8V32 PcLab 392 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) 43 minuty temu, NotQuite napisał(a): Bez przesady. Jeżeli realnie zbzikował, to lada chwila coś odwali, nasra do doniczki na wizji i się wdroży impiczment i zastąpi go kolejna konserwa. Zbzikowanym łatwiej jest manipulować bez odpowiedzialności, może taka sytuacja jak teraz odpowiada, a kto inny trzyma rękę na pulsie - takie moje "wymysły" Ze Stanów ucieka kapitał... i zgadnijcie gdzie się lokuje? Właśnie w tej zgniłej, słabej Europie w tym, w Polsce Edytowane 17 godzin temu przez 8V32 PcLab
Kris194 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) No proszę, nawet DHS się wycofało z próby obwiniania Alexa. Z tego to już nie wybroni tych dwóch żaden prawnik a jeden z nich albo nawet obaj pójdą siedzieć za zabójstwo. Edytowane 16 godzin temu przez Kris194
musichunter1x Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) Debilstwo USA osiąga poziom czasów BLM... Użyli nadmierny środków przeszukania tego człowieka, który był po prostu upierdliwy, wraz z tymi kobietami. Normalnie wystarczyłoby paru ludzi, unieruchomienie, przeszukanie i puszczenie wolno, ale jak to w na szybko sklejonej jednostce bez ładu i składu... Ktoś krzyczy że ma broń, inny ją konfiskuje, a jeszcze inny wyjmuje swoją. Konfiskowana broń samoczynnie wystrzeliwuje w asfalt, a w tych krzykach i gwizdach reszta strzela do zatrzymanego... A wystarczyłoby po prostu nie tworzyć napiętej sytuacji oraz wielokrotnie wmawiać "funkcjonariuszom", że przeciwko upierdliwym, ale nie złowrogim obywatelom muszą być wyjątkowo cierpliwi i używać minimalnej siły do usunięcia z miejsca interwencji, ponieważ populacja jest spolaryzowana i nie należy dolewać paliwa do ognia, dążąc do deeskalacji. Nie ma powodu by celować do człowieka otoczonego przez policjantów, nawet jeśli ma broń to jest w trakcie rozbrajania i wystarczy go unieruchomić... Były "aktywista" napisał: "I was an activist at one time, we were instructed to NEVER bring guns to protests because if anything happened you would pull it out and end up slapped with a murder charge because YOU INTENDED TO USE IT and would also be malicious in the eyes of law enforcement due to INTENT TO USE IT. just saying. also, you are not allowed to stand in the road or block traffic, also never ever touch a cop, its a threat. also people carry multiple guns." Debile są po obu stronach, ale jedni wykonują swoją pracę, a drudzy miotają się jak małpy w zoo z gwizdkami... Mówię ogólnie już nawet niekoniecznie o tej sytuacji, bo nie chce mi się rozdzielać plotek od faktów. Szukałem jakiegoś dłuższego filmu z większą ilością nagrań z różnych kątów, gadanie praktycznie przeskakiwałem: https://www.youtube.com/watch?v=DgeIklB1vu0 Pamiętam historie z czasów BLM i miasta był w syfie, a pewni ludzie potrafili podchodzić do radiowozu i po prostu strzelać do policjantów przez okno. Teraz służby są napięte i ostrożne aż do przesady, bo wajcha oczywiście nie może być pośrodku... Edit. Jedynie powinni od razu dążyć do wyjaśnienia sprawy, a winnych strzałów skazać za błędy w podejściu do sytuacji, zamiast bronić funkcjonariuszy... Inaczej umniejszą przypadkom gdzie realnie mieli prawo strzelać. Edit.2 Jest jeszcze jeden problem... Poprzednie rządy rozdawały lewe wizy dla uchodźców, ponieważ przyklepywały status uchodźcy bez względu na stan faktyczny... Moim zdaniem powinni najpierw dać szansę zalegalizować się tym ludziom, poprzez wezwanie na wyjaśnienia, zamiast wjeżdżać służbami na dom, przynajmniej w sprawie niekaralnych... Ale gdy chce się załatwić sprawy szybko to jest jak jest... Edytowane 15 godzin temu przez musichunter1x
VRman Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 2 godziny temu, NotQuite napisał(a): Gdy jestem pieszym a chcę przepuścić nadjeżdżające auto, to stoję daleko od pasów. Bo jak tylko się do nich zbliżę, to 99% aut się zatrzymuje. Dawniej w takiej sytuacji to było losowe czy mnie puści, czy nie. Mnie przepuszczają jak jestem kilometr od dojścia do jezdni Oczywiście przesadzam, ale dobre kilka kroków od się chcę zatrzymać, żeby się nie zatrzymywali, jeszcze w wybrane miejsce nie doszedłem a już widzę hamują.
