Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

Amerykańscy żołnierze opuszczą Europę? Kolejne plany Donalda Trumpa

Donald Trump chce zredukować liczbę amerykańskich żołnierzy stacjonujących w Europie — informuje agencja prasowa ANSA, powołując się na źródła w Unii Europejskiej. Prezydent USA domaga się również od krajów europejskich wkładu finansowego.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/20-tysiecy-amerykanskich-zolnierzy-moze-opuscic-europe-plany-donalda-trumpa/pvwmljr

Cytat

Trump knebluje rządowe agencje zdrowotne. Całkowity zakaz komunikacji dla CDC, FDA i NIH

Kolejna kontrowersyjna decyzja administracji Donalda Trumpa po tym, jak USA zdecydowały się opuścić Światową Organizację Zdrowia (WHO). Pracownicy Departamentu Zdrowia i Opieki Społecznej (HHS) zostali poinformowani o zaskakującym zakazie — donosi "The Washington Post". Dotyczy on całkowitego wstrzymania zewnętrznej komunikacji kluczowych federalnych agencji zdrowotnych, w tym publikacji raportów naukowych, porad zdrowotnych, a także aktualizacji stron internetowych i postów w mediach społecznościowych. Informacje te ujawnili obecni i byli urzędnicy, a także osoby zaznajomione z tematem, które zdecydowały się na anonimową wypowiedź.

https://www.medonet.pl/biznes-system-i-zdrowie,administracja-trumpa-naklada-zakaz-komunikacji-na-federalne-agencje-zdrowotne,artykul,51909665.html

Gh-L8x6WkAEZNkX?format=jpg&name=small

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

W kontekście dużych tematów - tak.

Ale oni giną już na małych tematach, na zarządzaniu ministerstwami :) 

Ten kraj trapi pełno tych małych tematów.

Przecież Oni rok się zbierali, żeby w końcu zacząć coś robić z recydywistami na drogach.

Opublikowano
2 godziny temu, sabaru128 napisał(a):

Jak to wejdzie to za ten sam towar zamiast zapłacić 50zł to zapłacisz 150zł.

Nie no tyle to nie, stawki cła są przeważnie dość niskie typu 0-15%. 

2 godziny temu, trepek napisał(a):

Jest jeszcze np. Recman.

140-250zł za T-shirt?, ładnie się cenią.

YPSpyoK.png

Opublikowano
10 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Przecież 98% użytkowników tych sociali to obserwują takie :kupa: że to szkoda gadać, więc jedno :kupa: więcej i wielkie larmo... 

Ale z własnej woli. Tutaj natomiast Trumpa i reszta ekipy była obserwowana z automatu, bo ktoś tak zdecydował. Do tej pory sądziłem, że takie rzeczy tylko w Chinach lub Korei Płn.

Opublikowano

Ja nawet jestem zdania że 95% tych ludzi nawet nie wiedziało że "samo" się dodało do obserwowanych... no ale kto rządzi USA? Ci najbogatsi, a jednym z nich jest właściciel FB, ameryka jest podobna do chin czy korei tylko robi to w bardziej "humanitarny" sposób. 

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Ja nawet jestem zdania że 95% tych ludzi nawet nie wiedziało że "samo" się dodało do obserwowanych... no ale kto rządzi USA? Ci najbogatsi, a jednym z nich jest właściciel FB, ameryka jest podobna do chin czy korei tylko robi to w bardziej "humanitarny" sposób. 

Jak zakładasz nowe konto na Twitterze, czy tam X (głupia nazwa tak przy okazji) to w polecanych od razu wyskakują wpisy Muska. Ja rozumiem, że to jego serwis, ale bez przesady.

Opublikowano
4 minuty temu, Winter napisał(a):

Jak zakładasz nowe konto na Twitterze, czy tam X (głupia nazwa tak przy okazji) to w polecanych od razu wyskakują wpisy Muska. Ja rozumiem, że to jego serwis, ale bez przesady.

Trzeba konta zakladac na Tinderku, nie Twiterku, tam nie ma Elona :D

Opublikowano
15 minut temu, Winter napisał(a):

Jak 10 lat temu pozbyłem się FB to nie patrzę na tym podobne dziadostwa :) 

Opublikowano
4 godziny temu, trepek napisał(a):

I? Rynek nie lubi próżni. Może w takiej sytuacji taniej będzie wyprodukować taką rzecz tutaj na miejscu, za 120zł?

Wszystkiego w Polsce nie dasz radę wyprodukować czy nawet w Europie. Jak chociaż uda się 30% przenieść produkcji do Europy to i tak to będzie droższe od tego towaru zamawianego z tych stron.

Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Korpokracja na pełnego. 

UE z tym przynajmniej walczy :) 

Wróciłem na Fejsbuka po 10 latach, jako, że ktoś mnie poprosił, bo z Whatsappa nie korzysta. Masakra, jak ten serwis się zmienił. Główny ekran to zalew śmieciowych informacji. Tragedia.

Opublikowano
Cytat

Komisja śledcza ds. Pegasusa w połowie 2025 r. miałaby zakończyć swoje prace — informuje "Rzeczpospolita". Efekty jej pracy, jak zauważa gazeta, są mizerne, a kluczowi świadkowie nie przychodzą na wezwania. Ustalenia są rozczarowujące nawet dla samych jej członków.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/komisja-ds-pegasusa-sie-poddaje-padl-termin-konca-jej-prac/n90hvj3,79cfc278

2 minuty temu, Winter napisał(a):

Wróciłem na Fejsbuka po 10 latach, jako, że ktoś mnie poprosił, bo z Whatsappa nie korzysta. Masakra, jak ten serwis się zmienił. Główny ekran to zalew śmieciowych informacji. Tragedia.

Gdyby nie to że mam tam znajomych jeszcze z czasów szkoły to bym dawno już konto usuną. I tylko ten temat jeszcze tam mnie trzyma. A z tym śmieciowymi informacjami to fakt. tragedia.

Opublikowano
34 minuty temu, LeBomB napisał(a):

Czyli wywalić nielegalsów, którzy nawet pracując gdzieś na lewo nabyli jakiegoś doświadczenia i obycia z tamtejszym systemem i kulturą, a ściągnąć legalnie na przykład totalnie "zielonych"? :D 

Filmik trochę za krótki żeby wyrobić sobie opinię na temat wypowiedzi. Do tego mamy czasy treści generowanych przez AI, więc może trzeba by znaleźć więcej źródeł...

Ale jeżeli założymy że to prawda, to może to być sprytny chłyt w stylu Brexitu: UK zagłosowało przeciw emigracji z UE, więc parę lat po Brexicie nie ma już emigrantów z UE, tylko z Azji (ostatni rok, rekordowy, a jakże: milion ludzi więcej in niż out). Wszystko cacy, po myśli środowisk anty emigranckich...

• Haha 1