Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Michaelred napisał(a):

Umoczony bo studiowal 2 semestry? I jaki niby z tego ma mieć profit?:E

Lewoskrętni już sobie budują narrację i zaraz będą wyciągać osprzęt na ladę by zmierzyć czy im coś w rozporku przybyło :lol2:

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, CajraX napisał(a):

Okazuje się, że Bosak też jest umoczony w Colegium Tumanum. Uczęszczał 2 semestry. Przynajmniej jest sprawiedliwie, bo już chyba wszystkie strony polityczne miały do czynienia z tą renomowaną uczelnią:hihot:

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/krzysztof-bosak-o-collegium-humanum-jestem-zazenowany/l346e37

Przestępstwem jest jedynie kupienie dyplomu, ukończenie badziewnej uczelni nie niesie negatywnych skutków. Teraz będzie polowanie na czarownice. Wystarczy przekroczyć próg Collegium Tumanów. To samo można powiedzieć o różnych certyfikatach ze szkoleń. Człowiek jedzie na takie szkolenie, coś tam posłucha, trochę pochleje i dostaje certyfikat. Mam tyle papierów, że mógłbym wytapetować swoje mieszkanie :lol2:

• Like 2
Opublikowano
10 godzin temu, Camis napisał(a):

A tak grzmiał że lewaki go zgłaszali na PCLab, a sam się "pomylił" :smiech:

Ojojojoj kliknęło siem i siem wysłało:czapeczka:

14 godzin temu, Badalamann napisał(a):

Przeciwnie, klasa średnia się rozszerzyła a część wybiła się do "średniej wyższej".

Jedyne co się zmniejszyło to właśnie odczucie elitarności, przynajmniej w tej podstawowej średniej.

Mamy więcej samochodów w rodzinach, więcej motocykli, dobrych rowerów. Coraz większe tv i nagłośnienie, coraz więcej i coraz wygodniejszych sprzętów agd. Jeździmy i latamy na urlopy nawet kilka razy w roku.

Edycja: nie pisałem o "dołach społecznych" tylko o zwykłych ludziach pracujących za minimalna i jej okolicę.

Zresztą i doły czy "socjalni" żyją lepiej, wyjątek to totalne patusy alkoholicy.

Kolego jest dopiero 44 popółnocy, ale już jestem pewien, że dzisiaj już nic głupszego nie przeczytam.

Cokolwiek bierzesz, proszę odłóż bo za dużo tego.

14 godzin temu, Badalamann napisał(a):

Musieliście zrezygnować z posiadania samochodu? Czy jednak macie w rodzinie pojazdy lepsze, nowsze i w większej ilości?

Odlatujesz facet...Auta spokojnie o 50% podrożały po 2020r. W 2009 jako bubek po studiach kupiłem sobie Fiestę 6-latka. W 2013 jak kończyłem podyplomówkę to  jeździłem 5-letnim Focusem z około 80tyś km przebiegu. Aktualnie na 5-letnie auto mnie po prostu nie stać.

Opublikowano (edytowane)

Jedna rzecz, że fiesta z 2003 czy focus z 2008 były dużo prostsze od aut obecnych, czy nawet tych z okresu po 2018/2019 roku, a za chwilę będą jeszcze droższe ze względu na nowe regulacje w UE

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano
W dniu 28.11.2024 o 13:05, kubikolos napisał(a):

No i za kilka lat PIS też będzie pisał "sprzątanie polega na wywalaniu wszystkich poiotków z KO".

I tak się żyje w tym kartonie a ludzie jeszcze biją brawo.

Widzę, że pamięć złotej rybki jest. Likwidację WSI zapomniał - całe służby do śmietnika, agenci do śmietnika. Katastrofa w kopalni w Turowie. Szkoda że pclab padł, bo wypadałoby tam sięgnąć czasem, żeby ludzie sobie przypomnieli co pisowskie świnie robiły.

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
15 godzin temu, Umpero napisał(a):

szedłem tropem przechwałek, które zawarłeś w jednym z tematów.

