Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, lukadd napisał(a):

U mnie się nic specjalnie nie zmienia wśród znajomych. Wszyscy co głosowali na mniejsze zło dalej będą na to głosować. 

Ci nieliczni którzy poszli w Konfe będą przeważnie głosować na Nawrockiego :E Ale wielu takich znajomych nie mam na szczęście :E Typowych Pisowców to już chyba żadnego nie mam w znajomych 8:E

Ja znam ludzi chyba ze wszystkich środowisk (pomijając Brauna), poznanych w różnych kręgach na przestrzeni wielu lat, wynika to też z faktu że swego czasu byłem bardzo "mobilną" osobą. 

9 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

Kumple z Warszawy mowia ze czaskowski slabo ogarnia prezydenture miasta. Klotnie z kibicami, fudusze na RTVAGD itp.

O to to. Już parę razy słyszałem ten tekst "słabo radził sobie jako prezydent miasta, więc jak poradzi sobie jako prezydent całego kraju". 

• Thanks 1
Opublikowano

Co jak co ale uważam, że w tych wyborach może dojść w jakimś stopniu jeszcze jeden aspekt - religijność. To co wychodzi w sondażach to jedno ale jak już przyjdzie do oddania głosu to część inteligentnych ale zarazem religijnych osób może mieć problem z oddaniem głosu na alfonsa i kibola. Do Trzaska z kolei część może się nie chcieć przyznać bo "aborcja".

• Confused 1
Opublikowano
5 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

Bo ja wiem? Zaniosła ziemniaki do DPS.

Nawrocki zaniósł tam... Jerzego.

Poza tym chciałbym napomknąć, że sam Trzask niewiele ma z tym wspólnego XD

Nie widziałem aby cykał sobie z nim fotki i z dumą i zadowoleniem chwalił tym w internecie. W sumie to mogła dać temu gościowi dychę zamiast tych ziemniaków, taka sama wartość a przynajmniej byłoby mu lżej pozować do fotki. 

I wytłumacz mi jedno, dlaczego za każdym razem jak ktoś z PiSu czy ktokolwiek o prawicowych poglądach zamieści coś głupiego w necie to od razu utożsamiane jest to z Nawrockim ale w druga stronę to już nie działa? 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Asag napisał(a):

I wytłumacz mi jedno, dlaczego za każdym razem jak ktoś z PiSu czy ktokolwiek o prawicowych poglądach zamieści coś głupiego w necie to od razu utożsamiane jest to z Nawrockim ale w druga stronę to już nie działa? 

Odpowiedź jest prosta - bo PiS jest bardziej znienawidzony od Koalicji, więc wszystko co zrobią czy powiedzą, będzie wykorzystane przeciwko nim. Gdyby jutro ktoś przyłapał Jaro stawiającego klocka pod mostem, to byś miał net pełny wpisów że cham, gnój, brudas, kanalia, śmieć, aresztować go, skazać itd. - ale jakby to zrobił Donald  - cóż, pewnie byłoby sporo wpisów w stylu że pewnie bardzo mu się chciało, z fizjologią nie wygrasz, niefajne albo co zrobić itd. ;) 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Co jak co ale uważam, że w tych wyborach może dojść w jakimś stopniu jeszcze jeden aspekt - religijność. To co wychodzi w sondażach to jedno ale jak już przyjdzie do oddania głosu to część inteligentnych ale zarazem religijnych osób może mieć problem z oddaniem głosu na alfonsa i kibola. Do Trzaska z kolei część może się nie chcieć przyznać bo "aborcja".

Dodaj do tego wielce prawdopodobną ostrą agitację wyborczą w kościołach na niedzielnych mszach Św., żeby wbić ludziom do głów przez księży, żeby oddali głosy na Batyra, a ludzie potem potraktują jako świętość i w ten sposób oddadzą głos na Batyra, pomimo tego, że to alfons, kibol czy sutener, bo Trzaskowski ma łatkę "zwolennika aborcji" itp. czy hit z ostatnich dni u niektórych księży mówiących, że głosowanie na Trzaskowskiego to kara ekskomuniki xD, a czym jest ekskomunika, to myślę, że nie muszę tłumaczyć. 

