kubikolos 1 401 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 9 godzin temu, Kris194 napisał(a): im wydaje, że są najmądrzejsi. jestes pewny ze tylko im? XD bo z twoich postow nic innego nie wynika, moze bys przyspieszyl zwapowiedziany yjazd z kraju? po co czekac na calkowity upadek KO? 11 godzin temu, TheMr. napisał(a): Trump osiągnął tyle co nic XD kapitulacja EU jest jasna dla calej swiatowej prasy, oprocz TheMr XDDDDDDDDD 9 godzin temu, Kamiyanx napisał(a): Pytałem o konkretne dowody na to, że jest na granicy więcej niż kilkaset pajeetów, a dostałem jakieś teorie spiskowe XD masz dane niemieckiej policji o tych oficjalnych, masz dane polskiej strazy granicznej o tych oficjalnych (oczywiscie jedne z drugimi sie nie pokrywaja), masz tez nagrania o tych nieoficjalnych, przerzucanych bez dokumentow wniosek jaki z tego wyciagasz? teoria spiskowa XDDDDDDD jak jakis bot z 2010 stalo sie wiec juz jasne: 12 godzin temu, kubikolos napisał(a): zachodzi uzasadnione podejrzenie ze jestes trollem probujacym wybielic dzialania obcych sluzb
hubio 1 283 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 https://wiadomosci.wp.pl/pis-na-czele-ko-traci-a-konfederacja-sie-wzmacnia-mamy-najnowszy-sondaz-partyjny-7182832572152416a No cóż. Może lepiej, że teraz bo jest jeszcze ze 2 lata na poprawę wizerunku. Tuż przed wyborami nie dałoby się nic zrobić. Wierzę, że Karolek porobi takie akcje, że znów KO pójdzie do góry. Bo w PL zauważyłem, że wyborcy bardziej zwracają uwagę na błędy niż zalety. 1
bourne2008 1 378 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 14 minut temu, adashi napisał(a): Jak widzę Pana Sławosza, którego "misji" za ponad pół miliarda publicznej kasy efektem jest testowanie pierogów w telewizji śniadaniowej oraz liczne fotki w kombinezonie z jebniętą żonką to aż robi mi się przykro. I jak sobie przypomnę generała Hermaszewskiego, to wiem, że ogólnie jest słabo. Nie ma z tego promocji nauki. Jest jakiś świat według Kiepskich. Gdzie wyczytałeś te "ponad pół miliarda" publicznej kasy ? Podasz źródło?
kubikolos 1 401 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 (edytowane) 25 minut temu, hubio napisał(a): Może lepiej, że teraz bo jest jeszcze ze 2 lata na poprawę wizerunku. Tuż przed wyborami nie dałoby się nic zrobić. Wierzę, że Karolek porobi takie akcje, że znów KO pójdzie do góry. to jest niesamowite jak nadzieja umiera ostatnia u wyborcow XD szczegolnie kiedy my juz dobrze wiemy ze czym dalej tym gorzej u naszych dwoch partii bo nie moga sie oprzec wprowadzania szkodliwych ustaw dla obywateli nie wyszlo z doplatami dla deweloperow? no to mamy nagrode pocieszenia dla pana dewelopera Cytat Po co w mieszkaniach tyle światła? Jest nowa wersja ustawy o patodeweloperce https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,32127311,to-ulatwienie-petodeweloperki-samorzady-oburzone-rzadowa.html a moze janusz ma zbyt tanie smarfony i telewizory, no to cyk zaaktualizujmy oplate Cytat Smartfony i telewizory droższe od 1 stycznia. Rząd wprowadza nową opłatę. Ceny smartfonów, tabletów i telewizorów Smart TV wkrótce wzrosną. Rząd planuje zaktualizować przepisy o tzw. opłacie reprograficznej, która jest doliczana do ceny elektroniki jako rekompensata dla artystów. https://polskieradio24.pl/artykul/3555811,smartfony-i-telewizory-drozsze-od-1-stycznia-rzad-wprowadza-nowa-oplate-sprawdz-o-ile a moze januszowi tak wygodnie sie zyje ze powinien doplacac do emerytur ARTYSTOM, powtarzam ARTYSTOM, nie ma problemu, o wyborczy wynik zadba LEWICA XDDDDDDD a moze dla odmiany by zrealizowac obietnice wyborcze? kwota wolna? za drogo to moze niedziele handlowe? nieeee, Polacy sie przyzwyczaili XDDDDDDDDDD @hubio przykro mi, niestety taki mamy klimat ze czym dalej tym gorzej, "wiara" tu nie pomoze dla odmiany zobaczcie co robi powazny polityk ktory przetrwa wszystko i jego ugrupowanie jest niezatapialne w niewyjasnionych okolicznosciach polityk martwiacy sie o wynik wyborczy dostrzega prawdziwe problemy Cytat Władysław Kosiniak-Kamysz proponuje: 800 plus tylko dla pracujących Wicepremier Władysław Kosiniak-Kamysz podczas obchodów 130-lecia ruchu ludowego ogłosił strategię wielkich inwestycji narodowych. Zaproponował też zmiany w 800 plus i wskazał na potrzebę zjednoczenia w rozwoju przemysłu zbrojeniowego. https://www.money.pl/gospodarka/strategia-wielkich-inwestycji-narodowych-wladyslaw-kosiniak-kamysz-zapowiada-7182897377626720a.html Edytowane 28 Lipca 2025 przez kubikolos 2
hubio 1 283 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 Indie. Małpy zerwały kabel. https://wiadomosci.wp.pl/horror-w-swiatyni-malpy-zerwaly-kabel-elektryczny-7183055397988960a
adashi 1 663 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 39 minut temu, bourne2008 napisał(a): Gdzie wyczytałeś te "ponad pół miliarda" publicznej kasy ? Podasz źródło? Szczerze pisząc nie chce mi się poszukiwać źródła. 65 milionów euro to opłata za sam lot. Dodatkowa składka do ESA za udział w misji ax-4 to prawie 200 milionów euro w ciągu najbliższych trzech lat. Z czego około połowy należy przypisać bezpośrednio do misji, bo część się zwróci w kontraktach jakie Polska dostanie od ESA. Gdybyśmy nie wzięli w niej udziału ta składka wyniosłaby najprawdopodobniej poniżej 100 milionów euro, bo pewnie bralibyśmy udział w innych projektach.