Trop był ślepy jednak :)

Jednak z pychą to się masz za pan brat.
Natomiast jak to mówią "pycha kroczy przed upadkiem".

A czy to nie Ty pisałeś o brakach w szarych komórkach u wszystkich, którzy nie są za Konfą? To nie jest pycha, drogi kolego?

Konfederację popierają dzieci, socjopaci i niezbyt rozgarnięci ludzie - moim zdaniem :)

Ty pewnie pasujesz do tej środkowej grupy.

100m2 to mało? Zależy gdzie :lol2:

300m2 zawsze lepiej :)

Rozgłosu nie potrzebuję. Nie potrzebuję łechtać swojego ego jakimiś osiągnięciami "publicznymi".
Wystarczą mi moje prywatne.

Teoretycznie, ale rozpoznawalność w branży świadczy o pewnych czynnikach i jest powiązana z osiągnie≥tym sukcesem zawodowym. Podobnie zaproszenia na konferencje i wydarzenia jako ekspert etc. To łechce ego i o czymś świadczy. Ale wracając do sedna tego wątku - skoro obaj mamy jakieś tam sukcesy zawodowe i materialne to czy da się o jednej lub drugiej grupie napisać, że ma ubytki w szarych komórkach? No właśnie :)

Opublikowano

Jak tam wyborcy konforuskich i fani AfD?.

Cytat

Program wyborczy AfD: Koniec sankcji wobec Rosji i uruchomienie Nord Stream 2
W programie wyborczym AfD przed wyborami parlamentarnymi w Niemczech partia stawia na kontrowersyjne tematy: Głównymi punktami są wyjście Niemiec z strefy Euro i Unii Europejskiej, chcą także zakończenia sankcji wobec Rosji, naprawy i uruchomienia Nord Stream 2 i wyjścia z porozumienia paryskiego.

https://www.zeit.de/politik/deutschland/2024-11/wahlprogramm-afd-schwangerschaftsabbrueche-kritik

Cytat

Sławomir Mentzen broni nacjonalistycznej AfD. "Jest najbardziej propolską partią niemiecką"

• Upvote 3
Opublikowano
W dniu 29.11.2024 o 09:59, Badalamann napisał(a):

Przeciwnie, klasa średnia się rozszerzyła a część wybiła się do "średniej wyższej".

To tylko wrażenie, bo celem była likwidacja klasy średniej poprzez dogonienie ich przez klasy niższe jeżeli już chcesz się takim podziałem klasowym posługiwać. Stąd sztuczne podnoszenie najniższej krajowej, choć tu trochę pomogła rosnąca inflacja i rozdawnictwo socjalne. 

To że ludzie mają to czy tamto wcale nie jest wyznacznikiem statusu społecznego. Mogę mieć najnowszego mercedesa, mogę mieć wypasiony dom. Co z tego, jak wszystko na kredyt i z ryzykiem że mogę tego w 30 czy 40 lat nie spłacić i komornik zabierze wszystko. To jest miara statusu i bogactwa? 

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
21 minut temu, voltq napisał(a):

Będziecie głosować w wyborach prezydenckich ? Ja na tą chwilę nie idę bo nie mam kandydata na którego mógłbym oddać głos 

Przecież masz Mentzena, potem poprą Nawrockiego, zagłosujesz i z głowy 😉

• Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, Camis napisał(a):

Jak tam wyborcy konforuskich i fani AfD?.

Z czym masz problem? Kogo oprócz antykonfiarzy obchodzi ten program na wybory AFD? Konfederacja jakoś im w tym pomaga? Po co są razem w UE, żeby realizować program AFD?

2 godziny temu, Camis napisał(a):

fani AfD?

Czy fani AFD są teraz z tobą w pokoju?

2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Konfederację popierają dzieci, socjopaci i niezbyt rozgarnięci ludzie - moim zdaniem :)

a to i tak kilka lvl wyżej niż typowi antykonfiarze. To jest dopiero dno :) moim zdaniem oczywiście :)