Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mamy czasy przedwojenne. A Izrael z Netanjahu na czele zwalcza w tamtym regionie bojówki jednego z głównych państw koalicji antyzachodniej - Iranu.

Ma w tym daleko idące, często pełne, poparcie USA i europejskich państw zachodnich.

W tym właściwie "wolną rękę" co do metod jakimi to realizuje.

Też już pisałem, zapewniamy broń, amunicję i po ciochu zapewne wiele więcej.

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Mamy czasy przedwojenne. A Izrael z Netanjahu na czele zwalcza w tamtym regionie bojówki jednego z głównych państw koalicji antyzachodniej - Iranu.

Ma w tym daleko idące, często pełne, poparcie USA i europejskich państw zachodnich.

Ale bzdury.

Od kiedy magister Iran jest naszym wrogiem? To, że ajatollachy gardzą Amerykanami to jedna kwestia, Amerykanie swoje za uszami mają. Dla Polski Iran akurat dużo dobrego zrobił. 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Winter napisał(a):

Ale bzdury.

Od kiedy magister Iran jest naszym wrogiem? To, że ajatollachy gardzą Amerykanami to jedna kwestia, Amerykanie swoje za uszami mają. Dla Polski Iran akurat dużo dobrego zrobił. 

(P)Is(s)lam jest wrogiem zachodu.

9 minut temu, Camis napisał(a):

A nie zaraz teraz są szczególne okoliczności, debile będą mieli szczególne okoliczności jak przewala wybory. 

Przez pastuchów? Proszę Cię.

Są poważniejsze problemy.

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Polski rząd zapewni ochronę premierowi Izraela. Były prezydent MTK: to nam bardzo zaszkodzi

— To stawia pod znakiem zapytania sens istnienia MTK, jeśli państwa odmawiają wykonania jego zobowiązań. Mieliśmy już na świecie takie sytuacje, jednak po raz pierwszy dochodzi do czegoś takiego w Europie — mówi Onetowi prof. Piotr Hofmański, były prezydent Międzynarodowego Trybunału Karnego w Hadze i były sędzia tego sądu. Chodzi o gwarancję bezpieczeństwa, jakie polski rząd zamierza dać premierowi Izraela Binjaminowi Netanjahu podczas jego wizyty w Polsce. MTK wydał za izraelskim premierem nakaz aresztowania.

Prof. Hofmański w ocenie decyzji rządu jest wyjątkowo krytyczny. — Ja się na polityce nie znam, ale z prawnego punktu widzenia sprawa jest jasna jak drut. Jest nakaz aresztowania wobec premiera Izraela w związku z podejrzeniem popełnienia zbrodni wojennych i państwa mają obowiązek go wykonać — mówi były sędzia MTK
Wskazuje, że w jego ocenie decyzja rządu odbije się niekorzystnie na postrzeganiu Polski na arenie międzynarodowej
— Okazaliśmy się pionierami w ignorowaniu międzynarodowych zobowiązań. Niestety — podkreśla prof. Hofmański

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/gwarancje-polski-dla-netanjahu-byly-prezes-mtk-grzmi-to-polsce-bardzo-zaszkodzi/vl152p3

Cytat

Adam Bodnar o wizycie Binjamina Netanjahu w Polsce. "Powinien mieć możliwość"

— Poważnie zastanawialiśmy się z ministrem Sikorskim, w jaki sposób podejść do tej trudnej sytuacji. (...) To wydarzenie, na które patrzy cały świat, które powinno być obchodzone godnie — oświadczył w rozmowie z TVP Info minister sprawiedliwości i prokurator generalny Adam Bodnar, komentując decyzję rządu o umożliwieniu wolnego przyjazdu do Polski premierowi Izraela Binjaminowi Netanjahu na uroczystości z okazji 80. rocznicy wyzwolenia Auschwitz, mimo nakazu aresztowania polityka wydanego przez Międzynarodowy Trybunał Karny w Hadze. Minister zabrał także głos na temat rozliczeń PiS oraz gróźb pod adresem szefa WOŚP Jerzego Owsiaka.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/adam-bodnar-o-wizycie-binjamina-netanjahu-powinien-miec-mozliwosc/s9pxchg

6 minut temu, crush napisał(a):

Przez pastuchów? Proszę Cię.

Nie, przez olewanie wyroków, wcześniej TSUE teraz MTK, niczym się przy tym nie różnią od PIS. 

