Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Spl97

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, crush napisał(a):

Rodzic powinien decydować o partnerze dla własnego potomstwa?

Sąsiad ma decydować o tym czy moje dziecko może się z kimś spotykać?
Dopóki dziecko jest niepełnoletnie do to rodzic podejmuje decyzję czy dany osobnik/osobniczka z którym się spotyka ma odpowiedni wpływ na dziecko.

8 godzin temu, Mar_s napisał(a):

Panowie, proszę o używanie opcji ignorowania osób z którymi się diametralnie nie zgadzacie, na ITH zasady są luźniejsze ale też mamy jakieś granice.

Opinia/poglądy to jedno ale dezinformacja to już inny konik. Z regulaminu forum:

Rejestrując się na tym Forum, zgadzasz się używać go do zamieszczania materiałów, które są nie fałszywe, są nie obraźliwe,  są nie niedokładne, są nie wulgarne, są nie obsceniczne, nie wzmagają nienawiść, nie zastraszają, nie profanują wartości, nie grożą, nie ingerują w czyjąś prywatność lub nie łamią obowiązującego prawa.

15 godzin temu, Pitt_34 napisał(a):

Typowe bolszewickie metody, odwracać kota ogonem i kłamać do skutku, aż pelikany to łyknął. To samo ze Smoleńskiem, są odpowiedzialni za zamach w Smoleńsku i wszystko robią żeby prawdę zakopać, tak działa ruska agentura. 

Zakopią prawdę na lata, a tych co chcieli ją pokazać wsadzą do więzień.

Zdecydujcie się na coś jako Moderatorzy/Administratorzy bo w regulaminie niby stoi jedno a realnie zezwalacie na prowadzenie dezinformacji. Zamiatanie problemu pod dywan nie sprawia, że on znika.

54 minuty temu, Umpero napisał(a):

Sam jesteś bzdura. Dostałem bana za rzekomy antysemityzm bo napisałem "ale niedobra o tym mówić jest".
Były wyśmiewane przez kółko klakierów co to siebie adorowali. Reszta była na banicji albo trzymała się od tego lewackiego ściekowątku z dala.

Prawaki trzymali się z daleka bo to nie wykop i nikt na pclabie nie łykał bzdur. Na takim wykopie prawkom wystarczy tytuł, na pclabie byli tacy którym chciało się sprawdzać źródła prawackich rewelacji i jak szur został kolejny raz wyjaśniony to w końcu dawał sobie spokój.

• Like 1
  • Upvote 1

2 godziny temu, CajraX napisał(a):

Z tego co widzę, to akurat z Tobą też się nie zgadzam w wielu kwestiach, ale do głowy by mi nie przyszło, żeby Cię ignorować. To jest forum do dyskusji, a ludzie mają zupełnie różne poglądy.

W sumie to i tak najgorzej jak się jest w centrum, bo wtedy dostaje się od lewaków i od prawaków:hihot:

Ja nie rozumię jak można mieć poglądy lewicowe lub prawicowe,to w pakiecie się je dostaje. Ja mam swoje poglądy a na niektóre sprawy podlądu nie mam np.aborcja

12 minut temu, Badalamann napisał(a):

Tja. A młodzież bardzo się przejmuje zdaniem swoich rodziców w takich sprawach ;)

Tak samo jak tym co rodzice sądzą o jego ubiorze, muzyce czy ogólnie subkulturze.

Jeśli rodzic nie buduje z dzieckiem więzi i rodzic nie jest swego rodzaju krzewicielem dobrych wzorców to taki rodzic i tak będzie miał gdzieś z kim jego dziecko się zadaje i z kim chodzi do łóżka.
Takie róbta co chceta dzisiaj dominuje w przekazywanych wzorcach .

Tymczasem córka Korwina i jej wyniesione z domu dobre wzorce:

Cytat

Córka Janusza Korwin-Mikkego skazana za posiadanie heroiny. Polityk komentuje: To jej sprawa

https://wiadomosci.wp.pl/corka-janusza-korwin-mikkego-skazana-za-heroine-6254573566736001a

Cytat

Korynna Korwin-Mikke, córka jednego z liderów Konfederacji, została zatrzymana. Była poszukiwana dwoma listami gończymi

Jeździła mimo cofniętych uprawnień

https://brd24.pl/spoleczenstwo/corka-korwina-mikke-zatrzymana-jezdzila-mimo-cofnietych-uprawnien/

14 minut temu, Umpero napisał(a):

Jeśli rodzic nie buduje z dzieckiem więzi i rodzic nie jest swego rodzaju krzewicielem dobrych wzorców to taki rodzic i tak będzie miał gdzieś z kim jego dziecko się zadaje i z kim chodzi do łóżka.

