skypan 1 752 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Dawanie takich wytrychów prawnych przez Chmaja to kretynizm i w przyszłości do niczego dobrego by nie doprowadziło.
crush 3 575 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 1 minutę temu, skypan napisał(a): Dawanie takich wytrychów prawnych przez Chmaja to kretynizm i w przyszłości do niczego dobrego by nie doprowadziło. Ale na to już za późno. PiS już użył wytrychów, czy raczej łoma.
Crew 900 999 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 2 minuty temu, skypan napisał(a): Dawanie takich wytrychów prawnych przez Chmaja to kretynizm i w przyszłości do niczego dobrego by nie doprowadziło. Nie jest to nielegalne działanie. Są to tzw. kruczki prawne.
VRman 2 635 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca (edytowane) 8 minut temu, Crew 900 napisał(a): Jak tam chcesz. A jaki to aktor jeżeli można wiedzieć? i jaki film? Aktor to Benjamin J. Stein jako Dr. Arthur Neuman A film to jak pisałem - The Mask z Jimem Carreyem z roku 1994 Edytowane 12 Lipca przez VRman
VRman 2 635 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca Po prostu to jest człowiek, który książki stawia wyżej niż telewizję.
skypan 1 752 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca 23 minuty temu, Crew 900 napisał(a): Nie jest to nielegalne działanie. Są to tzw. kruczki prawne. I co wybory prezydenckie mamy zastosowanie tych kruczków gdzie partie polityczne robią sobie wrzutki klepane przez marszałka. Chaos to mało powiedziane.
duniek 255 Opublikowano 12 Lipca Opublikowano 12 Lipca W dniu 11.07.2025 o 21:43, ryba napisał(a): Wiesz jak dzialaja kryptowaluty? Czy tak jak ajfoniarz-pantoflarz? Blackout, a odcinka pradu globalnie na tygodnie/miesiace to dwie osobne kwestie. Blackout nie jest problematyczny. @duniek wyjasnij kolege pantoflarza jak dzialaja kryptowaluty, ponoc majster jestes w temacie ja sie nie znam
Dimazz 565 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca Nawrocki przechodzi do ofensywy szykuje projekt podwyżki emerytur. Czemu w Polsce nie mogą podwyższać emerytur kwotowo zamiast procentowo. Ktoś ma 30k emerytury dostanie kilka tysięcy więcej. Ja czuje w kościach że prawaki rozwalą ten kraj i z tego przez wiele lat się nie wygrzebie. 1
VRman 2 635 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca Ponieważ: - podwyższenie emerytur da poklask i wyborców - włożenie w to jakiegokolwiek wysiłku nie da poklasku i wzrostu poparcia Dlatego politycy nie widzą w tym sensu, w końcu od tego tam są, aby robić sobie dobrze i ewentualnie "lobbystom" a nie tam marnować czas na troskę o losy kraju czy Polaków. Niestety nie potrafię podać partii, której ten typ zachowania nie dotyczy.
TheMr. 2 602 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca (edytowane) Początek nowej telenoweli. Ile razy Trump podniesie cła, ile razy się wycofa? Obstawiajcie. 24 minuty temu, Dimazz napisał(a): Nawrocki przechodzi do ofensywy szykuje projekt podwyżki emerytur. Czemu w Polsce nie mogą podwyższać emerytur kwotowo zamiast procentowo. Ktoś ma 30k emerytury dostanie kilka tysięcy więcej. Ja czuje w kościach że prawaki rozwalą ten kraj i z tego przez wiele lat się nie wygrzebie. Wzrost emerytur przy wzroście emerytów, brawo. To trzeba mieć łeb na karku by drenować już zdrenowany budżet państwowy. Jeśli wydamy pieniądze na obecnych emerytów to obecni 30 latkowie równie dobrze mogą już stąd wyjechać bo nie będą mieć nic. Mem z machającym papieżem dla obecnych 10-18 latków. Edytowane 13 Lipca przez TheMr. 1
Dimazz 565 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca Nawrocki chce żeby PiS wrócił do władzy i będzie robił wszystko żeby tak się stało a czy kraj to udźwignie nie ma większego znaczenia 1 5
kubikolos 1 324 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca (edytowane) akurat o powrot PISu to walczy KO i to bardzo silnie, z uporem maniaka co kazde wybory probuja oszukac ludzi i nie realizowac nawet najtanszych obietnic ostatnio dopiero po 8 latach Polacy mieli tak dosc PO ze PIS dostal 8 lat, teraz prawdopodobnie juz 2 lata KO wystarczyly zeby Polacy wybrali PIS XDDDDDDDD 29 minut temu, TheMr. napisał(a): Początek nowej telenoweli. Ile razy Trump podniesie cła, ile razy się wycofa? Obstawiajcie. akurat na EU to dziala bo boja sie Trumpa XDDDDDDD Trump ugra swoje podatki cyfrowe dla swoich firm a ty bedziesz placil za cele klimatyczne 11 godzin temu, skypan napisał(a): Kadencja Andrzeja Dudy wygasa o północy 6 sierpnia. Z 6 na 7 wystarczy, że w pierwszej minucie następnego dnia Szymon Hołownia wykonując obowiązki prezydenta podpisze szereg ustaw. To w dwie minuty później można przystąpić do zaprzysiężenia Karola Nawrockiego. Stąd opóźnienie w objęciu urzędu może dotyczyć raptem kilka minut, a te kilka minut Szymon Hołownia hipotetycznie może wykorzystać na podpisanie ustaw przywracających praworządność. JPRDL o ku.. @Kris194 masz mokro? jest nadzieja? XDDDDDDD Edytowane 13 Lipca przez kubikolos
bourne2008 1 203 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca 32 minuty temu, Dimazz napisał(a): Nawrocki chce żeby PiS wrócił do władzy i będzie robił wszystko żeby tak się stało a czy kraj to udźwignie nie ma większego znaczenia A przy okazji rozjedzie walcem wszystkich, którzy mu "dobrze" życzyli podczas kampanii wyborczej. Zobaczymy czy jest mściwy i ma duże "cojones".
