Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

To chyba musisz tam wrócić, bo tu z tego co widzę (a jestem tylko bezstronnym obserwatorem) że gruzuja Ciebie.

Kolejny, który ma fleshbacki bo go tam gnietli aż miło:E

3 minuty temu, hwdp43 napisał(a):

ale sie nafutrowała. Przecież ona nie zdążyła jeszcze poczuć smaku tej pierwszej (chyba czekoladki) a już pakuje następną. Co za koryciaraxD

Cytat

Lewacy są jak krokodyle. Krótkie rączki do pracy i wielka morda do żarcia

Edytowane przez Michaelred
  • Upvote 1
Opublikowano
19 minut temu, Umpero napisał(a):

Hola, hola. Jako katolik z krwi i kości mam prośbę o panowanie nad słownictwem. W przeciwnym razie  będę uprzejmie donosił za pomocą dostępnej opcji na forum :bicz::banana:

You haven no power here, obrażanie katolików jest modne w Polsce :) Następnym razem mów że jesteś muzułmaninem.

Godzinę temu, voltq napisał(a):

Ostro, oczywiście dyrekcja próbowała zamieść sprawę pod dywan bo uczeń ma niebywały kolor, onet też nie dał rady o tym napisać.

Niestety dzieci to będą jedne z pierwszych ofiar sprowadzania agresywnych ludzi.

Opublikowano (edytowane)

Jakie ty sobie projekcje majkel robisz, masakra. Wszystkich gruzujesz. Wszystkich gnieciesz. Zazdroszczę ci trochę, bo sam chciałbym w życiu być takim ignorantem przekonanym o własnej wielkości.

Edytowane przez different
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, different napisał(a):

Jakie ty sobie projekcje majkel robisz, masakra. Wszystkich gruzujesz. Wszystkich gnieciesz. Zazdroszczę ci trochę, bo sam chciałbym w życiu być takim ignorantem przekonanym o własnej wielkości.

O widzisz jak fajnie. Nauczyłeś się dzisiaj nowego słówka! To jeszcze używaj go ze zrozumieniem. Bez przesady do ego Gordona to jeszcze mam lata świetlne;)

Opublikowano
38 minut temu, Michaelred napisał(a):

Kolejny, który ma fleshbacki bo go tam gnietli aż miło:E

Michasiu, ale ja tam się nawet w offie nie udzielałem, więc jak tak definiujesz gnietli, to już rozumiem czemu uważasz że kogoś gruzujesz :lol2:

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

@Pentium D
Popełnili gigantycznego fakapa jak na "merytorycznę opozycję. Nie ma co go umniejszać po prostu. 
Dla mnie to niekompetentne głąby, kłamliwe ćwoki i cyniczni zdrajcy polskiego narodu. Zawsze takimi będą. Polskim interesem narodowym jest być w NATO i UE, a Rosja jest nam zawsze wrogiem. Trzymanie w swoim gronie takiego śmiecia jak Braun to ujma na honorze każdego patrioty. Jak się pozbędą tego śmiecia to wtedy można zaczać myśleć o traktowaniu ich normalnie. O ile przestaną pisać brednie w interesie rossji.

I tak - mają powiązania z Ordo Szuris, a to jest ewidentnie finansowane przez Kreml. Więc nie - to nie jest tylko normalna partyjka.

Od błędu w projekcie do zdrajców narodu i obecności w NATO i UE :woot:

tenor.gif

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

Michasiu, ale ja tam się nawet w offie nie udzielałem, więc jak tak definiujesz gnietli, to już rozumiem czemu uważasz że kogoś gruzujesz :lol2:

No faktycznie Voodusiu. Masz ss pierwsze z brzegu. Kolejny obiektywny obserwator, ktory okazuje sie klamliwym lewakiem. Ziobro zdziwienia. Wyszukiwarka na pclolu jeszcze dziala.

Screenshot_20241121-175833.png

Spoiler

Screenshot_20241121-175944.pngScreenshot_20241121-181145.png

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Pentium D napisał(a):

Już daj spokój z tym bo tak to można się licytować do usranej. Błędy się zdarzały i zdarzać będą dlatego ustawy się procesuje, wyłapuje błędy, zgłasza poprawki itd. 

