Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Przy scenariuszu wygranej Trzaskowskiego, choćby o włos, to jest realne, że PiS-iory będą wtedy grać jedyną kartą, jaką im zostanie, czyli właśnie to unieważnienie wyborów przez SN, mają swoich ludzi poinstalowanych w kluczowej izbie, która orzeknie o ważności wyborów. Nie bez powodu od wielu miesięcy Piński i inni gadają o tej opcji i Kaczyński się nawet przez chwilę nie zawaha przy użyciu tej kraty. To nie jest fantamagoria, a rzeczywisty scenariusz. PiS-iory grają w tych wyborach o życie, bo inaczej mogą faktycznie ruszyć rozliczenia PiS, gdzie do tej pory było tylko udawanie i sprawianie pozorów, że rozliczają. Stąd jest maksymalne zangażowanie po stronie PiS, kleru, a większość konfiarzy, w tym Wipler, Bosak itp. jeszcze do tej zabawy się przyłącza.

Odstaw Pińskiego.

Opublikowano

Swoją drogą jak to się klei prawym, że przyjeżdża jakaś dziunia z obecnej administracji USA i mówi im kto ma być kolejnym prezydentem Polski? Jak ma się do tego wasze poczucie niepodległości i dumy narodowej? 🤔

• Upvote 5
Opublikowano
13 minut temu, SuLac0 napisał(a):

reszta to mental

Generalnie mental w Polsce zmienia się po przekroczeniu linii Wisły.

Dla mnie ciekawym studium przypadku są dwa miasta - Pruszków i Wołomin, gdyż mam rodzinę w obu (huehue).

Miasta w teorii powinny być podobne, położone blisko Warszawy, mające silne relacje ze stolicą. Często nazywane warszawskimi "sypialniami".

A tymczasem wyniki wyborów zawsze są zgoła inne.

Tym razem:

Pruszków:

image.png.e99443551dbf51819b0d947c71e6a93c.png

Wołomin:

image.png.a464db5ad2248e038260086d5cbcb0fc.png

2020 odpowiednio:

image.png.72c8d73c304295b559aa4e25af3aeed1.png

image.png.86b40a68ae39236e7c0b54a60766a59a.png

• Upvote 2
Opublikowano
26 minut temu, Spl97 napisał(a):

Kiedy dziś Mentzen będzie gadał o tym, kogo ew. poprze w II turze?

Już wszyscy jego koledzy przekierowali jego poparcie na Nawrockiego.

W sumie trochę chamskie, że tak postąpili i nawet nie poczekali na jego zdanie. Nieładnie z ich strony. To były jego głosy.

• Upvote 1
Opublikowano
28 minut temu, Digger napisał(a):

Ale jak trzeba się trzymać pewnych standardów przy produkcji rolnej to już łunia całkowicie nie pasuje. :E 

Nikt nikomu nie każe się ich trzymać. Można robić jak się podoba, ale wtedy bez dotacji. 

Państwo rekompensuje straty rolnikom. Te dotacje są znacznie wyższe niż straty, bo każdy rolnik z nich korzysta. 

I ból dupy rolników jest taki, że te dotację są na tyle wysokie, że tylko głupi ich nie weźmie, więc w praktyce są zmuszani do dostosowania się do wszystkich wymogów. Takie jest ich zdanie co jest idiotyzmem. 

Kiedyś nie było dopłat I wszystkim się opłacało. Teraz też by się opłacało bez dopłat, ale dopłaty są po prostu zaporowo wysokie. 

Opublikowano

W USA jak była 2 tura ostatnio, to zaczęło się od kontrolowanych jęków ze sztabu Trumpa i zaprzyjaźnionych, że wybory są właśnie fałszowane. Tak 2-3h trwania głosowania, z exit polli zobaczyli że trend jest dobry dla nich, i w cudowny sposób nagle rzekoma fala fałszerstw całkowicie ustała i już się nie pojawiła do końca głosowania :E

Także warto zwrócić na to uwagę, może być podobnie.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Szambo napisał(a):

W sumie trochę chamskie, że tak postąpili i nawet nie poczekali na jego zdanie. Nieładnie z ich strony. To były jego głosy.

Najważniejsze zdanie i tak ma Mentzen, a nie jego koledzy, którym jest bliżej do PiS-u.

Opublikowano
3 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Najważniejsze zdanie i tak ma Mentzen, a nie jego koledzy, którym jest bliżej do PiS-u.

Ja myślę, że jemu nie pozostaje nic innego jak pójśc ich śladem i poprzeć PiS... zresztą większość jego wyborców i tak to zrobi.

Wychodzi, że Konfederacja to taka partia, którą popierają osoby, które są pisiorami, ale im trochę wstyd, więc udają, że są za Konfederacją.

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

No właśnie jest odwrotnie

Nie jest, jak na razie nic nie wiadomo i te sondaże można sobie wsadzić w ..... 

Pers dobrze powiedział że będzie na żyletki o kilkadziesiąt-kilkaset tysięcy głosów. 

