Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, jestem tu nowy.

Dzisiaj przyszła do mnie zamówiona karta graficzna. Niestety zauważyłem, że kawałek radiatora (jakieś 3-4 żeberka) odłączyły się chyba od reszty i sobie luźno lata w obudowie. Nie sądzę aby to było normalne. Reklamować tą kartę? Podsyłam filmik do tego, najlepiej widać pod koniec. 

Opublikowano

Byłem pełen niepokoju zamawiając tę kartę. Wszędzie ceny minimum 8000, a na Amazonie 2 sztuki za 7200. Po zakupie jednej, cena ostatniej na drugi dzień się zmieniła na 7900. Karta przyszła dzisiaj, w samym pudełku Nvidii, bez żadnego umieszczenia w kartonie. Każdy widział, co zawiera paczka, mało tego pudełko nie miało naklejki ochronnej i miało naderwane otwarcie. W środku niby OK, karta zapakowana fabrycznie, folia antystatyczna karty nierozpakowana, na racie folie ochronne nie zerwane. Ale przy bliższych oględzinach wykryłem ten radiator. Jakiś outlet czy co. Szkoda tylko tej promocji, teraz musze dorzucić 8 stów.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Reklamuj. Niezla kontrola jakosci w tych fabrykach. %-) 

Już tłumaczyłem nie raz jak wygląda kontrola jakości :) masz partię np. 100 sztuk, bierzesz do kontroli np.3 lub 5 kart i sprawdzasz jak jedna z nich jest felerna to bierzesz następną, jest ok to wysyłasz to w świat, problemu firmie nie robisz, a mogłeś nie trafić na felera prawda? Jeżeli cała partia tak ma, no to wtedy trzeba interweniować, a tak to zawsze znajdziesz te dobre sztuki aby zwolnić całą partię :) I zapamiętajcie wyrywkowo się kontroluje, nigdy 100% całej partii. Jeszcze może być przypadek że terminy wysyłki są pilne i lepiej posłać buble i czekać na reklamacje a niżeli zawalić termin wysyłki/dostawy do klienta bo wtedy koszty mogą być wwuj większe od kosztów reklamacji. 

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@KarbulotJa bym zazadal zwrotu kasy i kupil u innego sprzedawcy.

Ja już odesłałem tę kartę, i zażądałem kasy. Problem w tym, że poczekam sobie może nawet 2 tygodnie na zwrot, a te Aorusy  Mastery są coraz ciężej dostępne. Na Amazonie więcej nic nie kupię, raz sparzony zwykle nie wracam do sklepu. No i teraz musze dopłacić minimum 8 stówek.