Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, Saddam napisał(a):

Pisałem z tym chłopakiem jednym i drugim, oboje mają żadne pojęcie o elementach zasilaczy, gdyby nie AI nie wiedzieliby nawet co jest gdzie. 

Cybenetics przestał być rzetelnym źródłem odkąd tam wszystko dostaje certyfikat za kasę. Jak szukasz prawdziwych testów gdzie wszystko jest pokazane a nie suche tabelki tylko zrzuty z oscyloskopu to szukaj chińskich recenzji gdzie nie produkuje się hurtowo recek a sprzęt i wiedza o zasilaczach jest kilka półek wyżej niż te z cybenetics.

Czyli SPL Tier List złe, Cybernetics zły, a jedynym słusznym źródłem są randomowe chińskie recki bez konkretnego źródła :E 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
17 godzin temu, Special-1 napisał(a):

Fractal design ion 3 gold 1000w white.O tym zasilaczu ktoś coś może powiedzieć ? Leży w paczkomacie kupiłem bo składam po trochu kompa.Ktoś się wypowie ? 

Jak najbardziej kawał porządnego zasilatora 

Opublikowano (edytowane)

Oki dziękuję ! Miałem brać Seasonica Focus Gx V4, później przerabiałem Fsb Hydro Ti 1000W i wziąłbym go,ale potrzebowałem białego zasilacza i wziąłem tego Fractala.Niestety nie sprawdzę zasilacza bo nie mam jeszcze innych części do kompa.Najgorsze jest to że nie będzie coś działać a ja nie będę miał już możliwości zwrotu bardzo się tego boję.

Edytowane przez Special-1
Opublikowano
17 godzin temu, Special-1 napisał(a):

Oki dziękuję ! Miałem brać Seasonica Focus Gx V4, później przerabiałem Fsb Hydro Ti 1000W i wziąłbym go,ale potrzebowałem białego zasilacza i wziąłem tego Fractala.Niestety nie sprawdzę zasilacza bo nie mam jeszcze innych części do kompa.Najgorsze jest to że nie będzie coś działać a ja nie będę miał już możliwości zwrotu bardzo się tego boję.

To i praktycznie wziąłeś seasonica gx gdyz ten ion 3  ma bebechy gx-a V4 

Opublikowano
56 minut temu, unadarek napisał(a):

To i praktycznie wziąłeś seasonica gx gdyz ten ion 3  ma bebechy gx-a V4 

Tak zgadza się.Dlatego tak zrobiłem bo mam nadzieje na uniknięcie tego wadliwego wentylatora,który po starcie ponoć tak hałasuję.

Opublikowano
W dniu 3.07.2026 o 14:47, Saddam napisał(a):

Cybenetics też ma ładne byki w recenzjach, poczytaj sobie ich discorda to tam ludzie niezłe błędy wyłapują

Mowa o modelach SAMA? - zdarza się tym bardziej że to jakiś tępy inżynier robil. 

W dniu 3.07.2026 o 16:03, Saddam napisał(a):

Jak szukasz prawdziwych testów gdzie wszystko jest pokazane a nie suche tabelki tylko zrzuty z oscyloskopu to szukaj chińskich recenzji gdzie nie produkuje się hurtowo recek

Fcpowerup i f14lab robią konkretne testy, kilku innych też się znajdzie. Dlatego wolę widzieć faktyczne wyniki ze sprzętu pomiarowego bo papier wszystko przyjmie, szczególnie za kasę...

W dniu 5.07.2026 o 17:15, Special-1 napisał(a):

Dlatego tak zrobiłem bo mam nadzieje na uniknięcie tego wadliwego wentylatora,który po starcie ponoć tak hałasuję.

Fractal ma inny wentylator jak GX, czekamy na wersję V5 gdzie zmienili wentyl jak i mapę rpm przez co jest zdecydowanie ciszej.