Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, voltq napisał(a):

Keep more fantasy żyj dalej w swoim matrixie i opowiadaj bajki , jak sam przyznales nie było żadnej dekomunizacji po 1990 roku orzekali nadal ci sami komunistyczni sędziowie więc jak może cię dziwić że oprawcy wydali taki wyrok co mieli potępić sami siebie że wydawali wyroki niezgodne nawet z komunistycznym prawem ? , jak jest teraz nie wiem 

Norwegowie potrafili wywalić wszystkich którzy współpracowali z 3 rzeszą niemiecką i system im się nie zawalił nawet ich dzieci miały zakaz pracy na stanowiskach publicznych 

W Polsce nie było takiej możliwości bo nie było żadnej dekomunizacji tylko transformacja a komuna dogadała się z USA 

https://zakazanehistorie.pl/wszystkie-tajemnice-paktu-jaruzelski-rockefeller/

Nie wiem co tam dokładnie ustalono ale nic dobrego dla Polek i Polaków a żeby z nas jeszcze bardziej zakpić wybrali nawet przygłupa który stanął na czele "nowej solidarności"

czy Wojciech przekazał jakieś informacje o tym spotkaniu  swojej córce nie wiem wypadało by ją zapytać 

Naucz się pisać w języku polskim. 

Opublikowano

Przez  przypadek trafiłem na wywiad w Polsacie z Glińskim. Ten śliski typ tak łgał, że aż uszy bolały. Ciężko tego się słuchało (a słuchałem może z 5 minut). W tym czasie usłyszałem, że Nawrocki to wybitny Polak, który ma ogromne osiągnięcia (nie to co Czaskowski, który w polityce nic nie osiągnął). Nawrocki to kandydat Polaków, a Rafałek zagranicznych elit. Podobno Tusk chce wymienić kandydata. A na koniec usłyszałem, że w PiS nie było tłustych kotów. A jak byli, to była to marginalna sprawa i byli to ludzie z ostatnich szeregów. Oczywiście zostali rozliczeni przez władze partii :D

• Haha 4
Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Naucz się pisać po polsku. 

Ludzie umierali za ten język,  a ty go kaleczysz w żałosny sposób.

lewactwo tez go kaleczy :/ aktywiszcze , celebryszcze , jakies zaimki x itd itp ... :boink:

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Naucz się pisać w języku polskim. 

Ulatwie to Tobie :) wykryto spacje przed przecinkami u niego. Dla mnie to wieksza oznaka glupoty, niz sama tresc, ktora tez tutaj jest niskich lotow. Pozniej to juz calkowity brak znakow interpunkcyjnych...

Edytowane przez ryba
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, ryba napisał(a):

Ulatwie to Tobie :) wykryto spacje przed przecinkami u niego. Dla mnie to wieksza oznaka glupoty, niz sama tresc, ktora tez tutaj jest niskich lotow. Pozniej to juz calkowity brak znakow interpunkcyjnych...

ł, ę, ł, ż, ś, ć, ó, ż, ó, ó, ź, ż, ł, ó

Jak się czepiać interpunkcji, to i diakrytycznych.

Choć fakt. Treści to nie pomoże.

Edytowane przez crush
Opublikowano
21 minut temu, crush napisał(a):

ł, ę, ł, ż, ś, ć, ó, ż, ó, ó, ź, ż, ł, ó

Jak się czepiać interpunkcji, to i diakrytycznych.

Choć fakt. Treści to nie pomoże.

Ja z tego starego pokolenia dziadow internetu :E nimo polskich literek i tak zostanie do smierci.

Opublikowano

Meta a teraz Amazon, ładnie się wystraszyli Trumpa %-)

Cytat

Amazon też rezygnuje z programu na rzecz różnorodności

Amazon likwiduje programy różnorodności przed powrotem Donalda Trumpa na urząd prezydenta USA. Firma zapowiedziała, że wycofa się z dotychczasowych polityk w sprawach różnorodności, równości i inkluzywności. Eksperci zwracają uwagę na koincydencję decyzji z objęciem przez Donalda Trumpa urzędu prezydenta USA.

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/amazon-tez-rezygnuje-z-programu-na-rzecz-roznorodnosci/wjxrhrr

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Camis napisał(a):

Jedna osoba, a jak potrafi zmienić tok myślenia światowych gigantów. Ciekawe jak daleko się posuną by wejść mu w tyłek? Będą oklejać drzwi w biurowcach "zakazami pedałowania" :E ? Facet nawet jeszcze dobrze się w swoim fotelu nie rozsiadł... aż strach pomyśleć co się będzie wtedy działo ;)

• Like 1
Opublikowano

Nie podniecajcie się aż tak. Całe wycofanie dotyczy głównie osób trans, w USA. Ta grupa faktycznie nieco tam "oberwie", w okresie prezydentury Trumpa. Choć w stanach demokratycznych będą starcia sądowe z Prezydentem i administracja na poziomie centralnym, więc różnie może wyjść.

