DarkeVo 809 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia @ShaDow_Pro niech służy jak najlepiej i najdłużej😁 ja w końcu mam już temat budy zamknięty a że nie lubię nudy to dziś zamówiłem Monitor Gigabyte MO27Q28G OLED, muszę sprawdzić czy to faktycznie taki badziew🤭 a ponoć te monitory dla biedaków to w sam raz dla mnie😂😂 1
ShaDow_Pro 1 132 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia @DarkeVo Do mnie za to jedzie już kolejny zasilacz, co by nudno nie było 2
j4z 2 025 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 4 minuty temu, Ozzbi napisał(a): Coś od siebie Widzę ta sama buda i karta. Ja zrobiłem tak i karta jest chłodniejsza. 1
Ozzbi 34 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia prawie to samo , moj cpu juz dawno nie widział takiej niskiej temp
AudRob 514 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia W dniu 2.04.2026 o 14:54, ShaDow_Pro napisał(a): U mnie AIO wjechało Do tak małej karty raczej podpórka nie potrzebna no chyba że to tylko dla oka - wyglądu Obudowa lux zawze mi się podobały z tym że u mnie jest 500FX ale środek ten sam. 1
ShaDow_Pro 1 132 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) Dokładnie, podpórka jako dodatek wizualny była, lubię tą budę, na przestrzeni lat wróciłem do niej po raz drogi, dość mała i pakowna. Ale teraz już większe GPU dzisiaj wleciało to się przydaje Edytowane 7 Kwietnia przez ShaDow_Pro 1
AudRob 514 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) 22 minuty temu, ShaDow_Pro napisał(a): dość mała i pakowna. Ale teraz już większe GPU dzisiaj wleciało to się przydaje Nie taka mała , styknie do różnych konfiguracji Siedziała w tej budzie 4070ti , 4080 teraz 4090 i jest git. Edytowane 7 Kwietnia przez AudRob 1
ShaDow_Pro 1 132 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Dla mnie to zaleta że jest dość mała. 1
AudRob 514 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) 8 godzin temu, AudRob napisał(a): Nie taka mała , styknie do różnych konfiguracji Siedziała w tej budzie 4070ti , 4080 teraz 4090 i jest git. Wcześniej siedziała ta ciut dłuższa , ale i tak się fajnie mieściła , naprawdę super obudowa . Nie za duża nie za mała, Edytowane 8 Kwietnia przez AudRob
ShaDow_Pro 1 132 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Co do rozmiaru zgadam się dokładnie, co najważniejsze jest szeroka i nie ma problemu z przewodami od grafy. 1
AudRob 514 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia O to właśnie chodzi , niestety akwarium nie lubię a ta buda ma wszystko co jest potrzebne. 10 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a): Co do rozmiaru zgadam się dokładnie, co najważniejsze jest szeroka i nie ma problemu z przewodami od grafy. Drugi komp też jest w tej samej budzie złożony tylko białej , ale osobiście wolę czarną.
ElKojot 42 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia W dniu 6.04.2026 o 15:30, DarkeVo napisał(a): @ElKojot według mnie jest mniej wydajne I do tego nawet na 1600rpm pompka jest głośna także lipa Szkoda cholera, bo mega mi się podoba, a przy aktualnym LF III nie mogę mieć radiatora na dysku
DarkeVo 809 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia @ElKojot też mi sie podobał i zrobił na mnie duże wrażenie ale mi głośność nie dala spokoju. Spróbuj moze trafisz lepsza sztuke albo inaczej odbierasz głośność
ElKojot 42 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia @DarkeVo, w sumie racja. A jak u Ciebie wyglądała różnica w temperaturach względem ALFa?
DarkeVo 809 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia 5 minut temu, ElKojot napisał(a): A jak u Ciebie wyglądała różnica w temperaturach względem ALFa? Nie było dużo różnicy jakoś do ok może 5 stopni na plus dla ALF to ale jednak różnica w kasie jeszcze raz taka. Chciałem wrzucić aio po moich licznych zmianach z długa gwarancją i mieć spokój, już miałem nawet gdzieś tą cenę no ale ten dźwięk nie dałby mi i tak spokoju😂 z moich obserwacji najlepsze narazie temperatury miały aio be guiet light loop ale tylko 3 lata gwarancji ale znając powietrza też podobne temperatury do aio be quiet dark rock elite ale to też taki klocek😂 1
Krzysiak 3 318 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia Kurde korci mnie ucieczka z akwarium do Havn BF360 flow white No i przy okazji zmiana aio na Thermalright peerless vision 360 ub white. 1
ShaDow_Pro 1 132 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia @Krzysiak Nie dziwię się, sam jakiś czas temu miałem na nią jazdę 1
Krzysiak 3 318 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia @ShaDow_Pro no jakoś korci od jakiegoś czasu powrót do budy "piwnicznej" no i ta po prostu idealnie wpisuje mi się w mój gust Na razie z tym walczę bo obecny BQ jest naprawdę fajną budą, z tym że akwarium...ale pewnie będzie jak zawsze
ShaDow_Pro 1 132 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia Ja na razie z obudową się jeszcze trzymam, jest silna wola ale karta już wymieniona, ostatnio też aio wrzuciłem teraz z zasilaczami kombinuje.
Krzysiak 3 318 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia No właśnie widziałem zmiany w sygnie 1
ShaDow_Pro 1 132 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia (edytowane) Kumplowi platformę zmienialiśmy i aio było na zasadzie, ja mam nowe, weź za robotę to sobie tylko śmigła podmieniłem, 5060Ti pogoniłem za 1900, za 2250 nowe Trio 5070 wyrwałem, mega spoko deal, kupiłem za dwie stówki Chiefteca Vege M 750W, ale mi akustycznie nie siadła, na razie dałem do drugiego kompa, ale sprzedam chyba, no i szykuje się że do kumpla nowy zasilacz wjedzie, więc moja pierwsza sztuka A850G pewnie zrobi powrót bo będzie, ja mam nowe PSU chcesz stare za robotę Edytowane 11 Kwietnia przez ShaDow_Pro 1
Rekomendowane odpowiedzi