Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Nie potrafi dyskutować, a jedynie atakować personalnie :) 

:smiech:

30 minut temu, LeBomB napisał(a):

@KiloKush

Linki do tych artykułów były umieszczone wyłącznie dlatego, że sami chcieliście potwierdzenia na to, że te wybrane media w ogóle napisały cokolwiek o sprawie. 

Ich jakość nie była przedmiotem zarzutu, bo zarzut dotyczył w ogóle pominięcia sprawy w tych mediach.

Wyborcza napisała o PIS-ie a nie o sprawie

TVPO ani mru mru

TVN - Gordon wrzucił jakiegoś screena na którym jest urywek - twoim tokiem myślenia się nie liczy bo to nie link

Jeszcze jest kwestia tego - kiedy w większosći te artykuły na tuskowych ściekach zoaczęły się pojawiać - po tym jak pisiory rozgrzały temat

Także jak dostanę komplet linków, to porozmawiamy nad tym potwierdzeniem, bo póki co można pośmiać się jedynie z ich jakości. I z usilnych prób udowodnienia nieudowodnionego

Media głównych nurtów sprzyjające którymkolwiek opcjom politycznym w dalszej dyskusji nie są już w sprawie obiektywne, po żadnej ze stron.

Większość mediów głównego nurtu sprzyja tylko jednej opcji politycznej :) 

orczej jest najbardziej neutralny, bo opisuje wyłącznie samą sprawę, choć jak zwracałem uwagę, nie wskazuje bezpośrednio na to członkiem jakiej partii była.

Artykuły o atakach prawicy zaczęto pisać później już jak ujawniono tę informację.

Nienie - od mediów, które nieustannie sieją hejtem na wszystko co związane z chociażby Nawrockim - powinny jak najbardziej neutralnie tutaj wypluc hejt na KO. Wtedy zostałaby zachowana równowaga. W każdym innym wypadku równowagi tej nie ma

A o atakach prawicy juz napisano bardzo chętnie :)

Obstawiam że gdyby nie pisiory to ta sprawa byłaby schowana pod dywan tak głęboko jak tylko się da

Grzanie tematu tego, że Nawrocki ustawił jak trzeba tuskowego pseudodziennikarza jest 100 razy mocniejsze niz tego tematu. Manipulacje, ach manipulacje

Edytowane przez SM_M4E5TRO
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Jeszcze jest kwestia tego - kiedy w większosći te artykuły na tuskowych ściekach zoaczęły się pojawiać - po tym jak pisiory rozgrzały temat

przecież wyborcza o tym pierwsza napisała?   

Wtedy zostałaby zachowana równowaga. W każdym innym wypadku równowagi tej nie ma

Czyli skoro TVN kłamie, to Ty też to będziesz robić żeby zachować równowagę? Pan symetrysta na pełnej :E 

PS

53 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Opuszczam te dyskusje a wy tam dalej liżcie się po siusiakach

prawicowe urojenia homoseksualne :E

ja tam nie wiem co robisz z kolegami, ale mnie do tego nie mieszaj.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, huudyy napisał(a):

przecież wyborcza o tym pierwsza napisała?   

DOBRZE niech Ci już nawet będzie, jest JEDEN link do aż śmiesznie napisanego artykułu

I co dalej? To te poruszanie tematu przez media głównego nurtu?

Czyli skoro TVN kłamie, to Ty też to będziesz robić żeby zachować równowagę? Pan symetrysta na pełnej :E 

A co to ma wspólnego ze mną? Rzetelne media - opisują wszystko tak jak należy, niezaleznie od strony. Nierzetelne- robią właśnie to, co widać w tych artykułach. Co to za odwracanie kota ogonem?

PS

prawicowe urojenia homoseksualne :E

ja tam nie wiem co robisz z kolegami, ale mnie do tego nie mieszaj.