adashi 1 637 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca 48 minut temu, TheMr. napisał(a): Wzrost emerytur przy wzroście emerytów, brawo. To trzeba mieć łeb na karku by drenować już zdrenowany budżet państwowy. Jeśli wydamy pieniądze na obecnych emerytów to obecni 30 latkowie równie dobrze mogą już stąd wyjechać bo nie będą mieć nic. Piniendzy nie ma i nie będzie! Kwestie budżetu są nieco bardziej skomplikowane. Istnieją w nim kompletnie abstrakcyjne wydatki, służące wyłącznie transferowi środków do znajomych królika. Ławki patriotyczne, ministerstwa do spraw równości, transfery do Ukrainu itd. Transfer do polskich emerytów nie jest tak bardzo groźny, bo on oznacza w praktyce powrót tych środków w drodze konsumpcji.
kubikolos 1 324 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca Cytat Europoseł KO nazywa Powstania Śląskie wojną domową Znany z antypolskiej działalności Kohut dał kolejny wyraz swoich proniemieckich poglądów. Europoseł KO nazwał wojną domową Powstania Śląskie przeciwko Niemcom.
VRman 2 635 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca 23 minuty temu, adashi napisał(a): Transfer do polskich emerytów nie jest tak bardzo groźny, bo on oznacza w praktyce powrót tych środków w drodze konsumpcji. Yhm. Rydzyk i taca w kościółkach chętnie skonsumują.
Bono_UG 322 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca W dniu 12.07.2025 o 10:14, Kris194 napisał(a): A dlaczego by prądu miało nie być/kasy nie działać przy problemach z dostępem do sieci? To właśnie miałem na myśli. Bo nieszczęścia chodzą parami Poza tym, zdaje się, że są pomysły, żeby rachunki nie były drukowane, tylko wystawiane online, więc jak kasa nie będzie miała dostępu do sieci, to będzie problem. 2 godziny temu, Dimazz napisał(a): Czemu w Polsce nie mogą podwyższać emerytur kwotowo zamiast procentowo. A inflacja jest kwotowa czy procentowa? Jedyne czego brakuje, to po prostu automat, a nie za każdym razem ustawa.
skypan 1 752 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca 2 godziny temu, Dimazz napisał(a): Nawrocki przechodzi do ofensywy szykuje projekt podwyżki emerytur. Czemu w Polsce nie mogą podwyższać emerytur kwotowo zamiast procentowo. Ktoś ma 30k emerytury dostanie kilka tysięcy więcej. Ja czuje w kościach że prawaki rozwalą ten kraj i z tego przez wiele lat się nie wygrzebie. Jedyne co wiadomo, to że projekt gwarantuje minimalną podwyżkę emerytury o 150 zł
Grolshek 516 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca 2 godziny temu, Dimazz napisał(a): Czemu w Polsce nie mogą podwyższać emerytur kwotowo zamiast procentowo. Ktoś ma 30k emerytury dostanie kilka tysięcy więcej. No i bardzo dobrze. Ja przez to że zapieprzałem jak wściekły żeby mieć emkę jak najwyższą to w nagrodę dostałem brak czternastki bo za ciężko pracowałem a "należy się" tym co lajtowo sobie pracowali.
