Kamala może i miała wsparcie celebrytów ale jakoś nie widziałem aby Obamowie czy Clintony mocno się angażowali w jej start w wyborach. Wydaje mi się, że byli trochę zdystansowani. To nie Trump wygrał, to przegrali mózgowcy demokratów. Jeśli Trump pokonał bardziej ogarniętą kobietę (Hilary) to i z Kamalą sobie poradził. Może i za demokratów wskaźniki gospodarcze podskoczyły ale to nie oznacza, że poprawiło się mieszkańcom prowincji lub stanów środkowych. USA to nie tylko Kalifornia czy NY. Rok 2025 będzie bardzo ciekawy, mam nadzieję że my nie dostaniemy za dużo po głowie. A tak sobie sprawdziłem i się okazało, że JD Vance ma bardziej "egzotyczną"żonę niż Harris No i ciekawe jak tam u gwiazdki Stromy Daniels
Witam, tak jak w temacie zastanawiam się nad nowym komputerem lub modernizacją aktualnego. Zacznijmy od początku, poniżej podaję specyfikację aktualnego i chciałbym się dowiedzieć jak można byłoby go zmodernizować. Jeśli chodzi o nowy komputer, to ma działać sprawnie żeby można było sobie bez problemu pograć w najnowsze tytuły na ultra. Co do budżetu to nie określam się, ponieważ i tak pewnie byłoby to brane w raty. Monitor mam 1080 więc tylko to mnie interesuje, ponieważ nie mam w planach wymiany monitora.
Specyfikacja komputera:
Gigabyte Z390 GAMING X
Ram: Patriot Viper 4, DDR4, 32 GB,3000MHz, CL16
Procesor: Intel Core i5-9600KF, 3.7GHz, 9MB
Chłodzenie procesora: CPU SilentiumPC Fortis 3
Dyski: SSD Kingston UV500 240 GB 2.5'' SATA III oraz Toshiba p300 1TB 3.5" SATA III
Karta graficzna: Power Color Radeon RX 6700 XT Red Devil OC 12GB GDDR6
Zasilacz: be quiet! Pure Power 12 M 650W
Obudowa: Modecom OBERON PRO SILENT
Z góry dziękuję za podane propozycje i pozdrawiam.
@jagular
Och, chyba mylisz ze sobą pewne rzeczy. Biznesy na obszarze Ukrainy (lub ewentualnie byłej Ukrainy) i tak będzie można robić. Wiele tamtejszych latyfundiów to własność quasi-korporacji zachodnich lub ewentualnie oligarchów. Tak więc czarnoziemy oraz moje ulubione koralowe ostrowy burzanu zostają i można na tej bazie planować przyszłe biznesy.
Natomiast transfery socjalne oraz wydatki na uzbrojenie obcego (choćby zaprzyjaźnionego) państwa to sprawa odrębna i niezwiązana z powyższym. Obszary przemysłowe i większość obszarów ze złożami Ukraina już utraciła. Została Odessa i elektrownie atomowe z rzeczy wartych większego zachodu.