HE HE

To lewica wielbi homosiów przecież, także jak to :heu:

Opublikowano

Tak. Batyr wspiera Orbanienke, CPAC i Pomarańczowego a to chwilowo niewygodne dla pisowców, groził dziennikarzowi; a tuż za tym jest wciąż świeża sprawa jego weta do ustawy o SAFE.

Taki mega pakiet wpadek i złych decyzji. Także trudne im się wlosowało xD 

Prawicowe trolle starają się to zaspamować.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, blabla123 napisał(a):

Jakaś gruba akcja się odwaliła, że forumowe szczekaczki się odpaliły?

tak, Nawrocki jedzie ĆPAĆ czy jakoś tak :E

18 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

To lewica wielbi homosiów przecież, także jak to :heu:

Ale to ty robiłeś innuendo do kryptopedaliady :E

Jak to jest, że żaden lewicowiec czy centrowiec na forum nie wyciąga tematu robienia gały czy walenia w anusa tak często, jak prawaki :E chłopie, nie wstydź się, w 2026 to już nie grzech XDDD

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
18 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Wyborcza napisała o PIS-ie a nie o sprawie

Nie, w pierwszym artykule, do którego się odnosiłem, nie ma nic o PiSie. Z resztą sam wklejałeś screen z tego co widziałeś

51 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

image.png.64a3b8e74b441a9aa8ecef223d33a559.png

Gdzie tam jest coś o PiS? Nie ma. Znów przeczysz sam sobie.

21 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

bo póki co można pośmiać się jedynie z ich jakości.

Jak już ci tłumaczono chciałeś dowodów na to, że tego typu media nie przemilczały tematu. Dostałeś takie dowody, a co do ich jakości jesteśmy zgodni, więc dalsze twoje prowokacje są bezsensowne i bezcelowe.

Większość mediów głównego nurtu sprzyja tylko jednej opcji politycznej :) 

No nic odkrywczego tu nie ma, wszyscy to wiedzą w jakim kierunku idą te media. Tak samo oburzony byłeś jak z TVP czy Polsatem było na odwrót wcześniej? 

Dla mnie to i tak bez znaczenia, nie oglądam tv, tym bardziej programów informacyjnych. Czasem trafię jak gdzieś u kogoś jestem kto ogląda. Na pewne strony wchodzę, ale tylko by w ogóle dowiedzieć się co się dzieje, a to dlaczego i całą resztę sobie wyszukam w różnych źródłach, by samemu wyrobić sobie opinię. 

27 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Nienie - od mediów, które nieustannie sieją hejtem na wszystko co związane z chociażby Nawrockim - powinny jak najbardziej neutralnie tutaj wypluc hejt na KO. Wtedy zostałaby zachowana równowaga. W każdym innym wypadku równowagi tej nie ma

A to już nie moja wina że w artykule w którym po prostu opisuje się sprawę nie zamieszczono narracji takiej jaką ty byś chciał... Napisałem wyłącznie to, że artykuł po prostu przekazuje informację, czyli zrobiono coś, co powinno być standardowym działaniem mediów, choć wiadomo że chciałbym jeszcze więcej obiektywizmu, a nie "bezpiecznego" przekazywania informacji by nie podpaść politycznie. Zwracałem przecież uwagę na fakt, że niestety ograniczono się wtedy do opisu że należała do dużej partii, ale nie napisano jakiej. Zatem czepiasz się dla samego czepiania, bo też uważam, że od razu powinno to zostać określone jak wiedzieli. To dalej nie zmienia faktu, że bez tego artykułu  sprawy mógłby nikt nie opisać, albo zrobić to dużo później lub nie byłaby taka głośna.

To że dalej to się znów rozdmuchało w wojenkę partyjną i ich zwolenników to mnie już mało obchodzi, bo mam jednych i drugich gdzieś.

