Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Pawelec7 napisał(a):

Dziś wchodzę do Lidla a tam jajka M -8,99 a L -9,99. Kosmos. Dziękujemy Tusku i Trzasku.

O! Lubisz jajka. Ja też. A tankujesz może LPG? No to powiem Ci, że za rządów Morawieckiego znaczy się Dudy gaz podskoczył z 1,82zł/L do 3,21/L. Węgiel o 100%. Artykuły spożywcze o prawie 100%. Jest internet, sprawdź sobie.

@crush włączone do jakichś 10 minut. Wyjaśnij mi proszę jaka moja w tym wina, że piszę 3 posty w ciągu 20minut i się same nie łączą?

Edytowane przez NotQuite
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, hubio napisał(a):

Oczywiście miałem na myśli czarnoskórych mieszkańców bo to, że biali się na tym dorabiali to jest oczywiste. Na marginesie - teraz z własnej woli oddają dorabianie Chińczykom i rosjanom. Podobno w chińskich fabrykach to co tam mają czarni jest o wiele gorsze od pracy w byłych koloniach brytyjskich czy francuskich.

Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że obecne władze złożone z Afrykańczyków jeszcze mniej dbają o ludzi niż biali koloniści, którzy budowali szkoły i przedszkola... Zresztą w sumie niewiele się zmieniło bo teraz biali Chrześcijanie budują szkoły i szpitale :)  Zresztą szkoły chrześcijańskie mają o wiele wyższy poziom niż szkoły państwowe.

Jakoś śmiem wątpić, choć zaznaczę że moja znajomość tego kraju jest żadna. Jednak niezależnie czy obecne RPA nam się podoba, to jest to jednak kraj w miarę demokratyczny. Czarnoskórzy to pewnie 80-90% populacji. Gdyby faktycznie żyło im się gorzej, to raczej jakoś daliby temu wyraz w wyborach. Tymczasem od zniesienia apartheidu niezmiennie rządzi tam Afrykański Kongres Narodowy. Słabnie i na pewno z czasem przeminie, ale po wynikach wyborów tęsknoty za dawnym porządkiem nie widać. Wydaje mi się, że nie wiesz lub nie doceniasz jak się ludziom żyło w tych bantustanach, a tam przecież zamknięto miliony mieszkańców RPA.

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, ibizpl napisał(a):

Widzę że bardzo wybiórczo traktujesz pis, wcześniej pisałeś że kaczor obrabia koty.

Idąc twoim tokiem myślenia jesteś zasranym pedofilem, bo 5 lat temu byłeś na imprezie na 2000 ludzi i rok temu się okazało że bawił się tam też jakiś wytatuowany pedofil. Retoryka identyczna jak twoja, do obrażania jesteś zawsze pierwszy.

Przejrzałem parę stron twoich wypowiedzini takiej nienawiści dawno nie widziałem.

Pomyśl czy nie warto coś z tym zrobić, bo to niezdrowe jest.

Liczy się, że to na niego wyciągnęli. Jeżeli on trzyma sztamę z krymolami i narodowcami (powtórzenie, wiem), to społeczeństwo powinno wiedzieć. A jak Trzaskowski też z kimś tak cenzurowanym trzyma to też niech ktoś wyciągnie - oczywiście żeby to była prawda.

I tak, to też moje zdanie, że jak ktoś trzyma z narodowcami-krymolami to tak jakby był sam jednym z nich. W domyśle : śmieciem...a przepraszam, ludzkim śmieciem, o.

3 godziny temu, leelooo napisał(a):

tusk to sie nadaje, a peowcy łykneli i w kolejkach stali by głosować :boink:
a tu lipson, nikt nie siedzi, 100 konkretow z ktorych nawet jednego dobrze nie zrealizowali, to bzdury, orlen, pkp, poczta i reszta zaraz sie rozpadnie, a to tylko rok rzadow tych nieudacznikow peowskich :hihot:

nie zeby cos, ale pisdowce to tez dno i tona mułu xd

Polecam przeczytać raporty Najwyższej Izby Kontroli, z których wynika, że firmy przez Ciebie wymienione (mimo to, że napisałeś z małej litery, a firmy tych spółek pisze się z dużej) były drenowane przez pisowskich działaczy ze środków pieniężnych na wielką skalę - około 500mln zł. W tle była m.in. afera po tym, jak panienka-kierowniczka placówki PP skarżyła się na PiS. W wyniku czego pisowski dyrektorek ją natychmiast zwolnił. Oj pamięć krótką masz.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, crush napisał(a):

Jak się jest osobą publiczną to trzeba sobie zdawać sprawę z kim się zadaje. Widocznie parchom z PiSu takowe towarzystwo nie przeszkadza.

