Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

już od jakiegoś czasu o tym wiadomo. ale dzięki za przypominajke,

grałem około roku 2014 jeśli dobrze pamietam, od tamtej pory nie mam na tyle pampersów aby zagrać raz jeszcze.

jako wielki fan serii Alien. czekam z niecierpliwością. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
16 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Jedynka pięknie oddawała poczucie zaszczucia i strachu co czai się za rogiem. A tutaj widzę że nie tylko statek będzie, fajnie. 

Pięknie, to poczucie zaszczucia oddawał RE7 na VR szczerze nie polecam. Alien Isolation mam ale to nie na moje zwieracze, zupełnie jak RE7. 

Opublikowano
42 minuty temu, Art385 napisał(a):

Pięknie, to poczucie zaszczucia oddawał RE7 na VR szczerze nie polecam. Alien Isolation mam ale to nie na moje zwieracze, zupełnie jak RE7. 

Z VR styczności nie miał tzn. kiedyś na jakimś festynie na 10 min, ale sobie nie wyobrażam grania w to czy w RE7(to chyba była część w domku z popierdzieloną rodzinką) w VR, jedynie na klopie xD

Opublikowano

Tak to dokładnie ta część kupiłem sobie na PSVR i powiem tak pomimo wszystkich ograniczeń jakie miało VR na PS4 pro, to ta gierka była okrutnie srakogenna. Zgadza się nie przeszedłem %-)

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, slafec napisał(a):

Oby tylko nie rozciągnęli tego sequela na 20 godzin. 

Na odwrót, oby rozciągnęli, bo jeśli dobra gra, to lepiej jej więcej niż mniej :D 

Po prostu należy sobie dawkować a nie grać po 10h dziennie.

Opublikowano
35 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Bez Vr też była. Dźwięk nawet straszył:E

Co fakt to, fakt ale na VR miałeś jeszcze dodatkowo zajebisty dźwięk 3D. Ehh kiedyś sobie będzie trzeba hełmofon do pc kupić 

Opublikowano
Godzinę temu, Keller napisał(a):

Na odwrót, oby rozciągnęli, bo jeśli dobra gra, to lepiej jej więcej niż mniej :D 

Po prostu należy sobie dawkować a nie grać po 10h dziennie.

Jak gra jest dobra to śmiało można zagrać ponownie. Alien Isolation był zwyczajnie za długi. Gdyby odjęli z 5 godzin bezsensownego łażenia/bactrackingu to tempo rozgrywki byłoby o wiele lepsze.

Jechanie na jednym schemacie przez tyle godzin potrafi znużyć i zniechęcić do dalszej gry.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, slafec napisał(a):

Jak gra jest dobra to śmiało można zagrać ponownie. Alien Isolation był zwyczajnie za długi. Gdyby odjęli z 5 godzin bezsensownego łażenia/bactrackingu to tempo rozgrywki byłoby o wiele lepsze.

Jechanie na jednym schemacie przez tyle godzin potrafi znużyć i zniechęcić do dalszej gry.

Ja tak nie miałem. Byc może gramy inaczej.

Np robisz 2 misje i wyłączasz, a potem grasz w coś innego. Czasem 2-3 dni w nic nie grasz. I znowu wracasz. Dla mnie spoko, po prostu każdy musi swoją taktykę wymyślić na granie.

Dam przykład z Dark Souls, teraz dwójki. Męczę się jak pies by pokonać dosłownie jednego palanta z chyba piką, coś takiego długiego ma (na reddicie czytam też wiele osób chciało wywalić grę przez niego - to jest Heide Tower). Idę do niego i mam może 4 wrogów których pokonuje łatwo. A ten typek mnie ciągle zabija. Raz się uda go pokonać, to idę do smoka i już smok mnie pokonuje.

Ale gram tak z 2h. Potem nie mogę na grę patrzeć mimo że jest świetna. Wiec wrócę sobie jutro albo pojutrze i wsio. Ale jakby ktoś mówił skrócić grę by miała 8h... serio, za dużo dobrych mechanik by marnować potencjał.

Edytowane przez Keller
Opublikowano

W przypadku Dark Soulsów każdy boss ma inny zestaw ataków, walka odbywa się w różnych warunkach, trzeba zastosować inną taktykę. Całość trwa 20-40 godzin.

W Alien Isolation jedziesz praktycznie na jednym schemacie całą kampanię. Przynajmniej dla mnie po kilku godzinach zaczęło się to wszystko robić powtarzalne/nużące. I nie, nie grałem po 10 godzin dziennie, bo napięcie jest tak wysokie, że chyba nikt normalny tyle by nie wysiedział :D 

Nie bez powodu wszystkie survival horrory są na 8-15 godzin.