29 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Obstawiam że gdyby nie pisiory to ta sprawa byłaby schowana pod dywan tak głęboko jak tylko się da

Tylko obstawiasz, a jak już ci pisałem, z dużych mediów to wyborcza pierwsza opisała temat. A jak dalej byś pogrzebał, wiedziałbyś że w ogóle jednym z pierwszych dziennikarzy lokalnych poruszających sprawę był Marcin Torz. Kto faktycznie był pierwszy który zaczął mówić o sprawie, czy są jeszcze inni dziennikarze, tego nie wiem. Czy Marcin Torz jest obiektywny? Moim zdaniem też nie do końca, bo jak każdy, ma swoje poglądy, więc będzie ciągnął w którąś stronę. 

Mimo wszystko ma duży wkład w ujawnienie sprawy. 

15 minut temu, blabla123 napisał(a):

Swoją drogą tak, to bardzo ciekawy zbieg okoliczności gdy kilku dość często wypowiadających się forumowiczów nie przepchnęło tematu mimo kilku prób, nagle pojawił się maestro i temat wybiło na 3 strony, bo skutecznie sprowokował, w tym niestety mnie, do dyskusji :E 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, blabla123 napisał(a):

Połowa i tak przestała się udzielać jak ruskim internet zamknęli :E 

no fakt, z 3-4 pokemonów nie mogę się ostatnio doliczyć... natomiast pojawił sie po miesiąch nieobecności Maestro, żeby zatkać nam tą dziurę tęsknoty.

:E

tymczasem w PiSie dalej konkurs kto mocniej się podliże Trumpowi

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/posel-pis-grzmi-w-obronie-donalda-trumpa-w-sejmie-geby-sobie-wycieracie/310jdzy,79cfc278

na kolanach.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
32 minuty temu, blabla123 napisał(a):

Koniec miesiąca. Trzeba wyrobić normę w postach.

8 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

a w temacie obok o wojenkach to już jest król świata pogromca Iranu

Król jest tylko jeden!

image.png.68d9fa9d0013b668feefda0a62199c0e.png

Opublikowano (edytowane)

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/kremlowska-gra-tuz-przed-wyborami-na-wegrzech-nabiera-tempa-eksperci-alarmuja-to-nowa/f9xv377,79cfc278

Mieli organizować "zamach" na Orbana, aby pomóc putinowskim pacynkom, ale się wydało. Jednak jak widać uznali pomysł za zbyt dobry, żeby ot tak sobie z niego zrezygnować całkiem. 

image.png.accc3cca14c2bb253110464db0529cb2.png

BTW. 2/3 aktywności w tym wątku to sprawy obyczajowe i KOMPLETNE pierdolety. O ważnych sprawach tak tu nie dyskutujecie tak, jak o kompletnych pierdołach. WTF...

Cztery podstrony przescrollowane w rekordowym tempie. :E

Serio to, że jednostkowy poseł, czy tutaj posłanka, jest totalnym (samocenzura) uważacie za coś wartego dyskusji? Wpływa to na Wasze życia?

Już sam udział w tym wątku to marnowanie czasu, ale "come on".

Edytowane przez VRman
Opublikowano
5 minut temu, VRman napisał(a):

Cztery podstrony przescrollowane w rekordowym tempie. :E

Serio to, że jednostkowy poseł, czy tutaj posłanka, jest totalnym (samocenzura) uważacie za coś wartego dyskusji? Wpływa to na Wasze życia?

Już sam udział w tym wątku to marnowanie czasu, ale "come on".

To nie był ani poseł, ani posłanka. Kandydatka na radnego. Ale PiS brzydko się chwyta i cała prawica spamuje tym bezmyślnie. :) 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, huudyy napisał(a):

no fakt, z 3-4 pokemonów nie mogę się ostatnio doliczyć... natomiast pojawił sie po miesiąch nieobecności Maestro, żeby zatkać nam tą dziurę tęsknoty.