KiloKush Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Godzinę temu, musichunter1x napisał(a): Debilstwo USA osiąga poziom czasów BLM... Użyli nadmierny środków przeszukania tego człowieka, który był po prostu upierdliwy, wraz z tymi kobietami. Normalnie wystarczyłoby paru ludzi, unieruchomienie, przeszukanie i puszczenie wolno, ale jak to w na szybko sklejonej jednostce bez ładu i składu... Ktoś krzyczy że ma broń, inny ją konfiskuje, a jeszcze inny wyjmuje swoją. Konfiskowana broń samoczynnie wystrzeliwuje w asfalt, a w tych krzykach i gwizdach reszta strzela do zatrzymanego... A wystarczyłoby po prostu nie tworzyć napiętej sytuacji oraz wielokrotnie wmawiać "funkcjonariuszom", że przeciwko upierdliwym, ale nie złowrogim obywatelom muszą być wyjątkowo cierpliwi i używać minimalnej siły do usunięcia z miejsca interwencji, ponieważ populacja jest spolaryzowana i nie należy dolewać paliwa do ognia, dążąc do deeskalacji. Nie ma powodu by celować do człowieka otoczonego przez policjantów, nawet jeśli ma broń to jest w trakcie rozbrajania i wystarczy go unieruchomić... Były "aktywista" napisał: "I was an activist at one time, we were instructed to NEVER bring guns to protests because if anything happened you would pull it out and end up slapped with a murder charge because YOU INTENDED TO USE IT and would also be malicious in the eyes of law enforcement due to INTENT TO USE IT. just saying. also, you are not allowed to stand in the road or block traffic, also never ever touch a cop, its a threat. also people carry multiple guns." Debile są po obu stronach, ale jedni wykonują swoją pracę, a drudzy miotają się jak małpy w zoo z gwizdkami... Mówię ogólnie już nawet niekoniecznie o tej sytuacji, bo nie chce mi się rozdzielać plotek od faktów. Szukałem jakiegoś dłuższego filmu z większą ilością nagrań z różnych kątów, gadanie praktycznie przeskakiwałem: https://www.youtube.com/watch?v=DgeIklB1vu0 Pamiętam historie z czasów BLM i miasta był w syfie, a pewni ludzie potrafili podchodzić do radiowozu i po prostu strzelać do policjantów przez okno. Teraz służby są napięte i ostrożne aż do przesady, bo wajcha oczywiście nie może być pośrodku... Edit. Jedynie powinni od razu dążyć do wyjaśnienia sprawy, a winnych strzałów skazać za błędy w podejściu do sytuacji, zamiast bronić funkcjonariuszy... Inaczej umniejszą przypadkom gdzie realnie mieli prawo strzelać. Edit.2 Jest jeszcze jeden problem... Poprzednie rządy rozdawały lewe wizy dla uchodźców, ponieważ przyklepywały status uchodźcy bez względu na stan faktyczny... Moim zdaniem powinni najpierw dać szansę zalegalizować się tym ludziom, poprzez wezwanie na wyjaśnienia, zamiast wjeżdżać służbami na dom, przynajmniej w sprawie niekaralnych... Ale gdy chce się załatwić sprawy szybko to jest jak jest...
musichunter1x Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) @KiloKushNo to widzę, że określenie "małpa z gwizdkiem" jednak pasuje i do jego sytuacji... Jeśli na nagraniu rzeczywiście jest ten sam człowiek oraz nie jest generowane przez AI to tym gorzej, że policja rzadko współpracuje z ICE... Powinien siedzieć już przy pierwszym wybryku, zamiast czekać aż trafi na mniej ogarnięte służby. Spróbowałem coś więcej znaleźć i jeśli nie ma więcej ujęć to z taką narracją śmierdzi AI. Co ma znaczyć twarz zweryfikowana przez BBC, jako w 97% zgodna. Gdzie jest te potwierdzenie BBC i dlaczego mieliby to robić ? Edytowane 14 godzin temu przez musichunter1x
KiloKush Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 32 minuty temu, musichunter1x napisał(a): @KiloKushNo to widzę, że określenie "małpa z gwizdkiem" jednak pasuje i do jego sytuacji... Jeśli na nagraniu rzeczywiście jest ten sam człowiek oraz nie jest generowane przez AI to tym gorzej, że policja rzadko współpracuje z ICE... Powinien siedzieć już przy pierwszym wybryku, zamiast czekać aż trafi na mniej ogarnięte służby. Spróbowałem coś więcej znaleźć i jeśli nie ma więcej ujęć to z taką narracją śmierdzi AI. Co ma znaczyć twarz zweryfikowana przez BBC, jako w 97% zgodna. Gdzie jest te potwierdzenie BBC i dlaczego mieliby to robić ? Budowanie pasującej narracji przez media na tej historii jest niesamowite
musichunter1x Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) 35 minut temu, KiloKush napisał(a): Budowanie pasującej narracji przez media na tej historii jest niesamowite I weź dogrzeb się tu do racji, jak jedna mojsza od twojszej w tych mediach. Według mnie nakręcone pionki nie powinny przeszkadzać służbom, a miejsce powinna zabezpieczać policja. Mogliby choćby jeden radiowóz wysłać z nimi. Reszta to błędy ludzkie, a gestapo i terroryści to propagadna obu, choć nie widziałem co miało do powiedzenia ICE lub ludzie z nimi związani. Z komentarzy domyślam się, że na początku wypierano się winy i stawiano tego obywatela w gorszym świetle, choć niby dogrzebałem się do kolejnego ujęcia, z którego widać, jak sięga do kieszeni, po rozbrojeniu, ale przydałoby się porównać to z resztą ujęć.. I tak po obu stronach jest to niewłaściwie zorganizowane, przy czym to jedna z nich utrudnia sprawy, zamiast pomóc zrobić to lepiej. Edit. Najbardziej irytuje mnie kręcenie propagandy, jak to ICE jest gestapo Trumpa i mordują ludzi. Piękne dalsze eskalowanie sytuacji emocjonalną papką, a z drugiej strony brakuje mi zastanowienia co można zrobić lepiej. Edytowane 13 godzin temu przez musichunter1x
GordonLameman Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu A mnie najbardziej denerwuje, że troglodyci bez mózgów strzelają do ludzi bez powodu i wykonują na ulicy egzekucje, a cała administracja ich broni. A do tego wszystkiego banda prawicowych przyglupow tego wszystkiego broni i nie potrafi nazwać po imieniu. To co wkleił kalderon pasuje idealnie.
