Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, LeBomB napisał(a):

Sytuacji, która miała tu miejsce raptem 2-3 dni temu, ale ok, teraz zakładam zatem że Ty akurat mogłeś nie widzieć, zatem uznaj poprzednią uwagę za nieważną.

Co do drugiej części wypowiedzi, to mam gdzieś jak się wypowiadacie wszyscy tutaj obecni o jakichkolwiek politykach, póki to nie jest ściemnianie, opieranie się na fejkach, rozpowszechnianie fałszywych lub mocno niesprawdzonych informacji itp. Nie jestem fanatykiem żadnego polityka. Od dłuższego czasu powtarzam, że jestem centrowy, a typowo centrowego ugrupowania w Polsce nie ma. Dlatego tutaj jak najbardziej cieszyłoby mnie to jakby poprzez Trzaskowskiego i Sikorskiego doszło do normalnych rozmów między ugrupowaniami różnych stron. Jakby partie o różnych poglądach poprzez swoich przedstawicieli i przywódców wreszcie potrafiły usiąść, porozmawiać i osiągać kompromisy w sprawach ważnych dla kraju i obywateli. 

Czy to co się wydarzyło jest wyłącznie pod publiczkę, to się okaże, ja chciałbym, żeby było inaczej i faktycznie jeżeli Mentzen sprawiłby, że Konfederacja będzie prowadziła politykę opartą o dialog i kompromis, to mimo iż nie zyska tym mojego głosu, ani on ani jego partia, to będę go szanował jako polityka. A po wyborcach, którzy uważają jego postawę za zdradę czy ogólnie mają teraz żal o to co zrobił, widać jak nie zależy im na dialogu a na dominacji.

A która lewica? Bo Sikorski sobie działa PR-owo dalej w najlepsze :D 

image.png.bd2ebc987e2550b53f28072e0c58e222.png

Nie wiem, nie sledze lewicy. Wczoraj katem oka obserwowalem sociale i lewacy mieli boldupizm o to ze jak tak mozna z konfederacja przy jednym stole siadac

Edit:

Tak samo jak czesc KOwców

Ale obstawiam ze to ten sam beton tych stron co pisowski beton wczoraj potraktowal to jak koniec swiata

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Like 1
Opublikowano

@SM_M4E5TRO to jak takie komentarze były, to też świadczy tylko o tych co je pisali, że im też nie zależy na dialogu, tylko na dominacji ich poglądów. Dlatego znów to powtórzę, każda skrajność jest zła.

3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Seryjnie pamiętam czasy, kiedy o polityce można było porozmawiać w normalny sposób, ale to było dawno temu.

No zanim polityka odwoływała się do prostych emocji obywatela. Kiedyś polityka zmuszała jako tako do myślenia nad tym co się wokół człowieka dzieje. Teraz dać, brać, mieć, kłócić się. Całość schodzi do bardzo pierwotnych odczuć i instynktów. 

Jeśli nagle uda się komuś odłożyć emocje na bok, nagle okazuje się że da się dalej normalnie porozmawiać. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Po drugie - dlatego też nie wybieram już więcej mniejszego zła, bo robiłem to zbyt wiele razy i nigdy nie przyniosło to nic dobrego. Nigdy, w żadnym scenariuszu nie zagłosuję na PoPis, bo Tusk i Kaczyński to najgorsze, co Polskę spotkało w ostatnich 25 latach. Pamiętam dyskusje polityczne w rodzinie za czasów SLD, AWS czy nawet PiS-LPR-Samoobrony - wtedy można było normalnie porozmawiać, ale odkąd w grę wszedł POPiS, cała moja rodzina, tak samo jak wiele innych w całej Polsce, zaczęło się kłócić, potem awanturować, a z czasem przestało ze sobą rozmawiać. Polaryzacja od kilku lat osiągnęła punkt szczytowy, a ja już mam tego dość.

I znowu te bzdury, że PO też jest winne tych podziałów.

No nie...

