Dokładnie. Widzę, że tam konfigurator jest trochę "dla debili" w US. Ograniczony do minimum, gdzie polski jest bardziej rozbudowany. Co nie oznacza, że tam nie można dobrać lepszych rzeczy bo większość jest już w cenie a pozostałe można i tak sobie zamówić na miejscu.
Goście nagrywają swoją pracę. Przyjeżdża klient chińczykiem na pierwszą wymianę oleju. Wielcy influencerzy biorący w łapę... a no tak biorą, za wymianę oleju
Chłopie, nie masz żadnej wiedzy w temacie mechaniki, a się wymądrzasz. Udowodniłeś to wielokrotnie. Dla mnie wystarczy, że ktoś pozagląda kamerą w zakamarki silnika i zawieszenia aby wiedzieć jak to jest zbudowane i z czym się to je. A Ty nawet nie wiesz jak wahacz jest zbudowany (w ogóle wiesz co to wahacz?) ale za to jesteś ekspertem od odpadających kół
A co do porównania Audi, lepiej porównaj dokładnie wyposażenie. A najlepiej zmień przykład, bo w Audi konfigurator to jakiś koszmar.
Kto siedzi w motoryzacji, to jest oczywistością, że auta w USA są znacznie tańsze.
Masz tu jasny przykład. Nowy Tiguan:
Podstawka 31k USD
R-line 37k USD
U nas podstawka 166k (z gorszym silnikiem!) Biorąc ten sam silnik 198k!
R-line 208k
ale ignorancja...
Poświęciłem kilka minut i zrobiłem konfigurację najbogatszej wersji na polskiej stronie i dla US. Oto wyniki: jest gorzej niż myslałem.
Najbogatsza wersja, czyt. "gotowiec" bo można sobie dorzucić więcej bajerów(za dodatkowe ~40k), które nie są w podstawowym pakiecie prestige:
PL: 346 780 PLN
US: $58,840 = 211.147,34 PLN. Doliczymy teoretycznie najwyzszy sales tax 10%, wychodzi ok 232k PLN
120k różnicy, dolar tani, więc jest to jakieś usprawiedliwienie, ale nie aż tyle. Nie jestem tylko pewien czy w tej wersji US, nie ma tych bajerów które w PL trzeba jeszcze dopłacać. Ale jakby dowalili takie ceny w US to nikt by tego nie kupił
Sam kupiłem w tym roku uzywaną A5 i w polskim salonie pierwszy właściciel wziął pakiet indywidualny zaznaczył wszystko co było możliwe i mu wyszło 370k w 2020r. Takich używanych aut w takim pakiecie widziałem dosłownie 2-3 na polskich stronach i 4-5 na niemieckich. A uwaga: w USA było takich jakieś x10 tyle (wiem, że większy kraj ale skala i tak spora). Tam jest to po prostu normą i nie trzeba dokupywać wielu pierdół, typu sportowe fotele z RS5.
Więc przestań pieprzyć głupoty na tematy gdzie nie masz pojęcia. Dziękuję
Hmmm. I tak, i nie. Taksówkarze często jeździli bardzo fajnymi furami, tak jak teraz w leasingu nowe Toyoty to 90% czasu. Jak ktoś zarabiał średnią to również mógłby sobie pozwolić na E46 lekko używaną.
Rekomendowane odpowiedzi