PiS blisko współpracuje ze środowiskiem narodowców. Poczynił przez ministerstwa różnego rodzaju transfery, głównie dotacje, na ich rzecz na kwoty od 20mln zł wzwyż, ostateczna kwota jeszcze nie jest znana.

Opublikowano (edytowane)
Cytat

"Zaskakujące słowa podczas fety z okazji 33. urodzin Radia Maryja. Prezydent Andrzej Duda zwrócił się do o. Tadeusza Rydzyka per "czcigodny ojcze dyrektorze", Jarosław Kaczyński odniósł się do akcji CBA w siedzibie "Lux Veritatis", cytując słowa kardynała Wyszyńskiego, a po wystąpieniu Zbigniewa Ziobry o padł apel o egzorcyzmy."

Gruba patolka, az sie rzygac chce.

8 godzin temu, Pawelec7 napisał(a):

Dziś wchodzę do Lidla a tam jajka M -8,99 a L -9,99. Kosmos. Dziękujemy Tusku i Trzasku.

Loooo, tego to jeszcze nie widzialem. Zamieniaja sie pod oslona nocy w rude liski i nocami podkradaja kurki z ferm? Siedzimy od 5 lat jako globalna wioska na dzikim rodeo sinusoidy, kilka wydarzen ciagle nia buja i konca nie widac.

"Według danych FAO, czyli Organizacji Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa, Polacy konsumują ok. 163 jajka rocznie na osobę i jest to jeden z niższych poziomów w Unii Europejskiej."

Nawet jakbys konsumowal 500 jaj rocznie w roznych produktach, podniesienie ceny o 10gr/szt. (przy cenie 90gr/szt.) ma niemal zerowy wplyw na portfel jednostki. Cena paliwa rosnie o 10gr przy cenie ponad 6zl i krwawi niemal wszystko w kraju i ceny ida w gore, w tym Twoje ulubione eco jajca.

48 minut temu, NotQuite napisał(a):

@crush włączone do jakichś 10 minut. Wyjaśnij mi proszę jaka moja w tym wina, że piszę 3 posty w ciągu 20minut i się same nie łączą?

Dziala, wlasnie tak napisalem tego posta laczonego z dwoma cytatami z roznych stron tematu :) jest ustawiony chyba gap czasowy na laczenie postow, a co ma byc juz nowym postem.

Edytowane przez ryba
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, ryba napisał(a):

Nawet jakbys konsumowal 500 jaj rocznie w roznych produktach, podniesienie ceny o 10gr/szt. (przy cenie 90gr/szt.) ma niemal zerowy wplyw na portfel jednostki. Cena paliwa rosnie o 10gr przy cenie ponad 6zl i krwawi niemal wszystko w kraju i ceny ida w gore, w tym Twoje ulubione eco jajca.

Po pierwsze. Złotówka tu, złotówka tam i się nagle robi stówka.

Po drugie. Tak się nie wygrywa wyborów. Tak się buduje elektorat negatywny.

I to właśnie na tych jajkach idzie się wypieprzyć, a nie na aborcji czy związkach partnerskich.

Opublikowano

Orlen Orlenem, ale jajka 1 zl drozsze hehe. Rzad pod topor!!

PiS chcial dyktat wprowadzic, to bylo git.

Oszustwa z dystrybutorami to nic takiego. Oklamali ze awaria wiec jest spoko.

Ukradli mld zl do wlasnych keiszeni. Nic takiego przeciez powiedzieli, ze to aferka tylko.

Ale te jajka no to juz przesadza. Dymisja rzadu!

Wy sie cieszcie i tak, bo po rzadach PiS to ja sie dziwie, ze wszystko nie podskoczylo o 20% na dziendobry.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
8 godzin temu, NotQuite napisał(a):

Wyjaśnij mi proszę jaka moja w tym wina, że piszę 3 posty w ciągu 20minut i się same nie łączą?

Łączyło zawsze, ale poprosiłem administrację żeby ustawić tak jak było na labie, że powyżej 10 minut wysyłało jako oddzielny post. 

Wystarczy że edytujesz posta. 

Opublikowano

Tyle, że on odpowiada różnym osobom na różne posty - mi to nawet pasuje, że je rozdziela. Jak w takim przypadku (powyżej 10minut) mają być łączone, to niech przywrócą łączenie bo to się kupy nie trzyma: "nie wolno oddzielnie, ale wyłączyliśmy taką funkcję".

