Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, crush napisał(a):

Samotne baby którym odpieprzyło z samotności. 

Proszę bardzo. Wyjaśnienione i to bez grantów!

A wiesz co jest najlepsze w tego typu pseudo-badaniach? To, że one tego nie uznają za problem. To ma być tylko kolejna forma afirmacji. Bo teraz trzeba się pochylić nad i zaakceptować każde skrzywienie. ☺️

Siadaj, pała.

Faceci też to robią. Pary to robią. Zamiast posiadania dzieci.

Dlatego to zjawisko należy zbadać. Jak tego nie rozumiesz to trudno. Wpisujemy na bardzo już pokaźną listę rzeczy, których nie rozumiesz.

Nauka jest neutralna. Jedyne co tu jest pseudo to twoje pseudo-mądrości. Gdyby chłopski rozum miał królestwo mógłbyś ubiegać się o rolę pazia.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubio napisał(a):

Ale jak nie chcesz żeby używać generalizowania i uogólniania wobec imigrantów nie używaj ich także w stosunku do nas samych czy innych narodów. W każdej społeczności są psychole. Tym nie mniej z naszej kultury nie wynika coś takiego jak zabójstwo honorowe gdzie wujek zabija 10 latkę. W naszej kulturze nie ma przyzwolenia na gwałty.

Chwilę wcześniej nie miałeś problemu z nazywaniem ludźmi "bydłem", więc pomyślałem, że rzucę przykładem.

Swoją drogą, to bardzo zabawna logika – jak coś złego zrobi Ukrainiec czy "ciapek", to wszyscy są bydłem, a jak p0lak odetnie kotu język, to tylko on jest zwyrolem.

17 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Gdyby chłopski rozum miał królestwo mógłbyś ubiegać się o rolę pazia.

No z tym negowaniem transseksualizmu (co do którego jest konsensus naukowy i opinia WHO) to mógłby być piątym jeźdźcem chłopskiego rozumu.

HiPSp74bxZrqXW43qrkaTXOttaDqNh2r.jpg

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano
17 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

No z tym negowaniem transseksualizmu (co do którego jest konsensus naukowy i opinia WHO)

Zmieni się trochę klimat polityczny za rok, pięć czy dziesięć i trafisz na śmietnik historii z tymi transami i urojonym konsensusem naukowym :placz2:

Opublikowano

Szczyt rozliczen politykow na jaki stac Polske xD

Cytat

Palikot i Wojewódzki skazani za reklamowanie alkoholu

Sąd Rejonowy dla Warszawy-Śródmieście wydał wyrok w sprawie nielegalnego reklamowania alkoholu. Janusz Palikot został skazany na 450 tysięcy grzywny, Jakub W. (dziennikarz związany z TVN) 400 tys. złotych.

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-janusz-palikot-skazany-potezna-kara-dla-bylego-polityka,nId,7864430

Spoiler

Spokojnie, mają 14 dni na apelację, żeby się nie okazało, że jeszcze po apelacji oczyszczą się z zarzutów, a naliczone już koszty sądowe (123000 zł) zapłaci podatnik, czyli my.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Spl97 napisał(a):

Poważnie, Nawrocki uciekł dzisiaj ze swojej konferencji prasowej?

Sam przecież wkleiłeś film z tej "konferencji" ;) Ja cały ten cyrk podsumuje jedynie tak:

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
28 minut temu, kubikolos napisał(a):

Szczyt rozliczen politykow na jaki stac Polske xD

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-janusz-palikot-skazany-potezna-kara-dla-bylego-polityka,nId,7864430

Pokaż ukrytą zawartość

Spokojnie, mają 14 dni na apelację, żeby się nie okazało, że jeszcze po apelacji oczyszczą się z zarzutów, a naliczone już koszty sądowe (123000 zł) zapłaci podatnik, czyli my.

W końcu czas, żeby dotarło, że zatrzymanie oraz skazanie Palikota to dzieło CBA, PiS-owskiej bezpieki, która powinna zostać zlikwidowana i nadal jest groźna dla obecnego rządu.