Pełna zgoda, ale nie w ustawie, której tekst to jedna strona A4 i to w sumie niecała. 

3 godziny temu, Michaelred napisał(a):

Jako jedni z niewielu dosyć poważnie podchodzą do konstytucji.

W miejscu w którym zaproponowali zakaz jakichkolwiek działań w celu zmiany płci ograniczając tym samym wolność jednostki?

W miejscu w którym chcieli wprowadzić własną konwencję o prawach rodziny wypowiadając Konwencję stambulską i tytułując ten projekt (napisany jak niejeden z ich projektów wraz z organizacją chrześcijańską, a ponoć to nie jacyś wielcy katolicy czy jak Ty tam ich określiłeś) "Tak dla rodziny, nie dla gender" ograniczając tym samym wiele innych praw i jednocześnie całkowicie blokując zmiany w prawie dla osób o innej orientacji spychając ich już całkowicie na margines?

Czy proponując zmiany w Kodeksie Postępowania Cywilnego, które mając na uwadze dobro dzieci, nakazują skierowanie rodziców na mediacje w celu utrzymania trwałości małżeństwa, bo ktoś sobie nadinterpretował art. 18 Konstytucji RP pomijając masę innych praw i sprowadzając w pewnych sytuacjach raz zawarty akt małżeństwa do aktu nierozerwalnego prawnie lub takiego w którym ktoś musi trwać za wszelką cenę, bo państwo mu to nakazuje?

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Michaelred napisał(a):

Masz ss pierwsze z brzegu

To tylko kolejny przykład, że masz problemy z definiowaniem najprostszych słów jak "gruzowac", a Ty jeszcze wklejasz przyklad dyskusji dot. ustawy opakowaniowej i odpadowej która sięga początków 2002 r. której nigdy nawet nie przeczytasz, nie mówiąc o zrozumieniu i próbujesz mi wmówić że jestem lewakiem :lol2:Chłopcze z czym Ty do ludzi startujesz :rotfl:

Edytowane przez Voodoo2
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Voodoo2 napisał(a):

To tylko kolejny przykład, że masz problemy z definiowaniem najprostszych słów jak "gruzowac", a Ty jeszcze wklejasz przyklad dyskusji dot. ustawy opakowaniowej i odpadowej która sięga początków 2002 r. której nigdy nawet nie przeczytasz, nie mówiąc o zrozumieniu i próbujesz mi wmówić że jestem lewakiem :lol2:Chłopcze z czym Ty do ludzi startujesz :rotfl:

No nie to ty masz problem. Jak nie rozumiesz tego co piszesz to nie pisz wcale. Wrzucam jeszcze raz, żeby inni wiedzieli z kim mają do czynienia na przyszłość :)

Godzinę temu, Voodoo2 napisał(a):

Screenshot_20241121-181145.png

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

21 minut temu, LeBomB napisał(a):

W miejscu w którym zaproponowali zakaz jakichkolwiek działań w celu zmiany płci ograniczając tym samym wolność jednostki?

W miejscu w którym chcieli wprowadzić własną konwencję o prawach rodziny wypowiadając Konwencję stambulską i tytułując ten projekt (napisany jak niejeden z ich projektów wraz z organizacją chrześcijańską, a ponoć to nie jacyś wielcy katolicy czy jak Ty tam ich określiłeś) "Tak dla rodziny, nie dla gender" ograniczając tym samym wiele innych praw i jednocześnie całkowicie blokując zmiany w prawie dla osób o innej orientacji spychając ich już całkowicie na margines?

Czy proponując zmiany w Kodeksie Postępowania Cywilnego, które mając na uwadze dobro dzieci, nakazują skierowanie rodziców na mediacje w celu utrzymania trwałości małżeństwa, bo ktoś sobie nadinterpretował art. 18 Konstytucji RP pomijając masę innych praw i sprowadzając w pewnych sytuacjach raz zawarty akt małżeństwa do aktu nierozerwalnego prawnie lub takiego w którym ktoś musi trwać za wszelką cenę, bo państwo mu to nakazuje?

Czy to wszystko wymagało zmiany konstytucji?

