Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, hubio napisał(a):

Ma ktoś może jakieś badanie sondażowe ile osób, które nie poszło na wybory w I turze pójdzie w II? Bo myślę, że większość z tych odda głos na Trzaska, w tym ja. W I turze wiedziałem, że to plebiscyt, była zła pogoda itp, ale teraz żeby ratować Polskę oczywiście idę. Pytanie ile takich osób będzie. Jeśli z 10% to może uda się zatrzymać przepływy elektoratów z bruna i (śmiechu wartego) mentzena,

No masz, już nawet hubio chce mnie ratować razem z resztą Polski. A to dobrodziej.

Tu badanie nie jest potrzebne, aby rozumieć, że trzasku jest bez szans.

Opublikowano
5 minut temu, Spl97 napisał(a):

On wewnętrznie jest słaby oraz naiwny

To samo można powiedzieć o Trzaskowskim i Nawrockim. Osobiście nie widzę powodu, żeby na niego zagłosować, ale wyróżnia się w Konfederacji i to raczej nie jako słaby oraz naiwny gość. Nie musi iść na kompromis "byle do koryta" bo ma kasę. Gdyby nie słabo popowadzona kampania, kilka kontrowersyjnych wypowiedzi i start Brauna to byłby przed Nawrockim.

Opublikowano

Panowie,

Wkrótce zapadnie cisza wyborcza, a temat, który przez ostatnie tygodnie budził tyle emocji, zostanie zamknięty. Ponieważ wieczorem planuję dłuższą sesję z Lost Judgment, już teraz pozwolę sobie na krótkie podsumowanie kończące tę kampanię.

Idealni kandydaci nie istnieją. Zawsze wybieramy spośród tego, co dostępne w danym momencie. Dla jednych mój kandydat, dla innych — mniejsze zło. Osobiście nie widzę w żadnym z obu pretendentów osoby, która zasługiwałaby na zaszczytny tytuł Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Zbyt wiele razy oddawałem głos „na mniejsze zło” i tym razem — także ze względu na to, że niemal połowę życia spędziłem za granicą — nie czuję się uprawniony, by decydować o sprawach, które bezpośrednio Was dotyczą. Dlatego tym razem odpuszczam.

Życzę Wam, byście podjęli mądrą decyzję. Życzę, by wygrał kandydat, któremu zaufaliście. Ale przede wszystkim — by ten, kto zwycięży, okazał się godny powierzonego mu mandatu. Bez względu na to, kto obejmie ten urząd, mam nadzieję, że udźwignie odpowiedzialność, jaką niesie za sobą prezydentura.

Nie chcę w tym momencie analizować sylwetek obu kandydatów. Wszyscy mamy swoje zdanie i wiemy, jak wygląda rzeczywistość. Każdy z Was ma własny ogląd sytuacji i dojrzałość, by ocenić ją samodzielnie.

Najważniejsza jest Polska. Kraj piękny, pełen nie tylko ludzi podłych, ale też — a może przede wszystkim — tych wspaniałych. Polska zasługuje na więcej, niż obecnie dostaje. Dziś jesteśmy podzieleni jak nigdy wcześniej. Marzę o tym, by ten, kto wygra, chociaż spróbował zmniejszyć te podziały. To już byłoby coś.

Na koniec — bez względu na wynik — mam nadzieję, że w niedzielny wieczór lub poniedziałkowy poranek spotkamy się tutaj i porozmawiamy. Spokojnie.

Spokojnego wieczoru. 

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie też Mentzen w ostatnim czasie na plus. Głownie dlatego że nie przeszedł w tryb formowania nowego przyszłego rządu już teraz wraz z PiSem. Jakiś czas temu Czarnek powiedział, że już są praktycznie dogadani z Konfederacja. Najwyraźniej nie kłamał. 

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano

Ciekawie się zapowiada :E Wie ktoś czy w tych sondażach jest brana pod uwagę zagranica.

Bo tam pewnie będzie znaczna przewaga głosów na Trzaska w stylu 70% do 30% co przy 600k+ głosujących już dorzuci wisienkę na torcie :E