Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, voltq napisał(a):

Tak więc odsetek głosowań, w których wszystkie partie opozycyjne podnosiły ręce tak jak PiS, spada do 29,7 proc.

Najczęściej tak jak PiS głosowała lewica

Najczęściej za przyjęciem ustaw (były głównie autorstwa posłów PiS i rządu) opowiadał się klub Lewicy – zrobił tak 155 razy. Czyli w przypadku samej lewicy "odsetek zgody" wyniósł 74 proc.

Z kolei PSL (najpierw z posłami Kukiz'15, a potem jako klub Koalicji Polskiej) opowiedział się razem z PiS za daną ustawą 153 razy - co oznacza 74 proc. zgodnych głosowań.

Natomiast Koalicja Obywatelska tak samo jak PiS zagłosowała 141 razy - tu odsetek zgodnych głosowań wyniósł 67,5 proc.

Najmniej razy tak samo jak PiS głosowali nad ustawami posłowie Konfederacji – 82. To oni najczęściej - 80 razy - głosowali przeciwnie. Posłowie KO głosowali przeciw przyjęciu ustaw 50 razy. Lewica i ludowcy głosowali przeciwnie niż PiS odpowiednio: 42 i 40 razy.

Czyli jak nie zawiąże oficjalnie Koalicji z PiSem ale będę głosował w 100% głosowań tak samo jak oni to będę z nimi w koalicji czy nie będę? 

Wbij sobie do główki, że większość głosowań w Sejmie dotyczy spraw niekontrowersyjnych, zwykłych. Np. ustaw dotyczących normalnych spraw i zmian, np. w kodeksie cywilnym. 

Dlatego większość partii, które mają rozum i godność człowieka, głosują w tych sprawach tak samo.

Jedynie pewien procent (strzelam, że 5-10%) spraw jest kontrowersyjnych i budzi spory różnych opcji politycznych. I to właśnie w tych sprawach Konfederacja głosowała często z PiS-em. Nie tam, gdzie to są bardzo zwykłe sprawy, ale tam gdzie PiS potrzebował wsparcia. Przykłady takich głosowań były Ci podawane, ale widocznie jesteś zbyt inteligentny INACZEJ, żeby to zrozumieć i dlaczego wciaż podajesz ten sam pseudo-argument. 

Chłopie, powinieneś wrócić do szkoły. Gdyby Korwin doszedł do władyz to byś stracił prawa wyborcze, bo brak Ci wiedzy i sprawności umysłu do takiej poważnej rzeczy. 

Edit.

Ty nie masz pojęcia o logicznym myśleniu. Gdybyś myślał logicnzie to byśmy Ci nie musieli wszystkiego 5 razy powtarzać. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, hubio napisał(a):

To  absolutnie nie ma żadnego znaczenia. To znów populizm. Przez sejm przechodzą setki ustaw od tych dotyczących wymiarów kagańców dla psów (ok to akurat żarcik bo to pewno jakimś rozp. albo aktem jeszcze niższej rangi, ale chodzi mi o przykład) po bardzo poważne typu: budżet czy nowelizacja KK. Mamy uregulowane ustawami i innymi aktami normatywnymi niemal wszystko od łatania dziur w jezdniach, wysokości słupków na przystankach po wysokość zasiłków wszelakiej maści... To jest oczywiste, że w większości przypadków wszystkie partie zagłosują tak samo bo to logiczne, oczywiste i słuszne... Odsetek głosowań o niczym nie świadczy... Trzeba by wziąć na warsztat te najbardziej medialne ustawy czy tam gdzie jest spór polityczny i w kwestiach obyczajowych typu np. aborcja konfa idzie łeb w łeb z PiS... Co do gospodarki to jak już pisałem przed wyborami konfa rozłoży ręce i powie, że koalicjant nie pozwala, ale za to damy wam katoland więc się cieszcie... Bo przyznaję - w kwestiach gospodarczych socjalityczny PiS nie ma żadnego punktu stycznego z konfederacją. Tylko jakimś cudem ostatnie kilka lat konfa głośniej krzyczy o walce z UE czy LGBT niż np. dobrowolnym ZUS... Ciekawe dlaczego... :)

Jakim cudem działacz AK jest uważany za zbrodniarza?