Kris194 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 9 godzin temu, musichunter1x napisał(a): Moim zdaniem powinni najpierw dać szansę zalegalizować się tym ludziom, poprzez wezwanie na wyjaśnienia, zamiast wjeżdżać służbami na dom, przynajmniej w sprawie niekaralnych... Ale gdy chce się załatwić sprawy szybko to jest jak jest... Naprawdę nic nie rozumiesz? Pozwól, że posłużę się fragmentem z Wiedźmina 3.
TheMr. Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu No proszę, patrzcie jakie mamy układy. W USA nas bronią senatorzy! Może faktycznie cały świat kręci się wokół Polski i pociągamy za sznurki na całym świecie. Bo jesteśmy obrońcami wiary katolickiej!
GordonLameman Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Kurczę, podoba mi się to co robi Chróstny: https://www.bankier.pl/wiadomosc/UOKiK-wszczal-postepowanie-wyjasniajace-dot-ograniczenia-konkurencji-przy-sprzedazy-sprzetu-elektronicznego-9075242.html
musichunter1x Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) 5 godzin temu, GordonLameman napisał(a): troglodyci bez mózgów strzelają do ludzi bez powodu i wykonują na ulicy egzekucje, a cała administracja ich broni" Brawo, łykasz emocjonalną papkę odnośnie tych wydarzeń i założę się że jesteś hipokrytą, bo pewnie nic takiego nie mówiłeś, gdy zastrzelili człowieka 6 stycznia 2020 2021 w Kapitolu... To oczywiste, że złe było zastrzelenie człowieka i administracja nie powinna próbować ich bronić, lecz dążyć do wyjaśnienia sprawy, zamiast klepać wymówki. Jedynie realia dla służb i broni są zupełnie inne w USA niż w Europie i tam durne jest szamotanie się ze służbami lub przeszkadzanie im w pracy... Strzelający byli winni niekompetentnego zachowania, wobec ludzi którzy nie powinni się tam znaleźć i zostali spolaryzowani mediami... Gadanie o egzekucjach to propagadna, którą łykasz wiadrami. Edytowane 2 godziny temu przez musichunter1x
GordonLameman Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Teraz, musichunter1x napisał(a): Brawo, łykasz emocjonalną papkę odnośnie tych wydarzeń i założę się że jesteś hipokrytą, bo pewnie nic takiego nie mówiłeś, gdy zastrzelili człowieka 6 stycznia 2020 w Kapitolu... Nie, to ty łykasz magową propagandę. Skąd wiesz co pisałem 6 stycznia 2020 roku? Teraz, musichunter1x napisał(a): To oczywiste, że złe było zastrzelenie człowieka i administracja nie powinna próbować ich bronić, lecz dążyć do wyjaśnienia sprawy, zamiast klepać wymówki. O, to już nie "FAFO"? Teraz, musichunter1x napisał(a): Jedynie realia dla służb i broni są zupełnie inne w USA niż w Europie i tam durne jest szamotanie się ze służbami lub przeszkadzanie im w pracy... No, ale to mają prawo nosić broń czy jednak nie? I jak masz broń to mogą cie zastrzelić tak po prostu? Teraz, musichunter1x napisał(a): Strzelający byli winni niekompetentnego zachowania, wobec ludzi którzy nie powinni się tam znaleźć i zostali spolaryzowani mediami... Obwinianie mediów to typowa zagrywka MAGA. Nie wcale strzelanie do ludzi nie powoduje polaryzacji. MEDIA to robią! CNN! Bo FOX to przykład świętoszkowatoścI! To jest właśnie tępa magowska propaganda. Teraz, musichunter1x napisał(a): Gadanie o egzekucjach to propagadna, którą łykasz wiadrami. Gadanie o polaryzacji medialne to propaganda, którą łykasz jak Trump brednie Putina.
