oldfashioned 459 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu No to uwazaj teraz... @kubikolos Na bazie mojego doswiadczenia z takimi rzeczami, uwazam, ze to nie jest Twoje konto Natomiast jezeli jest, to swiadomie inaczej budujesz zdania tam vs tu (co wydaje mi sie... malo prawdopodobne, bo i tu i tam wypowiedzi sa nacechowane duza iloscia emocji, co moze nie wyklucza, ale utrudnia dlugoterminowo takie zabawy). 1
lukadd 2 901 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) 11 minut temu, kubikolos napisał(a): chwile po przejsciu na ith moderatorzy probowali sprawiac pozory ze bedzie inaczej, potem zaczely sie dramy ban albo usuwam konto i ostatecznie banuja tak samo jak na pcl no tutaj jeszcze dodatek jest taki ze mozna publicznie wysmiewac i pomawiac ludzi Przecież jest inaczej do dziś , szuria w porównaniu z pclabem ma tutaj ~5x większy luz pisząc sobie bzdury zanim wyrwie bana A czy to jest faktycznie twoje konto z X'a czy nie to w zasadzie nie ma znaczenia, tutaj i na pclabie waliłeś bardzo podobne, niemal identyczne bzdury na porządku dziennym Edytowane 22 godziny temu przez lukadd 1
Digger 352 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) Typowy prawacki syndrom oblężonej twierdzy, moderatorzy go prześladują, spiseg itd, a on chce tylko rozpowszechniać ruską propagandę Edytowane 22 godziny temu przez Digger 6 2
kubikolos 1 324 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 8 minut temu, lukadd napisał(a): Przecież jest inaczej do dziś , szuria w porównaniu z pclabem ma tutaj ~5x większy luz pisząc sobie bzdury zanim wyrwie bana A czy to jest faktycznie twoje konto z X'a czy nie to w zasadzie nie ma znaczenia, tutaj i na pclabie waliłeś bardzo podobne, niemal identyczne bzdury na porządku dziennym aa nie ma znaczenia, znaczenie ma tylko to jakie bzdury wypisujesz, ok racja, dalej tak jak na labie walisz takie same bzdury w tego typu tematach 10 minut temu, oldfashioned napisał(a): No to uwazaj teraz... @kubikolos Na bazie mojego doswiadczenia z takimi rzeczami, uwazam, ze to nie jest Twoje konto Natomiast jezeli jest, to swiadomie inaczej budujesz zdania tam vs tu (co wydaje mi sie... malo prawdopodobne, bo i tu i tam wypowiedzi sa nacechowane duza iloscia emocji, co moze nie wyklucza, ale utrudnia dlugoterminowo takie zabawy). jest tylko jeden problem albo niuans w ostatniej kwestii budowania zdan, po co to tak komplikowac pod tym samym nickiem? XD
oldfashioned 459 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Hipotetycznie mogles chciec byc odbierany w inny sposob na tamtej platformie, moze nie zadales sobie trudu zeby w ogole wpasc na pomysl ze ktos to moze kiedys polaczyc i powiazac jedno z drugim, moze jestes przywiazany do nicku, itp itd. Jest duzo mozliwosci. Jak ktos sie chce bawic w detektywa to sie bedzie bawil, mi tam rybka, co nie zmienia faktu ze cala sytuacja jest dosc kuriozalna. 1
hubio 1 173 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) 3 godziny temu, oldfashioned napisał(a): Nie moze byc tak, ze ktos przekracza pewne utarte, spolecznie przyjete i akceptowane granice w miejscu A i oczekuje, ze w miejscu B bedzie mial czysta karte. Hmm.. a nie wystarczy po prostu używać różnych nicków na różnych forach? 3 godziny temu, oldfashioned napisał(a): Juz podajac bardzo kolokwialny przyklad, jak ktos Cie zwyzywal pod blokiem, to nastepnego dnia nie siadziesz z nim do dyskusji o (wstaw dowolne). Trzeba dzwigac to swoje brzemie. Nie licząc MI, to w realu, w przeciwieństwie do netu raczej ciężko zmienić twarz więc tak - w tym wypadku nie da się uniknąć tej odpowiedzialności Edytowane 21 godzin temu przez hubio
