MarcoSimone 1 210 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca No to potrzebujesz 3 kable typu Y. Tylko doczytaj w manualu do obudowy czy nie ma info jakie max obciążenie na kanał w tym HUB. Chociaż zakładam, że każdy z 3 kanałów spokojnie po 2 wentylatory obsłuży. https://www.angela.pl/k505,wentylatory-przewody.html
DarkeVo 579 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca @NDqq1 jaka buda i jakie wentyle? Możesz wentyle spiąć jeden z drugim?
NDqq1 14 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca (edytowane) Godzinę temu, DarkeVo napisał(a): @NDqq1 jaka buda i jakie wentyle? Możesz wentyle spiąć jeden z drugim? HAF 700 argb. Wentyle to bequiet light wings lx white 140mm. Niestety nie mogę bo z wentylatora wychodzi tylko żeńska wtyczka. Samych wentylatorów dodatkowych mam w tej budzie 10 nie mam miejsca już w hubie co jest dołączony i muszę rozdzielić. Tak to wygląda teraz, dodatkowo z przodu są jeszcze 2x200mm Edytowane 14 Marca przez NDqq1 Dodanie zawartości 1
j4z 1 433 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca (edytowane) Otworzyłem bok i oddzieliłem (zamknąłem) piwnicę od reszty budy. W Quake 2 RT tempy gpu bez zmian, ale to wypalarka jakaś dziwna. W Forza Motorsport wydaje mi się, że co najmniej 5st spadło. Wentyle karty nawet się nie odpalają na razie. Karta jest po UV. Edytowane 14 Marca przez j4z 1
DarkeVo 579 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Godzinę temu, NDqq1 napisał(a): Tak to wygląda teraz, dodatkowo z przodu są jeszcze 2x200mm Ja bym dokupił jeszcze jeden hub i pod niego podpiął np. Boczne i dolne wentyle i juz masz miejsce na resztę
NDqq1 14 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Godzinę temu, DarkeVo napisał(a): Ja bym dokupił jeszcze jeden hub i pod niego podpiął np. Boczne i dolne wentyle i juz masz miejsce na resztę Który będzie lepszy czy bez różnicy? Ewentualnie może masz jakiś sprawdzony? Noctua Noctua NA-FH1 8x Fan Hub Arctic Case Fan Hub 10 x PWM 4-pin
DarkeVo 579 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Mam w chacie tego arctica i jest git. Był nie drogi jak go kiedyś kupowałem
j4z 1 433 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Takie budy Wam się podobają? Kolega ma. Powiem szczerze, że podobają mi się. Ale nie w takich kolorach
KaszaWspraju 73 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca (edytowane) Tak, tak było u mnie: Obecnie: Edytowane 14 Marca przez KaszaWspraju 3 1
Rusław 80 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca Ja tam jednak wolę klasyczne, bardzieje eleganckie skrzynki w stylu Zalman GS1000, Corsair Obsidian 500D, BeQuiet Dark Base czy Antec P182. Nowoczesne akwaria czy tego typu wynalazki to nie moja estetyka😉 1
ket_rab 317 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca (edytowane) @NDqq1 jak masz prime to obecnie na amazonie masz za 22 zł huba 10x 4pin od Arctica. https://www.amazon.pl/ARCTIC-Case-Fan-Hub-koncentrator/dp/B087FY5CNT/ref=ast_sto_dp_puis?th=1 oraz za 11,04 zł splitter https://www.amazon.pl/ARCTIC-4-Pin-Splitter-Cable-rozdzielający/dp/B08666FJ52/ref=ast_sto_dp_puis?th=1 Edytowane 14 Marca przez ket_rab 1
j4z 1 433 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca (edytowane) 6 godzin temu, Kadajo napisał(a): 50 stopni na GPU ? One w ogolę działa ? Akurat w FM chodzi π x drzwi na 80%. Na filmiku jest moment przed wyścigiem, w którym się podjarałem, w którym niby skaczę na 100%, ale jak się okazuję i tak się nie nagrzewa. Tutaj FFXVI w natywnym 4K. Już tak świetnie nie jest, ale i tak spoko. W FM tak jak gram na codzień, to ponad 60st było, teraz 50st. Dla mnie jest to duży sukces patrząc na wysyłek i koszty, jakie dzisiaj poniosłem. 😀 Edytowane 14 Marca przez j4z
Kadajo 8 947 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca 61 GPU i 64 vR to rewelacyjne temperatury. U mnie to potrafi byc 68-70, HS dobijać czasem do 85 a pamięci tez i do 78 czasem idą.