musichunter1x Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Nie, to ty łykasz magową propagandę. Skąd wiesz co pisałem 6 stycznia 2020 roku? Wiem co pisałeś o "ataku na Kapitol" itp., a po twojej historii zachowań nie trudno wywnioskować, jakie było twoje podejście, choć może nawet nie wiedziałeś że zginał człowiek, bo media nie powiedziały. Tak samo pewnie nie wiedziałeś lub cieszyłeś się, że wsadzają ludzi do więzienia za same przejście przez Kapitol, choć często pod innym pretekstem. Był cały wywiad z prawniczką, która nawet miała umówione przemówienie... Też wsadzili ją do aresztu. Żołnierzy czasem zwalniali za poglądy polityczne... Z resztą podobnie było z nauczycielami i masą innych miejsc, ale widzisz wady "systemowe", tylko gdy nie robią tego "twoi". Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): O, to już nie "FAFO"? No, ale to mają prawo nosić broń czy jednak nie? I jak masz broń to mogą cie zastrzelić tak po prostu? Obwinianie mediów to typowa zagrywka MAGA. Nie wcale strzelanie do ludzi nie powoduje polaryzacji. MEDIA to robią! CNN! Bo FOX to przykład świętoszkowatoścI! Eh, jak zwykle powtarzasz kpiny i hasełka, bez spróbowania zrozumienia o czym się pisze lub nawet samej sytuacji, bo wszystko wrzucane jest do wora z napisem "bij i kpij z wroga politycznego". Mnie bardziej martwi systemowa polaryzacja, demonizacja przeciwników itd. niż błędy w zachowaniu pojedynczych ludzi... Przy błędach giną jednostki, a przy polaryzacji i demonizacji masz eskalowanie całej sytuacji w kraju i brak prób wzajemnego zrozumienia, co prowadzi właśnie m.in. do sytuacji w których mogą pojawiać się błędy... Godzinę temu, GordonLameman napisał(a): To jest właśnie tępa magowska propaganda. Gadanie o polaryzacji medialne to propaganda, którą łykasz jak Trump brednie Putina. No tak, bo oprócz realnych wad Trumpa, trzeba jeszcze dorabiać stertę kłamstw i ataków wizerunkowych na cały ruch, krzycząc o faszyźmie, naziźmie, gestapo i co tam jeszcze... Z pewnością nie polaryzuje to społeczeństwa. Z pewnością nic nie działo się za czasów BLM, gdzie robiono ruch "defund the police", a obywatele sami musieli patrolować miasta z bronią, bo nikt nie ogarniał tego bałaganu, gdzie np. skradzionym samochodem wjeżdżano w ogrodzenie, rabowano dom i zabijano rodzinę... Komu próbujesz wmówić tą wersję rzeczywistości? Chyba tylko sobie, bo nikogo tym nie przekonasz. Dosłownie parę miesięcy temu mieliśmy zabójstwo Kirka, ale wmawiaj dalej, że polaryzacja to propaganda... Polaryzacja nie pozwala im wypracować lepszych rozwiązań, bo zamiast skupić się na szukaniu i argumentowaniu za innym podejściem, to mamy zwalczanie lub ignorowanie przeciwnych stron politycznych. Trump doszedł do władzy, bo ludzie mieli dość tego cyrku. To że Trump jest kiepski i często wychyla wajchę w drugą stronę, to nie znaczy że nie było cyrku i okoliczności, które doprowadziły do tego, że ludzie chcieli kogokolwiek, kto skutecznie doprowadzi do zmian lub chociaż odejścia od poprzedniego stanu. Edytowane 2 godziny temu przez musichunter1x
GordonLameman Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 21 minut temu, musichunter1x napisał(a): Wiem co pisałeś o "ataku na Kapitol" itp., a po twojej historii zachowań nie trudno wywnioskować, jakie było twoje podejście, choć może nawet nie wiedziałeś że zginał człowiek, bo media nie powiedziały. Tak samo pewnie nie wiedziałeś lub cieszyłeś się, że wsadzają ludzi do więzienia za same przejście przez Kapitol, choć często pod innym pretekstem. Był cały wywiad z prawniczką, która nawet miała umówione przemówienie... Też wsadzili ją do aresztu. Żołnierzy czasem zwalniali za poglądy polityczne... Z resztą podobnie było z nauczycielami i masą innych miejsc, ale widzisz wady "systemowe", tylko gdy nie robią tego "twoi". To totalnie usprawiedliwia zabijanie ludzi przez ICE, torturowanie ich i nieludzkie traktowanie. TOTALNIE! Skoro administracja Bidena zrobiła coś takiego to jest oczywistym dla każdego rozsądnego MAGA'owca, że Trump może śmiało zabijać rękami ICE. Masz rację! 21 minut temu, musichunter1x napisał(a): Eh, jak zwykle powtarzasz kpiny i hasełka, bez spróbowania zrozumienia o czym się pisze lub nawet samej sytuacji, bo wszystko wrzucane jest do wora z napisem "bij i kpij z wroga politycznego". Ech, jak zwykle doszukujesz się w głupocie, debilizmie i agresji jakiegokolwiek rozsądku, usprawiedliwienia i tłumaczenia dlaczego dopuszczają się niegodziwych rzeczy. Zamiast to prosto potępić. 