Równocześnie część marek, w tym giganci jak Apple, liczy na zwiększenie udziałów w rynku, poprzez przyciągnięcie zawiedzionych "wycofywaniem się z DEI" ich konkurentów.

Opublikowano (edytowane)

Tu się tylko stwierdza fakty. Naprawdę nie ma się czym podniecać ;) Musisz jakoś to przeboleć, że gdybyś się wybrał do juesej to nie będziesz miał darmowych tamponów w męskiej toalecie. Jak żyć ?

ps. Jakie stany są niedemokratyczne ?? :P

Edytowane przez Klakier1984
  • Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, crush napisał(a):

Czy my się możemy w końcu zająć sprawami istotnymi dla nas?

Sprawy istotne idą jak po grudzie, łatwiej męczyć inne tematy np masło :E

Generalnie z grubsza już to olewam, bo szkoda życia i są przyjemniejsze sprawy do wypełniania codzienności, ale ciężko nie odnosić wrażenia (w dalszym stopniu) państwa z dykty. 

Oczekiwałem minimalnie więcej od tego rządu, naprawdę odrobinę. Niestety jest blado, a w niektórych tematach wręcz wstydliwie blado. 

Cienkie te nasze elity polityczne jak tyłek węża. 

• Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano

Kolejny rząd "liberalno-lewicowy", który składa rezygnację 

To już jakaś istna plaga. Ciekawa kiedy do tych ich móżdżków dotrze co robią nie tak, że tracą władzę na rzecz "prawicowych populistów".

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114869,31608393,nazywa-premiera-swirem-ma-poparcie-elona-muska-w-co-gra.html#do_w=399&do_v=1295&do_st=RS&do_sid=1728&do_a=1728&do_upid=1295_ti&do_utid=31608393&do_uvid=1736831257732&s=BoxOpMT

Opublikowano
1 godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Jedna osoba, a jak potrafi zmienić tok myślenia światowych gigantów. Ciekawe jak daleko się posuną by wejść mu w tyłek? Będą oklejać drzwi w biurowcach "zakazami pedałowania" :E ? Facet nawet jeszcze dobrze się w swoim fotelu nie rozsiadł... aż strach pomyśleć co się będzie wtedy działo ;)

To nie jest zmiana toku myślenia, tylko postępowania. Zawsze się lepiej płynie z prądem, względnie w poprzek niż pod prąd. Korporacje są nastawione na zyski a poglądy czy to lewackie czy prawackie trzeba dostosować do mainstramu gdzie jest największy pieniądz. Skoro korporacje już teraz zmieniają swoje nastawienie, może to oznaczać, że coś wiedzą.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

ps. Jakie stany są niedemokratyczne ?? :P

Chodziło mi o te, w których większość ma partia demokratyczna a nie republikanie.

Utrudnienia które planują republikanie i sam Trump, wobec osób trans, są znacznie poważniejsze niż to w ilu toaletach będą tampony.

Czas pokaże co im się uda wdrożyć.

Natomiast bardziej chodziło mi o to, że nawet w razie wprowadzenia najostrzejszych zapowiadanych zmian, USA będą dużo liberalniejsze niż np Polska. Śluby osób tej samej płci, adopcja dzieci, w pełni legalna surogacji itd.

Także u nas jeszcze lata "drogi w lewo" zanim dojdziemy do ich poziomu.

@Suchy211 Cóż takiego miałyby wiedzieć?

Edytowane przez Badalamann
Opublikowano
8 minut temu, Badalamann napisał(a):

Chodziło mi o te, w których większość ma partia demokratyczna a nie republikanie.

Utrudnienia które planują republikanie i sam Trump, wobec osób trans, są znacznie poważniejsze niż to w ilu toaletach będą tampony.

Czas pokaże co im się uda wdrożyć.

Natomiast bardziej chodziło mi o to, że nawet w razie wprowadzenia najostrzejszych zapowiadanych zmian, USA będą dużo liberalniejsze niż np Polska. Śluby osób tej samej płci, adopcja dzieci, w pełni legalna surogacji itd.

Także u nas jeszcze lata "drogi w lewo" zanim dojdziemy do ich poziomu.

@Suchy211 Cóż takiego miałyby wiedzieć?

No i bardzo dobrze, że transów blokują. Nie pasuje to wypad do Kanady.