j4z 1 433 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca (edytowane) Poprawny przepływ w budzie jest bardzo ważn. U mnie tam pewnie było "podciśnienie", dopóki pasywnego wlotu nie zrobiłem. Bo 3x 12cm na froncie, które maksymalne osiągają 1100rpm, jeden taki z tyłu, i na gorzej w aio dwa wyciągające 14cm, które obstawiam, że w maksie osiągają ze 2500rpm. No i w biosie po prostu na silent wszystko xd @Send1N jak kupowałem budę to mówiłeś, że nie będzie różnicy, jak zrobię pasywny wlot z boku. 😀 Edytowane 14 Marca przez j4z
Kadajo 8 947 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca No u mnie tez silent, tyle że karta wypluwa do budy szczytowo ponad 280W Strach pomyśleć co będzie przy wyższym TDP.
Send1N 5 910 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca 2 godziny temu, j4z napisał(a): @Send1N jak kupowałem budę to mówiłeś, że nie będzie różnicy, jak zrobię pasywny wlot z boku. 😀 Nic takiego nie pamiętam, możesz jaśniej? co zrobiłeś dokładnie że masz lepsze temperatury niż poprzednio?
j4z 1 433 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca (edytowane) 50 minut temu, Send1N napisał(a): Nic takiego nie pamiętam Bo nic takiego nie mówiłeś. Znalazłem post, w którym pytałem o to, to napisałeś tylko, że będzie brzydko wyglądać. 50 minut temu, Send1N napisał(a): co zrobiłeś dokładnie Zdjąłem tę boczną blachę i piwnicę zamknąłem. Jak tu: Ta dłuższa piwnica jest otwarta, i tam mogło niepotrzebnie trochę powietrza z frontu uciekać. No i na pewno sporo dało odsłonięcie boku, bo nawet jak się rękę przyłoży, to czuć, że zasysa. A komp teraz stoi tak, że prawie tego nie widać. Z miejsca siedzenia nie widać. Edytowane 14 Marca przez j4z 2 1
duniek 424 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca W dniu 10.03.2026 o 15:43, Send1N napisał(a): Potwierdza się to że w przypadku 3 wiązek do karty customowe przedłużki/kable to komedia powyżej 2 robi się za szeroko i wygląda to już w większości przypadków gorzej niż na standardowych kablach wystarczy jeden kabel zrobic na 4 żyłach TESTOWALEM nawet 2żyły(2pinowy 8pin pcie) pod obciązeniem 150W (12A) nie wiem jak piny ale przewod tylko lekko ciepły - jakby te piny połaczyc to mysle ze spokojnie jedno 8 pin dzialaloby na 2 przewodach 1,5mm na foto 3080 suprim X furmark load - 12A 10A 8A 1 3
Send1N 5 910 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca 11 godzin temu, NDqq1 napisał(a): Jak możesz to zrób jeszcze raz foto ale z podświetleniem jednym kolorem np niebieskim i wrzuć ta tęcza to dramat wszystko psuje a secik fajny 2
grzechotnikd 34 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca Liliana zakupiona od @duniek odczekała Swoje. Czas najwyższy coś zacząć działać. 3
grzechotnikd 34 Opublikowano 18 Marca Opublikowano 18 Marca 3 minuty temu, MarcoSimone napisał(a): @grzechotnikd co to za model LL? LIAN LI PC-9N Następny kandydat w oczekuje. 1 1
Send1N 5 910 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca (edytowane) Wchodze dzisiaj na discorda po 3 dniach nieobecności a tam znajomy sobie ustawił na wyświetlacz blokopompy mnie z ogniska, wrzucił na główną i podpisał że proc taki gorący że aż dymi od zawsze powtarzam że coraz to nowsza technologia ogłupia ludzi d2b4da38-20a0-40a9-a35d-7ace5063f521.mp4 Edytowane 19 Marca przez Send1N 8
Rekomendowane odpowiedzi