21 minut temu, LeBomB napisał(a):

(napisany jak niejeden z ich projektów wraz z organizacją chrześcijańską, a ponoć to nie jacyś wielcy katolicy czy jak Ty tam ich określiłeś)

Nie, ja pisałem, że to nie są turbo katole, których jedynym argumentem jest to, że "moja religia mi tego zabrania i dlatego masz tak nie tego nie robić albo robić" Oni poruszają się w granicach prawa i to dosyć precyzyjnie. Nie mogę mieć pretensji do nich, że jak widzą jakąś możliwość, lukę w prawie to z niej chcą skorzystać. Problemem jest nasze prawo i konstytucja napisane gorzej niż regulamin PClaba, a nie organizacje które to wykorzystują :E

Opublikowano
4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Dla mnie to niekompetentne głąby, kłamliwe ćwoki i cyniczni zdrajcy polskiego narodu. Zawsze takimi będą. Polskim interesem narodowym jest być w NATO i UE, a Rosja jest nam zawsze wrogiem. Trzymanie w swoim gronie takiego śmiecia jak Braun to ujma na honorze każdego patrioty. Jak się pozbędą tego śmiecia to wtedy można zaczać myśleć o traktowaniu ich normalnie. O ile przestaną pisać brednie w interesie rossji.

Polska, a konkretnie naród o którym wspominasz ma jedynie interes prowadzenia wolnego handlu z państwami Europy i możliwość swobodnego przemieszczania się w ramach strefy Schengen.
Cały ten marksizm (w tym ekologizm) to ściek, który z UE do Polski spływa, a posłuszne pionki implementują go jak leci.

Bycie propolskim nie oznacza bycie prorosyjskim. Dziwne macie tendencje w postrzeganiu świata i interesu narodowego.
Interes narodowy to nie nadskakiwanie innym (narodom) jak to ma miejsce obecnie, a dbanie o sprawy "natio".
W zasadzie duopol z przystawkami, który panuje od początku ostatniej dekady poprzedniego wieku to dba głównie o interesy innych nie myśląc o swoich.

Opublikowano
2 godziny temu, Michaelred napisał(a):

Co prawda mam sporo czasu bo mnie dopadł jakiś virus. Zapewne wysłany na mnie przez ruskich z KBG albo samego Putina, ale nie chce mi się już ci nic tłumaczyć. Hipokryzja wylewa się z każdego twojego zdania. Ja tylko staram się jak zawsze dostawać w każdym aspekcie do poziomu osoby z która dyskutuje. To ty prawie każde zdanie od początku kończysz jakimś atakiem, a teraz próbujesz robić z siebie ofiarę.:/

I znowu porzuciłeś wszystkie wątki z poszczególnymi argumentami. 
Do tego kolejna próba "obsrania", czyli jakieś tam twierdzenia o poziomie. Do tego kłamliwe - jak pisałem, staram się wszystko logicznie uargumentować i podać odpowiedni przykład wydarzenia czy podać coś na poparcie. Ty w dalszym ciągu poza klejeniem opisu ordo iuris autorstwa ordo iuris nie dałeś nic. To nie jest ten sam poziom. 

Nie robię z siebie ofiary, po prostu zaznaczam Ci, które wycieczki osobiste, które poczyniłeś są na tak niskim poziomie, że budzą pewnego rodzaju odrazę.

Nie, jesteś stereotypowym przewidywalnym do bólu antykonfiarzem. To spora różnica.

W szerokim świecie bycie antykonfiarzem to komplement. :)
Dla mnie również. Jestem zbyt doświadczony na ich hasełka i za duzą mam wiedzę o ich poczynianiach, aby brac ich na poważnie. A no i nie jestem z ich plemienia.

Słuszna autodiagnoza :) cieszę się, że po latach zrozumiałeś to co pisali o tobie inni :)

Nie twierdzę, że wszystko co robiłem na PCL było dobre, ale jedno jest pewne - argumentowałem wszystko co pisałem. Podawałem linki, ustawy, przepisy, nawet jeśli post zaczynał się od słynnego "brednie". 
Ty tego nie robisz. Więc nie - nie jesteśmy tacy sami. Jesteś dobre 5 lat mną w wersji, która była obecna na PCL. Brakuje Ci wiedzy, doświadczenia i ogłady, aby prowadzić racjonalny dyskurs. I nie to nie jest wycieczka osobista w Twoim stylu. To stwierdzenie faktu, który dokumentują Twoje własne posty.

