Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, KiloKush napisał(a):

Poczytaj o Sorosach i ich organizacjach. Lista jest bardzo długa. Chociażby Soros i organizację oferujące pomoc prawną nielegalnym imigrantom. Czyli komuś kto świadomie złamał prawo i dostał się nielegalnie przez granicę.

O nie! A adwokaci świadczący pomoc prawną na rzecz morderców to już w ogóle zepsucie.

To Ty poczytaj. Ale coś innego niż prawicowe gówienka.

Tylko zauważ, że władze w Warszawie inaczej obchodzą się z strajkującymi przedsiębiorcami czy rolnikami, a zupełnie inaczej z ostatnim pokoleniem. I tak, w sumie strajki przedsiębiorców i rolników są w interesie każdego Polaka.

W sensie? Pacyfikują inne strajki? Które?

Naprawdę Gordon rozszerz horyzonty.

Nie, to ty musisz ;)

Teraz, Michaelred napisał(a):

Coś ostro pokręciłeś. Oskarżeni są 3 lekarze. Dałeś sobie wcisnąć lewicową propagandę, że to miało coś wspólnego z wyrokiem Trybunału.

Oczywiście, że miało. To efekt mrożący i miało wiele wspólnego z wyrokiem oraz rozsyłaną instrukcją przygotowaną przez ordo szuris.

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Michaelred napisał(a):

Coś ostro pokręciłeś. Oskarżeni są 3 lekarze. Dałeś sobie wcisnąć lewicową propagandę, że to miało coś wspólnego z wyrokiem Trybunału.

Typowa gra na emocja lewicowych zamordystów.
"Aborcja ratuje życie"
"Zaszczepimy was wszystkich bo pozabijacie innych"

To tak jak by powiedzieć, że toczy się o wojnę o pokój.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Michaelred napisał(a):

@GordonLamemanNie możesz tego osądzić. Nawet nie było jeszcze wyroku. W ten sposób można próbować tłumaczyć praktycznie  każde zaniedbania.

Oczywiście, że mogę. Przy każdym akcie prawnym, również wyroku może wystąpić efekt mrożący i trzeba go brać pod uwagę. 

Będąc lekarzem zachowałbyś się tak odważnie? Gdy w grę wchodzi twoja osobista odpowiedzialność karna? Nie. Bo nikt nie chce ryzykować. :)

Teraz, Umpero napisał(a):

Typowa gra na emocja lewicowych zamordystów.
"Aborcja ratuje życie"
"Zaszczepimy was wszystkich bo pozabijacie innych"

To tak jak by powiedzieć, że toczy się o wojnę o pokój.

Typowe talibskie podejście. "WSZYSCY MAJĄ ROBIĆ TAK JAK MOJA RELIGIA CHCE".

To tak jak w Iranie.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Oczywiście, że mogę. Przy każdym akcie prawnym, również wyroku może wystąpić efekt mrożący i trzeba go brać pod uwagę. 

Będąc lekarzem zachowałbyś się tak odważnie? Gdy w grę wchodzi twoja osobista odpowiedzialność karna? Nie. Bo nikt nie chce ryzykować. :)

Ale wyrok Trybunału nie zmienił nic w aborcji w przypadku zagrożenia życia matki. Dlaczego miało to mieć wpływ na lekarzy, którzy pewnie nie pierwszą taką aborcje w życiu przeprowadzili. Sorry dla mnie to argument na siłe.
Ostatnio pisałeś coś o aborcji i niepodważalnych argumentach racjonalnych. Sam jednak próbujesz teraz mocno wpływać na emocje.
Co więcej u nas takich przypadków śmierci "około abrocyjnych" jest stosunkowo mało na tle innych krajów, te wskaźniki nie zmieniły się po wprowadzeniu wyroku trybunału.

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano

@KiloKush Aborcja w Polsce, gdy wejdzie opcja "na żądanie", nie będzie na NFZ tylko prywatnie. Choć nadal to znikomy koszt. Maks jednego 800+, więc oszczędność państwa gigantyczna ;)

A same aborcje robi się niezwykle często. Wówczas gdy mamy do czynienia z niechcianą ciążą.

Jeśli dobrze kojarzę to najczęściej wykonywany "zabieg" (obecnie raczej zażycie środków wywołujących poronienie) ginekologiczny.