lukadd 2 901 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 7 minut temu, kubikolos napisał(a): aa nie ma znaczenia, znaczenie ma tylko to jakie bzdury wypisujesz, ok racja, dalej tak jak na labie walisz takie same bzdury w tego typu tematach Sam sobie wypracowałeś co masz 2 2
Spl97 1 291 Opublikowano 21 godzin temu Autor Opublikowano 21 godzin temu No i jeszcze innym on załatwił bany , takiego właśnie czuja mam. 1
kubikolos 1 324 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu sory Spl ale gdybym zalatwial bany to juz dawno bys lezal za glosowanie na PIS
trepek 1 337 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 37 minut temu, oldfashioned napisał(a): Jest duzo mozliwosci. Równie dobrze może to być cichy wielbiciel. Ktoś, komu zaimponował tutejszy (czy jeszcze za czasów PCLabu) kubikolos i sobie podebrał nicka. Bo fajny, bo dobrze mu się kojarzy. Samo ithardwarowe AI nazwało styl pisania twitterowego kubikolosa jako pclabowo-wykopkowy. Mało to osób się tutaj przewija? A może nawet są osoby, które na podstawie forumowych wypocin wykształcają swoją osobowość
Spl97 1 291 Opublikowano 20 godzin temu Autor Opublikowano 20 godzin temu 8 godzin temu, Klakier1984 napisał(a): Jesteś pewien, że @Spl97 masz zarezerwowany na każdym możliwym portalu? Czy ma to może ktoś przetestować, a potem tutaj wstawić "Twoje" wypowiedzi? A ja z kolei powiem, że właśnie na TikTok jest takie konto o dokładnie takim samym nicku, co mam tutaj ja, o tamtym koncie wiem od dłuższego czasu, bo wpaść można w prosty sposób poprzez wyszukiwarkę google. Tylko, że z tym kontem na TikTok jest taki fakt, że da się bardzo prosto udowodnić, że Spl97 na TikTok na 100% nie należy do mnie, gdyż jak się zaglądnie na to konto, że od razu wiemy, że prowadzi to jakaś kobita . Dodatkowo, naprawdę nie posiadam żadnego konta na TikTok, na telefonach nie mam apek TikTok poinstalowanych, a mało tego, posiadam takie zdanie, że TikTok, to portal dla... inteligentnych inaczej. 17 minut temu, kubikolos napisał(a): sory Spl ale gdybym zalatwial bany to juz dawno bys lezal za glosowanie na PIS A wiesz, że klikanie Zgłoś i w taki sposób kapowanie może wystarczyć? Że takie zabawy w takim miejscu jak Internet komukolwiek może imponować . Tak nie postępują ludzie, a życiowe... tu już każdy niech dokończy. 18 godzin temu, hubio napisał(a): Ale uważam to za bardzo słabe wyszukiwanie kogoś na innych portalach czy to typu allegro czy social mediów i "tropienie". Pomyślcie sobie jak on się teraz czuje. Sam byłem na innym forum parę lat temu obiektem takiej nagonki, rzekomo sprzedając projektor. Wytropili kogoś o tym samym nicku i się wyżywali. Ze strony napiszę odnośnie tego, że w zeszłym roku taki jeden gościu, w naszych kręgach forumowych całkiem znany, gdyż to był niejaki kacap z polin aka Pioneer83 znalazł mnie uwaga, na Chomikuj. Czaisz, na CHOMIKUJ . Tam napisał kilka odwalonych komentarzy w kierunku do mnie wraz z linkiem do profilu na PCLaba. Zanim się zorientowałem, że on te komentarze napisał, to sobie wisiały ze 4 miesiące , gdyż nie zaglądałem przez dłuższy czas do swojego chomika. Co zrobiłem, jak zobaczyłem, zrobiłem screena dla potomnych i potem usunąłem, następnie zmieniłem tam nazwę profilu, żeby następni mieli trudniej .
