Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Camis napisał(a):

+18

Ukryj zawartość

Gdybyś miał prawie 300 miliardów dolarów to kręciłbyś z uśmiechem na widok postów Camisa.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Winter napisał(a):

Nie. Ceny rosną sztucznie przez unijne obciążenia na które się zgodziliśmy rękami PiS. Wiatraczki i sllary niczego nie zmienią, bo uzależnią nas głównie od Chin i co ważne ich okres przydatności to średnio 7 lat. Edukacja cię ominęła?

Emisja CO2 na którą to się zgodziliśmy. A wiesz kto bierze za to pieniądze? Każdy rząd  danego państwa. A, że zamiast w inwestycje miliardy za pis szły gdzie indziej ...

W życiu to też jest, że jak na coś się zgodzisz i podpiszesz to musisz się tego trzymać bo przegrasz. Życie nie nauczyło? 

Edytowane przez Crew 900
  • Upvote 2
Opublikowano

Pomarańczowy mówił o amerykańskiej motoryzacji, o tym że Amerykanie będą jeździli tym czym chcą. Chyba wrócą duże silniki spalinowe? Może Musk chce wejść w segment "muscle car". Bo te jego autka na bateryjkę raczej nie są za bardzo amerykańskie. Jak chcą kopać i wiercić ile wlezie to można zalewać takie silniki 5.0+ L :D

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Winter napisał(a):

Z kanałem ma rację, Amerykanie budowali

A PiS przekop mierzei - jako państwo, taki kanał panamski....

1 godzinę temu, hubio napisał(a):

Dobrze, że w Polsce nie ma ułaskawienia prewencyjnego bo każdy odchodzący obóz ułaskawiłby na odchodne wszystkich swoich :) 

A ułaskawienie w 2015 r. Dudy dla Kamińskiego i Wąsika, gdy wyrok był nie prawomocny * ? To dla mnie była prewencja.
* (42 ust. 3 Konstytucji RP stanowi, że każdego uważa się za niewinnego, dopóki jego wina nie zostanie stwierdzona prawomocnym wyrokiem sądu.)

Godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Niby człowiek rozumie ale zawsze jakiś odruch wymiotny jest na widok takiego wazeliniarstwa.

https://next.gazeta.pl/next/7,151243,31628550,w-sumie-sa-warci-biliony-dolarow-oto-goscie-na-zaprzysiezeniu.html#s=BoxMMtCzol1

Obecnie majątek Muska szacuje się na ~ 400 mld $, coś czuję że przy Trumpie do końca tej kadencji (2028-2029) majątek Muska wzrośnie do 1 bln $.

18 minut temu, Winter napisał(a):

Wiatraczki i sllary (...) ich okres przydatności to średnio 7 lat

To chyba wiedza z Collegium tumanum....

Edytowane przez kanon7
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, ghostdog napisał(a):

Pomarańczowy mówił o amerykańskiej motoryzacji, o tym że Amerykanie będą jeździli tym czym chcą. Chyba wrócą duże silniki spalinowe? Może Musk chce wejść w segment "muscle car". Bo te jego autka na bateryjkę raczej nie są za bardzo amerykańskie. Jak chcą kopać i wiercić ile wlezie to można zalewać takie silniki 5.0+ L :D

Dlatego wracają do produkcji bez przymusu produkcji elektryków. 

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
5 minut temu, Camis napisał(a):

Aż musiałem zobaczyć czy to nie fejk:

A co tu jest takiego niewiarygodnego? Pomijając elastyczność polityków to Hołownia jest przecież katechetą celebrytą.

Ludzie naprawdę już zapomnieli?

Opublikowano
9 minut temu, crush napisał(a):

A co tu jest takiego niewiarygodnego? Pomijając elastyczność polityków to Hołownia jest przecież katechetą celebrytą.

Ludzie naprawdę już zapomnieli?