21 minut temu, musichunter1x napisał(a): Mnie bardziej martwi systemowa polaryzacja, demonizacja przeciwników itd. niż błędy w zachowaniu pojedynczych ludzi... Przy błędach giną jednostki, a przy polaryzacji i demonizacji masz eskalowanie całej sytuacji w kraju i brak prób wzajemnego zrozumienia, co prowadzi właśnie m.in. do sytuacji w których mogą pojawiać się błędy... Zapomniałeś dodać, że ta systemowa polaryzacja w wykonaniu CNN! Bo FOX to przecież "dobre" media! To nie są błędy. To jest system polaryzacji i zabijania przeciwników 21 minut temu, musichunter1x napisał(a): No tak, bo oprócz realnych wad Trumpa, trzeba jeszcze dorabiać stertę kłamstw i ataków wizerunkowych na cały ruch, krzycząc o faszyźmie, naziźmie, gestapo i co tam jeszcze... Z pewnością nie polaryzuje to społeczeństwa. Trump ma jakieś realne wady? W Fox o tym nie mówią! Skoro tacy jak na każdym kroku szukają usprawiedliwienia to trzeba janso nazywać co ICE wyprawia. Poza tym jakoś MAGa'owcy przy BLM jakoś nie powstrzymywali języka. I ty też nie 21 minut temu, musichunter1x napisał(a): Z pewnością nic nie działo się za czasów BLM, gdzie robiono ruch "defund the police", a obywatele sami musieli patrolować miasta z bronią, bo nikt nie ogarniał tego bałaganu, gdzie np. skradzionym samochodem wjeżdżano w ogrodzenie, rabowano dom i zabijano rodzinę... Komu próbujesz wmówić tą wersję rzeczywistości? Chyba tylko sobie, bo nikogo tym nie przekonasz. Żałosny whataboutism. 21 minut temu, musichunter1x napisał(a): Dosłownie parę miesięcy temu mieliśmy zabójstwo Kirka, ale wmawiaj dalej, że polaryzacja to propaganda... Nom, szkoda, że to on był właśnie tym polaryzującym, co już ukmnęło 21 minut temu, musichunter1x napisał(a): Polaryzacja nie pozwala im wypracować lepszych rozwiązań, bo zamiast skupić się na szukaniu i argumentowaniu za innym podejściem, to mamy zwalczanie lub ignorowanie przeciwnych stron politycznych. Trump doszedł do władzy, bo ludzie mieli dość tego cyrku. To że Trump jest kiepski i często wychyla wajchę w drugą stronę, to nie znaczy że nie było cyrku i okoliczności, które doprowadziły do tego, że ludzie chcieli kogokolwiek, kto skutecznie doprowadzi do zmian lub chociaż odejścia od poprzedniego stanu. Wszystko wina CNN! Stop the Steal! Jeśli w kontekście tego co wyprawia ICE musisz co najmniej 4 razy wspomnieć o BLM to jesteś zaczadzonym MAGA'owcem, który szuka usprawiedliwienia i posługuje się whataboutismem. A jak jeszcze w celu usprawiedliwienia działań ICE ZMYŚLA brednie o tym, że "skonfiskowana broń samoczynnie strzela" (twoje słowa) to już wiemy, że nie ma mowy o dyskusji merytorycznej, tylko o zmyślaniu czegokolwiek, aby tylko obronić Trumpa i MAGA. Edytowane 2 godziny temu przez GordonLameman
Dimazz Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu https://www.gazetaprawna.pl/praca/artykuly/9746904,rosnie-liczba-migrantow-z-naszymi-emeryturami-polska-senioralnym-eldo.html
musichunter1x Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) No pięknie dalej powtarzanie tego samego... Gdzie masz te systemowo torturowanie i zabijanie ludzi przez ICE? Przecież ta jednostka nie została stworzona do egzekucji... To że ludzie giną przy interwencji, bo miejsce nie zostało zabezpieczone przez policję i "protestujący" dążą do konfrontacji nie wiadomo po co, nie oznacza że to gestapo do zabijania... Nie umiesz rozróżnić błędów od celowego zorganizowania i właśnie to robią "media" w USA na okrągło. Przecież ja nie usprawiedliwiam tym ICE, jedynie pokazuje Ci twoją hipokryzję, że oburzasz się o "faszystkowskie państwo" tylko gdy nakręcą atmosferę w twoich źródłach. Niespecjalnie oburzałem się wtedy, bo rozumiałem że był to błąd, tak jak tutaj... Bardziej martwi mnie polaryzacja, demonizowanie prowadzące do napięć i m.in. właśnie takich sytaucji. Nie ma co dyskutować, bo kompletnie nie widzisz, że dałeś się wciągnąć w emocjonalność, demonizowanie, odrazę, które prowadzą do ignorancji, kpiny i szufladkowania uproszczonej wersji rzeczywistości. To samo działo się w XX wieku... Zredukować rozmówce do swojego worka, a potem go obijać. Edytowane 1 godzinę temu przez musichunter1x