Nie patrzyć w ogóle na sondaże, prawdziwy wynik poznamy dopiero w poniedziałek, no chyba że któryś kandydat uzyska ponad 1% pp przewagi to wcześniej. 

Opublikowano

Mam nadzieję (nikłą), że po tych wszystkich wysrywach pierwszą rzeczą po wyborach będzie poważna debata i zmiana przepisów dotyczących weryfikacji osób ubiegających się o start w wyborach prezydenckich i parlamentarnych.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Jak tam Krzysiu? Ktoś obserwuje? 

Bo przypomnę, Krzysiu z Kanału Zero mówił, że zaskoczył się pozytywnie tym, jaki Nawrocki jest inteligentny i że jest tak po prostu sympatycznym człowiekiem, który zdaje się być spoko gościem (czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie słów jakich użył)

W innym filmie Krzysiu przekonywał, żeby głosować nie na program i obietnice tylko na tego, z którym się CZUJECIE lepiej. To trochę jakby namawiać do głosowania na lewicę, bo tam właśnie chcą aby głosować na emocje, na życzenia, marzenia i żeby się lepiej poczuć. A to powiedział Stanowski. 

Ciekawe jak się ma teraz ten "dobry człowiek" sutener, przekręt na mieszkaniu emeryta, kibol, bramkarz mafii. 

Ciekawe czy Stanowski Ala Capone też by promował, bo przecież jak założył krawat i występował publicznie to sprawiał pozytywne wrażenie. 

Edytowane przez VRman
Opublikowano
11 godzin temu, Camis napisał(a):

C6vgQm5.png

Tak to jest, gdy rejestrują się na ostatnią chwilę :E. Trzeba było wcześniej to uczynić, brać trzeba pod uwagę to, że z przeciążenia serwery potrafią paść.

1 godzinę temu, TheMr. napisał(a):

A tam siedzi 1.5 mln głosów, sporo.

~1,24 mln głosów od Brauna jest.

12 minut temu, Camis napisał(a):

Ups Nawrocki podpał mocno swoim.

Podpadł nie tyle swoim, co szczególnie wyborców Brauna, którzy nie trawią Żydów :E.

Opublikowano
25 minut temu, Camis napisał(a):

Nowy sondaż Trzasku traci a zyskuje Nawrocki, dodatkowo 83% wyborców MEMcena chce głosować na Nawrockiego.

https://wiadomosci.onet.pl/wybory/wybory-prezydenckie/zacieta-walka-do-samego-konca-afery-nie-wplywaja-na-poparcie-nawrockiego-sondaz/f74ysws

Nie 83%, tylko 83% z tych, którzy pójdą na drugą turę. To może być w praktyce mało, jeśli jakaś 1/3 zostanie w domu.

Opublikowano
Godzinę temu, Szambo napisał(a):

Tam sa ewedentnie jakies tarcia wewnetrzne, bo widza ze Mentzen gra na siebie. Tak to wyglada w polityce, ciekawe kiedy im ten domek z kart w konfederacji sie rozpadnie. 

Opublikowano
1 minutę temu, Spl97 napisał(a):

Za niedługo możliwe obranie kursu na rozpad w Konfie 8:E.

Jeśli dojdzie do rozpadu, to szury pójdą Braunem, mniejsze szury za Bosakiem a kto pójdzie za Mentzenem? On już nie będzie chyba ciekawy dla nikogo. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Jeśli dojdzie do rozpadu, to szury pójdą Braunem, mniejsze szury za Bosakiem a kto pójdzie za Mentzenem? On już nie będzie chyba ciekawy dla nikogo. 

Mam wrażenie, że On może być ciekawy dla dużo większej ilości osób niż Braun czy Bosak. Co prawda ma swoje konserwatywne poglądy, ale nie jest sprzedawczykiem. I to np. wzbudza mój szacunek, mimo, że się z nim nie zgadzam w wielu kwestiach.

Edytowane przez Szambo
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Camis napisał(a):

Nowy sondaż Trzasku traci a zyskuje Nawrocki, dodatkowo 83% wyborców MEMcena chce głosować na Nawrockiego.

Trudno mi sobie wyobrazić zdarzenie, które może uratować wynik Trzaskowskiego. Na pewno nie będzie to obserwowane miotanie się jego zwolenników.

Btw, w trzy dni przybyło jak widzę ponad 40 stron w tym wątku. Wyobrażam sobie jaki to musi być skowyt. Może kiedyś zajrzę tam wcześniej, hahaha.

Opublikowano
2 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Za niedługo możliwe obranie kursu na rozpad w Konfie 8:E.

To jest bardzo prawdopodobne, bo Bosak i Mentzen to malzenstwo z rozsadku. Na ten moment sie potrzebuja, ale Mentzen wydaje sie byc otwarty na inne opcje. Poza tym widac trend, ze czolowym czlonkom Konfy nie podoba sie co Mentzen obecnie robi, wedlug nich Trzask jest wiekszym zagrozeniem niz Nawrocki (moze ze wzgledu na te rozne dyskusje o zdelegalizowaniu Konfy).