adashi 1 637 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca Godzinę temu, VRman napisał(a): Yhm. Rydzyk i taca w kościółkach chętnie skonsumują. Racja, lepiej dajmy madkom, pójdzie na Harnasie i Czesterfieldy. Albo Kamilkom - pójdzie na audytora. Albo mam jeszcze lepszy pomysł - zmniejszmy emerytury. To będzie dla budżetu najkorzystniejsze. 1
209458 268 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca W dniu 11.07.2025 o 21:45, hubio napisał(a): Efekt, a właściwie brak efektu działań KO: https://www.money.pl/gospodarka/przybywa-upadlosci-a-moze-byc-jeszcze-gorzej-ich-liczba-rosnie-trzeci-rok-z-rzedu-7177190120885216a.html ZUS i składka zdrowotna uzależniona nie od zysków tylko taka sama czy ktoś zarobi 2000zł czy 200000zł (z bardzo niewielkimi zmianami i idiotycznymi widełkami, ale nie % od przychodu lub dochodu). Od 1,5 roku KO nie potrafi, (a może nie chce?) cofnąć bagna z polskiego pisowskiego ładu. Ale ty wiesz, że firmy nie płacą ZUS ani składki zdrowotnej, tylko CIT? Więc na pewno nie przez to bankrutują?
VRman 2 635 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca (edytowane) Godzinę temu, adashi napisał(a): Racja, lepiej dajmy madkom, pójdzie na Harnasie i Czesterfieldy. Albo Kamilkom - pójdzie na audytora. Albo mam jeszcze lepszy pomysł - zmniejszmy emerytury. To będzie dla budżetu najkorzystniejsze. Zadaj sobie pytanie. Komu bardziej to potrzebne. Podnoszenie emerytur bogatym emerytom i Polsce czy politykom pisu, którzy tym sposobem za nasze wspólne pieniądze kupują sobie głosy? Mój znajomy fan pisu i Kaczyńskiego jak myślisz co wymienia jako pierwsze gdy broni pisu? - dał podwyżki (gość pracuje w budżetówce) bo się troszczy o Polaków, a nie tak jak ten zły zdrajca niemiecki Tusk - emerytury podwyższa, trzynastą i czternastą dał! Jak nie dotarło, bo to grupa, której się należy to przestaw sobie pis na Lewicę i emerytów na LGTVHDTV+ i wyobraź sobie, że im dają dodatek "stresowy" bo są w społeczeństwie strasznie prześladowani jak używają swoich onów i innych przyimxów, a poza tym operacja doklejania sobie cycków jest droga i przeszkadza im to w byciu szczęśliwym. Uznałbyś, że spoko czy że lewica kupuje sobie głosy? A jakby PSL wrzucił pomysł dający dodatkową kasę rolnikom? Przecież ciężko pracują a są trudne czasy! A jakby konfa dała kasę na ogólnopolskie obozy edukacji katolickiej? A jakby Braun zaproponował po milionie dla każdego, kto ma sweter na głowie i mówi polecając lewoskrętną witaminę C, że go mózg boli? Spoiler Są lepsze metody zadbania o starców, którzy jedzą chleb przez 6 dni bo po lekach i opłatach zostało im 200zł na jedzenie na cały miesiąc. Ja nie mówię, że im się nie należy. Ale wszystko poza automatyczną waloryzacją (inflacja) co proponują pisowcy to zwykłe kupowanie głosów. I mnie to brzydzi. Edytowane 13 Lipca przez VRman
Suchy211 1 256 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca 4 godziny temu, Dimazz napisał(a): Nawrocki przechodzi do ofensywy szykuje projekt podwyżki emerytur. Czemu w Polsce nie mogą podwyższać emerytur kwotowo zamiast procentowo. Ktoś ma 30k emerytury dostanie kilka tysięcy więcej. Ja czuje w kościach że prawaki rozwalą ten kraj i z tego przez wiele lat się nie wygrzebie. Oj ale to się wydarzy na pewno. Ale musi się to wydarzyć bo suweren tego oczekuje. Jeśli nie potrafi zorientować się, że się ciężko poparzy wkładając rękę do pieca, to niech wkłada. Nauka będzie skuteczna i znowu na kilkadziesiąt lat. Potem wszyscy zapomną i kółeczko się powtórzy. 1
Kris194 4 716 Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca (edytowane) 2 godziny temu, Bono_UG napisał(a): Bo nieszczęścia chodzą parami Poza tym, zdaje się, że są pomysły, żeby rachunki nie były drukowane, tylko wystawiane online, więc jak kasa nie będzie miała dostępu do sieci, to będzie problem. O tym pomyśle to słyszę chyba od 5 lat i dalej jest to wyłącznie opcja. Generalnie byłbym za tym, żeby obie formy były dopuszczalne, zwłaszcza ze względu na emerytów. https://www.gov.pl/web/krrit/758-proc-polakow-korzysta-ze-smartfona-z-tabletu-123-proc 28 minut temu, Suchy211 napisał(a): Oj ale to się wydarzy na pewno. Ale musi się to wydarzyć bo suweren tego oczekuje. Jeśli nie potrafi zorientować się, że się ciężko poparzy wkładając rękę do pieca, to niech wkłada. Różnica teraz będzie taka, że spora ilość osób wykształconych stąd wyjedzie więc tym razem będą w ogromnej większości sami na siebie pracować. Edytowane 13 Lipca przez Kris194
Rekomendowane odpowiedzi