Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Spl97

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, _forfun_ napisał(a):

Pisać, że Trump nie ma wsparcia Korpo, kiedy go finansuje elita amerykańska... Gość ma za sobą cały konglomerat medialny na czele z Fox News.

No kolega @Winter pisał, że piszę bzdury to może coś wie czego my nie wiemy np., że Trump został banktutem albo oddał wszystkie swoje biznesy komuś innemu :)

2 minuty temu, _forfun_ napisał(a):

Kiedy miałeś przed sobą jakieś badania naukowe(ewentualnie jakąś książkę) ;)? Wiem, wiem, nie powinienem pytać, bo obaj znamy odpowiedź. Skup się na wyzywaniu ludzi w tym temacie lub ewentualnie na przydzielaniu ich do określonej grupy(lewak to twoje ulubione słowo? W co drugim poście u Ciebie widzę), bo to chyba jedyne co potrafisz.

I co te badania naukowe wykazały? Że facet może rodzić dzieci? :rotfl:

• Like 1
  • Upvote 3

5 minut temu, hubio napisał(a):

Nie znam dobrze wypowiedzi Elona Muska.

Musk wcześniej nie wchodził w politykę w takim stopniu jak teraz, kiedy otwarcie poparł Trumpa oraz wspierał go nie tylko finansowo, co również dzięki swojemu X, którego wcześniej kupił kiedy był jako Twitter zapewnił Trumpowi wiele mln dodatkowych wyborców. W dużej mierze sprawił, że ogólnie Trump wygrał wybory, bo inaczej to jednak Kamala wygrałaby.

Trump za to podziękuje Muskowi stołkiem w swojej administracji.

Edytowane przez Spl97
  • Confused 1

2 godziny temu, Michaelred napisał(a):

https://next.gazeta.pl/next/7,172392,31452113,tusk-zaskoczyl-dlugo-myslalem-czy-to-powiedziec-tak-wprost.html

Damnnn, a może było tego nie podpisywać? Byli tacy co przed tym właśnie wtedy ostrzegali. Tusk ostatnio coraz częściej "od serca" jakoś mówi. To chyba znak, że wybiera się na emeryturę bo dopiero wtedy politycy zazwyczaj zaczynają gadać sensownie. :E

Widzę masz najwyraźniej problemy ze związkami przyczynowo-skutkowymi. Droga energia to skutek, nie przyczyna. Kto mógł przewidzieć, że zbyt wolna transformacja energetyczna będzie się mścić...

Electricity_prices_for_non-household_con

To jest wręcz absurdalny absurd żeby energia u nas była tak droga przy tak niskich wynagrodzeniach.

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
  • Upvote 1

1 minutę temu, hwdp43 napisał(a):

To ta idiotka, która twierdziła, że Lewandowski przeniósł się do Barcelony, bo tam jest lepsza służba zdrowia niż w Niemczech.

10 minut temu, hubio napisał(a):

No kolega @Winter pisał, że piszę bzdury to może coś wie czego my nie wiemy np., że Trump został banktutem albo oddał wszystkie swoje biznesy komuś innemu :)

Szanowny hubio, nigdzie tak nie twierdziłem. Choćby sam Musk za nim stoi, bo wsparł jego kampanię wyborczą. Natomiast zdecydowana większość korpo stoi po stronie Demokratów.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1

14 minut temu, Spl97 napisał(a):

Musk wcześniej nie wchodził w politykę w takim stopniu jak teraz, kiedy otwarcie poparł Trumpa oraz wspierał go nie tylko finansowo, co również dzięki swojemu X, którego wcześniej kupił kiedy był jako Twitter zapewnił Trumpowi wiele mln dodatkowych wyborców. W dużej mierze sprawił, że ogólnie Trump wygrał wybory, bo inaczej to jednak Kamala wygrałaby.

No podziękuje... Tylko przepraszam co to za "wartość" dla miliardera "stołek" w administracji rządowej? On ma już tyle kasy, że nawet przy założeniu, że chciałby jakoś dzięki temu "stołkowi" wspierać swój biznes to jemu na tym kompletnie nie zależy.

• Like 2

12 minut temu, Winter napisał(a):

I co te badania naukowe wykazały? Że facet może rodzić dzieci? :rotfl:

Ale Ty masz wyskoki, Jezu. Najpierw o płciach, a teraz mu się zaświeciło o facecie rodzącym dzieci. Jesteś nie do podrobienia :D, w złym znaczeniu tego słowa, bo jeszcze byś to odebrał jako komplement :D.

