Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

A stagnacja, to nie jest czasem taka ładna nazwa na nic nierobienie?

Nie. To jest brak rozwoju, a przyczyna nie musi leżeć w nic nierobieniu, a np. w impasie prawnym lub braku porozumienia. To o czym piszę sprowadza się do tego, że sejm i senat normalnie pracują i wykonują swój plan, a wszystko zatrzymuje się na prezydencie i/lub TK. 

• Upvote 2
Opublikowano
8 minut temu, Toni napisał(a):

A na cholerę ci nowe twarze. Jakie to dziecinne argumenty. Mieliśmy już nowe twarze Kukiz, Hołownia i co?  Tusk jest świetnym politykiem i nie widzę na razie alternatywy bo cała reszta to cieniasy. Gdyby elektorat byłby odrobinę bardziej ilościowo inteligentny a Kaczyński nie był makiawelicznym cwaniakiem to Tusk mógłby zrobić o wiele więcej.

Zburzę twój świat. Nie tylko debile głosowali na pis. U mnie w firmie cały zarząd jest propis. Niewiele brakowało a rozwieszałbym banery z Nawrockim. To zdecydowanie nie są debile. Po prostu ludzie mający bardzo konkretne oczekiwania co do ustawodawstwa i mający dupie takie rzeczy jak uczciwość czy praworządność. Nawet siedzieli i dyskutowali z Morawieckim, Kukizem i Błaszczakiem przy jednym stole. 

2 minuty temu, LeBomB napisał(a):

Nie. To jest brak rozwoju, a przyczyna nie musi leżeć w nic nierobieniu, a np. w impasie prawnym lub braku porozumienia. To o czym piszę sprowadza się do tego, że sejm i senat normalnie pracują i wykonują swój plan, a wszystko zatrzymuje się na prezydencie i/lub TK. 

Czyli jeszcze lepiej. Praca nie przynosząca żadnych efektów. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Ale nie z ich winy i o to chodzi. 

Edit: wtedy prezydent będzie musiał zrobić jakiś ruch i wszystkiego nie będzie mógł odrzucać, a jednocześnie zostanie zweryfikowane czy ma jakąś samodzielność, czy jest w pełni zależny od decyzji PiSu. 

Edytowane przez LeBomB
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Podobno Sawicki i ludzie z nim związani działają żeby PSL się wyłamał i nie poparł Tuska, ciekawe czy to prawda

PiS 190

Republikanie 4

Konfederacja 16

Razem 5

Niezrzeszeni 3

Łącznie 218 będzie głosować przeciwko Tuskowi i jego rządowi więc jak PSL by się wyłamał to mamy nowe wybory 

Kaczyński coś gadał o rządzie technicznym ale konfederacji się nie opłaca brać w czymś takim udziału tylko grać na nowe wybory

Chyba że psl+razem+republikanie+PiS taki rząd techniczny zrobią 

Ciekawe czy coś takiego mogło by powstać Kaczyński mówił że premierem może być ktoś spoza PiS a ministrami nie będą członkowie partii tylko eksperci w danych dziedzinach 

Edytowane przez voltq
  • Like 1
Opublikowano
50 minut temu, LeBomB napisał(a):

Mogą jeszcze wypuszczać swoje ustawy w tych samych dziedzinach i dawać prezydentowi do podpisu. Jak będzie odrzucał jak leci to wiadomo że długopis partyjny, jak będzie kierował do TK, to przede wszystkim będzie się musiał określić jak zapatruje się na obecny stan TK, zatka go ilością ustaw skierowanych do rozpatrzenia, a tym samym też sparaliżuje wprowadzanie zmian. W normalnym układzie to powinni usiąść i się dogadać, ale jeżeli Nawrocki ma za sobą PiS i to PiS będzie pociągał za sznurki to będzie niemożliwe. 

Narazie to tylko słowa a nie czyny ale optymistycznie to wygląda, Kurski wrzucił tą fotkę z podpisem żeby czekali na niego bo wraca do TVP jako prezes , na co Nawrocki mu odpisał że po moim trupie, więc jest jakaś jaskółka chociaż 

Opublikowano
2 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Mówcie co chcecie ale kolejny raz powtórzę, debile.

...

cóż mam powiedzieć. Ktoś tu powiedział, że wygraną PiSowi załatwił Tik tok. No cóż. Miał rację. Jak to się stało, że konserwatyści potrafią lepiej w soszjalmedia niż liberałowie?

• Upvote 1
Opublikowano

Mówcie co chcecie ale kolejny raz powtórzę, debile

To można powiedzieć o 15mln głosujących, ile osób potrafi wskazać argument zgodny z prawdą? Dotyczy wszystkich partii. Zapytaj rolnika, ale dewelopera, będziesz podobnie zażenowany ;)

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Suchy211 napisał(a):

...

cóż mam powiedzieć. Ktoś tu powiedział, że wygraną PiSowi załatwił Tik tok. No cóż. Miał rację. Jak to się stało, że konserwatyści potrafią lepiej w soszjalmedia niż liberałowie?

Dla mnie to kolejny już argument żeby zgodnie z zapowiedzią wyjechać stąd i zostawić ten burdel młodym. Jak sami na siebie bat ukręcą i nim po dupie dostaną to wtedy coś zrozumieją bo na nagły przypływ mądrości nie liczę. Dla mnie najważniejsze jest abym nie musiał w tym uczestniczyć.

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie to kolejny już argument żeby zgodnie z zapowiedzią wyjechać stąd i zostawić ten burdel młodym. Jak sami na siebie bat ukręcą i nim po dupie dostaną to wtedy coś zrozumieją bo na nagły przypływ mądrości nie liczę. Dla mnie najważniejsze jest abym nie musiał w tym uczestniczyć.