Opublikowano

Ma sens w przypadku, gdy ktoś na jeden post odpowiada kilkoma zdaniami, każdy w oddzielnym poście. Natomiast w powyższym są odpowiedzi do różnych osób i stworzenie osobnych wątków ułatwia dyskusję - wiadomo do kogo i na jaki temat są kierowane słowa, ułatwia również odpowiadanie dalej, bo nie trzeba wycinać z kilkunastu wątków cytatu. A jeśli regulamin mówi, że mimo wszystko ma być połączone w jedno to niech moderacja przywróci łączenie bez limitu czasowego.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.12.2024 o 09:49, Mar_s napisał(a):

@NotQuite Kolego, nagminnie piszesz post pod postem, już raz je dzisiaj łączyłem a Ty nasmarowałeś kolejny. Może najpierw przeczytaj nowe posty i zdecyduj na co byś chciał odpowiedzieć, a później dopiero pisz? Taki pro tip.

Innym to nie przeszkadzało. Przejrzałem regulamin i nie ma tam zakazu pisania postu pod postem. Więc albo włączcie z powrotem łączenie bez limitu albo nie wytykajcie tego użytkownikom. Koniec z mojej strony.

I nie połączyło automatycznie mimo <10 minut.

Edytowane przez bergercs
Opublikowano
1 minutę temu, Camis napisał(a):

Ale co za problem edytować posta i dodać odpowiedz?, jeszcze jest cytowanie selektywne i w jednym poście można odpowiedzieć wszystkim. 

Gość odpowiada innym osobom na inne posty - o wiele bardziej przejrzyste jest jak nie połączyło. Edytując robi się bajzel i ściany tekstu - potem jak ktoś chce odpowiedzieć na "swój" wątek z tej ściany to ma jeden wielki bajzel - szczególnie jak na komórce ktoś siedzi.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, bergercs napisał(a):

I nie połączyło automatycznie mimo <10 minut.

Bo ja napisałem posta i nie miało prawa, zawsze tak było.

3 minuty temu, bergercs napisał(a):

o wiele bardziej przejrzyste jest jak nie połączyło

Ale nigdy tak nie było że nie łączyło, standardowo na IPB łączy bez limitu zawsze, ja chciałem żeby łączyło tak jak na labie do 10 minut a później już jako oddzielny post.

Edytowane przez Camis
Opublikowano
17 minut temu, bergercs napisał(a):

No ale jedynym narzekającym jesteś Ty :-)

Od zawsze od kiedy cokolwiek pisałem w sieci było przyjęte że nie piszemy kolejnego pod własnym postem, nawet jak tego nie ma w regulaminie to obowiązywała taka netykieta, no ale za dużo ludzi niestety dorwało się do internetu, i postanowili od razu podzielić się ze światem swoimi ważkimi przemyśleniami na tematy wszelakie.

Piszcie jak chcecie, i koniec tej jałowej dyskusji.

Opublikowano
10 godzin temu, NotQuite napisał(a):

Liczy się, że to na niego wyciągnęli. Jeżeli on trzyma sztamę z krymolami i narodowcami (powtórzenie, wiem), to społeczeństwo powinno wiedzieć. A jak Trzaskowski też z kimś tak cenzurowanym trzyma to też niech ktoś wyciągnie - oczywiście żeby to była prawda.

I tak, to też moje zdanie, że jak ktoś trzyma z narodowcami-krymolami to tak jakby był sam jednym z nich. W domyśle : śmieciem...a przepraszam, ludzkim śmieciem, o.

Polecam przeczytać raporty Najwyższej Izby Kontroli, z których wynika, że firmy przez Ciebie wymienione (mimo to, że napisałeś z małej litery, a firmy tych spółek pisze się z dużej) były drenowane przez pisowskich działaczy ze środków pieniężnych na wielką skalę - około 500mln zł. W tle była m.in. afera po tym, jak panienka-kierowniczka placówki PP skarżyła się na PiS. W wyniku czego pisowski dyrektorek ją natychmiast zwolnił. Oj pamięć krótką masz.

przeciez ja sobie jaja robie XD 

Opublikowano (edytowane)

Ale generalnie, to przegladajac komenty na tiktoku, X, i tam innych gównach odnosze wrazenie, ze pisowskie ************** umyslowe siegnelo zenitu.

Najgorsze, ze zaden nawet najbardziej merytoryczny argument do nich nie trafia. :/ 

Jak sadza komenty, w ktorych płodzą te nonsensowne twierdzenia i zarzucaja ekipie Tuska i koalicji, że nic nie realizuja, to ja się ******* pytam,  gdzie 22 mostów i ponad 100 obwodnic? Gdzie odbudowa zamków Kazimierzowskich? Gdzie 100 tys mieszkań? Gdzie ponad 1 tys zero emisyjnych szkół? I dodaje, czy wymieniac dalej, to zapada cisza... :/ 

O łał, nie wiem kiedy zatrzymales kalendarz, ale juz od dawna nie jestem w druzynie xd 

Edytowane przez leelooo
Jeszcze jeden potok bluzgów i sobie posiedzisz na ławce, bo widzę że strój już masz.
  • Like 1
  • Upvote 1