Ludzie nie zwrócą uwagi na to, że również wśród księży obowiązuje cisza wyborcza i księża również powinni się powstrzymać od jakiejkolwiek agitacji wyborczej

Edytowane przez Spl97
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Odpowiedź jest prosta - bo PiS jest bardziej znienawidzony od Koalicji, więc wszystko co zrobią czy powiedzą, będzie wykorzystane przeciwko nim. Gdyby jutro ktoś przyłapał Jaro stawiającego klocka pod mostem, to byś miał net pełny wpisów że cham, gnój, brudas, kanalia, śmieć, aresztować go, skazać itd. - ale jakby to zrobił Donald  - cóż, pewnie byłoby sporo wpisów w stylu że pewnie bardzo mu się chciało, z fizjologią nie wygrasz, niefajne albo co zrobić itd. ;) 

Ja powiem Ci tak:

Beka jest z tego, że to działa niemal jak sekta. Ksiądz na kazaniu powie żeby powąchać kupę Kaczyńskiego bo pachnie i ludzie pobiegną wąchać gówno. Większość betonu jeszcze będzie się zachwycać zapachem, fikołki robić, że wcale nie śmierdzi, a pachnie :E 

Z PO jest taka różnica, że ludzie w większości wiedzą, że śmierdzi. Głosują głównie dla tego bo mniej śmierdzi :E. Nie chcą tego wąchać, wybierają po prostu mniejszego śmierdziela. Ktoś musi rządzić w końcu 8:E

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, lukadd napisał(a):

Nie chcą tego wąchać, wybierają po prostu mniejszego śmierdziela.

I tak od 20 lat, dlatego pora z tym skończyć. Ile lat to ma jeszcze trwać, żeby ciągle głosować na to co śmierdzi, tylko że trochę mniej od drugiego? 

Polska to piękny kraj, w którym mieszka wielu mądrych ludzi. Dlaczego więc ciągle głosujemy na osłów? 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Camis napisał(a):

witamy Batyra w pałacu m.in dzięki konfedoruskim. 

Przy tym scenariuszu będzie więcej winnych niż te konfederuskie, lecz umówmy się, konfederuskim dostanie się w długoterminowej perspektywie najmocniej.

Tusk i ekipa pewnie też mocno oberwą w tej samej perspektywie. To będzie też sam koniec Tuska najpóźniej za 2 lata, a sama KO możliwe, że mimo wszystko przetrwa z innym liderem i zmianą strategii przede wszystkim, jeśli Tusk się wycofa z polityki.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano

Jeszcze możecie zmienić zdanie.

Stabilizacja, pogłębianie integracji z Unią Europejską, w większości przechodzące ustawy, względny spokój, wyrównanie wymiaru sprawiedliwości i przywrócenie prawości polskiego systemu prawnego

albo

blokowanie wszystkiego, wyjście z Unii Europejskiej, chaos polityczny, upadek rządu, powrót pisowców do władzy, oficjalne uniewinnienie przestępców pisowskich i wszystkich ich pomocników i kompromitacje na arenie międzynarodowej.

• Upvote 3
Opublikowano

Nikt już nie zmieni zdania, bo nawet Ci "wahający się" doskonale już wiedzą, na kogo zagłosują. Kampania była długa, i każdy chcący głosować miał pierdyliard okazji, by wyrobić sobie opinię. Ci którzy mówią nie wiem albo nie powiem, zwyczajnie wstydzą się ujawnić, na kogo chcą głosować. 

Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Nikt już nie zmieni zdania, bo nawet Ci "wahający się" doskonale już wiedzą, na kogo zagłosują. Kampania była długa, i każdy chcący głosować miał pierdyliard okazji, by wyrobić sobie opinię. Ci którzy mówią nie wiem albo nie powiem, zwyczajnie wstydzą się ujawnić, na kogo chcą głosować. 