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, Kelam napisał(a):

Tutaj jak coś - specjalnie dodane przez admina:

Ale, że jak? Że od tak funkcja dodana? 😮

Nie jestem przyzwyczajony, bo na PCL operowanym przez potężne Aksel Ringer Szroedinger to trzeba było 2 lata czekać na jakiekolwiek usprawnienia.

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Umpero napisał(a):

Hola, hola. Jako katolik z krwi i kości mam prośbę o panowanie nad słownictwem. W przeciwnym razie  będę uprzejmie donosił za pomocą dostępnej opcji na forum :bicz::banana:

Cześć, wybacz - zwrócono mi już na to uwagę. Nie miałem na myśli wszystkich katolików, a jedynie tych konkretnych, z tej konkretnej organizacji, którzy są przykładami Dulszczyzny, świętoszkowatości (tej od Moliera) i sporego w sumie zepsucia moralnego. 
Nie miałem na myśli wszystkich katolików - wybacz raz jeszcze. 
Katolicyzm powinien istnieć, ale nie powinien mieć wpływu na legislację, tzn. katolicka ideologia nie powinna dyktować praw dla wszystkich Polaków. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby katolik w Polsce żył zgodnie ze swoim sumieniem. Nie ma więc powodu, aby mieszać prawo kościelne z prawem stanowionym przez państwo. 

Opublikowano
6 minut temu, Michaelred napisał(a):

Nie, ja pisałem, że to nie są turbo katole,

Napisałeś to:

4 godziny temu, Michaelred napisał(a):

Typowego katolstwa tam właśnie nie ma.

Tylko że większość projektów jest właśnie wyłącznie prokatolicka i promuje głównie katolickie wartości i nie byłoby w tym nic złego, gdyby jednocześnie nie próbowano ograniczać czy nawet odbierać pewnych praw grupom czy jednostkom odmiennym od ich poglądów. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

W szerokim świecie bycie antykonfiarzem to komplement. :)

Nie porównuj trollowni na Discordzie albo tagu na hejto z ekipą własnych klakierów do szerokiego świata.

Nie robię z siebie ofiary, po prostu zaznaczam Ci, które wycieczki osobiste, które poczyniłeś są na tak niskim poziomie, że budzą pewnego rodzaju odrazę.

Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe:P Jak tylko się odezwałeś dostałem sporo wiadomości od różnych userów na twój temat. Wiele się dowiedziałem. Między innymi tego, że wiele jeszcze będę musiał tutaj zdziałać, żeby budzić choć w 1/100 podobną odrazę jaką budzisz ty wśród wielu ludzi. 

A no i nie jestem z ich plemienia.

No jesteś z innego to widać.

Brakuje Ci wiedzy, doświadczenia i ogłady, aby prowadzić racjonalny dyskurs.

Bo ty tak piszesz? Paradne:rotfl:

4 minuty temu, LeBomB napisał(a):

Tylko że większość projektów jest właśnie wyłącznie prokatolicka i promuje głównie katolickie wartości i nie byłoby w tym nic złego, gdyby jednocześnie nie próbowano ograniczać czy nawet odbierać pewnych praw grupom czy jednostkom odmiennym od ich poglądów. 

Dla mnie typowe katolstwo to gadanie dla gadania. Na zasadzie mój bóg tak chce więc tego nie możesz itp Ordo Iuris to robi od strony prawnej.  To jasne, że to wszystko jest na gruncie religijnym, ale nie zawsze. Nie wiem czy takie tłumaczenie ci wystarczy.

Opublikowano

Lewacy są jak krokodyle. Krótkie rączki do pracy i wielka morda do żarcia

Wspaniały tekst - szkoda, że tak bardzo nieprawdziwy.

W ujęciu procentowym wśród wyborców Konfederacji jest więcej bezrobotnych niż w pzoostałych 3 największych partiach.

Bezrobotni stanowią 3% wyborców Konfy, 2%  dla PiSu i po 1% dla KO oraz Trzeciej Drogi.

Zabawne, prawda?

Tutaj źródło:

https://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2023/K_098_23.PDF

Wyszukaj sobie "bezrobotni" - będziesz miał 4 trafienia, dla każdej z wyżej wymienionych partii. 

image.png.e89849c0b956ab78075bf8e0bdf37fa6.png