Nie działacz tylko zwykły żołnierz , później działał w partyzantce jego oddział został wyrżnięty w 43 roku przez sowietów jego jako zwykłego żołnierza siła wcielili do armii Berlinga gdzie był do końca wojny po zakończeniu działań wojennych komuna dowiedziała się że działa w partyzantce dostał 20 lat więzienia ale ze względu na to że był przez jakiś czas w ludowym wojsku Polskim obniżyli mu wyrok , wyrok był niezgodny nawet z komunistycznym prawem , wyszedł działał do swojej śmierci przeciwko komunie później w "Nowej niekomunistycznej Polsce" starał się o stwierdzenie nieważności wyroku ,  sędziami w jego sprawie byli komuniści którzy prześladowali opozycję , umarł jako bandyta

Takich ludzi było setki tysięcy 

To tak ogólnikowo w skrócie 

Dlatego nienawidzę komuny naszej polskiej jak lewica i sowietów ruskich itd mam to we krwi

Edytowane przez voltq
Opublikowano
19 minut temu, voltq napisał(a):

Nie działacz tylko zwykły żołnierz , później działał w partyzantce jego oddział został wyrżnięty w 43 roku przez sowietów jego jako zwykłego żołnierza siła wcielili do armii Berlinga gdzie był do końca wojny po zakończeniu działań wojennych komuna dowiedziała się że działa w partyzantce dostał 20 lat więzienia ale ze względu na to że był przez jakiś czas w ludowym wojsku Polskim obniżyli mu wyrok , wyrok był niezgodny nawet z komunistycznym prawem , wyszedł działał do swojej śmierci przeciwko komunie później w "Nowej niekomunistycznej Polsce" starał się o stwierdzenie nieważności wyroku ,  sędziami w jego sprawie byli komuniści którzy prześladowali opozycję , umarł jako bandyta

Dlatego nienawidzę komuny naszej polskiej jak lewica i sowietów ruskich itd mam to we krwi

Naucz się pisać po polsku. 

Ludzie umierali za ten język,  a ty go kaleczysz w żałosny sposób.

Opublikowano
17 minut temu, voltq napisał(a):

Nie znam oczywiście sprawy, ale pamiętaj, że "komuna" "komunie" nierówna. Jednak jest różnica pomiędzy Bierutem, Gomułką, Gierkiem, a Jaruzelem... Już od czasów Gomułki żołnierze AK przestali być represjonowani. To za czasów Bieruta dochodziło do takich haniebnych czynów. Mną najbardziej wstrząsnęła historia gen. Nila, który uwierzył tym bandytom komunistycznym i sam się zgłosił, a oni go zabili.

Wracając do historii twojego śp. Dziadka i setek tysięcy innych żołnierzy AK należy im się szacunek i chwała. Zawsze będą bohaterami. Nie wiem z jakiego powodu sądy wolnej Polski nie zmieniły tego wyroku. Może jakieś kwestie dowodowe. Nie wiem. Ale jest wieloinstancyjność i absolutnie nie przyjmuję tezy typu: "komunistyczni sędziowie". Po 1989r. do SN trafiło wielu prawników współpracujących z Solidarnością. Ciężko było usunąć 80% sędziów orzekających w PRL bo zawaliłby się wymiar sprawiedliwości. Ale tzw. zbrodniarzy sądowych z całą pewnością pozbyto się.