Opublikowano
16 minut temu, Spl97 napisał(a):

W końcu czas, żeby dotarło, że zatrzymanie oraz skazanie Palikota to dzieło CBA, PiS-owskiej bezpieki, która powinna zostać zlikwidowana i nadal jest groźna dla obecnego rządu.

XDDD #silnirazem

Opublikowano

Tak jeszcze co do tematu "psiecko", to przecież nie tylko osoby bezdzietne, ale też rodziny z dziećmi traktują psy i koty jak członków rodziny. I nie jest to w żadnym wypadku nowe zjawisko. Zdecydowanie interesują i warte badania i analizowania.

To samo dotyczy  koni. A czasami fretki czy szczurów.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Faceci też to robią. Pary to robią. Zamiast posiadania dzieci.

Z samotności.

O. Czyli konkluzją nie jest afirmacja? To rozwiń temat panie profesurze.

Chcę poznać konkretny wynik tych badań i jaki mają wpływ na człowieka.

Edytowane przez crush
Opublikowano
1 godzinę temu, Kamiyanx napisał(a):

Chwilę wcześniej nie miałeś problemu z nazywaniem ludźmi "bydłem", więc pomyślałem, że rzucę przykładem.

Nigdy w całej mojej aktywności w necie nie użyłem słowa bydło w stosunku do całej grupy ludzi, mniejszości lub narodowości. Pisałem w cudzysłowu odnosząc się do dyskusji. Natomiast dana pojedyncza osoba, która zrobiła straszną rzecz - czy to będzie Polak, Ukrainiec, Francuz, Niemiec czy Pakistańczyk może być tak nazwana. Choć jak też pisałem wcześniej jest to obraźliwe dla zwierząt bo nie są tak okrutne jak ludzie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Kamiyanx napisał(a):

No z tym negowaniem transseksualizmu (co do którego jest konsensus naukowy i opinia WHO) to mógłby być piątym jeźdźcem chłopskiego rozumu.

No to wszedłbyś w związek z transem czy nie. Krótka piłka - tak albo nie.

Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Pisali tak w odniesieniu do homoseksualistow i ich małżeństw.

i co?

i znów się konserwy pomyliły. 

I to, że co raz więcej gejów odcina się od TQIAAACHWDP+-WHONKWDNSDAP bo szkodzą ich normalnemu wizerunkowi.

Googlnij sobie "LGBT acceptance drop".

LGB tak. Reszty nie respektuję i nikt mnie do tego nie przekona.

Opublikowano (edytowane)

Ale tu chyba jeszcze trzeba rozróżnić pojęcie transseksualizmu od transwestytów. Bo o transseksualistach to ja jeszcze w PRL widziałem polski film dokumentalny, że to jest problem niezgodności pomiędzy mózgiem a płcią. Jest to po prostu jakiś biologiczny problem i nie ma to stricte związku z seksem. Ba - mogę sobie np. wyobrazić transseksualistę będącego aseksualnym. To taki problem, że ktoś się rodzi w ciele z którym się nie utożsamia. Źle się czuje bawiąc lalkami czy zakładając np sukienki itp. Np. transwestyci to wyłącznie aspekt seksualny. Zresztą jak geje czy lesbijki. Ja bym transseksualistów tutaj oddzielił.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
26 minut temu, crush napisał(a):

Z samotności.

O. Czyli konkluzją nie jest afirmacja? To rozwiń temat panie profesurze.

Chcę poznać konkretny wynik tych badań i jaki mają wpływ na człowieka.

Która konkluzja?

Badania zjawiska pozwolą władzom na podejmowanie działań, które pomogą np. ograniczyć to zjawisko, jeśli jest szkodliwe społecznie.

Opublikowano
5 minut temu, hubio napisał(a):

że to jest problem niezgodności pomiędzy mózgiem a płcią

Dysforia.

I wiesz co jest najzabawniejsze? Że ogrom transseksualistów ze stwierdzoną dysforią gardzi tą całą ideą gender.

Ale libka i czlończa nie przekonasz. 

2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Która konkluzja?

Badania zjawiska pozwolą władzom na podejmowanie działań, które pomogą np. ograniczyć to zjawisko, jeśli jest szkodliwe społecznie.

