Buczo Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 @Amonhell Fajny zestawik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amonhell Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 (edytowane) A dzięki, dzięki ;) Dobra, niebieskiego światełka na GPU nie da się przemienić na czerwone bez rozkręcania karty, więc temat na razie leży. Choroba jednak postępuje i dziś coś takiego zmajstrowałem(chyba będę musiał osobny temat w modding założyć;) ) : Edytowane 13 Maja 2016 przez Amonhell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 W oczekiwaniu na fullcover, testowy nie ład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 No i poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amonhell Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Świetnie wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bangibang Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Dobrze pamiętam że to 970? W Niemczech teraz można tanio dorwać 9x0, bo ludzie rzucili się na 1080 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Jeżeli o mnie chodzi to jest to 2x 980. Szybkie oc +240 rdzeń, +500 pamięci i taki wynik : https://www.3dmark.com/3dm11/11255427 . Muszę ogarnąć w biosach power target, bo karty nie mogą rozwinąć pełnego potencjału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bangibang Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Wydawało mi się że miałeś kiedyś 970 od Zotaca, zmieniłeś w międzyczasie czy pomyliłem osoby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 zmienił ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 970 zmieniłem z półroku temu, akurat trafiłą się okazja 30km od domu i zmiana 970 na 980 wyniosła mnie niecałe 100zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silence Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Partyk, oplot dla zasilania gpu się kłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Jak i wiele rzeczy które przyjdą wraz z czasem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pospo Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 System Aurora RGB-302 byłby ciekawym uzupełnieniem mojego komputera ponieważ posiadam obudowe SilentiumPC M35 Gladius z własnoręcznie zrobionym oknem. Niebieskie elementy okna wspaniale współgraja z niebieskim finem na chłodzeniu SilentiumPC Fortis 3 Malik Customs oraz niebieskimi elementami płyty głownej msi z97-g43. System Aurora byłby idealnym uzupełnieniem tego zestawu podświetlając go w kolorze niebieskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukasLizard Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) Dlaczego uważasz, że system Aurora byłby ciekawym uzupełnieniem Twojego komputera? Uważam, że w końcu moja obudowa byłaby prawidłowo oświetlona, teraz jest tam kompletny DIY, parę diod białych z góry oświetlających Grandisa XE1236 i 2 diody czerwone oświetlające z dołu płytę główną i kartę graficzną od MSI na czerwono. W całym pokoju znajduje się system oświetlenia Philips Hue, jedna z żarówek znajduje się za komputerem, jednak to komputer powinien tętnić blaskiem.. Dlaczego uważasz, że system Aurora byłby ciekawym uzupełnieniem Twojego komputera? Uważam, że w końcu moja obudowa byłaby prawidłowo oświetlona, teraz jest tam kompletny DIY, parę diod białych z góry oświetlających Grandisa XE1236 i 2 diody czerwone oświetlające z dołu płytę główną i kartę graficzną od MSI na czerwono. W całym pokoju znajduje się system oświetlenia Philips Hue, jedna z żarówek znajduje się za komputerem, jednak to komputer powinien tętnić blaskiem... W skład zestawu wchodzą: 2x Pamięć HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 Intel XMP X2 Grey Series Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB Obudowa SilentiumPC Gladius M40 Pure Black Napęd Samsung DVD Zasilacz SilentiumPC Deus M1 550W PSU 80Plus Bronze Modularny Płyta główna MSI Z97 GAMING 3 Procesor Intel Core i5-4690K Chłodzenie CPU SilentiumPC Grandis XE1236 Karta graficzna MSI GeForce GTX 760 2GB DDR5 (256 Bit) Edytowane 20 Maja 2016 przez LukasLizard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwietniu102 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 (edytowane) Edytowane 20 Maja 2016 przez kwietniu102 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phyber Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 (edytowane) LanCool K62 Prolimatech Megahalems Noctua NF F12 industrialPPC-2000 Asus Maximus VIII Ranger G.Skill RipJaws V 2x8GB @3200 Intel Core i5 6600k @4500 Asus GTX980Ti Strix @1500 Creative Sound Blaster ZxR Sandisk A110 M.2 256GB Crucial M4 128GB OCZ ZS750 BenQ XL2420T CM Storm QuickFire TK Qpad 8k optical / Zowie ZA11 + Roccat Taito / Zowie G-TF HyperX Cloud / AKG Q 701 3D Mark Firestrike 16299 FireStrike Extreme 8925 obudowa ma juz z 6 lat, chłodzenie podobnie =) dobry zakup Edytowane 22 Maja 2016 przez Phyber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukasLizard Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 (edytowane) A tak wygląda moja przestrzeń, w której śpie, pracuje i gram https://www.youtube.com/embed/OsN0jzzYJ8A Edytowane 22 Maja 2016 przez LukasLizard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HedSzot Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 System Aurora RGB-302 byłby ciekawym uzupełnieniem mojego komputera ponieważ jestem w trakcie budowania obudowy M20 własnego pomysłu. Pracuję właśnie nad dużą dziurą po kuli z wygiętymi kawałkami blachy do zewnątrz która będzie spełniała rolę okna. Brakuje mi już tylko oświetlenia który by ładnie podkreślił wygląd zestawu a Aurora będzie w tej roli idealna Zestaw dosyć leciwy: AMD Phenom X4 965 Black Edition Asus M5A97 R2.0 AM3+ Gigabyte GeForce GTX550Ti OC Windforce GoodRam Play 2x4GB 1600Mhz Western Digital Green 1TB SilentiumPC Fera 2 SilentiumPC M20 Pure Black OCZ ZS550 I czekam na dysk SSD GoodRam CX100 120GB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 @Phyber Ciekawie masz zrobione to okno. To szyba czy pleksi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amonhell Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Dorzuciłem do budy okno w miejsce zaślepek 5,25 i lustro na piwnicę: Uważam, że system oświetlenia Aurora RGB-302 byłby ciekawym uzupełnieniem mojej budy, ponieważ mógłbym zmienić kolor podświetlenia i pewnie znalazł bym ciekawą alternatywę dla koloru czerwonego. Do tego w trybie pulsowania obudowa by dosłownie "ożyła". ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 A co tam, jak konkurs to konkurs Czemu uważam, że system Aurora RGB-302 powinien trafić do mnie ? Już od dłuższego czasu szukam czegoś ciekawego i kompaktowego co odpowiadałoby za oświetlenie w swoim projekcie. Te założenia idealnie spełnia system Aurora i sądzę, że będzie dobrym uzupełnieniem projektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) Myślę, że system Aurora RGB-302 stanowił by świetne dopełnienie całego projektu, ponieważ mimo obecności białego światłą całości brakuje "tego czegoś", swoistego dopełniania. Ty dopełnieniem mógł by być własnie system oświetlenia Aurora RGB, który dałby mi możliwość takiej manipulacji kolorami, żeby z dobrze oświetlonego wnętrza wydobyć 110% Edytowane 24 Maja 2016 przez Młody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dargo Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Dlaczego uważam, że system Aurora byłby ciekawym uzupełnieniem mojego komputera? Czerwone elementy płyty głównej - są, czerwona pamięć RAM - jest, czerwone chłodzenie CPU - jest, czerwone elementy na karcie graficznej - oczywiście również są. Zestaw jest nowy i powoli zaczyna się komponować, ale niestety wszystkie starania diabli biorą gdy w pokoju robi się ciemno i wtedy nie widać już całego starania w doborze kolorów, tylko czarną skrzynkę z zarysami podzespołów w środku, no ale gdyby znalazło się tutaj czerwone podświetlenie, z całą pewnością byłoby o niebo lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phyber Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 (edytowane) 21 godzin temu, Buczo napisał: @Phyber Ciekawie masz zrobione to okno. To szyba czy pleksi? to oryginalny panel plexi od lancool/lian li, zaden custom fabryczne okno k62 za dużo pokazuje ;p Edytowane 25 Maja 2016 przez Phyber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_matrix Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Witam. Przedstawiam mój zestaw złożony na początku tego roku (jeszcze nawet choinka widnieje ;) ) Dokładnie w Nowy Rok przekładałem „bebechy” ze starej obudowy do nowego Fractala oraz instalowałem chłodznie. Procesor – Intel Core i7 2600K 3.40GHz Płyta główna – ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 Karta graficzna – ASUS GTX 960 Strix Pamięć – 16 GB RAM Obudowa – Fractal Design ARC Midi R2 Chłodzenie - Fractal Design Kelvin S24 Zasilacz – Corsair GS 800 Dyski – 4 x Samsung 320 GB (RAID 5) Napęd DVD – LG Chciałbym otrzymać system Aurora, ponieważ byłby doskonałym uzupełnieniem mojego zestawu. Oświetlił by doskonale wszystkie podzespoły i wprowadził by ostateczny modding mojego komputera. System Aurora byłby ukoronowaniem i uwieńczeniem mojej wymiany obudowy oraz chłodzenia. System Aurora świetnie się prezentuje na filmie, a jeszcze lepiej wyglądał by w mojej obudowie. Mam już nawet miejsce do przyklejenia taśmy LED dla Aurory. Pozdrawiam Wszystkich!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi