Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co ciekawe na Trumpa głosowało dużo latynosów... Dlaczego? Bo im nielegalni imigranci zabierali pracę za połowę stawki... To tak aprpos, że podobno tylko Polacy się nie wspierają na obczyźnie :)

@voltq, @hwdp43 póki jeszcze lab istnieje poczytajcie co pisałem tam w wątku o wojnie. Jeszcze kiedy był mega zapał pod koniec 2022 i w 2023 pisałem nawet jak moja, wtedy 5 letnia bratanica pytała jak ta kropeczka na mapie czyli Ukraina jest w stanie pokonać tą wielką plamę jak rosja. Dziecko miało przed sobą mapę i pokazywałem oba kraje :) Mocno mnie wtedy w tym wątku krytykowano bo tam byli fani teorii, że ruskie to tylko mają proce na kamyki :)

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Yahoo86 napisał(a):

W obecnym tempie sądzę że nie zostaniemy podbici , tylko zalani RGB imigrantami jeżeli Prawica szybko nie przejmie steru.

Taaa zwłaszcza nasza prawica wiodła prym w blokowaniu zalewu kolorowych imigrantów, dlatego po przejęciu władzy przez prawicę po 8 latach czuje się Gdańsku jak Londynie

• Like 2
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Maciek. napisał(a):

Taaa zwłaszcza nasza prawica wiodła prym w blokowaniu zalewu kolorowych imigrantów, dlatego po przejęciu władzy przez prawicę po 8 latach czuje się Gdańsku jak Londynie

Potwierdzam przed 2015 nie było żadnych imigrantów którzy nie chcieli pracować a osoby innej narodowości które tu przyjeżdżały asymilowały się z narodem polskim sam miałem za sąsiadów małżeństwo z Nigerii  , dopiero PiS otworzył szeroko granice na imigrantów którzy nie chca pracować i asymilować się z narodem Polskim tylko siedzieć na zasiłku i popełniać przestępstwa 

PIS to najbardziej pro imigrancka partia w Polsce

Edytowane przez voltq
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Maciek. napisał(a):

Prawicą to oni są najwyżej na papierze , to zwykłe złodziejskie :cenzura: (pani pod latarnią) , którym było mało będąc przy korycie.

@Maciek. Przeczytaj jeszcze raz , pisałem o UE a nie naszym podwórku.

Edytowane przez Yahoo86
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, lukadd napisał(a):

Co by nie było, dno :E Żeby największe mocarstwo świata nie miało lepszych kandydatów na prezydenta od niezrównoważonego Trumpa, pradziadka Bidona i Kanalii to nie wróży dobrze dla przyszłości świata i USA :E

Mieli lepszych kandydatów, ale polaryzacja i ideologia robi swoje, jak Trump nei będzie miał pomysłów na dożywotnie rządy jak Putin, to za cztery lata może de Santis vs Shapiro

Josh Shapiro był moim zdaniem idealnym kandydatem do zastąpienia Bidena, ale ideologia zwyciężyła i poszło w Kamale

A tu laurka dla Shapiro

Cytat

Shapiro has faced criticism from across the political spectrum.

The political left has criticized him for his strong support of Israel, school vouchers, and corporate tax cuts, while the political right has opposed his strict enforcement of COVID-19 lockdown measures during his tenure as Pennsylvania's attorney general.[2][3][4][5][6]

Opublikowano
21 minut temu, cichy45 napisał(a):

Trump akurat lubi PL bo PL wydaje duużo pieniędzy na modernizację wojska z czego większość idzie do firm amerykańskich.

My sprzęt głownie kupujemy z USA, teraz chyba doszła jeszcze Korea (ta właściwa). Może nawet elektrownie atomową będą nam stawiać Amerykanie :lol2: Myślę, że Trump będzie chciał wyciągnąć jak najwięcej kasy z Europy.