P.S - To Cię zachęcam do lektury i opracowań stworzonych przez wybitnych specjalistów zajmujących się tym zagadnieniem(płci, tożsamości seksualnej, itd). Ja Cię nie będę edukował, bo szkoda mi czasu, cierpliwości i nie jestem kompetentny przecież :).

• Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 1

6 minut temu, _forfun_ napisał(a):

Ale Ty masz wyskoki, Jezu. Najpierw o płciach, a teraz mu się zaświeciło o facecie rodzącym dzieci. Jesteś nie do podrobienia :D, w złym znaczeniu tego słowa, bo jeszcze byś to odebrał jako komplement :D.

P.S - To Cię zachęcam do lektury i opracowań stworzonych przez wybitnych specjalistów zajmujących się tym zagadnieniem(płci, tożsamości seksualnej, itd). Ja Cię nie będę edukował, bo szkoda mi czasu, cierpliwości i nie jestem kompetentny przecież :).

Kiedyś takich zamykali w zamkniętych oddziałach w pokojach bez klamek, a ty mi wyskakujesz z jakimiś wybitnymi specjalistami.

22 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Wiadomo przecież, że Muskowi nie starcza od pierwszego do pierwszego i wchodził w tyłek Trumpowi, żeby mu dał dobrze płatne stanowisko. To ma sens.

Niejaki Crawly, irytujący Gnom to Vladislav Oliynichenko, ma 23 lata. Pochodzi z miast Dniepr na Ukrainie.

Deportacja tego śmiecia od razu na front.

Edytowane przez Winter
  • Like 2

1 godzinę temu, _forfun_ napisał(a):

Kiedy miałeś przed sobą jakieś badania naukowe(ewentualnie jakąś książkę) ;)? Wiem, wiem, nie powinienem pytać, bo obaj znamy odpowiedź. Skup się na wyzywaniu ludzi w tym temacie lub ewentualnie na przydzielaniu ich do określonej grupy(lewak to twoje ulubione słowo? W co drugim poście u Ciebie widzę), bo to chyba jedyne co potrafisz.

Jego odpowiedź w tym wątku na wszystko to bredzenie o 50 płciach, tak mocno się podniecił tym wyborami w USA że do tej pory go trzyma. :lol2:

• Haha 1

1 godzinę temu, Winter napisał(a):

Niejaki Crawly, irytujący Gnom to Vladislav Oliynichenko, ma 23 lata. Pochodzi z miast Dniepr na Ukrainie.

Deportacja tego śmiecia od razu na front.

Mniejsza o ten front, ale że policja nie reaguje? to nie może być niechcący.

Na wykopie widziałem kilka/kilkanaście jego wyskoków i nic? przykładowo typ wchodzi na zaplecze albo wchodzi do przestrzeni gdzie są kasy i nic? no chyba że sklepom to pasuje bo to darmowa reklama.

5 minut temu, RyszardGTS napisał(a):

Na wykopie widziałem kilka/kilkanaście jego wyskoków i nic? przykładowo typ wchodzi na zaplecze albo wchodzi do przestrzeni gdzie są kasy i nic? no chyba że sklepom to pasuje bo to darmowa reklama.

Już go zawinęli. Trzymam kciuki, żeby wyłapał w końcu w ryj.

1 godzinę temu, hubio napisał(a):

No podziękuje... Tylko przepraszam co to za "wartość" dla miliardera "stołek" w administracji rządowej? On ma już tyle kasy, że nawet przy założeniu, że chciałby jakoś dzięki temu "stołkowi" wspierać swój biznes to jemu na tym kompletnie nie zależy.

Biznes nie idzie do polityki dla pieniędzy. Przynajmniej nie wprost dla pieniędzy.

19 minut temu, RyszardGTS napisał(a):

Problem w tym, że jak dojedziesz takiego pajaca, to się zaraz piewcy wolności rozpłaczą. Ktoś w końcu źle zinterpretuje jego postępowanie, zdzieli go pałką przez łeb, zrobi warzywo z farbowanego debila a będzie odpowiadał jak za zupełnie normalnego człowieka.

2 godziny temu, _forfun_ napisał(a):

Pisać, że Trump nie ma wsparcia Korpo, kiedy go finansuje elita amerykańska... Gość ma za sobą cały konglomerat medialny na czele z Fox News.

Tylko Fox News. Harris miała za sobą całą resztę tradycyjnych mediów.

I zboczeńców z Hollywood.

• Upvote 1

@Winter

Trump to j*bany tępy debil nic więcej. Serio popierasz to co on pieprzy?  Łatwo komuś gnoić kogoś bez żadnych dowodów. U nas tak robi pis. Trump jest takim debilem, że jego jedyna wiedza o świecie pochodzi z  tiktok.

Edytowane przez Crew 900
  • Haha 2
  • Upvote 3