Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście na pewno bym tej karty nie wysłał od razu tylko , sprawdził w innym kompie, a jak nie ma takiej możliwości dał do jakiegoś pobliskiego serwisu, czy np. gościa co trudni się składaniem komputerów , za parę zł by potestował i jest pewność . A tak zabawa w wysyłki , uznają że karta jest sprawna to odeślą z powrotem i dalej niepewność.

Opublikowano

Przecież w serwisie gigabyte nikt tej karty nie będzie testował dlużej jak 30 minut, puszczą tam kilka bencharków - furmark,  spradzą stabilność czy nie ma artefaktów i siup do klienta. Jak problem występuje raz na x godzin/dni to powodzenia ;) 

• Upvote 2
Opublikowano
Teraz, userKAMIL napisał(a):

Tak podpórka od samego początku. Reinstal win nie robiłem. Raczej nie w tym tkwi problem. 

Miałem problem z pół roku temu z 4090 i problem rozwiązał się po reinstalacji. Wprawdze nie miałem black screena jak Ty tylko "słynny" nvlddmkm error. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Przecież w serwisie gigabyte nikt tej karty nie będzie testował dlużej jak 30 minut, puszczą tam kilka bencharków - furmark,  spradzą stabilność czy nie ma artefaktów i siup do klienta. Jak problem występuje raz na x godzin/dni to powodzenia ;) 

Jeżeli faktycznie to tak wygląda to co realnie by dało przetestowanie jej wcześniej gdzieś indziej? Powiedzmy, ze wkładam ją do innego kompa. Testuje i wywala po 2 dniach. Finalnie i tak musiałbym do nich wysłać a u nich wcale nie musi wywalić od razu. 

Wczoraj do 4 nad ranem gralem. Czyli karta latała 9h i nic. 🤷

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
Teraz, userKAMIL napisał(a):

Jeżeli faktycznie to tak wygląda to co realnie bu dało przetestowanie jej wcześniej gdzieś indziej? Powiedzmy, ze wkładam ją do innego kompa. Testuje i wywala po 2 dniach. Finalnie i tak musiałbym do nich wysłać a u nich wcale nie musi wywalić od razu. 

Wczoraj do 4 nad rane gralem. Czyli karta latała 9h i nic. 🤷

Jeśli głownie wywala Ci się karta przy wyjściu z gry to testowanie jej po 8h nic nie da. Raczej bym odpalał i zamykał gry czy puscił na okrągło 3dmarka. 

Opublikowano
Teraz, mozonek napisał(a):

Jeśli głownie wywala Ci się karta przy wyjściu z gry to testowanie jej po 8h nic nie da. Raczej bym odpalał i zamykał gry czy puscił na okrągło 3dmarka. 

Przed zmianą zasilacza było to losowe. Wywalało zarówno pod czas grania jak i przegladania neta. 
Po zmianie wywaliło raz po 2,5 tygodnia. Jakieś 5 min po wyjściu z gry. 

Opublikowano (edytowane)

5 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Jeżeli faktycznie to tak wygląda to co realnie bu dało przetestowanie jej wcześniej gdzieś indziej? Powiedzmy, ze wkładam ją do innego kompa. Testuje i wywala po 2 dniach. Finalnie i tak musiałbym do nich wysłać a u nich wcale nie musi wywalić od razu. 

Wczoraj do 4 nad rane gralem. Czyli karta latała 9h i nic. 🤷

No i w tym będzie własnie problem, bo jest mały % szans ze pracownik takiego serwisu trafi akurat na ten moment gdzie występuje problem.. W tych serwisach mają tony kart do przetestowania i nikt nie będzie jej  sprawdzał dlużej jak kilkadziesiat minut ;) 

Ja bym jednak przeinstalował windowsa żeby wykluczyć kwestie softu..  Nawet na głupiego pendrive zainstalować system do testu jak już nie chesz robić formata 

Edytowane przez dawidoxx
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Zrobisz jak chcesz ale tak średnio masz podstawy do RMA. Oni nic nie stwierdzą - tak jak przedmówcy twierdzą dokładnie tak będzie. 30 min testu i do kartonu. 