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, voltq napisał(a):

żyjecie w jakimś matrixie , postawili wam przed oczami fałszywy obraz sytuacji i wy w to wierzycie , trzeba się najpierw wyrwać z tego i przestać być fanatykiem jednej strony

Jakim znowu fanatykiem? Widziałeś gdzieś żebym wychwalał Kamalę pod niebiosa? Jeśli będzie faktycznie masowo deportował nielegalnych imigrantów to będzie miał ode mnie "owacje na stojąco". Kwestia jest jednak taka, że to co będzie teraz w US to tak jakbyś Ziobro dał właściwie nieograniczoną władzę. Kto tego jeszcze nie rozumie zrozumie za jakiś czas.

• Confused 1
Opublikowano
6 minut temu, Maciek. napisał(a):

cztery lata może de Santis vs Shapiro

W kobitę już raczej nie pójdą. To raczej pewne. :E

Vance ma IMO duże szanse. Jak na kogoś wyciągniętego z dupy to szybko zyskał popularność. Dość wyszczekany, przyzwoicie wygląda, no i taki klasyczny, szablonowy Amerykanin - żona, dzieci, weteran. 

Opublikowano
6 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Wierzysz poważnie w te kontrakty dla nas ?? :>

No przecież w Iraku pływaliśmy w ropie niedowiarku.

Opublikowano
4 godziny temu, _forfun_ napisał(a):

Idealne podsumowanie prosto z Chorwacji:

Niestety, czarny dzień dla świata i jego bezpieczeństwa, stabilności. Ostrzegali jego najbliżsi współpracownicy za poprzedniej kadencji, ostrzegali Republikanie, ale nie przyniosło to skutków. Jak ktoś taki mógł zostać Prezydentem USA? Masa afer, śledztw, zarzutów, a do tego narracja rosyjska, powielanie fake newsów, kłamstwa. Na dzisiaj wiemy, że Ukraina zostanie odcięta od finansowania i od magazynów broni USA, i pewnie zmuszona(bo tutaj rola UE, czy zwiększy dwukrotnie wsparcie) do zawarcia zgniłego kompromisu z Putinem(którego Trump podziwia). Co to oznacza? Że ten kraj będzie rozbijany przez Rosję przez następne lata i pewnie za kilka dojdzie do nowego najazdu na jeszcze nieopanowane terytoria. W dodatku warunkiem pokoju ze strony Rosji będzie pewnie nie przyjęcie Ukrainy do NATO. Z naszego punktu widzenia wszystko co najgorsze.

W dodatku Trump ma obecnie możliwości(zdobyte obie izby) na wyjście z NATO, a to zatrzęsie światem w wielu miejscach. Wiadomo, że to człowiek, który chciał się wycofać z sojuszu z Koreą Płd., a to oznacza wojnę na półwyspie i bez wsparcia USA pewnie "zjednoczenie", ale w tą drugą stronę.

Jest tyle wątków, które można byłoby tu poruszyć. Smutne jest to, że Trump za pierwszej kadencji miał ekspertów i ludzi o nieposzlakowanej opinii(którzy hamowali jego durnowate pomysły), a teraz ma Vance'a i tego typu idiotów w swoim najbliższym otoczeniu.

Tak to wszystko racja. Z perspektywy Polski nie widzę kompletnie żadnych plusów. Brak wsparcia Ukrainy jako strefy buforowej z rosją, wojna handlowa z UE, możliwość wyjścia USA z NATO... ale pamiętaj(my) o jednym - kadencja Prezydenta w USA trwa 4 lata (nie wiem czy na kolejną może jeszcze startować czy liczy się 2 pod rząd czy w ogóle dwie). Za kolejne 4 lata będzie kolejny. Takie rzeczy jak NATO czy związki z UE są tworzone latami, dekadami i myślę, że co najwyżej osłabi pewne sprawy, ale to nie tak, że całkowicie wszystko rozwali. Fakt, że też słyszałem, że obecne otoczenie jest jeszcze bardziej radykalne, ale zobaczymy. My przetrwaliśmy 8 lat PiSu to i świat przetrwa 4 lata Trumpa :)

Opublikowano
2 minuty temu, crush napisał(a):

Vance ma IMO duże szanse. Jak na kogoś wyciągniętego z dupy to szybko zyskał popularność. Dość wyszczekany,

No i już wiesz dlaczego szybko zyskał popularność. Gdzie te czasy poważnych republikańskich polityków jak chociażby Bush.