Opublikowano
9 minut temu, hubio napisał(a):

Nie znam oczywiście sprawy, ale pamiętaj, że "komuna" "komunie" nierówna. Jednak jest różnica pomiędzy Bierutem, Gomułką, Gierkiem, a Jaruzelem... Już od czasów Gomułki żołnierze AK przestali być represjonowani. To za czasów Bieruta dochodziło do takich haniebnych czynów. Mną najbardziej wstrząsnęła historia gen. Nila, który uwierzył tym bandytom komunistycznym i sam się zgłosił, a oni go zabili.

Wracając do historii twojego śp. Dziadka i setek tysięcy innych żołnierzy AK należy im się szacunek i chwała. Zawsze będą bohaterami. Nie wiem z jakiego powodu sądy wolnej Polski nie zmieniły tego wyroku. Może jakieś kwestie dowodowe. Nie wiem. Ale jest wieloinstancyjność i absolutnie nie przyjmuję tezy typu: "komunistyczni sędziowie". Po 1989r. do SN trafiło wielu prawników współpracujących z Solidarnością. Ciężko było usunąć 80% sędziów orzekających w PRL bo zawaliłby się wymiar sprawiedliwości. Ale tzw. zbrodniarzy sądowych z całą pewnością pozbyto się.

Keep more fantasy żyj dalej w swoim matrixie i opowiadaj bajki , jak sam przyznales nie było żadnej dekomunizacji po 1990 roku orzekali nadal ci sami komunistyczni sędziowie więc jak może cię dziwić że oprawcy wydali taki wyrok co mieli potępić sami siebie że wydawali wyroki niezgodne nawet z komunistycznym prawem ? , jak jest teraz nie wiem 

Norwegowie potrafili wywalić wszystkich którzy współpracowali z 3 rzeszą niemiecką i system im się nie zawalił nawet ich dzieci miały zakaz pracy na stanowiskach publicznych 

W Polsce nie było takiej możliwości bo nie było żadnej dekomunizacji tylko transformacja a komuna dogadała się z USA 

https://zakazanehistorie.pl/wszystkie-tajemnice-paktu-jaruzelski-rockefeller/

Nie wiem co tam dokładnie ustalono ale nic dobrego dla Polek i Polaków a żeby z nas jeszcze bardziej zakpić wybrali nawet przygłupa który stanął na czele "nowej solidarności"

czy Wojciech przekazał jakieś informacje o tym spotkaniu  swojej córce nie wiem wypadało by ją zapytać 

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, voltq napisał(a):

Keep more fantasy żyj dalej w swoim matrixie i opowiadaj bajki , jak sam przyznales nie było żadnej dekomunizacji po 1990 roku orzekali nadal ci sami komunistyczni sędziowie więc jak może cię dziwić że oprawcy wydali taki wyrok co mieli potępić sami siebie że wydawali wyroki niezgodne nawet z komunistycznym prawem ? , jak jest teraz nie wiem 

Norwegowie potrafili wywalić wszystkich którzy współpracowali z 3 rzeszą niemiecką i system im się nie zawalił nawet ich dzieci miały zakaz pracy na stanowiskach publicznych 

W Polsce nie było takiej możliwości bo nie było żadnej dekomunizacji tylko transformacja a komuna dogadała się z USA 

https://zakazanehistorie.pl/wszystkie-tajemnice-paktu-jaruzelski-rockefeller/

Nie wiem co tam dokładnie ustalono ale nic dobrego dla Polek i Polaków a żeby z nas jeszcze bardziej zakpić wybrali nawet przygłupa który stanął na czele "nowej solidarności"

czy Wojciech przekazał jakieś informacje o tym spotkaniu  swojej córce nie wiem wypadało by ją zapytać 

Naucz się pisać w języku polskim. 