GordonLameman Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 25 minut temu, musichunter1x napisał(a): No pięknie dalej powtarzanie tego samego... Gdzie masz te systemowo torturowanie i zabijanie ludzi przez ICE? Przecież ta jednostka nie została stworzona do egzekucji... No to przypadkiem im tak wychodzi! To wcale niepodobne! Mądrzejsze o tym nie wspominać! A pamiętasz co się działo za BLM?! Tam to to dopiero było! 25 minut temu, musichunter1x napisał(a): To że ludzie giną przy interwencji, bo miejsce nie zostało zabezpieczone przez policję i "protestujący" dążą do konfrontacji nie wiadomo po co, nie oznacza że to gestapo do zabijania... Nie umiesz rozróżnić błędów od celowego zorganizowania i właśnie to robią "media" w USA na okrągło. A, czyli to Policji wina, że agenci ICE zabijają? Wyborne! W jakim filmiku durnego patoinfluencera to usłyszałeś? Napiszę to raz i zapamiętaj to sobie. Błąd to jest jak sobie za mało papieru do podtarcia tyłka weźmiesz za pierwszym razem, a nie jak strzelasz do rozbrojonego gościa przytrzymywanego przez 5 kolegów za ręce i nogi. Jeśli zrozumienie tego jest poza Twoimi możliwościami percepcji (albo nie trafiłeś jeszcze na filmik wyjaśniający ten aspekt) to nie ma o czym dyskutować. 25 minut temu, musichunter1x napisał(a): Przecież ja nie usprawiedliwiam tym ICE, jedynie pokazuje Ci twoją hipokryzję, że oburzasz się o "faszystkowskie państwo" tylko gdy nakręcą atmosferę w twoich źródłach. Pokazujesz tylko, że łykasz magowską propagandę influencerów na debilnych filmikach. Usprawiedliwiasz ICE każdym sposobem. A to policja nie zabezpieczyła, a to broń sama wystrzeliła, a to BLM, a zaraz dojdziemy do tego, że gośc się nadział 44 razy na nóż który funkcjonariusz wyciągnął, żeby sobie obrać jabłko! 25 minut temu, musichunter1x napisał(a): Niespecjalnie oburzałem się wtedy, bo rozumiałem że był to błąd, tak jak tutaj... Bardziej martwi mnie polaryzacja, demonizowanie prowadzące do napięć i m.in. właśnie takich sytaucji. Co do błędu już pisałem. Ciebie martwi to czego magowska proapganda każe się obawiać. To wina mediów!!!!!!!!111!!! A tym czasem ogladasz na YT wysrywy debilnych magowskich influencerów. I to nie ich wina! Oni to głos rozsądku, który tłumaczy ci jak masz "myśleć" i dlaczego to co wygląda jak egzekucja bo ICE nie mają szkolenia, nerwów, ani nie potrafią zachować procedur, egzekucją wcale nie jest (wina mediów!!1, CNN!, BLM! Miał broń, po co ją miał!!11!) 25 minut temu, musichunter1x napisał(a): Nie ma co dyskutować, bo kompletnie nie widzisz, że dałeś się wciągnąć w emocjonalność, demonizowanie, odrazę, które prowadzą do ignorancji, kpiny i szufladkowania uproszczonej wersji rzeczywistości. To samo działo się w XX wieku... Zredukować rozmówce do swojego worka, a potem go obijać. Nie ma co dyskutować, bo każdą podłość, którą ICE, MAGA czy TRUMP zrobią to znajdziesz sposób na whatabousim czy zrzuczenie odpowiedzialności na kogoś innego (to ty wspomniałeś: Policję, BLM [4 razy!] czy wymyśliłeś broń, która sama wystrzeliła). Uproszczona wersja rzeczywistości to ta, w której dajesz influencerom tłumaczyć co masz myśleć, mój drogi zahukany kolego. Edytowane 1 godzinę temu przez GordonLameman
hubio Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) https://www.bankier.pl/wiadomosc/UOKiK-wszczal-postepowanie-wyjasniajace-dot-ograniczenia-konkurencji-przy-sprzedazy-sprzetu-elektronicznego-9075242.html Bardzo szybko korpo go sprowadzą do pionu zmowy cenowe są cały czas w XXIw. Korpo są w wielu obszarach dogadane. Albo wyślą genialnie opłacanych prawników na niego albo pogadają z kim potrzeba z władz, albo skuteczniej ukryją dogadywanie się Jedna z bardzo niewielu spraw co wypłynęła w temacie urządzania ludziom nowego "raju" przez korpo. Edytowane 1 godzinę temu przez hubio