Camis 6 165 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 https://wiadomosci.onet.pl/kraj/polska-zalewana-paczkami-z-chin-branza-internetowa-alarmuje/cy7mgxe
Crew 900 1 053 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 (edytowane) Godzinę temu, adashi napisał(a): Jak widzę Pana Sławosza, którego "misji" za ponad pół miliarda publicznej kasy efektem jest testowanie pierogów w telewizji śniadaniowej oraz liczne fotki w kombinezonie z jebniętą żonką, która chyba wynegocjowała jego powrót na Ziemię z łorlordami Obcych, to aż robi mi się przykro. I jak sobie przypomnę generała Hermaszewskiego, to wiem, że ogólnie jest słabo. Nie ma z tego promocji nauki. Jest jakiś świat według Kiepskich. No bez kitu. Gościu stał się memem. https://wiadomosci.wp.pl/slawosz-staje-sie-posmiewiskiem-jestem-zalamany-7183005627185760a Edytowane 28 Lipca 2025 przez Crew 900 1
Camis 6 165 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 Godzinę temu, hubio napisał(a): Tuż przed wyborami nie dałoby się nic zrobić. Wierzę, że Karolek porobi takie akcje, że znów KO pójdzie do góry. Już nic się nie da zrobić z KO, już po nich, można tylko się postarać żeby pisiory i konforuskie nie miały konstytucyjnej. Kibol Alf jeszcze zyska poparcia po tych wrzutach co obiecała KO a nie dowiozła
adashi 1 663 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 Gościu podobno przyszedł w mundurku na koncert Rabczewskiej, aby rozdawać tam autografy. Nie wiem czy to na pewno prawda, na jakiejś fejso-grupce mi się to info przewinęło.
huudyy 3 108 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 (edytowane) 15 minut temu, adashi napisał(a): Gościu podobno przyszedł w mundurku na koncert Rabczewskiej, aby rozdawać tam autografy. Nie wiem czy to na pewno prawda, na jakiejś fejso-grupce mi się to info przewinęło. nie wiem czy w mundurku, ale wiem, że Doda prosto ze sceny orypała pana astronautę, że zabiera jej publikę w trakcie koncertu XD przed 50 tysiącami ludzi dla zainteresowanych to akcja działa się na Łódź Summer Festiwal Edytowane 28 Lipca 2025 przez huudyy 1
skypan 1 832 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 Ten gostek zrobił więcej dla nauki niż ten pierogowy kosmita 1 3
VRman 2 953 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 Nie byłem w wannie, ale na kiblu, ale EUREKA! Mam pomysł jak poprawić demokrację. Zaprosić wszystkich Polaków do - zidentyfikowania się w systemie państwowym, żeby było na pewno wiadomo kto to - odpowiedzi na pytanie "czy oglądasz telewizje śniadaniowe" Odpowiedź tak = zawieszenie prawa glosu w wyborach do czasu negatywnego wyniku testu na debilizm. 1
Badalamann 1 078 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 Czepianie się Sławosza jest mocno z 4liter. W telewizji śniadaniowej robi to, co musi by w ogóle dotrzeć do takich odbiorców. Na spotkaniach bardziej naukowych, z uczniami czy studentami było o eksperymentach. W relacjach z przed misji jak i samej misji z stacji mówił o sprawach technicznych itd. Ktoś zapamiętał szczegóły? Czy tylko jedzenie pierogów? Nie będę też zaskoczony, jak w następnych wyborach wejdzie do polityki jako poseł lub europoseł.
