eNeSik 391 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, VRman napisał(a): Nie ma co nawet próbować gadać. Nasmarowałem ścianę tekstu i tylko straciłem czas.
huudyy Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, VRman napisał(a): Faktycznie, masz rację. Grochem o ścianę @huudyy Nie ma co nawet próbować gadać. Nasmarowałem ścianę tekstu i tylko straciłem czas. Ktoś zdziwiony? 14 minut temu, GordonLameman napisał(a): Może i nie byłbym obiektywny, ale przynajmniej trzymałbym wszystkich za mordę Gordą na prezesa! Tfu, prezydenta.
eNeSik Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, GordonLameman napisał(a): Jako moderator lokalny szybko zaprowadziłbym porządek w "Dyskusjach". Ani słowa ruskiej propagandy, ani prawackiej. Może troszkę, tyci, tyci lewackiej. Ale jaki porządek by był. Musielibyście tylko stworzyć maila [email protected] i po prostu nie zaglądać tam. Easy No wlasnie, daleko Tobie do obiektywizmu w kwestiach politycznych Chyba, ze jako drugiego moda - mianowalibysmy jednego z Twoich ulubionych oponentów Popcorn w łape i "niechaj płonie"
GordonLameman Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, eNeSik napisał(a): No wlasnie, daleko Tobie do obiektywizmu w kwestiach politycznych Chyba, ze jako drugiego moda - mianowalibysmy jednego z Twoich ulubionych oponentów Popcorn w łape i "niechaj płonie" Ale przecież ustaliliśmy, że nie zależy wam na obiektywizmie, tylko na spokoju!
eNeSik Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu I podaje sie do dymisji. Zobaczylem juz w zyciu wszystko, moge umierać
LeBomB Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @VRman wszyscy wiedzą o co Ci chodzi, ale już przechodząc tutaj z laba było jasno określone, że moderowanie tego tematu będzie wyglądało zupełnie inaczej i tak jest. Perm to rzadkość, wakacje ktoś tam co jakiś czas ma, ale to już raczej typowo za bezczelność czy obrażanie, albo realnie łamiąc regulamin lub dobre obyczaje.
GordonLameman Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, eNeSik napisał(a): I podaje sie do dymisji. Zobaczylem juz w zyciu wszystko, moge umierać Nawet nie musisz nic robić. Banik na 6 miesięcy i gotowe
eNeSik Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, GordonLameman napisał(a): Ale przecież ustaliliśmy, że nie zależy wam na obiektywizmie, tylko na spokoju! Nie wiem kto ustalal ale nam zalezy na porzadku w tematach zwiazanych z tematyką portalu a nie w smieciowym wątku w ktory uzytkownicy toczą batalie i wojenki na g.wnotematy i ktory powinien byc juz dawno zamkniety Dostajecie temat w ktorym mozecie wylewać swoje przekonania, żale, frustracje (moze dzieki temu jest tego mniej w innych tematach) i chyba to jest glowny cel tego tematu
huudyy Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, eNeSik napisał(a): zalezy na porzadku w tematach zwiazanych z tematyką portalu Odważne stwierdzenie, zwłaszcza jak się spojrzy na temat o GPU/CPU
GordonLameman Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, eNeSik napisał(a): Nie wiem kto ustalal ale nam zalezy na porzadku w tematach zwiazanych z tematyką portalu a nie w smieciowym wątku w ktory uzytkownicy toczą batalie i wojenki na g.wnotematy i ktory powinien byc juz dawno zamkniety Dostajecie temat w ktorym mozecie wylewać swoje przekonania, żale, frustracje (moze dzieki temu jest tego mniej w innych tematach) i chyba to jest glowny cel tego tematu Przecież chciałbyś zobaczyć jak kawałek świata (offtop) płonie! A to jestem w stanie zapewnić. Easy.
