Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry,

Zgodnie za sugestią @Mar_s, zakładam temat tutaj i pytam, czy jest możliwość wprowadzenia widoczności ostrzeżeń/banów dla wszystkich userów? Niekoniecznie pod postem, ale np. w profilu, żeby wiedzieć, że nie ma sensu cytować kogoś, kto i tak nie odpisze :E

pozdrawiam cieplutko

Edytowane przez huudyy
  • Like 2
Opublikowano

Moim zdaniem to powinno zostać jako informacja dla tych, co im ta informacja coś daje (moderacja/administracja).

Już widzę te wojenki forumowe, gdzie ktoś z braku argumentów zacznie cytować i wklejać ostrzeżenia swojego oponenta "I co, nie jest z ciebie spamiarz i troll? Patrz co w grudniu Ci wpadło."

Potrzebne to jak kwiatek do kożucha.  

Opublikowano (edytowane)

@Lameismyname powinna być taka informacja podana. Na labie jeszcze można było zobaczyć za konkretnie który post ktoś wyleciał(wyjechał w Bieszczady), jak był jeden czy dwa, jak mi się dobrze kojarzy. Tutaj ludzie niekiedy pokazują drugą twarz, a czego byś się po niektórych "kulturalnych" użytkownikach nie spodziewał :) dlatego fajne info by było. 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano
2 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

@Lameismyname powinna być taka informacja podana. Na labie jeszcze można było zobaczyć za konkretnie który post ktoś wyleciał(wyjechał w Bieszczady), jak był jeden czy dwa, jak mi się dobrze kojarzy. Tutaj ludzie niekiedy pokazują drugą twarz, a czego byś się po niektórych "kulturalnych" użytkownikach nie spodziewał :) dlatego fajne info by było. 

Moim zdaniem to jest zbędne. Z resztą... po co ludzie np. z konkurencyjnych forum mają czytać co kluczowi userzy przeskrobali. Po co komu taka wiedza innemu jak moderacji i administracji?
Może od razu niech podepną do każdego konta licznik punktów jako kierowcy, ile ich złapali wraz z mandatami, ich kwotami oraz powodami. :E 

Potem będzie tak:

Opublikowano

@Lameismyname @janek25 panowie, ale ja nie chce wiedzieć, za co ktoś dostał bana czy ile ma ostrzeżeń, chce widzieć wyłączną adnotację, czy w danym momencie konto jest zablokowane czy nie. 

Żadnych wojenek to nie nakręci, bo zwyczajnie nie obchodzą mnie powody bana, a oszczędzi to moderacji odpisywania, że 'nie ma sensu kogoś cytować bo ma Bieszczady na tydzień' 

Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

a oszczędzi to moderacji odpisywania, że 'nie ma sensu kogoś cytować bo ma Bieszczady na tydzień' 

Nie będziemy tego pisać - przynajmniej ja ;)

Obecny system jest tak skonstruowany aby tylko administracja widziała pewne rzeczy i tyle :) 

Opublikowano (edytowane)

@Lameismyname mi to tam lata, ale szczerze to jest fajna opcja pod względem takim że możesz wywnioskować też z jakim typem człowieka gadasz i tak tutaj ogólnie w grach/sprzętach itp to mamy kulturę, może czasem jakieś lekkie spiny, ale w takim jednym dziale i w co drugim temacie to myślisz sobie użytkownik/użytkownicy gadają z sensem i kulturą, ale jak się odpalą to są to zwykłe chamy i prostaki, czego byś się nie spodziewał że takie teksty mogą paść z jego/ich palców. 

W TV czy gazetach jak kogoś skazują to mówią konkretnie co przeskrobał a tutaj przykład 

Dam do

Spoiler

2026_07_25_1004388_405ded.jpg

choć to nazwisko :E

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Myslalem ze na prawdziwy urlop pojechal a nie w bieszczady. 12 godzin i jakby beczke dziegciu w w wisle wlał :hihot:

4 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

choć to nazwisko

W tych starych gazetach z lat 20 i 30 rozne fajne rzeczy mozna poczytac

Kiedys czytałem jak jeden oficer zastrzelił chlopa bo za klapy munduru chwycił. Uniewinniony bo bronil godności munduru

Edytowane przez janek25
Opublikowano
3 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Powinno być z licznikiem jak na labie :E Wiadomo kogo prowokować by dobić do pełniaka :hihot:

A tak na serio powinien być podgląd, a na labie to dało się nabić nawet za pierdoły ;)

Opublikowano
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

@Lameismyname @janek25 panowie, ale ja nie chce wiedzieć, za co ktoś dostał bana czy ile ma ostrzeżeń, chce widzieć wyłączną adnotację, czy w danym momencie konto jest zablokowane czy nie. 

Żadnych wojenek to nie nakręci, bo zwyczajnie nie obchodzą mnie powody bana, a oszczędzi to moderacji odpisywania, że 'nie ma sensu kogoś cytować bo ma Bieszczady na tydzień' 

Tak, ale wiesz jak nieraz wygląda spór dwóch użytkowników? 
Widziałem parę razy jak ktoś się z kimś spierał, jedna z osób nie wytrzymała i przegięła regulamin.
Druga "wyczuła", że ktoś oberwał banem i napisała taką ripostę wiedząc, iż zbanowany nie odpowie, wychodząc na jednoznacznego zwycięzce potyczki (klasyczny EOT).
Teraz chcecie dać do rąk narzędzie aby ktoś był pewny o banie jego oponenta. Bardzo głupi pomysł.

@Zhao @Mar_s @tomcug Wypracowaliście system, który jest skuteczny i wygląda estetycznie na zewnątrz ale jednocześnie posiada wszystkie istotne dla was informacje.
Zobaczycie, te scenariusze o których pisze zaczną być nagminne... szczególnie w działach forum gdzie rzucanie w siebie błotkiem jest codziennością. 

Godzinę temu, AndrzejTrg napisał(a):

@Lameismyname mi to tam lata, ale szczerze to jest fajna opcja pod względem takim że możesz wywnioskować też z jakim typem człowieka gadasz i tak tutaj ogólnie w grach/sprzętach itp to mamy kulturę, może czasem jakieś lekkie spiny, ale w takim jednym dziale i w co drugim temacie to myślisz sobie użytkownik/użytkownicy gadają z sensem i kulturą, ale jak się odpalą to są to zwykłe chamy i prostaki, czego byś się nie spodziewał że takie teksty mogą paść z jego/ich palców. 

W TV czy gazetach jak kogoś skazują to mówią konkretnie co przeskrobał a tutaj przykład 

Znamy się jak stare konie z laba... nieraz dwie dekady. Ten drogowskaz jest zbędny.
A co tam sobie robią w działach gdzie panują zapasy w błotku, to mnie średnio interesuje.
Jak chłopakom chce się ten bajzel moderować i utrzymywać przy życiu, to ich sprawa. 

46 minut temu, sideband napisał(a):

Powinno być z licznikiem jak na labie :E Wiadomo kogo prowokować by dobić do pełniaka :hihot:

A tak na serio powinien być podgląd, a na labie to dało się nabić nawet za pierdoły ;)

Pamiętam jak to było chyba jak każdy. Jednak to było dawno temu, a my byliśmy szczawiami ;) Ostatnie lata laba były przecież spokojne, przynajmniej tak je pamiętam.
ITH traktuję jako ewolucję, w dobrego tego słowa znaczeniu. Powinno być schludnie i tyle.

• Like 1