musichunter1x Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Strasznie nakręcasz się emocjonalnie i już masz kolejny histeryczny tekst, zanim zdążyłem pokazać twoje zaślepienie polaryzacją... Pokaże to szybko na przykładzie z twojego poprzedniego komentarza i napomknę prawo do noszenia broni: 2 godziny temu, GordonLameman napisał(a): No, ale to mają prawo nosić broń czy jednak nie? I jak masz broń to mogą cie zastrzelić tak po prostu? Obwinianie mediów to typowa zagrywka MAGA. Nie wcale strzelanie do ludzi nie powoduje polaryzacji. MEDIA to robią! CNN! Bo FOX to przykład świętoszkowatoścI! Redukcja, kpina, brak próby zrozumienia sytuacji i mojego podejścia... Mają prawo nosić broń, ale pod pewnymi warunkami... Jest to akurat kompletnie nieistotne, ponieważ nie zastrzeli go przez broń (choć przyczyniła się), ale wciągnąłeś się w nagonkę i rozbudowanie tej sytuacji, która była po prostu błędem służb i człowieka, który nie powinien tam się znaleźć... Broń była tylko głupim jego wyborem, szczególnie w USA. Wiesz o tym, że to był model który słynnie z "samowystrzałów"? Wiedziałeś o tym, że na nagraniu widać, że broń którą mu odebrano wystrzeliła w ręce funkcjonariusza w jezdnię, który być może źle ją trzymał, a może był to samowystrzał? Funkcjonariusze pod napięciem zareagowali niekompetentnie, ponieważ po tym wystrzale zaczęli strzelać. Jest jeszcze inny kąt nagrania, gdzie niby widać, że tamten człowiek próbuje gdzieś sięgnąć, tuż po tym, gdy go puścili po odebraniu broni, ale uważam to za niesprawdzone nagranie... Dalej po prostu twierdzę, że nie powinni strzelać, wystarczyłoby go ponownie unieruchomić lub dłużej przytrzymać, potwierdzić sytuację, chwilę z nim pogadać, ustalić nastawienie oraz przebieg wydarzeń i wtedy puścić, ale niestety powinna tam być z nimi policja i to robić, bo nie są od tego... Próbowałeś znaleźć wiele nagrań, z różnych ujęć, pomijając komentarze odnośnie sytuacji? Czy wystarczyło Ci jedno i masa podsycających komentarzy, potem wdających się w przepychanki? W USA masz prawo nosić broń, ale musisz mieć przy sobie ID / licencję, być niekonfliktowy i wykonywać polecenia służb, ale wiele zależy od prawa stanowego. Służby są bardzo napięte w USA, bo właśnie każdy może mieć broń, przez co spodziewają się wszystkiego w napiętej sytuacji. Można by sprawdzić jak to jest w USA, ale sądząc po takim komentarzu to prawnie możesz nosić legalną broń, ale jeśli wziąłeś ją na protest i jeśli coś wydarzy się to możesz być oskarżony do intencję użycia jej: Spoiler "I was an activist at one time, we were instructed to NEVER bring guns to protests because if anything happened you would pull it out and end up slapped with a murder charge because YOU INTENDED TO USE IT and would also be malicious in the eyes of law enforcement due to INTENT TO USE IT. just saying. also, you are not allowed to stand in the road or block traffic, also never ever touch a cop, its a threat. also people carry multiple guns." O BLM wspominam, bo mocno śledziłem tamtejszą sytuację i dokumentowałem filmy i teksty o tym na dysku, wraz z tematem prawa do posiadania broni w USA. 41 minut temu, GordonLameman napisał(a): A, czyli to Policji wina, że agenci ICE zabijają? A próbowałeś zrozumieć sytuacje i znaleźć niuanse? Policja powinna zabezpieczać miejsca, ICE nie jest od przesuwanie się między protestującymi, oni są od wykonania swojej pracy... Ale znowu, nie próbujesz dyskutować i cokolwiek zrozumieć lub dowiedzieć sie, tylko szukać potwierdzenia i bicia wroga..., typowe demonizowanie i polaryzacja prowadzą do tego. 41 minut temu, GordonLameman napisał(a): Wyborne! W jakim filmiku durnego patoinfluencera to usłyszałeś? W żadnym, bo moje podejście do takich sytuacji jest niezmienne od czasu "ataku na kapitol" w 2021r, gdzie zastrzelenie człowieka też było błędem jednostki, a nie egzekucją. Gdybyś obserwował USA szerzej, a nie tylko w przepychankach politycznych to wiedziałbyś w jakim otoczeniu pracują służby i dlaczego prawo każe mocno stosować się do poleć służb, trzymać ręce na widoku itd. 41 minut temu, GordonLameman napisał(a): Napiszę to raz i zapamiętaj to sobie. Błąd to jest jak sobie za mało papieru do podtarcia tyłka weźmiesz za pierwszym razem, a nie jak strzelasz do rozbrojonego gościa przytrzymywanego przez 5 kolegów za ręce i nogi. Jeśli zrozumienie tego jest poza Twoimi możliwościami percepcji (albo nie trafiłeś jeszcze na filmik wyjaśniający ten aspekt) to nie ma o czym dyskutować. Brawo, umiesz stosować typową demagogię... Potrafisz jeszcze trzeźwo spojrzeć na rzeczywistość, czy twoje zacietrzewienie polityczne już zupełnie cię zaślepiło na słowa i sytuacje? Ja zadaję sobie pytanie DLACZEGO STRZELILI... U Ciebie zachodzi od razu szufladkowanie propagandowe i powtarzanie haseł o egzekucji i niedopuszczeniu idei błędu u człowieka... (Edit. Powtórzę to jeszcze raz, po konfiskacji broń wystrzeliła w rękach funkcjonariusza w jezdnię, po tym oddano strzały do zatrzymanego. Niepotrzebnie ktoś krzyczał o "broni", bo ktoś mógł pomyśleć że ma drugą, jest drugi strzelec lub cokolwiek, nie chcę mi się rozbijać sytuacji na drobno, ale kompletnie odmawiasz próby zrozumienia co mogło zajść oraz jak wygląda to w USA, więc sam tego nie zrobisz, baa nawet nie sprawdzisz dłuższy ujęć i nie obejrzysz wielokrotnie.) 