Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Premiera soon. Osobiście obstawiam maj 2027.

Warhammer w czasach fantasy był spoko do tego kupę modów, tutaj pewnie modów też z czasem będzie pełno, ale niestety mam obawy o skale bitew oraz maksymalne uproszczenie interfejsu z racji tego, że gra też wychodzi na konsole, koledzy ze Sports Interactive dali ciała z interfejsem na premierę FM 26, który też wychodzil na konsole więc mam nadzieję, że CA wyciągnie wnioski 😊

Opublikowano
1 minutę temu, musichunter1x napisał(a):

Tej firmie od dawna nie można ufać, więc dopiero gdy główny krytyk serii zacznie ją zachwalać to spojrzę na tą grę.

Mają za dużo projektów na raz. Medieval III, Warhammer itp. Uważam że powinni skupić się na jednym projekcie i dodatkowo łataniu ich poprzednich gier. Obawiam się że Warhammer 40.000 może być kiszką, która wpłynie również na Medieval. Dostaniemy wtedy dwa słabe gry. Ale sprawa rozwojowa. Przyglądam się uważnie.

Opublikowano

Jak nie dadzą narzędzi, żeby modyfikować mapę kampanii to dupa będzie a nie najbardziej modowalny TW w historii, a od czasów Medivala II niestety nic się w tym względzie nie zmieniło, a to już 20 lat, wszystkie mody które zmieniały mapę kampanii w TW po Medku 2 to zrobione są po ciężkich bólach społeczności, a tak naprawdę to w tym wzgledzie poza jednym modem ktory dodaje nowe prowincje i nowa mapę kampanii do WH3 to przez 20 lat nie wyszło kompletnie nic, do Shoguna 2 ktoś tam kiedyś zrobił bazę pod mapy kampanii i jeden gość coś tam sobie dłubię już od x czasu 🤣

Opublikowano
W dniu 9.06.2026 o 13:23, oldfashioned napisał(a):

W dev interview jest mowa - ze stworzyli caly system 'tworzenia' planet. Może zbyt optymistycznie do tego podszedłem, ale wydawało mi się, że ta informacja była też rzucona w stylu: „Wy też będziecie mogli”. 

Taa, będziemy mogli, jak sobie sami znajdziemy na to sposób :E Zresztą w tej grze mi to lata czy będzie można modyfikować mapę czy nie, ale w Medievalu III to musi być taka opcja bo znając życie mapa od CA raczej będzie mała :E