Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, huudyy napisał(a):

atakujesz typa za wypowiedź o wojnie, zamiast kraj, który tą wojnę wywołuje

dlaczego zarzut do mnie? usa to podnóżek izraela i krytykuje oba te kraje x D 

dlaczego nie odnosisz się do tego, że wczesniej wymienione pacynki izraelskie nie krytykują tych poczynań czy samego izraela? 

to już Ci przez gardło nie przejdzie? x D znamienne 

12 minut temu, huudyy napisał(a):

że lubisz amerykanów, aż za bardzo XD

a Ty agentów izraelskich, aż za bardzo x D 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

pewnie przez ruskich jesteśmy okupowani, co? xDD

Zapytaj się go, to on znawca od kondominium i wszelkich ukrytych opcjach, jak i to jego słowa. Ja się na tym nie znam, ja tylko wyciągnąłem wnioski z jego dyrdymałów, które wygaduje i powiedzieć, że on rządził i chce rządzić naszym krajem %-)

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Zapytaj się go, to on znawca od kondominium i wszelkich ukrytych opcjach, jak i to jego słowa. Ja się na tym nie znam, ja tylko wyciągnąłem wnioski z jego dyrdymałów, które wygaduje i powiedzieć, że on rządził i chce rządzić naszym krajem %-)

starych dziadów powinno się z polityki eliminować ale niestety jeszcze długo na to poczekamy

Opublikowano

W której kwestii kłamał Sikorski? Cytat z Kaczyńskiego - true. Dowodów na zamach w Smoleńsku nadal nie ma - true. Caracali nie ma - true :) SAFE i tak wejdzie, choćby się PiS ze swoimi szczekaczami ze***ł w kolorze ruskiej flagi.

Opublikowano

Ja tylko przypomnę, że zamawiając sprzęt z Korei czy USA pośrednio też pcha się kasę izraelskim firmom zbrojeniowym :P 

System APS trophy montowany na czołgach w tym ten, który miał się znaleźć na K2PL, jest produkcji izraelskiej. Radary el/m-2032 montowane w FA-50 również, a taki Elbit Systems od lat jest podwykonawcą np. Lockheed Martin i sporo ich technologii znajduje się np. w F-35 i wielu innych sprzętach posiadanych i sprzedawanych przez USA.

Nasze produkty zbrojeniowe też korzystają z ich technologii.

A to tylko przykład jednej tego typu firmy.

Opublikowano
3 godziny temu, huudyy napisał(a):

nie mówiąc o tym, że ten debil Błaszczakzamówił samoloty bez uzbrojenia :E

Taaa. Na pewno przez głupotę. Na pewno nie wiedział. 

Przecież oni to zrobili świadomie, bo mają w dupie Polskę. Cały pis ma. Zresztą w innych partiach takie samo podejście. Ogólna zasada jest taka, że najpierw interes własny/partii a kraj dla którego się niby pracuje, to niech się wali. 

Nigdy nie będzie normalnie dopóki nie będzie odpowiedialności polityków.

Ja ja bym spowodował stratę miliona zł to bym poszedł siedzieć. Oni rozkradli i zmarnowali dziesiątki miliardów, a całościowo prze ostatnie 20 alt to i setki.. i nic.

Glapiński powinien od dawna siedzieć. Nie to, że on najwięcej winny, ale akurat o nim była dyskusja. ON TEŻ.

Opublikowano
W dniu 12.03.2026 o 12:23, Keller napisał(a):

Przecież ludzie do siebie po imieniu nawet nie chcą mówić, tylko przydzielają komuś przezwisko, a co dopiero mieliby pokornie szanować ludzi których nie trawią. Albo nawet nie uważają za ludzi.

Jeżeli nauczyciel nie uważa swoich uczniów za ludzi to chyba problem.

Choć jestem z rodziny nauczycielskiej i wiem, że czasem uczniowie bardzo starają się zasłużyć ;)

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

obraz.png.b9b4ad520d36ee043b51f96419a1cb04.png

ale się zesrał agencik x DD

Ale my nie jesteśmy rosjanami i nie rozumiemy. Wklejaj po polsku/angielsku, żeby 90+% ludzi rozumiała, albo wypad, skarpetosceptyku. 

:miotacz:

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

Radek wrzucił, bo jest politykiem i to bylo na X.

Jaki jest sens wrzucenia tego na forum? Każdy ma to sobie ręcznie tłumaczyć, bo wrzucającemu się nie chciało? No szanujmy się.