Edytowane przez Camis
  • Like 1
Opublikowano

To teraz Orban nam pokaże fuckena z Romanowskim. Zarzuci nam hipokryzję. I najgorsze, że będzie mieć rację.

Opublikowano

Kłócimy się pod publikę ale jak ktoś wydaje nam rozkaz to wykonujemy go w zwartym szyku

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/co-z-przylotem-binjamina-netanjahu-do-polski-kprm-przyjela-uchwale/mh9tv6r

Duda i Tusk chronią zbrodniarza , jak tam wyborcy Koalicji Obywatelskiej się czujecie?

58 minut temu, Badalamann napisał(a):

Idzie ignore kolejny , nadajesz się na rzecznika polityków bo każda głupotę swoich panów próbujesz tłumaczyć 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, CajraX napisał(a):

Dlatego cytując klasyka: wolę nie wybierać wcale.

A potem i tak będziesz narzekał? Imho, jak ktoś nie głosuje, to w ogóle nie powinien w tym temacie zabierać głosu.

Swoją drogą, ja nie kupuję tych całych zbrodni w wykonaniu Izraela. Po prostu skutecznie odpłacają się agresorom.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Haha 2
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Kamiyanx kolejny "mistrz" który mordowanie dzieci uważa za cytuję 

"

"Swoją drogą, ja nie kupuję tych całych zbrodni w wykonaniu Izraela. Po prostu skutecznie odpłacają się agresorom."

Ignore kolejny leci jakieś minimum jednak trzeba sobą reprezentować 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Camis napisał(a):

A gdzie w umowie z MTK jest wzmianka że nie dotyczy ona sojuszników i możemy sobie wybrać którego zbrodniarza bronić?. 

Nie po to głosowałem na koalicje żeby teraz oni sobie wycierali mordy wyrokami TSUE i NTK. 

Jedne zbrodnie wojenne są be, drugie gut. Izrael zrobił niewyobrażalnie większe zbrodnie na malutkim terenie w porównaniu do Rosji, ale to Rosję się bardziej szkaluje bo żydzi rządzą mainstreamem - change my mind.

Ale to już nawet nie chodzi o Tuska ale też inne kraje, które nie respektują wyroków ws. żyda i Putina. Trybunał Karny w Hadze traci moc i nikt nawet się nie skarży, trochę przykre. Wyobraźmy sobie wojnę na szeroką skalę Rosji, która zrzuca atomówki które zabijają 100mln+ ludzi a pozniej Putin sobie lata na herbatkę do Berlina. 

46 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Swoją drogą, ja nie kupuję tych całych zbrodni w wykonaniu Izraela. Po prostu skutecznie odpłacają się agresorom.

Tak. Nawet głupi przykład z jedną ulic w gazie, która była pod okiem izraelskich snajperów 24/7, żeby zwykli ludzie nie mogli zabrać ciał swoich bliskich. Efekt? Ciała były jedzone przez koty tygodniami bo żydzi sobie urządzili taką zabawę. Pod koniec podjechali tam autami, nagrali wszystko i wrzucili do neta. Takie posty to typowa żydowska onuca. W sumie nie mam nic przeciwko wybijaniu bojowników hamasu, ale dajcie spokój z torturowaniem cywili

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
1 godzinę temu, voltq napisał(a):

Dzieci wg @crush to radykalni islamiści

Tak. Tam indoktrynacja leci od przedszkola.

16 minut temu, Umpero napisał(a):

A ta matka z córkami, które się skryły w kościele i zostały pozbawione życia precyzyjnymi uderzeniami to też radykalni islamiści?
Niezłe odpały jesteście.

Ojojoj. Żebym czasem łzy nie uronił.

A kościół to był jak ten słynny szpital? Gdzie sobie Hamas bazę zrobił?

• Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, crush napisał(a):

Tak. Tam indoktrynacja leci od przedszkola.

Ojojoj. Żebym czasem łzy nie uronił.

A kościół to był jak ten słynny szpital? Gdzie sobie Hamas bazę zrobił?

Poszukaj sobie ignorancie to się dowiesz. 

Opublikowano
1 godzinę temu, voltq napisał(a):

Kłócimy się pod publikę ale jak ktoś wydaje nam rozkaz to wykonujemy go w zwartym szyku

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/co-z-przylotem-binjamina-netanjahu-do-polski-kprm-przyjela-uchwale/mh9tv6r

Duda i Tusk chronią zbrodniarza , jak tam wyborcy Koalicji Obywatelskiej się czujecie?