Lewica to chce żeby więź z dzieckiem budował netflix, najlepiej za pomocą NIEBINARNEJ BESTII NETFLIX XD

• Haha 1
  • Sad 1

8 minut temu, sk09372 napisał(a):

Ja nie rozumię jak można mieć poglądy lewicowe lub prawicowe,to w pakiecie się je dostaje. Ja mam swoje poglądy a na niektóre sprawy podlądu nie mam np.aborcja

Suma poglądów może zdecydować czy będziesz odbierany jako prawak czy lewak. Zwróć uwagę, że lewak może mieć mało wspólnego z lewicą, tak samo jak prawak z prawicą. Chodzi o to, że jak prawak się z kimś nie zgadza, to wrzuca go to lewaków, nawet jeśli ktoś może przeważać w poglądach prawicowych. Tak samo w drugą stronę, czyli lewak w swoim tak samo wąskim światopoglądzie. Tak naprawdę te skrajności są całkiem podobne, a najważniejsze jest w nich przekonanie, że tylko ja mam rację, a reszta to debile. Takimi ludźmi łatwo się polaryzuje, dlatego dzisiejszym politykom bardzo zależy na wrzucaniu ludzi do którejś z tych grup. Jest wtedy łatwy wróg z którym należy walczyć. Schemat znany od zarania istnienia struktur władzy.

A niech to wszystko pierdolnie.Polska i tak jest stracona,bo naród to sami debile.

Przed wojną komunizm,po wojnie komunizm,teraz komuniści ubrali się w demokratyczne ciuszki i robią sobie co chcą.

Zamiast się rozwijać to wszystko się u nas zwija.Podwyżki prądu,zusu,skarbówek,paliwa,gazu,a oni się z nas śmieją,bo i tak nic nie robimy jako naród.

Jedynie kobiety miała jaja żeby zrobić swój protest,ale szybko tam zainstalowano szpiegów partyjnych,żeby z protestu zrobić pośmiewisko.

Jedyny sposób to dogadać się z Niemcami żeby przyjęli nas pod naszą opiekę,albo Ameryka niech sobie zrobi z nas kolonie i nas eksploatuje wzamian za dolary. Innego wyjścia nie ma.

@kubikolos

Bajek nie oglądam od dawna , pamiętam Bolka i Lolka , Reksia , Muminki , Yataman / Dragon Ball / Daimos (chyba leciało na RTL czy coś takiego) , powyższe wklejone przez Ciebie skomentuję następująco - WTF :kwasny: .

Tęczowa zaraz wylewa się z bajki , nieźle grzeją temat - cieszę się że prawie nie oglądam TV.

20 minut temu, Umpero napisał(a):

Pisałem o rzeczywistych ludziach w prawdziwym świecie nie jakichś zmyślonych postaciach z konserwatywnych wizji, nie mających za wiele wspólnego z rzeczywistością ;)

Wzór ze strony rodziców to jedno, a decyzje w tym i bunt, młodzieży to drugie. I prawie zawsze to drugie jest silniejsze.

Choć wiem że ludzie, szczególnie konserwatywni, lubią się oszukiwać.

Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Zdecydujcie się na coś jako Moderatorzy/Administratorzy bo w regulaminie niby stoi jedno a realnie zezwalacie na prowadzenie dezinformacji. Zamiatanie problemu pod dywan nie sprawia, że on znika.

Ale o co chodzi? Przecież wiadomo że w Smoleńsku był zamach! 

No chyba że nie było...

11 minut temu, Badalamann napisał(a):

Pisałem o rzeczywistych ludziach w prawdziwym świecie nie jakichś zmyślonych postaciach z konserwatywnych wizji, nie mających za wiele wspólnego z rzeczywistością ;)

Wzór ze strony rodziców to jedno, a decyzje w tym i bunt, młodzieży to drugie. I prawie zawsze to drugie jest silniejsze.

Choć wiem że ludzie, szczególnie konserwatywni, lubią się oszukiwać.

Widocznie żyjesz w swojej bańce. Świat to nie tylko lewicowa utopia.
Są na tym świecie ludzie, którzy zaszczepiają swoim dzieciom wzorce, które nie prowadzą ich do zaburzeń emocjonalnych takich jak "dzisiaj wirtualnego penisa" albo w drugą stronę.

8 minut temu, Pitt_34 napisał(a):

Wiarygodność komisji ds. badania wpływów rosyjskich  ?

https://wpolityce.pl/polityka/711976-strozyk-o-pracach-neo-komisji-z-kim-zadawal-sie-sam

Informują o tym prof. Sławomir Cenckiewicz, red. Michał Rachoń oraz Mariusz Kozłowski w „Gazecie Polskiej Codziennie”.

Na tym etapie przestałem czytać, mogli jeszcze Pereirę dołożyć :E