Fenrir_14 1 406 Opublikowano 23 Sierpnia Autor Opublikowano 23 Sierpnia Ja pewnie jutro skończę pierwsze przejście i lecę z New Game+ 😀
userKAMIL 1 297 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia Jak mamy przedmioty użytkowe to można je umieścić jako aktywnie i pasywne. Te pierwsze aktywujemy krzyżakiem w dół a te drugi? Nie kumam to się jakoś samo odpala?
Fenrir_14 1 406 Opublikowano 23 Sierpnia Autor Opublikowano 23 Sierpnia @userKAMIL U mnie lewa gałka ustawia przedmiot na aktywny a prawa na pasywny. Pasywny działa cały czas, przeważnie na zasadzie buff'a. Aktywny przedmiot tak jak pisałeś krzyżaki em w dół aktywujesz 👍
userKAMIL 1 297 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia Czyli jak mam ten grzybek co HP przywraca to jak mi spadnie samo sie aktywuje tak?
Fenrir_14 1 406 Opublikowano 23 Sierpnia Autor Opublikowano 23 Sierpnia 21 minut temu, userKAMIL napisał(a): Czyli jak mam ten grzybek co HP przywraca to jak mi spadnie samo sie aktywuje tak? Kurde, tam masz wszystko opisane w sumie. Pasywnie czerwony grzybek odnawia zdrowie. Im więcej ich masz zebranych tym więcej zdrowia odnawia.
dan254 190 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia Jak skończysz napisz na ile postaci starczy surowców przy jednym przejściu. KAMIL jak spotkasz żabę to przynoś jej grzyby i bimber,mozna dostać sporo złota na początek gry. 1 1
userKAMIL 1 297 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia (edytowane) 40 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Kurde, tam masz wszystko opisane w sumie. Pasywnie czerwony grzybek odnawia zdrowie. Im więcej ich masz zebranych tym więcej zdrowia odnawia. Ja rozumiem co to robi tylko jak wrzucę ten grzybek w aktywne to mogę go użyć. Jak dam w pasywne to już sam użyć nie mogę. Automatycznie też widzę się nie załącza. Myślałem, że możemy takie dwa przedmioty w sloty dać i używać oba kiedy chcemy. Edytowane 23 Sierpnia przez userKAMIL
Fenrir_14 1 406 Opublikowano 23 Sierpnia Autor Opublikowano 23 Sierpnia @userKAMIL Możesz aktywować uzycie tylko aktywnego przedmiotu a ten pasywny robi swoje bez Twojej ingerencji. Jeżeli masz jeden czy tam kilka tych grzybów to nic dziwnego że nie widzisz efektów, ja mam koło 80ciu a kilka jeszcze oddałem npc'owi. Im więcej zebrałeś tym efektywniejsze działanie przedmiotu. Jest tam chyba nawet w opisie żeby znaleźć więcej sztuk żeby poznać dokładniej przedmiot - ta mechanika była już w Mortal Shell 1 - familiarity - aktywne używanie i zbieranie przedmiotu w większych ilościach poglabia Twoja wiedzę o nim.
userKAMIL 1 297 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia (edytowane) 3 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a): Możesz aktywować uzycie tylko aktywnego przedmiotu a ten pasywny robi swoje bez Twojej ingerencji. Mówimy dokładnie o tym… Jak ten grzyb dam jako pasywny to sam sie nie aktywuje. Edytowane 23 Sierpnia przez userKAMIL
Fenrir_14 1 406 Opublikowano 23 Sierpnia Autor Opublikowano 23 Sierpnia (edytowane) No to wyposaż ten przedmiot. W zależności czy umieścisz go w aktywnym/pasywny slocievto podświetla Ci odpowiednią funkcje. Daj go w pasywny to pojawi Ci się kropa po lewej od informacji "powoli odnawia zdrowie do 20%" Czyli jak zdrowie spadnie Ci do 15% to podleczy Cię powoli do 20%. Kumasz? Edytowane 23 Sierpnia przez Fenrir_14
userKAMIL 1 297 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia (edytowane) 7 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Czyli jak zdrowie spadnie Ci do 15% to podleczy Cię powoli do 20%. Kumasz? Tak tylko tam jest też, że przywraca 20% zdrowia przez 30s. Jak mam w pasywnym to nie działa. W sensie po otrzymaniu obrażeń powinno się odpalić? Dopiero jak przełączę na aktywne to sam mogę to wlaczyc przyciskiem. Nie wiem może jakiś błąd. Protestuje jeszcze. Edytowane 23 Sierpnia przez userKAMIL
Fenrir_14 1 406 Opublikowano 23 Sierpnia Autor Opublikowano 23 Sierpnia @userKAMIL nie, to nie błąd. Przedmiot ma inną funkcję gdy jest w slocie aktywnych przedmiotów - i wtedy "przywraca 20 pkt zdrowia przez 30s" od tej gdy jest w slocie pasywnym -bo wtedy "powoli odnawia zdrowie do 20%". Mam nadzieję że teraz jest już sprawa wyjaśniona 1