Idzie ignore kolejny , nadajesz się na rzecznika polityków bo każda głupotę swoich panów próbujesz tłumaczyć 

Ja Ci odpowiem jak się czuję. Ataki na strefę gazy nie były inwazją, tylko obroną przed atakiem Hamasu. A to że Hamas chowa się za plecami Cywili... w mojej hierarchii wartości nie jest winny napadnięty, który pruje przez żywa tarczę do przeciwnika, tylko ten co się za tą tarczą chowa. Zwłaszcza jeśli ta tarcza jeszcze popiera napastnika i sama staje na drodze. Fakt że napadnięty jest silniejszy nigdy i w żadnym wypadku nie powinno dodawać mu odpowiedzialności za skutki konfrontacji. Myślę tak w skali makro i mikro. Gdyby na mieście pojawił się ktoś z bronią palną i zaczął walić do losowych ludzi chowając się za żywą tarczą, to bardzo mi przykro, ale celem nadrzędnym jest unieszkodliwienie napastnika zanim zdąży zabić kogoś jeszcze. Jeżeli nie da się tego zrobić nie zabijając zakładnika, to trudno. Nadal wyłączna wina za wszystkie życia stracone leży po wyłącznej stronie napastnika. W przypadku relacji Hamas Izrael jest to Hamas (notabene bardzo mocno popierany przez samą Palestynę.

A teraz zapytaj mnie jeszcze, co bym zrobił, stojąc koło detonatora, gdyby terrorysta z zaminowanego budynku, w którym jest 4000 niewinnych ludzi ostrzeliwał samochód w którym jest na przykład moja rodzina. I kto  ponosiłby wyłączną winę w moim mniemaniu za skutki tego zdarzenia?

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Umpero napisał(a):

Poszukaj sobie ignorancie to się dowiesz. 

Sprawa jest prosta. Jeśli zagrażasz moim bliskim to nie interesuje mnie kto z tobą się chowa w jednym budynku. Twoja matka, siostra czy syn.

Zmiotę was wszystkich z planszy przy pierwszej nadarzającej się okazji.

Zabawna sprawa, że te same prawackie cepy które płaczą o propagandzie Ukrainy, kupują każdy anty-pejsaty kawałek jak pelikany. 😆

Edytowane przez crush
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@Suchy211 Mam podobne zastrzeżenia jak ty. Zresztą Hamas to skutecznie wykorzystuje, np. jak z tymi słynnymi szpitalami. Sry, ale ja myślę, że Zachód jest zwyczajnie za miękki. Za dużo też jest patrzenia przez różowe okulary. Izrael sam się jednak nie zbombardował. Wykorzystanie miejscowej ludności przez terrorystów też z czegoś wynika.

A dzieci? Dzieci giną też np. pod kołami polskich kierowców, a mimo to samochód nadal jest najbezpieczniejszą metodą, by kogoś zabić i nie ponieść za to zbytnio konsekwencji. Taka anegdotka.

Ergo, każda akcja budzi reakcje. Cenę płacą wszyscy, także matki z dziećmi. Swoją drogą, życie facetów jest tak mało warte, że to nikogo nie oburza? Zawsze mnie to zastanawiało.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kamiyanx napisał(a):

A potem i tak będziesz narzekał? Imho, jak ktoś nie głosuje, to w ogóle nie powinien w tym temacie zabierać głosu.

Nie ma ludzi niegłosujących. Ci co nie idą na wybory, po prostu zgadzają się z ich wynikiem.

55 minut temu, Umpero napisał(a):

A ta matka z córkami, które się skryły w kościele i zostały pozbawione życia precyzyjnymi uderzeniami to też radykalni islamiści?
Niezłe odpały jesteście.

Wybacz, ale nie wierzę, po prostu nie wierzę, że ktoś zrzuca bombę za setki tysięcy lub miliony na kościół aby zabić matkę z dzieckiem (na to stać tylko ruskich, ewentualnie KP, i może jakąś republikę bananową z Afryki). Pytanie brzmi co było pod/obok tego kościoła.

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

I to mnie w sumie bawi, bo doskonale wiemy, że wybór Nawrockiego może poważnie namieszać wewnętrznie. Zresztą nie tylko ze względu na to, że jest z PiS. Gość miał realne kontakty gangsterskie. Profesor Dudek (znający go z IPN) jasno mówił, że jest to człowiek niebezpieczny, zdolny do wszystkiego. Zupełnie przeciwieństwo Dudy.

Nie wiem, może ludzie lubią chaos.

Edytowane przez Kamiyanx