W tym kraju ludzie od początku obecnego ustroju głosują na tych samych ludzi, którzy ich okradają i okłamują.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Winter napisał(a):

W naszym interesie jest, żeby USA nigdy nie upadły, bo świat pogrąży się w ruskim guanie.

W naszym interesie jest, żeby Polska trzymała się z krajami zachodniej Europy, bo jak przyjdzie co do czego, to Ameryka będzie miała nas gdzieś, będzie realizować swoje cele. Nauczeni historycznymi wydarzeniami, powinniśmy w pierwszej kolejności mieć dobry układ z Europą Zachodnią. 

1 godzinę temu, Klakier1984 napisał(a):

Niby człowiek rozumie ale zawsze jakiś odruch wymiotny jest na widok takiego wazeliniarstwa.

Biznes, wyłącznie biznes, polityka to tylko dodatek w tym momencie. Amerykanie obudzą się w wielkiej korporacji, w której będą musieli pracować sami. Część będzie się musiała poświęcić i zostać tanią siłą roboczą. (Edit: obym się mylił)

55 minut temu, KiloKush napisał(a):

Niezły mamy lewicowy ekstremizm w tym kraju.

A nie przychodzi Ci do głowy, że wielu tutaj to po prostu centrolewicowi lub centroprawicowi, albo w ogóle centryści ze swoim zdaniem na ten temat? A skoro w USA jest tylko 2 opcje, które poszły w skrajności, to raczej nie da się inaczej dyskutować, jak tylko o skrajnościach.

46 minut temu, Winter napisał(a):

Ceny rosną sztucznie przez unijne obciążenia na które się zgodziliśmy rękami PiS

Nie, ceny zostały sztucznie zawyżone, bo przebimbało się okres na zmiany energetyki, a kasę ze sprzedaży uprawnień do emisji wydało się na coś innego, a nie np. na modernizację sieci.

W konsekwencji na szybko trzeba było łatać, więc wywaliło się ceny energii w kosmos bo akurat był pretekst w postaci wojny.

46 minut temu, Winter napisał(a):

i co ważne ich okres przydatności to średnio 7 lat.

Poproszę o konkretne dane na potwierdzenie że elektrownie wiatrowe i słoneczne mają średnią trwałość 7 lat. 

Edytowane przez LeBomB
  • Upvote 3
Opublikowano
7 minut temu, LeBomB napisał(a):

W naszym interesie jest, żeby Polska trzymała się z krajami zachodniej Europy, bo jak przyjdzie co do czego, to Ameryka będzie miała nas gdzieś, będzie realizować swoje cele. Nauczeni historycznymi wydarzeniami, powinniśmy w pierwszej kolejności mieć dobry układ z Europą Zachodnią. 

A to nie Trump czasem za poprzedniej kadencji przypominał, że Europa powinna zadbać o własną dupę?

I gdyby nie ruskie szmaty to dalej byśmy się bujali jak małpa na lianie.

Opublikowano
10 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A gdzie - w jakim kraju i kiedy - wybrano uczciwych, niekradnących polityków do władzy? 

Polityk zarabia kiedy jest popularny i wybierany więc powie zawsze to co jest obecnie trendy. Od tego zależy jego wypłata i cała kariera zawodowa. Zarzucać politykowi, że kłamie to jak wyjść za prostytutkę i mieć pretensje, że się puszcza za kasę.

Ale w tym temacie uparcie próbujecie się przekonać na wzajem, że Ci z lewej są lepsi od tych z prawej i na odwrót.

Nie wiem może jakiś inny jestem ale jak miałem 12 lat to już doskonale rozumiałem tekst tej piosenki.

Opublikowano

Brawo.

Cytat

Karol Nawrocki wyprzedza Donalda Tuska. Awans na podium w sondażu zaufania

Rafał Trzaskowski otwiera styczniowy ranking zaufania IBRiS dla Onetu, ale trendy są dla niego niekorzystne. W dużo lepszej sytuacji jest Karol Nawrocki, główny konkurent polityka Koalicji Obywatelskiej w nadchodzących wyborach prezydenckich. Kandydat Prawa i Sprawiedliwości w najnowszym sondażu awansuje na podium i wyprzedza premiera Donalda Tuska.

