Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Keller napisał(a):

Tak, tak, to nie tak że to nadal ta sama gra tylko w nowym opakowaniu. Fikołki. Producenci się na tym rozleniwili. Jedyne remake'i które coś wnoszą, to takie gdzie nie przystają do obecnych czasów. Czyli często gry do 2005 roku. Może max 2010, ale raczej wcześniejsze.

Ale jeżeli gra w tamtych latach była hitem i do dziś jest to co jest złego udostępnianie tego w nowszych szatach? Ja chętnie za to zapłacę bo mi black flag do dziś bardzo się podoba a dzisiejsze produkty (większość) to po prostu słabizna i nie ma tego czegoś. 

• Upvote 3
  • Odpowiedzi 837
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

To co napisałem, rozleniwia się twórców gier przez co nowe gry są "słabizną", bo przecież mogą stare odświeżyć. Przepraszam, jakie stare? Praktycznie identyczne do nowych. Weźcie zróbcie nowego Vietconga na dużych mapach - bo jest przestarzały (20-25 lat) i tam się ginęło od jednego strzału. Albo jakiś Doom jedynka. To są stare hity do zmiany. Wystarczy wpisać listę gier np z 1999-2006 roku albo nawet same hity - i je przerobić.

A nie gry sprzed 10 lat gdzie Wiedźmin 3 wtedy urywał dupę i w sumie dalej urywa. Zmiany nie są tak wielkie. Ale kaska wlatuje, bo o to chodzi, sentyment. A mnie mdli jak gram w coś sto razy i pamiętam praktycznie wszystko. 10 lat to pamiętam, ale gry sprzed 25 lat to już dużo nie pamiętam. A tak jest młócenie tego samego i to w pełnej cenie, a nie jako update. No ale gracze decydują jaki jest rynek. 

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)

Niektórzy tak, niektórzy nie. Jasne, sam wolałbym nowego tak dobrego Assassyna, ale jednak bądźmy fair - niektóre gry naprawdę zasługują na remake i czego by nie mówić o współczesnym UBI, to Black Flag zdecydowanie do nich należy. Tym bardziej, że to chyba jedyne dzieło współczesnej popkultury (pomijając Black Sails i od biedy "Pana i władcę" sprzed dwudziestu lat) traktujące dosyć poważnie (no sorry - ale mimo wszystko tak właśnie jest, to jeszcze gra z czasów UBI historyzującego) temat piractwa (przecież te wygłupy z Deepem to była kpina). :)

OK, ja wiem, temat nie jest obecnie nośny, pamiętam, że sam już przy okazji premiery BF krzywiłem się na to, w jaki setting poszli (człowiek liczył na kolejne wielkie miasto itp.), bo nie byłem już tym pięciolatkiem wpatrzonym w wielki piracki statek z LEGO... w Pillarsy 2 nie zamierzam grać, a i Risen 2 wydawał mi się dziwny...  za to gdy zacząłem grać w BF, to wsiąkłem totalnie i pirackie klimaty wciągnęły mnie bez reszty. 

To chyba też o czymś świadczy - piracka odsłona AC to była naprawdę dobra gra.

Tak, IMHO nadal ładna i grywalna, ale powiedz to pokoleniu alfa. :E 

AC4BFSP_2024_04_23_23_58_10_485.jpg

AC4BFSP_2024_04_23_23_58_53_108.jpg

AC4BFSP_2023_09_09_01_29_02_728.jpg

AC4BFSP_2023_12_30_01_48_16_405.jpg

AC4BFSP_2024_01_22_01_06_26_028.jpg

AC4BFSP_2024_01_23_01_41_19_113.jpg

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)
W dniu 19.05.2026 o 15:39, ODIN85 napisał(a):

W czwartek pierwsze wrażenia redaktorów:cool:

Origin dalej dla mnie najlepszy z tych nowych Assassinów

zoboaczymy czy ten "nowy" Black Flag Resynced to zmieni 😁

Edytowane przez azgan
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, azgan napisał(a):

Origin dalej dla mnie najlepszy z tych nowych Assassinów

Mi z kolei najbardziej podobał się Odyssey i wciąż zachodzę w głowę, jak to się stało, że dwa lata później wypuścili gniota w postaci Valhalli.

Mieli stosunkowo przyjemny model ala RPG, ale to było za mało i zrobili MMORPG dla jednego gracza :rudolf:

• Upvote 1
Opublikowano

Nie pomyślałbym że druga najbardziej oczekiwana grą w 2026 będzie dla mnie remake od Ubisoftu :E

Jest jeszcze rosomak od insomniaca ale póki co jak dla mnie sporo ?? jak to będzie finalnie wyglądać. 

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
2 godziny temu, JeanPepin napisał(a):

Nie pomyślałbym że druga najbardziej oczekiwana grą w 2026 będzie dla mnie remake od Ubisoftu :E

Jest jeszcze rosomak od insomniaca ale póki co jak dla mnie sporo ?? jak to będzie finalnie wyglądać. 

Nawet mnie przekonali a byłem sceptycznie nastawiony do tego pomysłu

Opublikowano

Ja swego czasu byłem sceptyczny wobec BF, ale po latach uważam, że to jeden z najlepszych AC. Niezbadane są ścieżki Pana... :E Mam nadzieję, że tego remaka nie sp...ą jakimś głupim gameplay'em albo innymi babolami.

Chociaż szkoda, że zostawili te podwodne walki z rekinami.... :/ Jak mnie te sekwencje wk....y... Nie mogli z tego zrobić jakieś "platformówki" na czas z martwieniem się jedynie o zapas tlenu? Te beczki pod wodą i tak nie mają sensu... 

• Like 1
Opublikowano

Tak ubi w ostatnich latach wypuszcza padake od vanhali się odbiłem straszny syf, nie ukończyłem oczywiście to samo z avatarem, liczę na to że się nie zawiodę na tym remasterku i nie chodzi mi o detale ale o sama fabule i piracki klimat, bo tak jak pisałem nie ograłem wersji z 2013.