Jeszcze żeby to był tekst, OK, ale  on wrzucił screenshota :boink: - z obrazka tłumaczyć to już jest trochę zachodu. Nie każdy zna strony do tego. Ja na przykład nie znam i gówno z tego rozumiem, a nie zamierzam 5 minut pracować aby to przetłumaczyć. 

W końcu przedukałem sobie po literce bo jeszcze z podstawówki znam ruskie litery i chyba nic tam nie ma. Ale co z tymi co nawet liter nie znają?

PS. Wcale nie onucnik przypadkiem za to zna ruski. No ale to też przypadek jak zawsze ;) 

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

zdradek jak zwykle chciał wzbudzić sensację bo jest cyrylicą napisane, ojaaaaaaaaaaa

@VRman proszę. jak zwykle bezpodstawne oskarżenia! nie trzeba znać rosyjskiego, żeby wiedzieć co jest w danym mailu czy newsie, bo jest taka wbudowana funkcja tłumacza. Ja mam wszystko po polsku!

obraz.png.0462e7c548d82b592a7ac4cbec4aee1d.png

https://www.mk.ru/politics/2026/03/12/prezident-polshi-nalozhil-veto-na-vazhnyy-zakon-ob-oborone-strany.html

można też łykać wszystko co wstawi zdradek z podpisem "dumni jesteście?" (jakoby ruscy mieli chwalić decyzję nawrockiego) i wyzywać wszystkich od onuc x D 

37 minut temu, VRman napisał(a):

Radek wrzucił, bo jest politykiem i to bylo na X.

stań z boku i na głos przeczytaj ten argument x DDD 

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano

@nozownikzberlina

Tak? Masz taką funkcję? To cieszymy się twoim szczęściem.

Ja nie mam

image.thumb.png.203217f17ffd3a904fd6608f2d2fe993.png

To jest solony OBRAZEK. Nie dałeś nawet linka.  

I tak, ja wiem, można wrzucić w ajaja. Ale nie dałeś linka, więc trzeba image-to-text. Ja na przykład nie wiem jak wygląda OCR i który Ajaj sobie z tym radzi perfektyjnie i czy w ogóle jakiś. Do tego mamy tam tylko nagłówek, a teraz wkleiłeś dłuższy tekst.

Po prostu wrzuć następnym razem tak jak to zrobiłeś teraz i nikt nie będzie się czepiał.

Opublikowano
1 minutę temu, VRman napisał(a):

@nozownikzberlina

Tak? Masz taką funkcję? To cieszymy się twoim szczęściem.

Ja nie mam

image.thumb.png.203217f17ffd3a904fd6608f2d2fe993.png

To jest solony OBRAZEK. Nie dałeś nawet linka.  

I tak, ja wiem, można wrzucić w ajaja. Ale nie dałeś linka, więc trzeba image-to-text. Ja na przykład nie wiem jak wygląda OCR i który Ajaj sobie z tym radzi perfektyjnie i czy w ogóle jakiś. Do tego mamy tam tylko nagłówek, a teraz wkleiłeś dłuższy tekst.

Po prostu wrzuć następnym razem tak jak to zrobiłeś teraz i nikt nie będzie się czepiał.

dobrze, przepraszam. Więcej się to nie powtórzy. Będę dawał odnośniki wprost do rosyjskich mediów! 

Opublikowano

Szkoda że te nasze dyskusje są już o kant dupy rozbić. Społeczeństwo jest tak spolaryzowane, że na ma znaczenia jakie debilizmy robi dana strona sceny politycznej, elektorat obu stron jest już tak przekonany, że wszystkiemu przyklaśnie. 

Opublikowano

To nie polaryzacja jako taka jest problemem. 

To kompletnie niesprawny system, niesprawne zasady, niesprawni wyborcy.

Dopóki ludzie się nie będą głośno domagać zmian, dopóki nie zaczną rozumieć, że od interesowania się polityką zależy nie tylko jakość ich życia, ale i sporo więcej, dopóki nie nauczy się społeczeństwa jak nie dawać sobą manipulować, dopóki nie będzie odpowiedzialności polityków za to co robią i nie robią, to państwo jest jak zombie bez głowy.

Wyrzuciłbyś polaryzację, a i tak miałbyś tak samo niekompetentnych i szkodliwych polityków, głosowano by nadal  głupio. Polityków chcących zostać politykiem aby coś zrobić dla kraju nie byłoby nadal. Nadal liczyłby się bardziej PR niż dobro kraju.

Polaryzacja to tylko jedna z możliwych form, w jakich się objawiają te wszystkie problemy.