Asag 284 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu 45 minut temu, Spl97 napisał(a): A ja z kolei powiem, że właśnie na TikTok jest takie konto o dokładnie takim samym nicku, co mam tutaj ja, o tamtym koncie wiem od dłuższego czasu, bo wpaść można w prosty sposób poprzez wyszukiwarkę google. Tylko, że z tym kontem na TikTok jest taki fakt, że da się bardzo prosto udowodnić, że Spl97 na TikTok na 100% nie należy do mnie, gdyż jak się zaglądnie na to konto, że od razu wiemy, że prowadzi to jakaś kobita . Dodatkowo, naprawdę nie posiadam żadnego konta na TikTok, na telefonach nie mam apek TikTok poinstalowanych, a mało tego, posiadam takie zdanie, że TikTok, to portal dla... inteligentnych inaczej. I że mamy wierzyć na słowo? Pics or it didn't happen. 1
Spl97 1 291 Opublikowano 19 godzin temu Autor Opublikowano 19 godzin temu Kilka chwil zaoszczędziłoby popełnienie Twojego posta.
VRman 2 632 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu 3 godziny temu, Digger napisał(a): Typowy prawacki syndrom oblężonej twierdzy, moderatorzy go prześladują, spiseg itd, a on chce tylko rozpowszechniać ruską propagandę Amen. Przecież tu większość narzekała, że modzi pozwalają srać ruskim przekazem, a nie odwrotnie. Bany wyłapali dopiero pół roku tego potłuczonego pierd..nia później.
hubio 1 173 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) @Spl97 no widzisz sam. To bardzo słabe... Czasami sobie tak myślę, że jakby spotkać jakiegoś przeciwnika politycznego to mogłoby się okazać, że np. w kwestii kobiet, filmów i gier to byśmy sobie przybili piątkę, a z kolei ze zbliżoną opcją polityczną pokłóciłbym się o sport Kategoryzowanie ludzi w oparciu o tylko jeden wycinek nie jest dobre. Natomiast są też osoby np moderatorzy, którzy zazdroszczą ci życia albo po prostu całkowicie są niedowartościowani i upajają się władzą. Nie mam na myśli oczywiście tego forum, ale jest takie jedno forum, które niestety zmonopolizowało pewną niszę gdzie jeden moderator to totalny cham i burak i pod byle pretekstem, a właściwie już nawet bez pretekstów daje mi bany. Na moje grzeczne pytania z witam/pozdrawiam odpowiada mega chamsko bez żadnego pozdrawiam. Ustawia "do pionu". Dostałem ostrzeżenie za podanie samej informacji/faktu i za samo pytanie z jakiego powodu dostałem następnie bana To taki styl postępowania. Na żadnego maila do administracji z prośbą o ustosunkowanie się oczywiście nie dostałem odpowiedzi... Internet jest pełen tego badziewia... Jeszcze na labie stworzyłem temat o jakiś formach nadzoru nad forami. Bo niby to prywatna własność. Niby zgadzamy się z regulaminami. Ale co z naszą "twórczością" np poradnikami które piszemy, albo tematami, które przyciągają ruch. W takim wypadku jesteśmy jak w jakimś obozie koncentracyjnym. Nic nam nie wolno i z byle powodu możemy zostać "zabici", ale wszystko co zrobiliśmy zostaje... Najgorsze są małe fora gdzie jest aktywnych paru(nastu) kolesi - takie kółko wzajemnej adoracji i jeszcze pół biedy jak to są tylko użytkownicy, ale jak jeszcze moderacja? No i to uzależnia... Bo ktoś się w jakiś sposób wiążę z jakąś grupą, a potem jest z niej wyrzucany. Są też takie gry gdzie słyszałem o podobnych praktykach. Sorry za ten off w offie choć akurat wprowadzenie nadzoru nad forami to też kwestia polityczna. Na dzień dzisiejszy zaczynam uważać, że udzielanie się na forach to nie tylko strata czasu, ale i potencjalne narażanie się na niefajne sytuacje. Co