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Pragnę przypomnieć drogiej Lewicy, że akurat Mentzen w Konfederacji reprezentuje skrzydło wolnościowe, które jest bliższe PO niż np. skrzydło narodowe Bossaka. Przecież Menzten nawet wziął nawet jako swój program PO z 2011 dotyczący reformy systemu ochrony zdrowia. PO u swojego zarania wyrosła z Kongresu Liberalno Demokratycznego, który z kolei był blisko UPR :) Zresztą sporo ludzi związanych z UPR przeszło do PO. W kwestiach gospodarczych nie ma aż tak wielu różnic. Tematy zastępcze typu LGBT może już szybciej, ale wczorajsza rozmowa dowiodła, że podejrzewam 30min i by się obie strony dogadały. Mentzen mówił o jakiś wyrokach w UK za nazwanie kogoś kobietą itp, a Trzask mu mówił o dzieciach, które wpadają w depresję z powodu swojej seksualności i hejtu. Być może jakby zracjonalizować te kwestie szczegółowo nie byłoby żadnych kontrowersji. Generalnie po wczorajszej rozmowie u mnie Menzten +5 do oceny :) 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Aaaahhhh ciam ciam. Obudziłem się po południu i wiedzę że jest jakaś gównoburza, że Mentzen dokonał samozaorania, bo "po pracy" już nie nienawidzi swoich adwersarzy politycznych i jest w stanie z nimi wybić piwo. Ciekawej jakości wyborców ma konfederacja.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Element Wojny napisał(a):

And here we go again...

200.webp

O co Ci chodzi? Nie mówię, że masz lubić lub nie Tuska ale jak słyszę, że PO jest winne podziałów to się czuje tak jakby ktoś urągał mojej inteligencji. Jak chcesz rozmawiać z kimś kogo można porównać jedynie do członków sekty? Tym właśnie jest obecnie pisowski elektorat, sektą. Ci ludzie rozum odrzucili już dawno, liczy się co ze szczujni/ambony usłyszą. Tusk sam mówi wprost, że chce pojednania ale jak rozumiem ty wiesz lepiej.

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 8
Opublikowano
1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Tym właśnie jest obecnie pisowski elektorat, sektą. Ci ludzie rozum odrzucili już dawno, liczy się co ze szczujni/ambony usłyszą. 

Dokładnie to samo można powiedzieć o elektoracie KO

1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Tusk sam mówi wprost, że chce pojednania ale jak rozumiem ty wiesz lepiej.

Pojednania w poddaństwie Niemcom. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 3
  • Confused 2
Opublikowano
5 minut temu, Kris194 napisał(a):

O co Ci chodzi? Nie mówię, że masz lubić lub nie Tuska ale jak słyszę, że PO jest winne podziałów to się czuje tak jakby ktoś urągał mojej inteligencji. Jak chcesz rozmawiać z kimś kogo można porównać jedynie do członków sekty? Tym właśnie jest obecnie pisowski elektorat, sektą. Ci ludzie rozum odrzucili już dawno, liczy się co ze szczujni/ambony usłyszą. Tusk sam mówi wprost, że chce pojednania ale jak rozumiem ty wiesz lepiej.

Idz byc tuskowym betonem gdzie indziej

I tym jadem to sobie do lustra pluj

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Zdzisiu napisał(a):

Dokładnie to samo można powiedzieć o elektoracie KO

Pojednania w poddaństwie Niemcom. 

Nie bo ty!

A nie bo ty i jeszcze NIEMCY!!!!

image.thumb.jpeg.b01cfdc144b31c48956f3c42e856a2bd.jpeg

I tak to się żyje w tym kraju z kartonu i płytkiego "patriotyzmu" na pokaz (najlepiej połączonego z okradaniem państwa i obrażaniem innych wokół, bo mają czelność mieć zdanie inne niż najwyższy naczelnik czy inne słońce narodu).

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tak dzisiaj jak i 2 lata temu, 5 lat temu czy 7 lat temu politycy KO mówili, że chcą łączyć, nie dzielić, że chcą być dla każdego Polaka itp. Z kolei w PiS potrafią nazwać zdrajca każdego kto głosuje na Tuska, robią z takiej osoby sprzedawczyka robiącego na Niemcy i UE. PiS jest zakłamane i antypolskie i to jest fakt, oni poprzez polaryzację doczlapali się do władzy. 

