Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie znalazłem tematu a chciałem się podzielić wrażeniami.

Karta na gwarancji więc szukałem zamiennika jakiegoś. Tydzień na konsoli coś pograłem ale te 60FPS i mocno pocięta rozdzielczość jakoś w oczy kłuje. Postanowiłem tego Geforce Now sprawdzić.

Najpierw wersja darmowa i dostałem to w takiej formie jak myślałem, że właśnie jest. Czyli lagi i spadki klatek. Wszystko się zmieniło w wersji Ultimate. Nagle 120FPS\4K obsługa HDR i wielkie zaskoczenie jak dobrze to działa i wygląda. Głównie w nową Forze pograłem i lag jeżeli jest to dla mnie nieodczuwalny. W sumie to samo co FGx2 i może to już przyzwyczajenie oka. Odpaliłem też z ciekawości BG3 tam już naprawdę mam wrażenie marginalna różnica względem tego co miałem na PC. 

Jestem zaskoczony, że ta usługa dziś aż tak dobrze działa. Zero pobierania gier tylko klikasz i grasz. Niesamowite w jaką stronę to poszło i ciekawe czy dalej będzie rozwijane.

Korzystacie? Jakie są Wasze odczucia?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Korzystałem,

Kilka lat temu grałem w ARK Survival , wszystko na Ultra, a ja miałem PC który odpalał to na low. Grałem na myszce, lag był ledwo odczuwalny, po 15 min gry organizm się przyzwyczaił. Na oko około 60ms opóźnienia, bo takie samo mam w Cyberpunk z MFG x3 - wrażenia podobne.

Spróbowałem ponownie kilka miesięcy temu, odpalałem swoje gry na Steam, lekki lag nadal zauważalny.

Cloud nie zastąpi własnego PC, jeżeli ten nie jest truchłem, albo nie uległ awarii. 

Przypuszczam, że gdyby grać tylko na padzie część ludzi nie zauważyłaby w ogóle laga.

Edytowane przez MaxxGroo
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 20.05.2026 o 21:16, userKAMIL napisał(a):

Nie znalazłem tematu a chciałem się podzielić wrażeniami.

Karta na gwarancji więc szukałem zamiennika jakiegoś. Tydzień na konsoli coś pograłem ale te 60FPS i mocno pocięta rozdzielczość jakoś w oczy kłuje. Postanowiłem tego Geforce Now sprawdzić.

Najpierw wersja darmowa i dostałem to w takiej formie jak myślałem, że właśnie jest. Czyli lagi i spadki klatek. Wszystko się zmieniło w wersji Ultimate. Nagle 120FPS\4K obsługa HDR i wielkie zaskoczenie jak dobrze to działa i wygląda. Głównie w nową Forze pograłem i lag jeżeli jest to dla mnie nieodczuwalny. W sumie to samo co FGx2 i może to już przyzwyczajenie oka. Odpaliłem też z ciekawości BG3 tam już naprawdę mam wrażenie marginalna różnica względem tego co miałem na PC. 

Jestem zaskoczony, że ta usługa dziś aż tak dobrze działa. Zero pobierania gier tylko klikasz i grasz. Niesamowite w jaką stronę to poszło i ciekawe czy dalej będzie rozwijane.

Korzystacie? Jakie są Wasze odczucia?

A jak wygląda kwestia modów np z Nexusa? Można je w jakiś sposób wgyrwyac/używać?

Opublikowano
58 minut temu, Godlike napisał(a):

A jak wygląda kwestia modów np z Nexusa? Można je w jakiś sposób wgyrwyac/używać?

Jedyne mody jakie ''sprawdzałem'' to z BG3. Bezpośrednio z lunchera steam po uruchomieniu gry. Wszystko przeszło do GFN.