Oczywiście, że nie jest. Bo standardem jest afirmacja. To nie jest badanie tylko kółko różańcowe. To jest badanie wśród katolików dowodów na istnienie Boga.

Absurd.

Czy w Chinach też pochylają się nad palącymi problemami psiecka?

Opublikowano
17 minut temu, hubio napisał(a):

Bo o transseksualistach to ja jeszcze w PRL widziałem polski film dokumentalny, że to jest problem niezgodności pomiędzy mózgiem a płcią. Jest to po prostu jakiś biologiczny problem i nie ma to stricte związku z seksem.

To jest po prostu rzadka (około 0,5-1% ciąż) wada cyklu rozwojowego, gdzie masz rozwijające się niezależnie ciało i mózg, bodajże około 12 tygodnia. W skrajnych przypadkach mózg rozwija inną płeć niż ciało. Nie da się tego leczyć inaczej niż modyfikacją ciała (terapia hormonalna), bo nie jest to choroba psychiczna, co oczywiście konserwy za taką uznają, bo na ich "chłopski rozum" chłop to chłop, a baba to baba. No i kij z tym, że nawet genetycznie możesz mieć męsko wyglądającą kobietę czy zniewieściałego faceta, bo to zależy od całego kodu genetycznego. Kiedyś takich ludzi po prostu nazywano różnymi niecenzuralnymi epitetami i gnębiono (np. w szkołach). Na szczęście jako tako rozwinęliśmy się cywilizacyjnie, więc problemy rzadziej rozwiązuje się na zasadzie "idź pobiegać" czy bicia paskiem.

48 minut temu, Badalamann napisał(a):

Tak jeszcze co do tematu "psiecko", to przecież nie tylko osoby bezdzietne, ale też rodziny z dziećmi traktują psy i koty jak członków rodziny.

Ja tam nie ukrywam, że kot jest wyżej w hierarchii od dziewczyny xD

2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Pisali tak w odniesieniu do homoseksualistow i ich małżeństw.

i co? i znów się konserwy pomyliły. 

Konserwy mają ogólnie ciężkie życie, bo kiedyś model rzeczywistości (system wartości, wierzenia, kultura) potrafił się nie zmieniać przez 50-100 lat, a teraz zmienia się mniej więcej w cyklach 5-10 letnich. Prowadzi to do różnych bzdurnych wniosków i srogiego rozczarowania, gdy młodsze roczniki nie podzielają ich zaściankowych poglądów.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

14 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Prowadzi to do różnych bzdurnych wniosków i srogiego rozczarowania, gdy młodsze roczniki nie podzielają ich zaściankowych poglądów.

W Usa Zetki sa bardziej konserwatywne od millenialsow. U nas tez widac zmiany. Wyglada na to, ze peak zlewaczenia mamy juz za soba. Lata temu pisalem, ze tak to się skonczy. Jak wciskali wszystkim na sile Papaja to jaki byl efekt? Z teczowymi mialo by byc inaczej?

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-bardziej-konserwatywni-od-millenialsow-pokolenie-z-wchodzi-w,nId,2634896#crp_state=1

images.jpg

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano
7 minut temu, Michaelred napisał(a):

W Usa Zetki sa bardziej konserwatywne od millenialsow. U nas tez widac zmiany. Wyglada na to, ze peak zlewaczenia mamy juz za soba.

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-bardziej-konserwatywni-od-millenialsow-pokolenie-z-wchodzi-w,nId,2634896#crp_state=1

Czytałeś w ogóle, co sam wysłałeś?

Cytat

O konserwatyzmie "pokolenia Z" świadczy także jego religijność. W badaniach przeprowadzonych w roku 2016 aż 41 procent "zetowców" wyznało, że regularnie chodzi na nabożeństwa. Dla porównania, w nabożeństwach regularnie uczestniczy zaledwie 18 procent "millenialsów", 21 procent pokolenia X (urodzonego w latach 1965 -1980), a więc pokolenia rodziców "pokolenia Z", i 26 procent przedstawicieli powojennego wyżu demograficznego tzw. baby boomers (urodzonego w latach 1946-1964).

To bardzo mnie ciekawi, jak "u nas" wygląda frekwencja na nabożeństwach xD