Jedź życzę ci dobrego życia na emigracji , jak już tam będziesz to głosuj na PiS po złości żeby nam był gorzej

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

Jak chcą, niech zrobią nowe wybory. Może zagłosuję na Brauna, chłop lubi ganiać z gaśnicą, to może zostanie strażakiem, kto wie. Przy okazji nie będzie bezpłatnych studiów jak to zapowiadał taki jeden z Konfy, po co ktoś ma być po studiach, im głupszy naród tym lepszy, widać to po Tik Tokach itd., takim lepiej się manipuluje, "rządzi", jak to się mawia mierny ale wierny. :E

Mi to akurat już wszystko jedno.

Edytowane przez Reddzik
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Jak chcą, niech zrobią nowe wybory. Może zagłosuję na Brauna, chłop lubi ganiać z gaśnicą, to może zostanie strażakiem, kto wie. Przy okazji nie będzie bezpłatnych studiów jak to zapowiadał taki jeden z Konfy, po co ktoś ma być po studiach, im głupszy naród tym lepszy, widać to po Tik Tokach itd., takim lepiej się manipuluje, "rządzi", jak to się mawia mierny ale wierny. :E

Mi to akurat już wszystko jedno.

Byłem na studiach i od dyplomu człowiek ani nie staje się inteligentniejszy ani mądrzejszy 

Wykształcenie nie jest już czymś elitarnym jak kiedyś i człowiek po podstawówce może być mądrzejszy i inteligentniejszy od magistra, podejrzewam że dziś mielibyśmy problem żeby zdać małą maturę 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, LeBomB napisał(a):

Każda skrajność i "wierny" elektorat łyka propagandę danej strony, co udowadniałem weryfikując już wiele informacji, szczególnie w zakresie różnych przepisów, bo to najłatwiej sprawdzić. 

Z ostatnich rzeczy jakie łyknięto bez popity, to choćby mentzenowy filmik o tym jak to pracodawca będzie musiał pytać o wzrost i wagę pracowników by ocenić metabolizm, bo nikt Mentzenowi nie powiedział, że w normie, którą trzymał w ręku ma wzór, który pozwala założyć standardowy wzrost i wagę kobiety i mężczyzny :E 

Tymczasem CIOP (Centralny Instytut Ochrony Pracy) wypuścił kalkulator, do którego wystarczy podać płeć i wydatek energetyczny oszacowany z wykonywanej pracy na 8 godzin, do czego wiek, waga i wzrost też nie są potrzebne :) 

https://www.ciop.pl/CIOPPortalWAR/static/pz_ciop/wrzuty/Kalkulator-Tempo-Metabolizmu.html

Tak bardzo było to nieprawdziwe, że podobno zrezygnowali z zapisu o metaboliźmie. ;) 
Używane standaryzacji było jakąś opcją, ale wtedy nie ma to dużo wspólnego ze stanem faktycznym, wiec po co stosować tą zmienną, zamiast zwykłego limitu temperatury?
CIOP ustala te ogólne standardy, a w umawianiu rozporządzenia nie mogę znaleźć wzmianki o tym w takim kontekście. Ważenie i mierzenie było właśnie opcją.

Dobre byłoby podlinkowanie pełnego tekstu rozporządzenia.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Kris194 napisał(a):

Mówcie co chcecie ale kolejny raz powtórzę, debile.

Wymyśliłem inną, lepszą odpowiedź. 

Nie debile. Po prostu regulareverydaynormalmadafakery. Tak właśnie wygląda przeciętny człowiek. Wie tyle ile podadzą mu media.

My stare konie mamy tutaj dział na forum dyskusyjnym na który lubimy zaglądać codziennie i dlatego jesteśmy na bieżąco. 

Jeżeli normalnie ludzie kojarzą afery głownie z KO, to znaczy że zawiodła komunikacja. Właśnie ze strony KO. 

Tam pewne osoby powinny dostać wypowiedzenie umowy o pracę, czy tam wypowiedzenie kontraktu, a na ich miejsce powinni zostać zatrudnienie jak najbardziej współcześni specjaliści do spraw reprezentacji i komunikacji. 

@adashi wież jak to się odbywa? Stare ryje muszą dosłownie poumierać, lub być niezdolnymi do pracy. Wtedy zejdą ze sceny. Nawet PiS się tego nie wystrzegło. Kaczyński to już niemalże niedołężny dziadzio. Problem w tym że "nowe ryje" do tego czasu też już będą opatrzone, i do tego czasu zdążą już zawieść. 

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, voltq napisał(a):

nie staje się inteligentniejszy ani mądrzejszy 

Nie, ale są kierunki bez których pracy nie zdobędziesz jak np lekarz, nikt po maturze nie ma takiej kwoty, by opłacić takie studia, to są grube dziesiątki tysięcy, po technikum, zawodówce też się miewa pracę i to dobrą, ale jak piszę nie każdego stać by móc opłacać studia. Mnie np nie było stać, moich rodziców nie było stać zagwarantować mi wykształcenie, ledwo starczało do 1go. W Polsce to niestety ale nie każdego będzie na to stać(powtarzam się), chyba, że się urodził w bogatej rodzinie. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
38 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Zburzę twój świat. Nie tylko debile głosowali na pis. U mnie w firmie cały zarząd jest propis. Niewiele brakowało a rozwieszałbym banery z Nawrockim. To zdecydowanie nie są debile. Po prostu ludzie mający bardzo konkretne oczekiwania co do ustawodawstwa i mający dupie takie rzeczy jak uczciwość czy praworządność. Nawet siedzieli i dyskutowali z Morawieckim, Kukizem i Błaszczakiem przy jednym stole. 

Nie zburzyłeś mojego świata :E