Opublikowano
1 minutę temu, Michaelred napisał(a):

Ale wyrok Trybunału nie zmienił nic w aborcji w przypadku zagrożenia życia matki. Dlaczego miało to mieć wpływ na lekarzy, którzy pewnie nie pierwszą taką aborcje w życiu przeprowadzili. Sorry dla mnie to argument na siłe.

Ten wyrok + wytyczne orgio szuris (dzięki @hwdp43) wywołało efekt mrożący.

Oba tamte przypadki to były przypadki wad płodu, które dopiero na późniejszym etapie powodowały zagrożenie życia matki. W obawie przed sankcjami lekarze czekali na zrealizowanie się faktycznego zagrożenia, a nie tylko hipotetycznego. 

1 minutę temu, Michaelred napisał(a):

Ostatnio pisałeś coś o aborcji i niepodważalnych argumentach racjonalnych. Sam jednak próbujesz teraz mocno wpływać na emocje.

To nie są argumenty emocjonalne, tu po prostu co najmniej dwie kobiety poniosły śmierć z powodu tych działań PiS.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To nie są argumenty emocjonalne, tu po prostu co najmniej dwie kobiety poniosły śmierć z powodu tych działań PiS.

Nie było wyroku. Nie znasz akt sprawy? Napisałem ci kurde, że statystyki takich śmierci się nie zwiększyły. Wcześniej też takie osoby niestety ginęły w szpitalach. Dla mnie próba udowodnienia czegoś takiego na podstawie 2 głośnych medialnych przypadków jest słaba. 
Tylko nie zarzucać mi tu prosze, że bronie PIssdzielców:E

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To tak jak w Iranie.

Zawsze mnie zastanawia skąd to przekonanie, że kwestia wątpliwości wobec kwestii aborcji jest jedynie domeną katolików ( w naszym wypadku)

9 minut temu, Badalamann napisał(a):

@KiloKush Aborcja w Polsce, gdy wejdzie opcja "na żądanie", nie będzie na NFZ tylko prywatnie. Choć nadal to znikomy koszt. Maks jednego 800+, więc oszczędność państwa gigantyczna ;)

A same aborcje robi się niezwykle często. Wówczas gdy mamy do czynienia z niechcianą ciążą.

Jeśli dobrze kojarzę to najczęściej wykonywany "zabieg" (obecnie raczej zażycie środków wywołujących poronienie) ginekologiczny.

Powinni wprowadzić jak najszybciej, zdaniem lewicowych mózgów spowduje to wzrost dzietności w Polsce :]

12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Szkoda, że np. na debili za kółkiem nie działa żaden efekt mrożący

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To tak jak w Iranie.

Terroryści też mordują niewinnych tak jak aborcjoniści. Bez mrugnięcia okiem. Więc piękne porównanie dla siebie przytoczyłeś i dla wszystkich wielbicieli cywilizacji śmierci.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Zawsze mnie zastanawia skąd to przekonanie, że kwestia wątpliwości wobec kwestii aborcji jest jedynie domeną katolików ( w naszym wypadku)

Mnie też. Katol ze mnie żaden. Kościółkowe nakazy/zakazy mało mnie interesują. Jednak fanem aborcji nie jestem. Zastępowanie późnej antykoncepcji wczesną aborcją budzi we mnie sprzeciw.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Michaelred napisał(a):

Nie było wyroku. Nie znasz akt sprawy? Napisałem ci kurde, że statystyki takich śmierci się nie zwiększyły. Wcześniej też takie osoby niestety ginęły w szpitalach. Dla mnie próba udowodnienia czegoś takiego na podstawie 2 głośnych medialnych przypadków jest słaba. 

Wyroku jeszcze nie było, ale doskonale znam efekt mrożący takich orzeczeń. Żebyś wiedział jaki to popłoch powoduje u urzędników...

Wyrok TK niewątpliwie ograniczył dostęp do aborcji --> fakt

Wyrok TK wywołał efekt mrożący (wzmocniony tymi wytycznymi orgio szuris i tym co rządzący mówili) --> fakt

Można by napisać, że te dwa fakty prima facie świadczą, że to one wywołały śmierć. 

Ale tak Ci lekarze się też bronili. Mówili, że nie było zagrożenia do pewnego momentu, czyli aborcja nie była możliwa, a później już było za późno żeby uratować.

No i tak pewnie było.

