem pisać, że zaraz będziesz podany jako kolejny argument przeciw amd, bo dla kaprysu co chwila zmieniasz cpu I to na pewno wina amd 24 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Znowu ten imbecyl sie odpalil 3
Rekomendowane odpowiedzi