Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Karro napisał(a):

Nie, muszę tam iść ze zdjęciem i wnioskiem czyli tak jak ty ale tobie to wszystko jedno

jak widać mi nie jest wszystko jedno. Miłego stania w kolejce w urzędzie.

1 minutę temu, Karro napisał(a):

jeśli o karczowanie to ma jednostkach wojskowych po północy oddział alarmowy takie rzeczy załatwiał :hahaha:

szkoda, że ty nie jesteś taką jednostką XD

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubio napisał(a):

KO wygrała wybory po to żeby odblokować KPO i przywrócić w Polsce praworządność

A olewanie przez rząd koalicji wyroków TSUE i ETPC jest już ok?, to ta wybiórcza praworządność?. 

Edytowane przez Camis
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Camis napisał(a):

To koalicja mogła się wsiąść do roboty, teraz już są spaleni, na Tuska dziada nie mogę już patrzeć.

Niestety masz alternatywę w postaci patrzenia na Kaczyńskiego dziada :) 

3 minuty temu, Camis napisał(a):

A olewanie przez rząd koalicji wyroków TSUE i ETPC jest już ok?

a których dokładnie? Bo jak przez "olewanie" rozumiesz to, że PAD a teraz Nawrocki zawetuje i tak wszystkie ustawy sądowe to już nie jest olewanie tylko wina/wola połowy Polaków, które mają to w d. i zagłosowały na Karolka :) 

Przecież Tusk na miłość Boską, nie może wprowadzić stanu wojennego i nie wiem, aresztować Prezydenta i zrobić co chce w prawie. To nawet Orban czekał aż będzie miał większość konstytucyjną. 

Moje zarzuty do KO są dokładnie takie same jak do wszystkich rządów i partii od 10 lat, że nie walczą z korpo, że duszą małą przedsiębiorczość. Bo te sprawy gospodarcze można było zrobić. Natomiast kwestie rozliczeń, sądownictwa to oni po prostu nie mają jak zrobić. Nie można wymagać od kogoś czegoś niemożliwego.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

Powoli olewam politykę, KO i spółka spaliła daną im szansę, niech się dzieje co chce, trzeci raz nie dam się oszukać na rozliczenia i zmianę na lepsze.

Edytowane przez Camis
  • Upvote 3
Opublikowano

Cytat

Cóż Chiny pokazały jak należy grać z Trumpem - przede wszystkim nie próbować się porozumieć za wszelką cenę a raczej uderzyć jak najszybciej i jak najmocniej.

Straty poniesione przez amerykańskă GAFA szybciej pomogą w zmianie nastawienia Trumpa.

https://www.skyscrapercity.com/threads/estados-unidos-de-banana-polityka-ekonomia-i-stosunki-polsko-amerykańskie.1476941/post-194035955

Opublikowano
21 minut temu, huudyy napisał(a):

dla mnie pisanie takich osądów to bycie zakompleksionym Maćkiem, zwłaszcza, że nawet NIE WIESZ jak do tego doszło.

Ale szczekaj dalej, bo ktoś walczył o swoje :E 

Jak to jak doszło? POTĘŻNA MASZYNA SPRZĄTAJĄCA PRÓBOWAŁA ROZJECHAĆ MENRZA STANU. A było to za PiSu? PSZYPADEK???

Typowa prawnicza menda i tyle w temacie.

23 minuty temu, huudyy napisał(a):

Zdajesz sobie sprawę, że w dalszym ciągu możesz zdawać maturę w Polsce z języka kaszubskiego

I to też jest absurd.

23 minuty temu, huudyy napisał(a):

Dla mnie o tyle sprawa z ukraińskim jest o tyle ciekawa, że w jakiś sposób pomoże to zachować wieź ekspatom ukraińskim ze swoją ojczyzną

Nie jest to w naszym interesie.

24 minuty temu, huudyy napisał(a):

SKORO SĄ CHĘTNI, SKORO SĄ MOŻLIWOŚCI, to po raz kolejny się zapytam - dlaczego nie? Bo dla Jego Ekscelencji Pana Crusha to język bez przyszłości? :E

Dobry egotrip masz :E 

Dlatego nie, że potrzeba nam ludzi konkretnie wykształconych. A nie rzesze nieudaczników którzy kończą gówno-kierunki i gówno-języki i płaczą jak to w tym kraju źle.

Nie dla mnie. Dla każdego osobnika z mózgiem. To jest język który nigdy nie był wiele wart, a aktualnie aktywnie traci na znikomej wartości.