41 minut temu, GordonLameman napisał(a): A tym czasem ogladasz na YT wysrywy debilnych magowskich influencerów. I to nie ich wina! Oni to głos rozsądku, który tłumaczy ci jak masz Nawet nie wiesz co było na filmie oraz nie zwróciłeś uwagi w jakim kontekście to oglądałem... Ba nawet nie zwróciłeś uwagi na to co pisałem, bo walczysz z wyobrażeniem o mnie, a nie ze mną... Szukałem nagrań z licznymi ujęciami i dłuższym nagraniem sytuacji. Znalazłem tamto i we większości nie zwracałem uwagi na komentarze prowadzącego film, skacząc po materiale do ujęć... Baa, piszę nawet rzeczy, z którymi pewnie nie zgodziłby się autor filmy i dodam, że lepiej byłoby, gdy oficerzy dali się zabić lub zranić, bo to nie dolałoby paliwa do ognia i pokazałoby odklejenie społeczeństwa... "Niestety" nikt nie ma ochoty umierać, ale to protestujący stawiają się w konfliktowych sytuacjach(oczywiście pewnie nie widziałeś innych ujęć z miejsca zdarzenia), gdy ICE zmierza do wykonania swojej pracy... Nie twierdzę, że zmarli są winni swojej śmierci, lecz doprowadzili się do sytaucji, w której oficerowie mieli możliwość do popełnienia błędu w ocenie sytuacji. W USA napięcie i przesada / zapobiegliwość u służb nie jest czymś nowym, ale teraz z błędów robi się ludziom wodę z mózgu, gdzie nawet tutaj pada twierdzenie o egzekucji... Ale nie ma miejsca na jakiekolwiek niuanse i niejednoznaczną ocenę sytuacji w dyskusji w Tobą. Ciągle gadasz o magowskiej propagandzie, usprawiedliwianiu, egzekucjach i nie wiadomo czym oraz szyderczo przekręcasz lub podsumowujesz słowa... Zaczynasz zamieniać się w Karren z mema. To tyle ode mnie, bo tylko powtarzasz emocjonalny potok słów... Daj sobie więcej czasu na wyrobienie opinii, zamiast skakać od razu do konkluzji... Możesz podesłać co Cię przekonało do takiego postrzegania ICE oraz gdzie znalazłeś te przypadki tortur itp. Edytowane 56 minut temu przez musichunter1x
Digger Opublikowano 56 minut temu Opublikowano 56 minut temu 4 minuty temu, musichunter1x napisał(a): na nagraniu widać, że broń którą mu odebrano wystrzeliła w ręce funkcjonariusza w jezdnię To daj jakiś film na którym to niby widać.
Kris194 Opublikowano 54 minuty temu Opublikowano 54 minuty temu (edytowane) 59 minut temu, musichunter1x napisał(a): No pięknie dalej powtarzanie tego samego... Gdzie masz te systemowo torturowanie i zabijanie ludzi przez ICE? Przecież ta jednostka nie została stworzona do egzekucji... Sturmabteilung też oficjalnie było powołane do ochrony zgromadzeń partyjnych tylko patrz, coś nie wyszło... Edytowane 51 minut temu przez Kris194
musichunter1x Opublikowano 50 minut temu Opublikowano 50 minut temu (edytowane) 7 minut temu, Digger napisał(a): To daj jakiś film na którym to niby widać. Wysyłałem, jest jako link komentarze wyżej..., trzeci od góry, mój pierwszy na tej stronie. Widać jak ręka funkcjonariusza odskakuje przez odrzut, gdy jest dźwięk strzału. Również można znaleźć model tej broni i dowiedzieć się jaka jest charakterystyka... Choć akurat powtarzam kwestię, że to model z częstym samowytrzałem przy złym "traktowaniu" / trzymaniu?, bo nie chciało mi się wpisywać w internet modelu... W sumie szybciej wpisałbym do AI, niż piszę ten komentarz. W moim "archiwum" zanotowałem sobie że był to sig p320... Właśnie wklepałem do przeglądarki i AI niby potwierdza, że ma liczne zgłoszenia samowystrzału. Edytowane 49 minut temu przez musichunter1x
huudyy Opublikowano 49 minut temu Opublikowano 49 minut temu (edytowane) Godzinę temu, musichunter1x napisał(a): Gdzie masz te systemowo torturowanie i zabijanie ludzi przez ICE? Przecież ta jednostka nie została stworzona do egzekucji... byś się chociaż dokształcił jak działa ICE... są już relacje ludzi z cywilizowanych krajów, którzy zostali przepuszczeni przez tą machinę do imigrantów Edytowane 48 minut temu przez huudyy
Rekomendowane odpowiedzi