Opublikowano

Natrzaskane postów, a jeszcze nikt ze zwolenników Trumpa, nie napisał co tak właściwie dobrego dla PL z tego będzie. 
ja jedynie widzę, że przegrywająca wojnę Ukraina trafiająca w strefę wpływu ruskich, to kilka lat spokoju dla nich, żeby odbudować gospodarkę wjechać w Polskę i tak cały czas się zastanawiam o co wam chodzi?

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, different napisał(a):

nie napisał co tak właściwie

Ostatnio jak ci tłumaczyli to nie potrafiłeś pojąć :Up_to_s:

2 minuty temu, Mar_s napisał(a):

@kubikolos Ja rozumiem że lubisz tą emotkę ale daj już jej spokój może bo wrzucasz ją w każdym poście, i daj już spokój temu nasłuchiwaniu "trzasków" w każdym kącie bo ile można o tym pisać.

Aż tak raportują? To piękne zwieńczenie dzisiejszej imprezy bo musi tam ostro t****** :D:D:D:D

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, different napisał(a):

Natrzaskane postów, a jeszcze nikt ze zwolenników Trumpa, nie napisał co tak właściwie dobrego dla PL z tego będzie. 
ja jedynie widzę, że przegrywająca wojnę Ukraina trafiająca w strefę wpływu ruskich, to kilka lat spokoju dla nich, żeby odbudować gospodarkę wjechać w Polskę i tak cały czas się zastanawiam o co wam chodzi?

Nie jestem zwolennikiem Trumpa , ale napisałem że korzyści dla Polski to zakończenie wojny na Ukrainie której Polska ponosi ogromne koszty

To jest mało ?

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

4 minuty temu, kubikolos napisał(a):

Ostatnio jak ci tłumaczyli to nie potrafiłeś pojąć :Up_to_s:

Aż tak raportują? To piękne zwieńczenie dzisiejszej imprezy bo musi tam ostro t****** :D:D:D:D

No właśnie gówno wytłumaczyli ale co tam... patrząc na twoje spamerskie posty o trzaskach, to widać że nic więcej nie kumasz... btw niezależnie od tego komu pęka dupa, to twoje posty sa dziecinne ;/

3 minuty temu, voltq napisał(a):

Nie jestem zwolennikiem Trumpa , ale napisałem że korzyści dla Polski to zakończenie wojny na Ukrainie której Polska ponosi ogromne koszty

No właśnei brzmisz jakbyś był bardzo. W każdym razie, te koszty to trzymanie ruskiej swołoczy zdala od nas, więc jak dla mnie tylko plus. Dalej nie odpowiedziałeś na moje pytanie, jak zakończenie wojny i trafienie Ukrainy w strefę wpływów ruskich ma być dobre dla nas? Gdzie po czymś takim to my jesteśmy narażanie na zielony ludziki i inne takie cuda. Nie dziś ale groźba istnieje. Bo chyba zgadzamy się, że ruskie zawsze będą próbować przeć w naszą strone...

Edytowane przez different
  • Confused 2
  • Upvote 2
Opublikowano

Teraz pewnie zaczną się rozliczenia u Demokratów, kto odpowiada za wybór kandydatki. A mogli wystawić amerykańskiego Kena, gubernatora Kalifornii. Nawet mają odpowiednie psy, husky i labrador :lol2: Rodzinka jak z folderu reklamowego.

intro-1691613595.jpg

EqHXSPzU0AEfEhc.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

4 minuty temu, different napisał(a):

No właśnie gówno wytłumaczyli ale co tam... patrząc na twoje spamerskie posty o trzaskach, to widać że nic więcej nie kumasz... btw niezależnie od tego komu pęka dupa, to twoje posty sa dziecinne ;/

To po co pytasz jak i tak nie rozumiesz? Na wszystko odpowiesz "gowno wytlumaczyli" a dostales bardzo dlugie wyjasnienia od kilku uzytkownikow jak ostatnio pytales o to samo.

Jak nie dociera to juz nie dotrze :Up_to_s:

Edytowane przez kubikolos