Opublikowano
3 minuty temu, Winter napisał(a):

@huudyy

Skoro Ukraińcy chcą zachować więź poprzez własny język to za swoje. W żadnym europejskim kraju nie funduje się nauki języka imigranta lub uchodźcy. 

Oj. Dawno. 30 lat temu, gdy chciałeś być w Niemczech, to było OBOWIAZKOWA nauka DE dla obcych.

Opublikowano
4 minuty temu, Winter napisał(a):

@huudyy

Skoro Ukraińcy chcą zachować więź poprzez własny język to za swoje. W żadnym europejskim kraju nie funduje się nauki języka imigranta lub uchodźcy. 

...tylko prowadzi szkoły we współpracy z tym rządem, gdzie można uczyć się w języku imigrantów :E

https://www.gov.pl/web/wielkabrytania/polskie-szkoly-w-uk

3 minuty temu, crush napisał(a):

Jak to jak doszło? POTĘŻNA MASZYNA SPRZĄTAJĄCA PRÓBOWAŁA ROZJECHAĆ MENRZA STANU. A było to za PiSu? PSZYPADEK???

Jak przepraszasz swojego szefa jak bierzesz L4? SMSem, czy może laurkę mu wysyłasz? XDDDD

Typowa prawnicza menda i tyle w temacie.

mam podobne zdanie o Tobie, minus konotacje prawnicze.

I to też jest absurd.

dla Ciebie wszystko jest absurdem, co nie jest zgodne z Twoim skądinąd prymitywnym tokiem pojmowania świata.

4 minuty temu, crush napisał(a):

że potrzeba nam ludzi konkretnie wykształconych. A nie rzesze nieudaczników którzy kończą gówno-kierunki i gówno-języki i płaczą jak to w tym kraju źle.

masz przynajmniej mniejszą konkurencję w swojej niszy na rynku pracy, w czym masz problem? czy może boisz się, że ktoś z gównowykształceniem i tak Cię wygryzie z pracy?

3 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Oj. Dawno. 30 lat temu, gdy chciałeś być w Niemczech, to było OBOWIAZKOWA nauka DE dla obcych.

A w Polsce dalej jest obowiązek szkolny dla dzieci poniżej 18 roku życia, również tych ukraińskich, gdzie obowiązkowo uczą się języka Polskiego. Gdzie problem?

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

A powyżej 18 roku?

chcesz przymusem zmuszać ludzi do nauki języka? Myślałem, że mieszkam w wolnym kraju, gdzie jestem wolnym człowiekiem, a nie Ujgurem w Chinach.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Jak przepraszasz swojego szefa jak bierzesz L4? SMSem, czy może laurkę mu wysyłasz? XDDDD

Z pewnością nie podaje go do sądu bo jestem ofiarą prześladowań maszyny sprzątającej na którą wlazłem. xD

Po prostu niektórzy widocznie nadają się na pastwisko, a nie korytarz.

Chociaż nie. Tam by się na placku wyebał..

4 minuty temu, huudyy napisał(a):

mam podobne zdanie o Tobie, minus konotacje prawnicze

Nie chce mi się wklejać, to wyobraź tu sobie słynny filmik z Urbanem. 😁

5 minut temu, huudyy napisał(a):

dla Ciebie wszystko jest absurdem, co nie jest zgodne z Twoim skądinąd prymitywnym tokiem pojmowania świata.

Dla Ciebie wszystko jest progresem. Nawet najbardziej bezużyteczne i idiotyczne rozwiązania. 

Zakładam wykształcenie z gatunku nauk społecznych? I to pewnie tych dla debili którzy nie radzą sobie na tych bardziej wymagających? Socjolog? 🤔

7 minut temu, huudyy napisał(a):

masz przynajmniej mniejszą konkurencję w swojej niszy na rynku pracy, w czym masz problem? czy może boisz się, że ktoś z gównowykształceniem i tak Cię wygryzie z pracy?

Problem tkwi w tym, że tych ludzi nadal brakuje. I wolałbym Januszka co się postarał niż Poojeeta z kraju kwitnących śmieci.

A ci z gówno-wykształceniem nie tyle odbierają, co później płaczą i domagają się socjali. Czyli syf.

10 minut temu, huudyy napisał(a):

A w Polsce dalej jest obowiązek szkolny dla dzieci poniżej 18 roku życia, również tych ukraińskich, gdzie obowiązkowo uczą się języka Polskiego. Gdzie problem?