eNeSik Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Przecież chciałbyś zobaczyć jak kawałek świata (offtop) płonie! A to jestem w stanie zapewnić. Easy. Ale nie ja podejmuje takie decyzje. Ponadto nawet gdyby puscic Was w samowolke (osobiscie mi to nie przeszkadzaloby) to jednak te forum jest czescia portalu i mimo wszysko - jakis poziom musi byc zachowany. I tak na duzo tutaj sie pozwala (mi to nie przeszkadza)
VRman Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 13 minut temu, LeBomB napisał(a): @VRman to już raczej typowo za bezczelność czy obrażanie, albo realnie łamiąc regulamin lub dobre obyczaje. Czytałeś chociaż ten długi post jaki napisałem wyżej? Nie chodzi o moderację, zasady regulaminu. Chodzi o ruską propagandę wrzucaną przez ruskie trole, co nie powinno być traktowane jako sprzeczka userów, a jest, nie wiem czemu. Nikt nie chce, żeby mod musiał oceniać czy coś jest fake'iem. Można spokojnie wykryć i zbanować ruskiego trola bez zagłębiania się w cokolwiek. Nie chodzi o to, że komuś coś nie pasuje, a o głos społeczności, forum. Forum nie chce tolerowania ruskich agitek ku chwale i na korzyść Kremla. Nikt nie ma pretensji o burdel i durne kłótnie. Można przecież omijać osoby znane z tego, że lubią się kłócić bez sensu, ze swojego przekonania, że ich spolaryzowane poglądy są jedynie słuszne. Można to scrollować przy czytaniu Przecież nie o to chodzi. Ale jeśli mod mimo wyjaśniania nadal udaje, że nie wie o co chodzi, to widać nie chce wiedzieć, a skoro tak, to nic nie wskóramy, choćby i jeszcze 20 osób zaczęło pytać czemu tym ruskim trolom się tu pozwala działać. PS. Z zamknięcia wątka politycznego nic dobrego nie wyjdzie. Ruski trol i przy omawianiu testu karty graficznej umiejętnie się w jakimś sposób prześlizgnie do tematu, który da radę odhaczyć z wytycznych oficera prowadzącego. Będą srali po prostu gdzie indziej. Edytowane 1 godzinę temu przez VRman
eNeSik Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 10 minut temu, VRman napisał(a): PS. Z zamknięcia wątka politycznego nic dobrego nie wyjdzie. Ruski trol i przy omawianiu testu karty graficznej umiejętnie się w jakimś sposób prześlizgnie do tematu, który da radę odhaczyć z wytycznych oficera prowadzącego. Będą srali po prostu gdzie indziej. Ale bedzie tego o wiele mniej, bedzie to o wiele latwiejsze do wychwycenia gdzie ktos wtrąca jakas propagande czy kwestie polityczne w temacie ... o zasilaczu i przede wszystkim - bedzie o wiele bardziej wyeksponowane. Do tego stopnia, ze bedzie mozna bez zaglebiania sie w szczegoly - delikwenta wyciagnac z tlumu i rozs .... yyy, ukarać I najwazniejsze - zasmiecanie wątkow stricte technologicznych na portalu ... technologicznym - jest o wiele bardziej szkodliwe niz jakis poboczny wątek polityczny dla spoceńcow, wojowników i innych ekspertów
LeBomB Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 24 minuty temu, VRman napisał(a): Czytałeś chociaż ten długi post jaki napisałem wyżej? Tak, czytałem, na tej podstawie napisałem pierwszą z odpowiedzi. Mi też przeszkadza coś co uznaję za ruską propagandę, ale tak jak było napisane, nikt im za to nie płaci. Nie wiem jakie były kryteria przyznawania modów, ale to trzeba by być już jakimś totalnym entuzjastą polityki, a i tak nie będzie siedział dzień w dzień i sprawdzał wszystkie informacje wrzucane w temat. Edit: żeby nie było, nie chodzi mi o niewłaściwość moderacji, tylko po prostu o to, że całkowicie rozumiem podejście moderacji do pewnego stopnia obojętności. Edit 2: @eNeSik zamknięcie politycznego i tak niewiele da, bo dyskusja przeniesie się na inne wątki w offie, co ostatecznie albo skończyłoby się zamknięciem całego offa, albo czystkami wśród użytkowników. @VRman masz jeszcze jedno cudowne narzędzie w postaci opcji ignorowania użytkowników Ja bym tylko dodał taką rzecz, że jak ktoś kogoś ignorował, to ten ignorowany nie może go wspomnieć w wypowiedzi wpisując @ i jego nazwę, ale to może być skomplikowane do wykonania. Edytowane 1 godzinę temu przez LeBomB
eNeSik Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, LeBomB napisał(a): Tak, czytałem, na tej podstawie napisałem pierwszą z odpowiedzi. Mi też przeszkadza coś co uznaję za ruską propagandę, ale tak jak było napisane, nikt im za to nie płaci. Nie wiem jakie były kryteria przyznawania modów, ale to trzeba by być już jakimś totalnym entuzjastą polityki, a i tak nie będzie siedział dzień w dzień i sprawdzał wszystkie informacje wrzucane w temat. Mysle, ze kryteria na portatu IT to bylo hmm ... IT Nikt tutaj nie dobieral moderacji pod kątem potencjalnego tematu zwiazanego z polityką w ktorej kilku spoceńców toczy zażartą bitwe od 1400 stron