Z tego co piszesz to od tego czasu tylko wywaliło raz i już na pulpicie. Ja bym to porządnie potestował. Ale jak już chcesz. 

A winda jak pisze dawidoxx to juz obowiązkowo imo. 

Edytowane przez mozonek
  • Upvote 1
Opublikowano

U mnie kiedyś było że podczas grania wywalało do pupitu , w różnych odstępach czasowych w każdej grze. Czasami pół dnia było ok. czasem godzina i pulpit.

Sterowniki karty różne próbowałem , myślałem o zasilaczu ale postawiłem na nowo system i problem ustał.

No oczywiście czarnego ekranu nie było , ale różne kabarety czasem się dzieją.

Opublikowano
54 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

W sumie co za różnica czy potestuje ją ktoś tu czy serwis u nich?

taka, że z serwisu wróci ci w opakowaniu zastępczym jeśli teraz wyślesz w oryginalnym..

dopytaj na czacie czy jest wymóg, na 99% nie ma wysyłki w oryginalnym opakowaniu, ten sobie schowaj, tak samo wszystkie akcesoria.  Tak wracają płyty główne, grafiki  od msi czy asusa, pewnie od GB też. Nie mam doświadczenia z GB, bo unikam tej marki..  Ostatnio wysyłałem koledze monitor lenovo, też zalecali wysyłke w oryginalnym opakowaniu.. odesłali w zastępczym...

• Upvote 1
Opublikowano

dodam że mogą też kartę "zepsuć" tzn gdzieś w serwisie uszkodzą laminat potem nakleją zajebiste nalepki z czerwoną strzałką i odeślą że uszkodzenie mechaniczne. Filmik z pakowania nic nie udowodni bo nie bedzie widać takiego uszkodzenia. 

Czytałem sporo takich wątków w sieci. 

Opublikowano

Co za czasy. Każdy dyma każdego, gdzie zdoła.
Oddajesz do serwisu swoje wychuchane GPU za wiadro kasy z jakimś "problemem", a dostajesz SZROTA... od serwisu, który ma naprawiać. Ale wiem, że tak bywa niestety.
Świat staje na głowie.

Opublikowano
15 minut temu, miro napisał(a):

taka, że z serwisu wróci ci w opakowaniu zastępczym jeśli teraz wyślesz w oryginalnym..

dopytaj na czacie czy jest wymóg, na 99% nie ma wysyłki w oryginalnym opakowaniu, ten sobie schowaj, tak samo wszystkie akcesoria.  

Dokładnie tak. Niech dopyta. Bo ludzie często mylą zachowania przy naprawie gwarancyjnej / serwise a zwrocie czy tam innych utarczkach ze sklepem.
To powszechnie, że ktoś oddaje do serwisu gpu "katalogowe" z przelotkami, foliami, cd, naklejkami, piankami = fabryka (!)... a zwrot dostaje w pudle po butach.

Opublikowano
1 minutę temu, userKAMIL napisał(a):

Panowie może nie piszmy aż tak czarnych scenariuszy. 

Za chwile wyjdzie na to, że zostaje tylko na szrot tą karte wywalić i nową kupic. ;)

Każdy pisze tutaj co wie chce pomóc. Jak pisałem to Twoja karta i Twoja sprawa jak postąpisz. Sugeruję jednak wyczerpać możliwości jeśli jeszcze jakieś są a reinstalacja windy to jest 30 minut. 

• Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, AudRob napisał(a):

W 3080 też robiłem tylko w Gigabyte, trochę pomogło ale jak to 3080 zawsze były gorące.

Mi Suprim 3080 klękał, wentyle full i się wyłączała, pojechała na RMA i potem naprawiona poszła za 8500zł :hihot:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...