oldfashioned 477 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia (edytowane) Dopiero drugi komp który sam złożyłem w życiu, poprzedni jakies 6 lat temu. System wstal wczoraj, ale jak widać dluga droga przede mną zeby te kable okiełznać. Nie wiem prawde mówiąc jak poprowadzić kabelki od aio zeby to miało ręce i nogi. https://ibb.co/ds0TL6tT https://ibb.co/LXtnsqSY https://ibb.co/hJKV7xMP x870e Aorus elite ice 5090 aorus master ice z adapterem corsaira 9800x3d 64 fury 6000 Buda to meshify 3xl Edytowane 26 Sierpnia przez oldfashioned 7
Qrdello 838 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia (edytowane) Piękny To taki config w bieli, który i ja będę chcia jakoś w przyszłym roku zbudować. :] Tymczasem za świetną cenę (140 ziko) dorwałem Meshify 2 Nano w bdb stanie, więc nastąpiła przerzutka 5700x i 3080ti od inno3D do tego malucha. Jeszcze tylko muszę chłodzenie jakieś wcisnąć a taki efekt: Z jakimkolwiek normalnej długości GPU niestety wentylatory wchodzą w konflikt W moim wypadku konflikt na żyletki :> Mam gdzieś luźnego DR4 pro, ale czy tutaj wymanewruję później kartą to nie wiem Edytowane 28 Sierpnia przez Qrdello 2
CryptTM 404 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Ile Twoja karta ma, 2.5 czy 3 sloty na grubość?
Qrdello 838 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Prawie 3 bez paru mm. Ale efektywnie w budy z 2.5 nie wchodzi.
Kadajo 7 426 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Ło matko ugotuje się to GPU, to MINI Fractal ?
CryptTM 404 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia @Qrdello właśnie dlatego pytam, bo obudowa zacna, ale karta tam ma warunki, jak w NR200, a buda zdecydowanie większa przecież.
Pitt_34 326 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Oj karta będzie miała cieplutko i to bardzo. 1
Qrdello 838 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Wtlacza na nią powietrze 14tka bezpośrednio więc tragedia sie nie dzieje póki co :]
Pitt_34 326 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Jakie temperatury masz w spoczynku i w grach ? Jedna 14 niewiele moim zdaniem tutaj pomoże.
Send1N 4 199 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Pierwszy wentylator dostaje powietrze a dwa kolejne po lewej już są "zatkane" przez blachę piwnicy 1
Pitt_34 326 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia To ustawienie nie ma szans na normalne temperatury, choćby nie wiem co.
Qrdello 838 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Blacha piwnicy ma kratkę. Wentylator tutaj wieje po tunelu na połowę karty praktycznie. W spoczynku karta nie przekracza 40c, w stresie 70-72c ma wiec jak na to chłodzenie jest nieźle. Rdzenie i vram +10c
Pitt_34 326 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Ciężko w to uwierzyć. Fizycznie to te wentylatory nie mają z czego ciągnąć powietrza, mimo tych kratek.
Qrdello 838 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia (edytowane) Spoko, odpalę Dead Space - on w miarę równo męczy cpu i gpu i wrzucę Wam screena z gpu-z :] Sprawdziłem, bez locka faktycznie karta dobija do 80C/90C/86C, przy czym na mojej krzywej, gdzie obroty wentylatorów kończą się na 60%, jak podniosę do 70% to trzyma 76C. Dużo złego robi AMDowe chłodzenie, które rozprasz siepło po obudowie zamiast wywiewać w jedną stronę - niemniej, bez limitów - macie rację - jest ciepło. Natomiast z lockiem na 60 fps czy 90 fps sytuacja jest już zgoła inna. I wczoraj faktycznie tak testowałem więc i temperatury były odpowiednio niższe... Edytowane 28 Sierpnia przez Qrdello
Send1N 4 199 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia W sumie to ten dolny wentylator wdmuchuje chłodne powietrze też do piwnicy patrząc na fotkę więc panuje tam chłód i z tej kratki nad zasilaczem coś tam jednak zaciągnie fakt 1
oldfashioned 477 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Meshify maja ten specjalny design, ktory 'pcha' powietrze na karte. 1
Kadajo 7 426 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Tylko te nowe. Ale zrobienie czegoś takiego to chwila moment, można nawet kupić z wydruków 3D praktycznie pod każdą budę.
oldfashioned 477 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Ta buda ktora @Qrdello wrzucil juz to ma, widac wglebienie na 2gim screenie.
CryptTM 404 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Mienia Ci się w oczach chyba, bo ja tam widzę cały tunel a nie takie wcięcie
Qrdello 838 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia (edytowane) 2 godziny temu, CryptTM napisał(a): Mienia Ci się w oczach chyba, bo ja tam widzę cały tunel a nie takie wcięcie Mi sie za to nie mieni. ma wcięcie wchodzące prawie w połowę piwnicy wiec karta dostaje trochę świeżego powietrza. Ogólnie fajna obudowa. Zamontowanie Dark Rocka obniżyło o kilka c temperatury bo powietrze nie jest już tłoczone nad kartą. Z lockiem na 90 czy 60 klatek jest już poniżej 70c na gpu. Edytowane 28 Sierpnia przez Qrdello
CryptTM 404 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Kurde, dałbym sobie rękę uciąć, że tam na zdjęciu to pełna piwnica z założonymi maskownicami, cytując klasyka "to bym k*rwa nie miał ręki" 1
Qrdello 838 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia (edytowane) Godzinę temu, CryptTM napisał(a): Kurde, dałbym sobie rękę uciąć, że tam na zdjęciu to pełna piwnica z założonymi maskownicami, cytując klasyka "to bym k*rwa nie miał ręki" To byś nie miał 2560x1080 ultra dlssq z lockiem na 90 fpsów, karta uV 0,9v@1900Mhz I taki wynik: Więc chyba nie ma tragedii jakiejś. :=) Natomiast karcie wyraźnie potrzeba PTMa lub nowej pasty, bo prawda tak że jak przekroczy te 80C to następuje rozjazd z hotspotem i różnice wtedy są już dość duże. W środku pewnie paprochy są Edytowane 28 Sierpnia przez Qrdello
oldfashioned 477 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia Ja skonczylem walke z kablami, lepiej nie bedzie 11 2
Send1N 4 199 Opublikowano 28 Sierpnia Opublikowano 28 Sierpnia (edytowane) Pierwszy raz podoba mi się u kogoś figurka w budzie i nie napiszę w tym przypadku abyś ją wywalił Ogólnie całość wygląda prze kozacko. Edytowane 28 Sierpnia przez Send1N 1
Rekomendowane odpowiedzi