Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, caleb59 napisał(a):

Właśnie zainstalowałem apkę Ubisoftu na kompie, wpisałem login i hasło, podałem numer zabezpieczający z authenticatora i nara, wszystko działa od strzała.

Nie wiem co Wy tam macie za problemy.

Też nigdy nie miałem problemów, może wszystko przed nami,.kto wie 

• Upvote 1
  • Odpowiedzi 837
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
53 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Nie wiem co Wy tam macie za problemy.

to że ty nie masz, nie oznacza że nikt ich nie ma, vide google...

też przez 3 lata nie miałem problemu, od premiery mirage, a teraz co drugi dzień

dośc skuteczne ponoć jest logowanie dwuetapowe, może w ten sposób wymuszają..

teraz chciałem wejść żeby zobaczyć od kiedy mam konto:

ubisoft connect.jpg

Opublikowano
9 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a):

Jednak bezpieczniej.

Ponoć już nie, bo złodzieje kradną ciasteczka czy coś.. albo to MS chce wymusić wszędzie to swoje bezhasłowe i rozsiewa plotki. :)

Też mam wszędzie 2FA, poza jakimiś mniej ważnymi mailami do spamu itp.

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Zas napisał(a):

Ponoć już nie, bo złodzieje kradną ciasteczka czy coś..

Hmm... Ale... co komu da "posiadanie" czegokolwiek (mogę Cię nawet posadzić przy swoim odblokowanym kompie!),
póki nie ma w ręce mojego fona z authenticatorem, z którego wypuwam / akceptuję potwierdzenia logowania? 

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Hmm... Ale... co komu da "posiadanie" czegokolwiek (mogę Cię nawet posadzić przy swoim odblokowanym kompie!),
póki nie ma w ręce mojego fona z authenticatorem, z którego wypuwam / akceptuję potwierdzenia logowania? 

MFA w tym wypadku jest łatwe do obejścia (no chyba że nigdzie nie masz aktywnej sesji) 
https://www.cognity.pl/kradziez-ciasteczek-i-tokenow-session-hijacking-jak-wykrywac-w-logach

• Thanks 1
Opublikowano

ja miałem/mam dwuetapowe, mimo tego dziś jak zwykle jestem wylogowany, 

wpisuje mail, wpisuje hasło i już nie przechodzi dalej tylko komunikat mniej więcej , twoje ip zostało zablokowane prze zbyt wiele nieudanych logowań, odczekanie godziny, dwóch , trzech nic nie daje...

wywaliłem całkowicie ubisoft connect, wyczyściłem rejestr

podpiąłem telefon po usb i z niego udostępniłem internet

zainstalowałem na nowo ubisoft connect, wpisałem dane logowania, potem kod z autheticatora, dodałem urządzenie do zaufanych i normalnie się zalogowałem, potem przepiąłem na kabel i póki co nie ma problemu..

mam stałe IP, raz na jakiś czas dostawca je zmienia, nie wiem co ile, nie jest to niestety tak jak było w neostradzie że co 24h inne,czy po resecie routera,  być może dostałem po kimś adres z czarnej listy

Opublikowano
29 minut temu, caleb59 napisał(a):

Bo Black Flag to najlepszy assassyn, biorę w ciemno i wiem, że będzie elegancko! Zacząłem swoją przygodę z tą serią właśnie od tej części, mam sentyment.

Najgorszy Asasyn a dobra gra o piratach.

Opublikowano

Najlepsza gra od Ubi z nazwą Assassin's Creed ale ja nie biorę, póki co nie zamierzam w to grać na premierę, muszę ograć coś innego co mam do ogrania, kupię w innym terminie. Jestem ciekaw czy coś zapamiętałem z gry, grałem w AC4 na gtx 670 2GB, to były czasy.