userKAMIL 1 297 Opublikowano 23 Sierpnia Opublikowano 23 Sierpnia Aaaa teraz widzę, że jest ta szara kropka na innej funkcji. Dobra dzięki! 1
DITMD 1 540 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Szczerze mówiąc, jestem zaskoczony, jak wielka jest ta gra. Non stop odkrywam nowe lokacje i sekrety, jest tego multum. 2 1
dan254 190 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Ja też.Brakuje znaczników bo co chwila jakieś 3 drogi do wyboru i można się pogubić.Dobrze że można odznaczyć ukończone lochy.Miał być Tiel a gram Proximą z axakataną.Dzis znalazłem topór weterana i też jest świetny.Jak na razie mega jest ta gra 1 1
dan254 190 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia https://mortalshell2.wiki.fextralife.com/Interactive_Map Napewno się komuś przyda.Mi bardzo 🙂
Jaycob 3 001 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Może nie kody, ale spore ułatwienie. Trochę jak granie z GPS-em,wiesz dokładnie, gdzie jest upgrade, broń, Powłokę itd., więc zamiast szukać i eksplorować, po prostu lecisz od znacznika do znacznika. Ja bym z tego nie korzystał, bo zabiłoby mi to całą frajdę z eksploracji. 4
DITMD 1 540 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Ostatni boss mi został i koniec. Tyle ludzie narzekali, że niby taki skok trudności jest w endgame, a ja rozklepałem wszystkich bez jakichś większych problemów. Jak zginąłem, to przez moją nonszalancję, głównie dlatego, że byłem chciwy. Ogólnie zasada "trzymaj się lewej nogi i łachocz mieczem po plecach” działa tutaj bez zarzutu 3
Fenrir_14 1 406 Opublikowano 25 Sierpnia Autor Opublikowano 25 Sierpnia Elegancko, mi zostało jeszcze 3 bossów. Myślałem że szybciej pójdzie ale ładna pogoda się trafiła więc na kompa było mniej czasu @DITMD zgadzam się całkowicie. Gram w zasadzie dwiema postaciami - głównie Gragu i Eredrim pod bossy i chyba najwięcej podejść miałem do Droeg'a - 3 lub 4 podejścia. Stare nawyki z souls'ów robią też swoje lol Poza tym to liżę ściany i regularnie odpalam sobie tryb nocny bo klimat jest też świetny. W pojedynczym runie nie ma szans na skosztowanie wszystkich powłok i tak bo braknie przebłysków do wbijania poziomów więzi więc metodyczne czyszczenie mapy w zupełności wystarcza. Szczerze mówiąc to nie liczyłem że gierka da mi aż tyle fun'u. Technicznie też nie mogę złego słowa powiedzieć, pojedyncze crash'e i babole są niestety częścią składową tego silnika natomiast naprawdę jak na spędzony czas w grze miałem ich bardzo niewiele. 2
Reddzik 4 189 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia Z racji tego, że może za szybko rzuciłem Mortalem- ale spokojnie wrócę do niego. Mam chrapkę na tego typu granie, to wróciłem do Wukonga, gdzie na początku 2 aktu zostawiłem/porzuciłem grę. Nadal jestem w 2 akcie ale ruszyłem i odkrywam całą okolicę, wpierw musiałem poćwiczyć, nauczyć się gry co i jak, bo nie wiedziałem za co się zabrać, uzdrowiłem npca z pijaństwa i ten otworzył mi "bramy niebios". Tam kolejny przeciwnik, nie dają chwili wytchnienia. Gra się bardzo fajnie, wrzuciłem RenoDX i jest git. Na razie tygrys w świątyni mnie bije i nie mam recepty na niego, więc poszedłem inną drogą. Niech dają patche do Mortala, jakieś QOL i HDR i będzie można pykać. Widziałem ukryte zakończenie w grze- pomysłowe 2
DITMD 1 540 Opublikowano 25 Sierpnia Opublikowano 25 Sierpnia (edytowane) @Fenrir_14No, ja też się nie spodziewałem, że ta gra mnie tak wciągnie. Grałem tylko jednym shellem, Thielem, pod bleed z axem i daggerem. Na 37 godzin trafiło mi się parę błędów i crashy, ale nic takiego, co by zatrzymało mój progres. @Reddzik Muszę wrócić do Wukonga, szczególnie że zostawiłem go gdzieś w połowie gry. Nioh 3 gdzieś pod koniec, DLC do Lies of P nawet nie ruszyłem. W grze są chyba tylko dwa zakończenia. To ukryte zrobiłem przez przypadek, jeśli chodzi o tego typa z workiem na głowie. W grze jest sporo sekretów. Masz misję w FPP jak z jakiegoś survival horroru, pierwszy level z Dooma, masę iluzorycznych ścian. Jak dla mnie na początku brakuje surowców do ulepszania broni, a później po prostu cię nimi obrzucają. Edytowane 25 Sierpnia przez DITMD 1
Rekomendowane odpowiedzi