Jarek zrobił z PiS sektę dla prostych ludzi, manipuluje tymi którymi najłatwiej manipulować  - ludźmi starszymi i z podstawowym wykształceniem, zrobił z nich swoich wyznawców i steruje nimi przez swoje tuby propagandowe. Oczywiście tego co teraz robi TVP nie pochwalam, natomiast Jarek przetarł szlaki i poza TVP miał całe Polska press kupione za nasze pieniądze. W ogóle nie ma czego porównywać. Oni potrafili napuszczać emerytów na nauczycieli czy na ludzi wykształconych, PiS ze swoim aparatem propagandowym napuszczalo Polaków na Polaków, tu nigdy nie będzie znaku równości między PiS a PO. Teraz mamy kulminacyjny efekt tworzenia sekty - wystawili gangusa na prezydenta, gościa który w tv chwali się ustawkami a wyznawcy I tak na niego głosują. Tusk sobie nikogo tak nie wytresować, wystarczy spojrzeć na to jak bardzo krytyczni są teraz wyborcy KO i jak duża musi być koalicja anty-PiS. 

Najbardziej bawi mnie jak skretyniali wyznawcy uwierzyli, że Tusk działa w interesie Niemiec i ślepo to powtarzają a jak się ich zapyta czym się to przejawia i poprosi o konkrety to w głowie u nich pusto :)

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 11
Opublikowano
7 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Oho, juz sie obrońcy ryżego zbierają :rotfl2:

Opuszczam ten chlew

No trochę przykro się to czyta, te ciągłe wyzwiska szury chlewy sekty skretyniałów wyznawców itd., szczególnie że w innych tematach normalni ludzie. No ale to właśnie z ludźmi zrobiło ponad 20 lat POPiSu, inaczej już rozmawiać nie potrafią. 

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Zdzisiu napisał(a):

Krótka lektura tego wątku jasno dowodzi że elektorat KO to taka sama sekta jak ten PiSowski. 

Nie. Gdyby tak było to PO miałoby lepsze wyniki w wyborach. 

Oni mają tak z 15% betonu, PIS z 30%.

• Upvote 4
Opublikowano
Godzinę temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Jakby po tej nieudolnej powskiej propagadzie powiedzial ze jednak Nawrocki

To trzask ich dup byloby slychac na ksiezycu :rotfl2:

Ale nie zrobi tak

No na pewno nie poprze Trzaskowskiego, bo napili się razem piwa jak tu niektórzy myślą xD za to Nawrockiego zasadniczo moze, w końcu Bosak się pruje od ponad roku.

Ciekawe jak się mają dziś stosunki Doktora Mentzena z Maturzystą Bosakiem, po tekście że każdy ma swoja cene :heu:

• Confused 1
Opublikowano

Ale w sumie co ma dać to całe poparcie Mentzena?

Przecież jak powie, że mają wybrać Trzaska to go wyśmieją.

Co by się nie stało to te 80% wyborców Mentzena zagłosuje na Nawrockiego.

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano
2 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Coś takiego jak "wiarygodność" nie istnieje w polityce. Radzę ochłodzić głowy, bo widzę że nagle Rafał zaczyna dla co niektórych wyrastać na zbawcę narodu. 

Będą się cieszyć do czasu aż polska nie sprowokuje wojny z Rosja i zostaną posłani na wojnę a ich żony i córki zostaną przeznaczone do haremu dla imigrantów z afryki i azji , ich matki będą pracować do 70 lat , to jest przyszłość która zaserwuje platforma obywatelska i Rafał Trzaskowski 

• Haha 2
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Szambo napisał(a):

Oni mają tak z 15% betonu, PIS z 30%.

Lata prania mózgu prze TVP teraz republikę. Sam mam sąsiada który usłyszał w republice że w warszawie będą przydzielać uchodźców do mieszkań komunalnych to poleciał do urzędu zrobić awanturę. I niech mi nikt nie mówi że to jest normalne.

• Confused 1
  • Upvote 3