Opublikowano (edytowane)

@Klakier1984 Nie wiem. Nie jestem korporacją z działem analitycznym, który mi powie co najlepiej robić. Ludzie nie dość że w dużym stopniu są programowalni, to jeszcze jak kaczki, albo jak owce. Zadbaj aby pierwsza poszła w pożądanym kierunku, większość też w tym kierunku ruszy.

Znaczy miało być @Badalamann

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Ciekawa kiedy do tych ich móżdżków dotrze co robią nie tak, że tracą władzę na rzecz "prawicowych populistów".

A mogą w sumie coś zrobić? Bo ta prawicowa fala de facto nie wynika z jakichś logicznych/racjonalnych czynników. Tak jak Trump nie rozwiąże problemów Amerykanów, tak AfD nie uzdrowi Niemiec. Ba, nawet masz przykład we Francji, że faktyczne próby uzdrowienia systemu powodują opór.

Cytat

Od kilku tygodni trwały intensywne negocjacje wokół budżetu. Deficyt Francji osiągnął 6 proc. PKB w 2024 roku, co doprowadziło gabinet premiera Barniera (powołanego 5 września) do konieczności znalezienia oszczędności i podwyższenia podatków na 2025 rok. Zadanie było praktycznie nie do osiągnięcia z uwagi na „totalną” opozycję bloku lewicowego i na stosunkową wrogość prawicy. Tym bardziej że centrowy rząd nie miał większości parlamentarnej.

Marine Le Pen, przewodnicząca Rassemblement National, bardzo szybko wyznaczyła „czerwone linie”, których przekroczenie spowodowałoby zagłosowanie prawicy za wotum nieufności. Najważniejszą z tych „czerwonych linii” było utrzymanie waloryzacji emerytur, z której premier Michel Barnier chciał zrezygnować, co skutkowałoby oszczędnością 3 miliardów euro w 2025 roku.

Budżet zawierał także wzrosty podatków: dla większych firm, dla obywateli lepiej zarabiających, od środków transportu itp. W sumie państwo podwyższyłoby swoje przychody o 19 miliardów euro przy 41 miliardach cięć kosztów. To było nie do zaakceptowania dla prawicy.

Naprawdę ciekawi mnie, w którym momencie to naprawdę pierdyknie. Bo chyba obecnie żaden kraj Zachodu nie potrafi urealnić swoich dochodów. Też śmieszne jest to w kontekście demografii, bo obecnie zrzucamy wszystkie kredyty na kolejne pokolenie xD

38 minut temu, Winter napisał(a):

No i bardzo dobrze, że transów blokują. Nie pasuje to wypad do Kanady.

Trans to ludzie jak każdy inni. Chociaż wydaje się, że padają teraz ofiarą pewnych wydarzeń, jak niegdyś Żydzi.

Ogólnie to martwi mnie, jak obecnie łatwo się stygmatyzuje dane grupy społeczne. A wydawać by się mogło, że ludzkość wyciągnęła jakieś wnioski z II wojny światowej.

Ba, ja sam się czuję stygmatyzowany, bo nie mam 180 cm wzrostu i słyszę, że bez tego to nie facet xD

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano
19 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Trans to ludzie jak każdy inni. Chociaż wydaje się, że padają teraz ofiarą pewnych wydarzeń, jak niegdyś Żydzi.

Ogólnie to martwi mnie, jak obecnie łatwo się stygmatyzuje dane grupy społeczne. A wydawać by się mogło, że ludzkość wyciągnęła jakieś wnioski z II wojny światowej.

Ba, ja sam się czuję stygmatyzowany, bo nie mam 180 cm wzrostu i słyszę, że bez tego to nie facet xD

Mam jednego transa w pracy. Nie wygląda na zadowolonego z życia, raczej odwrotnie. Jak dla mnie to coś tam pod kopułą nie gra. Toleruję gejów i lesbijki, ale trans to już przejście pewnej granicy. I nie porównywałbym ich do sytuacji Żydów z lat 30. ubiegłego wieku, to słabe.

No przecież mamy patriarchat podobno? A tak poważnie to jest całkowicie odwrotnie. Kobiety mają więcej praw od facetów, facetowi jest trudniej znaleźć partnerkę, bo kobieta stały się zbyt wymagające. To podobno kobiety mają duże serduszka, a jednak to one będą szydzić, jeśli facet ma niski wzrost, mają fujarę albo ubiera się nieodpowiednio do ich oczekiwań. Tego nie zmienisz, bo to kobiety rządzą światem, a te całe pierdololo o patriarchacie to bajki dla dzieci.