Nigdzie. Tak powinno być. 

Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

chcesz przymusem zmuszać ludzi do nauki języka? Myślałem, że mieszkam w wolnym kraju, gdzie jestem wolnym człowiekiem, a nie Ujgurem w Chinach.

Różnica tkwi w tym, że za te kilka pokoleń Chińczycy będą dalej Chińczykami, a Ujgurem to będą moje kolejne generacje.

Ale wiadomo - "progres" uber alles!

Opublikowano
5 minut temu, huudyy napisał(a):

chcesz przymusem zmuszać ludzi do nauki języka? 

Jak najbardziej! Jeżeli ktoś zdecydował się być i życ w moim kraju (w domyśle pracować!), to oczekuję, że dogadam się z kelnerem, kierowcą, glazurnikiem albo lekarzem... po polsku. Czego nie rozumiesz?

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Czego nie rozumiesz?

Jak rozumiem większość tej "starej" polonii z USA czy większość pracowników fizycznych z Holandii powinni wydalić do Polski? Bo nie mówią w lokalnym języku?

Polska dla Polaków, Anglia dla Anglików i Polaków :E 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano

Akurat w kwestii języka to Francja taka bardzo lewicowa, a oni wręcz nie cierpią ani uczyć się ani mówić po angielsku. Tam nawet był (nie wiem czy jeszcze jest) zakaz mówienia w innym języku w urzędach i szkołach. Są Francuzi co znają perfect angielski, ale u siebie go nie używają. Też uważam, że zmuszanie przez korpo Polaków aby władali biegle angielskim to traktowanie nas jako kolonii. Nie dość, że banksterzy i handlowcy nas dymają zarówno jako konsumentów jak i pracowników to jeszcze nie łaska się nauczyć polskiego. Są u nas, ale to my musimy się uczyć.

Opublikowano
Cytat

USA wycofają się z UNESCO. Trump podjął decyzję

Prezydent Donald Trump podjął decyzję, że Stany Zjednoczone wycofają się z UNESCO - podał portal dziennika "New York Post". Według Białego Domu UNESCO ma wspierać tak zwaną "kulturę woke" oraz sprzyjać Chinom i Palestynie.

O decyzji Donalda Trumpa w sprawie Organizacji Narodów Zjednoczonych do Spraw Oświaty, Nauki i Kultury (UNESCO) poinformowała we wtorkowym oświadczeniu dla "New York Post" zastępczyni rzeczniczki Białego Domu Anna Kelly.

"Prezydent Trump zadecydował o wyjściu USA z UNESCO. To organizacja wspierająca woke, (...) inicjatywy kulturowe i społeczne całkowicie oderwane od zdroworozsądkowej polityki, na którą Amerykanie zagłosowali w listopadzie (ubiegłego roku - red.)" - czytamy.

Kelly zapewniła również, że Trump "zawsze będzie stawiał Amerykę na pierwszym miejscu i zadba o to, aby członkostwo naszego kraju we wszystkich organizacjach międzynarodowych było zgodne z naszymi interesami narodowymi". Nie jest jasne, kiedy dokładnie Stany Zjednoczone oficjalnie opuszczą UNESCO.

https://tvn24.pl/swiat/usa-wycofaja-sie-z-unesco-donald-trump-podjal-decyzje-st8566920

9pfla4w.png

Maxwell nie ma czasami myśli samobójczych?, czy znów zniknie część nagrania z kamery w więzieniu?. 

f1358c9685d0fce9f732d4f4a78a.webp

YTQzLmpwdjUwGDpeXwx7IHNAbgQZVXV2JFh2T19B

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

Jak rozumiem większość tej "starej" polonii z USA czy większość pracowników fizycznych z Holandii powinni wydalić do Polski? Bo nie mówią w lokalnym języku?

Problemy USA czy Holandii średnio mnie interesują. Zresztą dojebali na tylu frontach, że nie są dla mnie żadnym autorytetem. Obcy ma się uczyć pl, jak my uczyliśmy się de u Niemców... jeżeli staraliśmy się o niemieckie papiery.

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Camis napisał(a):

Maxwell nie ma czasami myśli samobójczych?, czy znów zniknie część nagrania z kamery w więzieniu?. 

Ewentualnie mogła się dogadać i wie co ma mówić.

Ta sprawa jest tak kuriozalna, że szok. Śmierdzące jajo z którym oba obozy nie wiedzą co zrobić, bo od groma ich ludzi bujało się w pedofilskim burdelu.

Edytowane przez crush