wamak 372 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca 1 minutę temu, hubio napisał(a): Nawet nie ma żadnej pewności czy to była wina karty a nie np. jakiegoś łącza zasilania czy PCI na płycie głównej. Pewnie, że nie ma pewności. Sęk w tym, że jeśli user miałby pewność sprawności karty, to by jej nie sprzedawał. 3 minuty temu, hubio napisał(a): Przeciez OP wam pisze, że azjata nie bierze tego do zastosowań domowych tylko komercyjnych i ogarnia pięknie temat! To zależy, czy kupiec był poinformowany o objawach komputera z zainstalowaną tą kartą. Z tego, co przeczytałem wnioskuję, że kupiec nie wiedział o tych problemach. 1
AudRob 495 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca 7 minut temu, hubio napisał(a): Szkoda słów... OP sprzedał kartę na gwarancji i do tego osobie, która na bank ogarnia temat GPU skoro coś wylutowuje i łączy... A tu w wątku na stosie go chcecie spalić... Nawet nie ma żadnej pewności czy to była wina karty a nie np. jakiegoś łącza zasilania czy PCI na płycie głównej. Przeciez OP wam pisze, że azjata nie bierze tego do zastosowań domowych tylko komercyjnych i ogarnia pięknie temat! Nawet jak coś jest z kartą to sam to ogarnie albo załatwi przez serwis mając większą możliwość przekonania bo ma większą wiedzę od OP... Ale jaja , chłopie Azjata , nie płaci 2k Euro za kartę którą jest uszkodzona na części . r0ZUMIEM 500 euro to może.
hubio 1 345 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca (edytowane) @wamak bzdura!!! Czasami jak nie wiadomo co się dzieje to ma się tak dość, że się sprzedaje po prostu... Karta jest na gwarancji więc nowy nabywca jest w pełni chroniony. A nawet jakby nie była to w Polsce, (nie wiem jak w UK, ale zakładam, że podobnie) KUPUJĄCY JEST CHRONIONY przez KC w zakresie rękojmi, która dotyczy także osób fizycznych. @AudRob a przepraszam ty tam byłeś? Rozmawiałeś? Wiesz? Jest obecnie ogromny popyt na Ai. A moim zdaniem to nie karta jest uszkodzona co potwierdza choćby diagnoza serwisu gdzie była katowana parę dni!!!! Nawet tu OP ma podkładkę!!! Szkoda po prostu słów na ludzi i nagonki stada po forach!!! Ja prd... Edytowane 22 Czerwca przez hubio 1
AudRob 495 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca (edytowane) 13 minut temu, hubio napisał(a): Szkoda słów... OP sprzedał kartę na gwarancji i do tego osobie, która na bank ogarnia temat GPU skoro coś wylutowuje i łączy... A tu w wątku na stosie go chcecie spalić... Nawet nie ma żadnej pewności czy to była wina karty a nie np. jakiegoś łącza zasilania czy PCI na płycie głównej. Przeciez OP wam pisze, że azjata nie bierze tego do zastosowań domowych tylko komercyjnych i ogarnia pięknie temat! Nawet jak coś jest z kartą to sam to ogarnie albo załatwi przez serwis mając większą możliwość przekonania bo ma większą wiedzę od OP... Co nie zmienia faktu , że sprzedający Azjatę czy tam Polaka ,nie poinformował jak karta się zachowuje . Po odesłaniu z serwisu. Edytowane 22 Czerwca przez AudRob 1
hubio 1 345 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca (edytowane) @AudRob nie musiał!!!! Nie miał takiego obowiązku ani prawnego ani etycznego!!! Diagnoza serwisu - papier - ma ZNACZENIE... a nie jakiś czarny ekran który mógł być spowodowany przez mainborad, wtyczkę albo nawet software!!! @userKAMIL proponuję Ci, żebyś nie kupował nowej karty, przynajmniej teraz tylko postawił od nowa kompa... Ja bym na twoim miejscu kupił nową płytę główną, wziął tylko RAM i dyski z tego co masz, dokupił nowe GPU i postawił ponownie windowsa. Kupiłbym też nowy zasilacz. Edytowane 22 Czerwca przez hubio
AudRob 495 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca 3 minuty temu, hubio napisał(a): @wamak bzdura!!! Czasami jak nie wiadomo co się dzieje to ma się tak dość, że się sprzedaje po prostu... Karta jest na gwarancji więc nowy nabywca jest w pełni chroniony. A nawet jakby nie była to w Polsce, (nie wiem jak w UK, ale zakładam, że podobnie) KUPUJĄCY JEST CHRONIONY przez KC w zakresie rękojmi, która dotyczy także osób fizycznych. @AudRob a przepraszam ty tam byłeś? Rozmawiałeś? Wiesz? Jest obecnie ogromny popyt na Ai. A moim zdaniem to nie karta jest uszkodzona co potwierdza choćby diagnoza serwisu gdzie była katowana parę dni!!!! Nawet tu OP ma podkładkę!!! Szkoda po prostu słów na ludzi i nagonki stada po forach!!! Ja prd... Chłopie wie że karta jest zje..na i ją sprzedaje , życzę Tobie zakupu takiej karty.😢 1 minutę temu, hubio napisał(a): @AudRob nie musiał!!!! Nie miał takiego obowiązku ani prawnego ani etycznego!!! Diagnoza serwisu - papier - ma ZNACZENIE... a nie jakiś czarny ekran który mógł być spowodowany przez mainborad, wtyczkę albo nawet software!!! Dlatego z żadnego forum , kart się nie kupuje. 1
hubio 1 345 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Generalnie pewnych rzeczy używanych się nie kupuje: jak GPU, płyty główne itp. Z używek do PC to ja bym kupił tylko RAM. Natomiast sytuacja zmienia się o 100% jak się kupuje komercyjnie jak ten Azjata bo wtedy się dobrze ogarnia temat.