prowadzi do absurdalnej tezy:, że sami marnujemy swój czas, energię życiową po to żeby bać się hejtu i banowania... A problem staje się jeszcze poważniejszy jak jakaś korpo cię usunie np. z Paypala albo Allegro i wtedy w ogóle stajesz pod ścianą... Prawo i regulacje kompletnie nie nadążyły za postępem technologicznym, ale też korporacje robią co mogą aby nawet te kwestie nie stanęły na agendzie. Cała ta wolność słowa jest bardzo iluzoryczna bo obecnie jest zależna od widzimisię moderacji... Nawet spójrzmy tutaj na żartobliwy tekst nad czatem: "regulamin sobie, ale bana zawsze można dostać"... I tu są przynajmniej mega uczciwi i szczerzy bo gdzie indziej o tym nie mówią, a tak jest wszędzie. Przeciwnicy regulacji, jeszcze na labie argumentowali, że to by mogło uderzyć w wolność słowa, ale wg, mnie to właśnie teraz jej kompletnie nie ma... Owszem nikt mnie nie zamknie do więzienia jak za Stalina ale po prostu banując uniemożliwi korzystanie z tej wolności... A czasami nawet pieniędzy... Miałem ostatnio bardzo przykrą sytuację z Paypalem... Za samo zgłoszenie słusznego roszczenia miałem nałożone ograniczenia i blokadę środków. Nic złego nie zrobiłem. Na szczęście sytuacja została bardzo szybko wyjaśniona, ale czytałem, że niektóre osoby nie miały tyle szczęścia... Po prostu - jak wiele razy pisałem - nie mamy już ani demokracji, ani wolności gospodarczej ani nawet wolności słowa... Są to tylko martwe zapisy... Korporacje dążą do zrobienia nam totalitaryzmu społecznego... Nikt nie wsadzi nas do więzienia, ale system będzie taki, że poza nim umrzesz z głodu albo będziesz żył dużo poniżej średniej. Edytowane 17 godzin temu przez hubio
Asag 284 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 5 godzin temu, Spl97 napisał(a): Kilka chwil zaoszczędziłoby popełnienie Twojego posta. Przyganiał kocioł garnkowi.
VRman 2 632 Opublikowano 30 minut temu Opublikowano 30 minut temu Ta, a potem za wpis "jesteś niemądra" pozew i skazanie w sądzie, bo Julka się poczuła obrażona, dostała od tego ataku depresji, paniki i lumbago, na co ma papiery i zeznania świadków w postaci koleżanki w pracy która na żywo widziała jak Julka odczytuje tego tweeta i dostaje histerii. Ludzie broniący inwigilacji i kontroli w necie to są debile. I mogę to im napisać pod prawdziwym nazwiskiem. 1
GordonLameman 8 423 Opublikowano 19 minut temu Opublikowano 19 minut temu 11 minut temu, VRman napisał(a): Ta, a potem za wpis "jesteś niemądra" pozew i skazanie w sądzie, bo Julka się poczuła obrażona, dostała od tego ataku depresji, paniki i lumbago, na co ma papiery i zeznania świadków w postaci koleżanki w pracy która na żywo widziała jak Julka odczytuje tego tweeta i dostaje histerii. Ludzie broniący inwigilacji i kontroli w necie to są debile. I mogę to im napisać pod prawdziwym nazwiskiem. Nawiązujesz do implementacji DSA?
VRman 2 632 Opublikowano 18 minut temu Opublikowano 18 minut temu (edytowane) Nie, do przyszłości, która wydaje się być niestety możliwa patrząc dokąd to zmierza. Przepisy "bo mi się zrobiło smutno, więc to było obrażliwe" są Jak chcesz poznać moje zdanie, to obejrzyj wypowiedzi Johna Cleese'a, Rickiego Gervaisa czy Rowana Atkinsona. Podpisuję się w 100% pod tym co mówią na temat zakazów obrażania. Jeśli piszesz prawdę, albo coś nieekstremalnie obraźliwego, to dorośli i zdrowi umysłowo ludzie nie powinni mieć z tym problemu. Edytowane 15 minut temu przez VRman 1
Rekomendowane odpowiedzi