Dziwisz się lekarzom, że bardziej boją się o swoją skórę?

19 minut temu, Michaelred napisał(a):

Tylko nie zarzucać mi tu prosze, że bronie PIssdzielców:E

CZEMU BRONISZ PIIII... no dobra :E

18 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Bo one niemal zawsze są podszyte religią, JP2 i Rydyzkiem.

18 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Szkoda, że np. na debili za kółkiem nie działa żaden efekt mrożący

Działa. Pamiętasz co było jak PiS podwyższył mandaty? :)

13 minut temu, Umpero napisał(a):

Terroryści też mordują niewinnych tak jak aborcjoniści. Bez mrugnięcia okiem. Więc piękne porównanie dla siebie przytoczyłeś i dla wszystkich wielbicieli cywilizacji śmierci.

Przestań mi rzucać prawicowe bon moty. Płód to jeszcze nie człowiek. Pls, tylko się nie zesraj. :E

Aborcje były i będą. Takie są fakty. Twierdzenie, że płód to dziecko już od momentu poczęcia jest nowe, ale religii skutecznie udało się to wkuć do niektórych pustych łbów. :)

12 minut temu, Michaelred napisał(a):

Mnie też. Katol ze mnie żaden. Kościółkowe nakazy/zakazy mało mnie interesują. Jednak fanem aborcji nie jestem. Zastępowanie późnej antykoncepcji wczesną aborcją budzi we mnie sprzeciw.

W oparciu o co ten sprzeciw? 

Twoje ciało? Możesz być w ciąży? Nie możesz. Możesz być tylko heliktopterem bojowym :E

Czemu miałoby budzić Twój sprzeciw? Z jakiego powodu?

Edit. Widzisz co się dzieje jak się porusza temat aborcji? :E

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Przestań mi rzucać prawicowe bon moty. Płód to jeszcze nie człowiek. Pls, tylko się nie zesraj. :E

Pudruj swoje sumienie pudruj. To i tak niczego nie zmieni.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Umpero napisał(a):

Pudruj swoje sumienie pudruj. To i tak niczego nie zmieni.

Powołuj się dalej na religijne bzdety. To nic nie zmieniło w przeszłości, nie zmianie w teraźniejszości, ani nie zmieni w przyszłości. 

Ale za to będzie poglądowo coraz bliżej do terrorystów z Iranu, których tak lubisz :)

P.S.

Moje sumienie, mój problem.

:)

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano

@GordonLameman

W sumie tu masz rację. Co prawda stopniowo wszyscy zaczynają gonić jak zawsze ale był czas, że sporo kierowców miało pełne portki.

Szkoda, że całościowo kodeks drogowy ponownie złagodzono. Statystyki jednoznacznie wskazały na spory wzrost bezpieczeństwa na naszych ulicach. Niestety pis szukał głosów i  przepisy złagodzili.

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Powołuj się dalej na religijne bzdety.

W Polsce mamy wolność wyznania, a co za tym idzie również wolność jego braku czyli ateizmu, ale naprawdę takie kpienie z czyichś przekonań jest trochę nie na miejscu.

I to nie jest niczyj wątek prywatny dla jakiegoś kółka wzajemnej adoracji, każdy ma prawo się wypowiedzieć.

Przypominam o opcji ignorowania.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Ten rząd wam pluje wam w twarz, a wy dalej myślicie, że Trzaskowski zrobi coś dobrego dla Polski :lol2:

https://wykop.pl/link/7601123/prezent-dla-deweloperow-w-nowej-ustawie-wracaja-kontrowersje-o-parkingi

Ja wiem, że komuchom się wydaje, że ustawami można zmieniać rzeczywistość ale świat tak nie działa. Przepis obligujący do x miejsc parkingowych na jedno mieszkanie jest absurdalny i kompletnie oderwany od lokalnych uwarunkowań.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Opublikowano
54 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Praktycznie wszystkie aborcje do 12 tygodnia to zabiegi farmakologiczne.

• Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Ja wiem, że komuchom się wydaje, że ustawami można zmieniać rzeczywistość ale świat tak nie działa. Przepis obligujący do x miejsc parkingowych jest absurdalny i kompletnie oderwany od lokalnych uwarunkowań.

Nie ma w tym nic absurdalnego, że ktoś chce mieć możliwość parkowania pod domem....