Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, hubio napisał(a):

Nawet nie ma żadnej pewności czy to była wina karty a nie np. jakiegoś łącza zasilania czy PCI na płycie głównej.

Pewnie, że nie ma pewności. Sęk w tym, że jeśli user miałby pewność sprawności karty, to by jej nie sprzedawał.

3 minuty temu, hubio napisał(a):

Przeciez OP wam pisze, że azjata nie bierze tego do zastosowań domowych tylko komercyjnych i ogarnia pięknie temat!

To zależy, czy kupiec był poinformowany o objawach komputera z zainstalowaną tą kartą. Z tego, co przeczytałem wnioskuję, że kupiec nie wiedział o tych problemach.

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, hubio napisał(a):

Szkoda słów... OP sprzedał kartę na gwarancji i do tego osobie, która na bank ogarnia temat GPU skoro coś wylutowuje i łączy... A tu w wątku na stosie go chcecie spalić... Nawet nie ma żadnej pewności czy to była wina karty a nie np. jakiegoś łącza zasilania czy PCI na płycie głównej. Przeciez OP wam pisze, że azjata nie bierze tego do zastosowań domowych tylko komercyjnych i ogarnia pięknie temat! Nawet jak coś jest z kartą to sam to ogarnie albo załatwi przez serwis mając większą możliwość przekonania bo ma większą wiedzę od OP...

Ale jaja , chłopie Azjata , nie płaci 2k Euro za kartę którą jest uszkodzona na części .

r0ZUMIEM 500 euro  to może.

Opublikowano (edytowane)

@wamak bzdura!!! Czasami jak nie wiadomo co się dzieje to ma się tak dość, że się sprzedaje po prostu... Karta jest na gwarancji więc nowy nabywca jest w pełni chroniony. A nawet jakby nie była to w Polsce, (nie wiem jak w UK, ale zakładam, że podobnie) KUPUJĄCY JEST CHRONIONY przez KC w zakresie rękojmi, która dotyczy także osób fizycznych.

@AudRob a przepraszam ty tam byłeś? Rozmawiałeś? Wiesz? Jest obecnie ogromny popyt na Ai. A moim zdaniem to nie karta jest uszkodzona co potwierdza choćby diagnoza serwisu gdzie była katowana parę dni!!!! Nawet tu OP ma podkładkę!!! Szkoda po prostu słów na ludzi i nagonki stada po forach!!! Ja prd...

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, hubio napisał(a):

Szkoda słów... OP sprzedał kartę na gwarancji i do tego osobie, która na bank ogarnia temat GPU skoro coś wylutowuje i łączy... A tu w wątku na stosie go chcecie spalić... Nawet nie ma żadnej pewności czy to była wina karty a nie np. jakiegoś łącza zasilania czy PCI na płycie głównej. Przeciez OP wam pisze, że azjata nie bierze tego do zastosowań domowych tylko komercyjnych i ogarnia pięknie temat! Nawet jak coś jest z kartą to sam to ogarnie albo załatwi przez serwis mając większą możliwość przekonania bo ma większą wiedzę od OP...

Co nie zmienia faktu , że sprzedający Azjatę czy tam Polaka ,nie poinformował jak karta się zachowuje .

Po odesłaniu z serwisu.

Edytowane przez AudRob
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@AudRob nie musiał!!!! Nie miał takiego obowiązku ani prawnego ani etycznego!!! Diagnoza serwisu - papier - ma ZNACZENIE... a nie jakiś czarny ekran który mógł być spowodowany przez mainborad, wtyczkę albo nawet software!!!

@userKAMIL proponuję Ci, żebyś nie kupował nowej karty, przynajmniej teraz tylko postawił od nowa kompa... Ja bym na twoim miejscu kupił nową płytę główną, wziął tylko RAM i dyski z tego co masz, dokupił nowe GPU i postawił ponownie windowsa. Kupiłbym też nowy zasilacz. 

Edytowane przez hubio
Opublikowano

@wamak bzdura!!! Czasami jak nie wiadomo co się dzieje to ma się tak dość, że się sprzedaje po prostu... Karta jest na gwarancji więc nowy nabywca jest w pełni chroniony. A nawet jakby nie była to w Polsce, (nie wiem jak w UK, ale zakładam, że podobnie) KUPUJĄCY JEST CHRONIONY przez KC w zakresie rękojmi, która dotyczy także osób fizycznych.

@AudRob a przepraszam ty tam byłeś? Rozmawiałeś? Wiesz? Jest obecnie ogromny popyt na Ai. A moim zdaniem to nie karta jest uszkodzona co potwierdza choćby diagnoza serwisu gdzie była katowana parę dni!!!! Nawet tu OP ma podkładkę!!! Szkoda po prostu słów na ludzi i nagonki stada po forach!!! Ja prd...

Chłopie wie że karta jest zje..na  i ją sprzedaje , życzę Tobie zakupu takiej karty.😢

1 minutę temu, hubio napisał(a):

@AudRob nie musiał!!!! Nie miał takiego obowiązku ani prawnego ani etycznego!!! Diagnoza serwisu - papier - ma ZNACZENIE... a nie jakiś czarny ekran który mógł być spowodowany przez mainborad, wtyczkę albo nawet software!!!

Dlatego z żadnego forum , kart się nie kupuje.

• Upvote 1
Opublikowano

Generalnie pewnych rzeczy używanych się nie kupuje: jak GPU, płyty główne itp. Z używek do PC to ja bym kupił tylko RAM. Natomiast sytuacja zmienia się o 100% jak się kupuje komercyjnie jak ten Azjata bo wtedy się dobrze ogarnia temat.

Opublikowano

nie musiał!!!! Nie miał takiego obowiązku ani prawnego ani etycznego!!! Diagnoza serwisu - papier - ma ZNACZENIE

O czym ty mówisz ?

Takim papierem może sobie :dupa: podetrzeć.

Tu na forum jest jawnie napisane, że karta dalej , działa tak samo , po odesłaniu z serwisu.

Czyli nadal jest uszkodzona , ale została sprzedana.xD

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Przypomnę ze karta była na serwisie i ten oznajmił, że jest sprawna.

Dla mnie w serwisie , stwierdzili że jest z zawiasem wszystko git, a okazało się że dwie tuleje i jeden sworzeń jest do wymiany 😊

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, hubio napisał(a):

jak GPU

Nie prawda , GPU zawsze można używkę kupić , ale od pewnych ludzi .

1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Ale kogo interesują twoje zawiasy.

Karta została uznana za sprawna, przeszła testy i tyle.

Nie ma żadnego potwierdzenia, że z karta coś jest nie tak.

:boink:

Haaaha nie sprawna ale uznana za sprawną.

Opublikowano

Właśnie. Wiec cała ta zadyma jest co najmniej śmieszna.

A może właściciel karty teraz miał do 5 niezależnych serwisów wysłać kartę i poprosić każdy o wystawienie certyfikatu sprawności, bo on chce ja sprzedać.  

Bo przecież ten z autoryzowanego serwisu nic nie znaczy według niektórych.

Komedianci.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, Kadajo napisał(a):

Jeszcze raz napisze nie ma potwierdzenia ze GPU jest niesprawne, to ty sobie wymyślasz, że jest na 100% niesprawne. Tyle na temat.

Chłopie ale gość napisał jawnie że dalej występuje czarny ekran?

Po odbiorze z serwisu , więc co ty piszesz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...