Wejdę tutaj raz na pół roku, bo te forum to jest jakaś wylęgarnia silniczkowych trolli,  żeby sprawdzić, czy tuskowcy są dalej tacy odklejeni jak byli, czy jednak zmądrzeli... No i NIE ZGADNIESZ :balon:

8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To nie był ani poseł, ani posłanka. Kandydatka na radnego. Ale PiS brzydko się chwyta i cała prawica spamuje tym bezmyślnie. :) 

Ja tam myślę, że ważniejszym tematem jest upomnienie tuskowego pseudodzinnikarza przez prezydenta

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Wejdę tutaj raz na pół roku, bo te forum to jest jakaś wylęgarnia silniczkowych trolli,  żeby sprawdzić, czy tuskowcy są dalej tacy odklejeni jak byli, czy jednak zmądrzeli... No i NIE ZGADNIESZ :balon:

No to do widzenia, do zobaczenia za pół roku :E Pozdrów kolegów od siusiaczków.

15 minut temu, VRman napisał(a):

Mieli organizować "zamach" na Orbana, aby pomóc putinowskim pacynkom, ale się wydało. Jednak jak widać uznali pomysł za zbyt dobry, żeby ot tak sobie z niego zrezygnować całkiem. 

w sumie na Słowacji był też zamach na Fico, ciekawe, czy to nie ten sam numer :E 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano

w sumie na Słowacji był też zamach na Fico, ciekawe, czy to nie ten sam numer :E 

Ja uznałem i się tego trzymam, że maczali w tym "Zamachu" na Fico palce (w sensie, że ruscy) ale niekoniecznie tak, żeby mu poprawić poparcie. Może za bardzo fikał i trzeba było mu pokazać, że albo praca dla Fiutina, albo szpital lub kostnica.

W każdym razie:

Fico

Trump

Teraz miał być Orban

Nie muszę być Columbo, żeby połączyć kropki ;)

W sumie to nie interesowałem się. O Trumpie słyszałem tylko od proputinowskiego Tima Toola, że lewacy wymyślają kompletnie odklejone teorie o tym, że to był teatrzyk, a nie prawdziwy zamach. I się z tym zgodziłem, bo zginął człowiek (zamachowiec) i było widać lecącą kulę na nagraniu.

Z drugiej strony... gdyby Fiutin doprowadził do zabicia Trumpa, to miałby 100% pewność, że wstawi swoje pacynki i tak. Bo czy Trump czy Vance, czy inne (tu wstaw Witkoffy, Hadsexy, czy ostatnio nie wyjmującego z ust starej onucy Marko Rubio) to bez znaczenia. Byle robili co Fiutin mówi.

Mimo wszystko raczej się skłaniam ku opcji, ze zamach na Trumpa nie był ściemą i teatrem, i bardzo możliwe, że ruscy w tym nie brali udziału. 

Natomiast cała reszta, a szczególnie teraz ten świeży pomysł na szopkę z Orbanem..

No to jest ewidentnie pomysł, który służby ruskie podchwyciły.

Przypomnę komentarze w USA po zamachu na Trumpa:

"- nie wem kim był zamachowiec, ale wiem, że Trump dzięki niemu wygrał wybory"

(to było zaraz po zamachu, na długo przed wyborami)

Teraz, huudyy napisał(a):

sejm przyjął projekt o obniżeniu cen paliw, czekamy na ruch Batyra

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/obnizka-cen-paliw-w-polsce-sejm-zdecydowal/zvpgjem

Wszyscy głosowali za, więc Batyr nie będzie kombinował w tym miejscu. 

Przypomnę, że wyborcy pisuarii mówią (a przynajmniej tak mówi  mój kolega który łyka TVPis i Republikę teraz) że tylko dzięki Pisowi i Obajtkowi ceny paliwa nie wywaliło wyżej niż wywaliło. Także wizerunkowy strzał w stopę dla każdego polityka - dlatego nie było ani jednego głosu przeciw.