VRman 2 953 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 (edytowane) W razie jakby to było odnośnie mojego posta: Nie wypowiadam się o gościu, co gdzieś poleciał, tylko ogólnie o telewizjach śniadaniowych z pomysłami typu jedzenie pierogów, czy wymyślaniem tematów, które rywalizują atrakcyjnością z czytaniem książki telefonicznej. Edytowane 28 Lipca 2025 przez VRman
galakty 3 818 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 31 minut temu, skypan napisał(a): Ten gostek zrobił więcej dla nauki niż ten pierogowy kosmita Najwięcej zrobił filmem na którym odkażał buty przed wejściem do domu w COVID.... 1
adashi 1 663 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 (edytowane) 12 minut temu, Badalamann napisał(a): Nie będę też zaskoczony, jak w następnych wyborach wejdzie do polityki jako poseł lub europoseł. Ta dziamiąca jak najarany rastaman żona astronauty by mu czegoś takiego nie podarowała i byłby rozwód. To jest jej gra. Edytowane 28 Lipca 2025 przez adashi
skypan 1 832 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 10 minut temu, Badalamann napisał(a): W telewizji śniadaniowej robi to, co musi by w ogóle dotrzeć do takich odbiorców. Więcej pożytku by zrobił na "szortach" czy tiktoku gdzie streścił by w zabawny i ciekawy sposób co tam robił. Dodać odnośnik do tego z całego wywiadu na uczelni i tak się dzisiaj trafia do ludzi. Przez śniadaniówkę to trafi tylko do memów i moherów.
Dimazz 657 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 Jak widzę Różka to wyłączam. Jest tylu innych dobrych promotorów nauki. 1 1
Badalamann 1 078 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 @adashi Uważam inaczej, myślę że żona go do tego namawia. Zobaczymy za kilka lat. Bo jak ma startować to w najbliższych do sejmu lub PE. @skypan Nie sądzę. Tego typu media trafiają tylko do młodszych. I w sumie nie wiem czy tam jest obecny czy nie. Ani czy udałoby mu się zbudować zasięgi. A w śniadaniówce" ma pewne. @VRman Taki już urok tego typu programów. Ludzie ich nie oglądający niepotrzebnie się podniecają.
Dimazz 657 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 Godzinę temu, Camis napisał(a): Już nic się nie da zrobić z KO, już po nich, można tylko się postarać żeby pisiory i konforuskie nie miały konstytucyjnej. Kibol Alf jeszcze zyska poparcia po tych wrzutach co obiecała KO a nie dowiozła zabawię się we wróżbitę. Wygrywa konfa z Pisem, przejmują władzę robią wszędzie gdzie się da czystki, uwłaszczają się na niespotykaną wcześniej skalę, widzą konflikt między UE i USA więc chcąc stworzyć typowy autorytarny twór stają się pieskiem USA uderzającym w UE od środka w zamian za przymykanie oka na niszczenie demokracji. UE jest osłabiona, Niemcy i Francja zaczynają traktować Polskie jak konkurenta. Polska gospodarka załamana dla USA była tylko pionkiem do celu. PiSowcy i konfiarze mają wielkie majątki ale życie tworzą sobie w Zachodnich krajach jak Ruskie czy Ukraińcy. Prawicowe gówna popierające te zmiany wyjeżdżają na zachód póki jeszcze można bo w Polsce nie ma perspektyw. Większe szamob niż na węgrzech. 1 1
skypan 1 832 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 1 minutę temu, Badalamann napisał(a): Tego typu media trafiają tylko do młodszych. I w sumie nie wiem czy tam jest obecny czy nie. Ani czy udałoby mu się zbudować zasięgi. A w śniadaniówce" ma pewne. A do kogo ma trafić ? Kogo ma zainteresować nauką ? To ma trafić do młodych. W nich jest przyszłość i rozwój a nie w Tak sobie wyobrażasz naszych przyszłych astronautów ? Dziady w kosmosie. Niech KO przy następnych wyborach program robi w śniadaniówce 1
Badalamann 1 078 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 @skypan Nie od tego jest telewizja śniadaniowa by promować "zostanie kosmonautą", raczej ogólnie naukę i polski udział w misjach kosmicznych. A to też ważne bo różne konfederuskie podważają sens tych działań i związanych z nimi wydatków. A kosmonautykę promował podczas spotkań z uczniami i studentami. 1
galakty 3 818 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 Kosmonautykę najlepiej promuje wyścig zbrojeń.
Dimazz 657 Opublikowano 28 Lipca 2025 Opublikowano 28 Lipca 2025 (edytowane) zawsze mnie jakoś kuł ten kosmonauta bo od 1989 nie jesteśmy w ZSRR ale teraz podobno używa się zwrotów wymiennie. Cytat "Kosmonauta" i "astronauta" to w zasadzie synonimy, oznaczające osobę, która odbywa loty kosmiczne. Tradycyjnie, terminu "kosmonauta" używa się w odniesieniu do Rosjan i osób z byłego Związku Radzieckiego, natomiast "astronauta" odnosi się do Amerykanów i innych osób z zachodu. Jednak w praktyce, oba terminy mogą być używane wymiennie, niezależnie od narodowości osoby w kosmosie, podaje portal ISS Tracker Edytowane 28 Lipca 2025 przez Dimazz
Rekomendowane odpowiedzi