Kadajo 9 968 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Panowie spokój mi tutaj. Jego sprawa co zrobił. Przypomnę ze karta była na serwisie i ten oznajmił, że jest sprawna. Na tym można zakończyć tą dyskusje. 1 1
AudRob 495 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca 3 minuty temu, hubio napisał(a): nie musiał!!!! Nie miał takiego obowiązku ani prawnego ani etycznego!!! Diagnoza serwisu - papier - ma ZNACZENIE O czym ty mówisz ? Takim papierem może sobie podetrzeć. Tu na forum jest jawnie napisane, że karta dalej , działa tak samo , po odesłaniu z serwisu. Czyli nadal jest uszkodzona , ale została sprzedana. 1 1
JeRRyF3D 2 115 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca (edytowane) Zatem nie ma tematu. Idealne rozwiązanie. Karta sprawia problem, a dla kupca nie ma to znaczeia i problemu nie ma. Układ idelany. Edytowane 22 Czerwca przez JeRRyF3D 1 2
Kadajo 9 968 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca No właśnie się okazało ze nie wiadomo czy to była wina karty. Tyle wiadomo. Reszta to domysły i widzi mi się. 1 1 2
AudRob 495 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Przypomnę ze karta była na serwisie i ten oznajmił, że jest sprawna. Dla mnie w serwisie , stwierdzili że jest z zawiasem wszystko git, a okazało się że dwie tuleje i jeden sworzeń jest do wymiany 😊 1
Kadajo 9 968 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Ale kogo interesują twoje zawiasy. Karta została uznana za sprawna, przeszła testy i tyle. Nie ma żadnego potwierdzenia, że z karta coś jest nie tak. 1 1
AudRob 495 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca 6 minut temu, hubio napisał(a): jak GPU Nie prawda , GPU zawsze można używkę kupić , ale od pewnych ludzi . 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Ale kogo interesują twoje zawiasy. Karta została uznana za sprawna, przeszła testy i tyle. Nie ma żadnego potwierdzenia, że z karta coś jest nie tak. Haaaha nie sprawna ale uznana za sprawną.
Kadajo 9 968 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Jeszcze raz napisze nie ma potwierdzenia ze GPU jest niesprawne, to ty sobie wymyślasz, że jest na 100% niesprawne. Tyle na temat.
Pan Mateoo 780 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): nie ma potwierdzenia ze GPU jest niesprawne natomiast jest pisemne potwierdzenie producenta karty ze karta jest sprawna 2
Kadajo 9 968 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Właśnie. Wiec cała ta zadyma jest co najmniej śmieszna. A może właściciel karty teraz miał do 5 niezależnych serwisów wysłać kartę i poprosić każdy o wystawienie certyfikatu sprawności, bo on chce ja sprzedać. Bo przecież ten z autoryzowanego serwisu nic nie znaczy według niektórych. Komedianci. 1 1
AudRob 495 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca 11 minut temu, Kadajo napisał(a): Jeszcze raz napisze nie ma potwierdzenia ze GPU jest niesprawne, to ty sobie wymyślasz, że jest na 100% niesprawne. Tyle na temat. Chłopie ale gość napisał jawnie że dalej występuje czarny ekran? Po odbiorze z serwisu , więc co ty piszesz?
AudRob 495 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca (edytowane) Ale dobra karta jest niesprawna, raptem po paru miesiącach się sama naprawiła. Edytowane 22 Czerwca przez AudRob
lukadd 3 763 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Cały komp na śmietnik, razem z operatorem 2 1
Kadajo 9 968 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca 1 minutę temu, AudRob napisał(a): Ale dobra karta jest sprawna, raptem po paru miesiącach się sama naprawiła. Ale ty naprawdę nie rozumiesz, w czym problem. Jak zacięta płyta.
AudRob 495 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): Który może być od czegokolwiek. Życzę Tobie zakupu , takiej karty z poświadczeniem z serwisu , że jest sprawna. 😊 1
Kadajo 9 968 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Nie martw się o mnie, nigdy nie kupuje używanych kart. 1
AudRob 495 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Teraz, Kadajo napisał(a): Nie martw się o mnie, nigdy nie kupuje używanych kart. Widzę😊 Kto bogatemu zabroni.
Rekomendowane odpowiedzi