Rafał Trzaskowski prowadzi, ale wyraźnie traci zaufanie. Negatywne zdanie ma o nim ponad połowa badanych. To pierwsza taka sytuacja od ponad 1,5 roku

Z kolei Karol Nawrocki notuje w styczniu największy wzrost zaufania. W porównaniu do grudnia ubyło negatywnych odpowiedzi pod jego adresem. Jest już rozpoznawalny
W sondażu debiutuje Grzegorz Braun i od razu trafia do grupy osób, którym Polacy nie ufają najbardziej. Pojawia się tam jednak także Władysław Kosiniak-Kamysz

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/sondaz-zaufania-karol-nawrocki-wyprzedza-donalda-tuska-lamie-monopol/c6nbfj1,79cfc278

Niech dalej udaje prawaka, jak pisałem nikt się na to nie nabierze a straci zaufanie tylko u swoich.

Opublikowano
6 minut temu, KiloKush napisał(a):

Polityk zarabia kiedy jest popularny i wybierany więc powie zawsze to co jest obecnie trendy. Od tego zależy jego wypłata i cała kariera zawodowa. Zarzucać politykowi, że kłamie to jak wyjść za prostytutkę i mieć pretensje, że się puszcza za kasę.

Ale w tym temacie uparcie próbujecie się przekonać na wzajem, że Ci z lewej są lepsi od tych z prawej i na odwrót.

Nie wiem może jakiś inny jestem ale jak miałem 12 lat to już doskonale rozumiałem tekst tej piosenki.

No, ale to ty zarzucasz to politykom.

I tak - jedni są lepsi, a drudzy gorsi. Jeśli tego nie widzisz to polecam sobie oczy przebadac. 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, crush napisał(a):

A to nie Trump czasem za poprzedniej kadencji przypominał, że Europa powinna zadbać o własną dupę?

No to poniekąd mam na myśli, dlatego działanie na podziały w UE, czy nawet w kierunku jej rozpadu lub dezorganizacji nie są nam na rękę. Trzeba się pogodzić z tym, że UE jako struktura międzynarodowa nie będzie we wszystkim na tyle uniwersalna że uceluje w poglądy wszystkich. 

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano

Trump jednak ma moc.

PIS mówi sprawdzam:

Cytat

PiS chce ograniczenia programu 800+

Prawo i Sprawiedliwość złożyło w Sejmie projekt nowelizacji ustawy ograniczający program 800+ tak, by świadczenie otrzymywali Ukraińcy pracujący i płacący podatki w Polsce - poinformował w poniedziałek szef klubu PiS Mariusz Błaszczak. Mówimy sprawdzam Rafałowi Trzaskowskiemu - dodał.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/PiS-chce-ograniczenia-programu-800-8878770.html

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Cytat

Donald Trump podczas zaprzysiężenia na prezydenta USA w skandaliczny, dyskryminujący sposób nawiązał do społeczności osób LGBT+. — Od tej pory będzie to oficjalną polityką USA, że są tylko dwie płcie — mężczyźni i kobiety — padło w przemówieniu Trumpa. Błyskawicznie podchwyciły to prawicowe media w Polsce, które nie wspominają o potencjalnych tragicznych skutkach takich słów.

Czyli filmach, grach itd. nie będą musieli być już geje czy lesbijki tylko będzie to zależne od samego producenta?

https://www.onet.pl/styl-zycia/onetkobieta/haniebne-slowa-donalda-trumpa-ryzykuje-zdrowiem-i-zyciem-ludzi/h8j3ycy,2b83378a

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Pentium D napisał(a):

Wiedzieliście o tym? Dostałem od allegro lokalnie taką wiadomość i aż niedowierzałem, myślałem że w członka robią.

Straszne rzeczy, ale kiedyś to było dobrze, wystarczyło dołek za domem wykopać :E

• Upvote 7