VRman Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 10 minut temu, LeBomB napisał(a): nie będzie siedział dzień w dzień i sprawdzał wszystkie informacje wrzucane w temat. To jest problem, któremu łatwo zaradzić. Forumowicze pomogą. Ja chętnie pomogę. edit: Cytat @VRman masz jeszcze jedno cudowne narzędzie w postaci opcji ignorowania użytkowników Ja bym tylko dodał taką rzecz, że jak ktoś kogoś ignorował, to ten ignorowany nie może go wspomnieć w wypowiedzi wpisując @ i jego nazwę, ale to może być skomplikowane do Ja ignoruję, chyba, że czasem się pośmieję, jak się trol wyłoży tak spektakularnie jak "rusofobia", "palcy" czy fikołek z wrzutką o Ukraince. Niestety inni im odpisują, co za każdym razem jest wykorzystywane do wrzucenia kolejnej szufli gówna z ruskich wytycznych. Co do ignorowania - to jest taka opcja, że możesz wyłączyć powiadomienia, ale tagować i tak będzie mógł. Edytowane 1 godzinę temu przez VRman
LeBomB Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, eNeSik napisał(a): Mysle, ze kryteria na portatu IT to bylo hmm ... IT Wiem, bardziej mi chodziło o to, czy ciągnęliście wirtualne słomki, były papier kamień nożyce jaszczurka Spock, czy coś innego co rozstrzygnęło komu przypada jaki temat z offa
eNeSik Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 5 minut temu, VRman napisał(a): To jest problem, któremu łatwo zaradzić. Forumowicze pomogą. Ja chętnie pomogę. Chyba przeoczyles Bo idac Twoim tokiem rozumowania patrząc na tematy w "Różne" Potrzeba eksprtów ze znajomosci tematyki: - Budownictwo/wykończenia wnętrz - Teorie spiskowe - Ekspert od działań wojennych (może jakis znudzony generał na emeryturze) - ekspert od energetyki (najlepiej kilku o specjalnosciach - fuzja jądrowa, paliwa kopalne itp). Mile widziany fizyk - ekspert z zakresu prawa - ekspert od migracji A to dopiero początek I przypominam, jestesmy na portalu zwiazanym z IT gdyby ktos zapomniał
hwdp43 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Tu kazdy jest ekspertem od wszystkiego
eNeSik Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, hwdp43 napisał(a): Tu kazdy jest ekspertem od wszystkiego Taki typowy wstawiony "wujek" na Wigilii
oldfashioned Opublikowano 58 minut temu Opublikowano 58 minut temu 42 minuty temu, eNeSik napisał(a): nam zalezy na porzadku w tematach zwiazanych z tematyką portalu Dobrze ze Wam chociaz zalezy (zaden przytyk w Twoja strone, zeby nie bylo )
GordonLameman Opublikowano 40 minut temu Opublikowano 40 minut temu 21 minut temu, eNeSik napisał(a): Potrzeba eksprtów ze znajomosci tematyki: - Budownictwo/wykończenia wnętrz - Teorie spiskowe - Ekspert od działań wojennych (może jakis znudzony generał na emeryturze) - ekspert od energetyki (najlepiej kilku o specjalnosciach - fuzja jądrowa, paliwa kopalne itp). Mile widziany fizyk - ekspert z zakresu prawa - ekspert od migracji A to dopiero początek I przypominam, jestesmy na portalu zwiazanym z IT gdyby ktos zapomniał Mam 3/6, a to tylko początek moich zalet jako mod trzymajacy dział za mordę
eNeSik Opublikowano 34 minuty temu Opublikowano 34 minuty temu 4 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Mam 3/6, a to tylko początek moich zalet jako mod trzymajacy dział za mordę juz pisalem, "zatrudniajac" Ciebie, trzeba zatrudnic sztab osob do pilnowania Ciebie. Nieoplacalne
Badalamann Opublikowano 30 minut temu Opublikowano 30 minut temu Z spraw polityki krajowej, mamy wygraną Pełczyńskiej-Nałęcz w walce o rządzenie Polska2050. Ciekawe co dalej, bo równocześnie Hennig-Kloska i jej zwolennicy wiedzą, że był wał i wygraną im odebrano. Tzn mieli większość podczas pirerwszego głosowania, ale "szymonici" widząc to, storpedowali głosowanie, w efekcie czego zostało unieważnione. Póki co wszycy tam oficjlanie robią dobrą minę do złej gry, ale co dalej chyba nikt nie wie. Wiadomo że Pełczyńskiej wydaje się że ma pozycję by twardo zagrać z Tuskiem i sporo zażądać. Z drugiej strony Tusk od dawna ją dosłownie olewa. A notowania PL2050 na poziomie poniżej 2% nie są za dobrymi kartami do gry na tym poziomie. Może być interesująco i to jeszcze wiosną. P.S. A PiSowcy juz zupełnie nie kryja się, że są lojlanymi Tołdimi Trumpa i MAGA. W najbliższym otoczeniu Batyra też to samo, w tym Cenkiewicz ubolewający że miliardy z UE na zbrojenia Polski nie można w większej części wydać na zakupy z USA
GordonLameman Opublikowano 26 minut temu Opublikowano 26 minut temu 8 minut temu, eNeSik napisał(a): juz pisalem, "zatrudniajac" Ciebie, trzeba zatrudnic sztab osob do pilnowania Ciebie. Nieoplacalne Ale po co, skoro można w ogóle skarg nie słuchać?
Rekomendowane odpowiedzi