Opublikowano

Przez  przypadek trafiłem na wywiad w Polsacie z Glińskim. Ten śliski typ tak łgał, że aż uszy bolały. Ciężko tego się słuchało (a słuchałem może z 5 minut). W tym czasie usłyszałem, że Nawrocki to wybitny Polak, który ma ogromne osiągnięcia (nie to co Czaskowski, który w polityce nic nie osiągnął). Nawrocki to kandydat Polaków, a Rafałek zagranicznych elit. Podobno Tusk chce wymienić kandydata. A na koniec usłyszałem, że w PiS nie było tłustych kotów. A jak byli, to była to marginalna sprawa i byli to ludzie z ostatnich szeregów. Oczywiście zostali rozliczeni przez władze partii :D

• Haha 4
Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Naucz się pisać po polsku. 

Ludzie umierali za ten język,  a ty go kaleczysz w żałosny sposób.

lewactwo tez go kaleczy :/ aktywiszcze , celebryszcze , jakies zaimki x itd itp ... :boink:

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Naucz się pisać w języku polskim. 

Ulatwie to Tobie :) wykryto spacje przed przecinkami u niego. Dla mnie to wieksza oznaka glupoty, niz sama tresc, ktora tez tutaj jest niskich lotow. Pozniej to juz calkowity brak znakow interpunkcyjnych...

Edytowane przez ryba
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, ryba napisał(a):

Ulatwie to Tobie :) wykryto spacje przed przecinkami u niego. Dla mnie to wieksza oznaka glupoty, niz sama tresc, ktora tez tutaj jest niskich lotow. Pozniej to juz calkowity brak znakow interpunkcyjnych...

ł, ę, ł, ż, ś, ć, ó, ż, ó, ó, ź, ż, ł, ó

Jak się czepiać interpunkcji, to i diakrytycznych.

Choć fakt. Treści to nie pomoże.

Edytowane przez crush
Opublikowano
21 minut temu, crush napisał(a):

ł, ę, ł, ż, ś, ć, ó, ż, ó, ó, ź, ż, ł, ó

Jak się czepiać interpunkcji, to i diakrytycznych.

Choć fakt. Treści to nie pomoże.

Ja z tego starego pokolenia dziadow internetu :E nimo polskich literek i tak zostanie do smierci.

Opublikowano

Meta a teraz Amazon, ładnie się wystraszyli Trumpa %-)

Cytat

Amazon też rezygnuje z programu na rzecz różnorodności

Amazon likwiduje programy różnorodności przed powrotem Donalda Trumpa na urząd prezydenta USA. Firma zapowiedziała, że wycofa się z dotychczasowych polityk w sprawach różnorodności, równości i inkluzywności. Eksperci zwracają uwagę na koincydencję decyzji z objęciem przez Donalda Trumpa urzędu prezydenta USA.

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/amazon-tez-rezygnuje-z-programu-na-rzecz-roznorodnosci/wjxrhrr

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Camis napisał(a):

Jedna osoba, a jak potrafi zmienić tok myślenia światowych gigantów. Ciekawe jak daleko się posuną by wejść mu w tyłek? Będą oklejać drzwi w biurowcach "zakazami pedałowania" :E ? Facet nawet jeszcze dobrze się w swoim fotelu nie rozsiadł... aż strach pomyśleć co się będzie wtedy działo ;)

• Like 1
Opublikowano

Nie podniecajcie się aż tak. Całe wycofanie dotyczy głównie osób trans, w USA. Ta grupa faktycznie nieco tam "oberwie", w okresie prezydentury Trumpa. Choć w stanach demokratycznych będą starcia sądowe z Prezydentem i administracja na poziomie centralnym, więc różnie może wyjść.

Równocześnie część marek, w tym giganci jak Apple, liczy na zwiększenie udziałów w rynku, poprzez przyciągnięcie zawiedzionych "wycofywaniem się z DEI" ich konkurentów.

Opublikowano (edytowane)

Tu się tylko stwierdza fakty. Naprawdę nie ma się czym podniecać ;) Musisz jakoś to przeboleć, że gdybyś się wybrał do juesej to nie będziesz miał darmowych tamponów w męskiej toalecie. Jak żyć ?

ps. Jakie stany są niedemokratyczne ?? :P

Edytowane przez Klakier1984
  • Haha 1