Nie do końca. Są ludzie, którzy mają w pompie politykę ale i tak zagłosują, bo wypada. Dla nich Trzask i Nawrocki to jeden pies. Tacy wyborcy mogą podjąć decyzję dosłownie przy urnie. Znam takiego gościa osobiście, kiedyś znałem więcej takich osób, więc istnieją a czy jest ich 0,1% czy może 1% nie mam pojęcia. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, NotQuite napisał(a):

Stabilizacja, pogłębianie integracji z Unią Europejską, w większości przechodzące ustawy, względny spokój, wyrównanie wymiaru sprawiedliwości i przywrócenie prawości polskiego systemu prawnego

albo

blokowanie wszystkiego, wyjście z Unii Europejskiej, chaos polityczny, upadek rządu, powrót pisowców do władzy, oficjalne uniewinnienie przestępców pisowskich i wszystkich ich pomocników i kompromitacje na arenie międzynarodowej.

Chat-GPT - odwróć proszę powyższy fragment na PiSowską narrację: 

Trzaskowski – chaos ideologiczny, podporządkowanie Polski obcym interesom, przyjmowanie narzucanych ustaw z Brukseli bez refleksji, marginalizacja głosu obywateli, atak na niezależność polskiego wymiaru sprawiedliwości i uległość wobec neomarksistowskich trendów Zachodu. Elity oderwane od rzeczywistości, zamiast dbać o Polaków, wolą dbać o wizerunek w europejskich salonach.

Nawrocki – stabilizacja i odważna obrona polskiej suwerenności, sprzeciw wobec szkodliwych decyzji UE, przywracanie normalności i uczciwości w państwie, skuteczne blokowanie projektów zagrażających polskim rodzinom i tradycji. Twarde stanięcie w obronie polskiego interesu narodowego, wyplenienie niesprawiedliwości z wymiaru sprawiedliwości i rozliczenie tych, którzy łamali konstytucję pod pozorem „praworządności”. Godna postawa na arenie międzynarodowej, która budzi szacunek, nie służalczość.

4 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nie do końca. Są ludzie, którzy mają w pompie politykę ale i tak zagłosują, bo wypada. Dla nich Trzask i Nawrocki to jeden pies. Tacy wyborcy mogą podjąć decyzję dosłownie przy urnie. Znam takiego gościa osobiście, kiedyś znałem więcej takich osób, więc istnieją a czy jest ich 0,1% czy może 1% nie mam pojęcia. 

Ale Ty teraz nie mówisz o wyborcach, tylko klaunach - bo tylko klaun pójdzie w niedzielę na wybory, by przed postawieniem X rzucić monetą albo zagrać w kółko i krzyżyk. Jak nie masz na kogo głosować, a nie chcesz bawić się w mniejsze zło, to zostajesz w domu, i pozwalasz innym podjąć decyzję. 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Element Wojny napisał(a):

I tak od 20 lat, dlatego pora z tym skończyć. Ile lat to ma jeszcze trwać, żeby ciągle głosować na to co śmierdzi, tylko że trochę mniej od drugiego? 

Polska to piękny kraj, w którym mieszka wielu mądrych ludzi. Dlaczego więc ciągle głosujemy na osłów? 

Nawet od 30 i więcej lat. 

Dalej nie masz innej alternatywy. I nigdy nie będziesz miał bo wszystko śmierdzi, cały świat. EU śmierdzi, USA śmierdzi, Chiny, Rosja śmierdzą itd.
A żadna gospodarka gdy nie chce bidować musi się trzymać z innymi mocnymi, aby istnieć. To tak jak w klasie w szkole, albo trzymasz z mocniejszymi, albo dostajesz w beret i nie jesz śniadania, ewentualnie jak ci się poszczęści zbierasz okruszki z podłogi.

Nie ma nic. Konfa? To jeszcze większe szambo niż PIS i PO razem wzięte :E Nie wywrócą stolika, cały czas spadają z krzesełka tłucząc sobie dupy i będą spadać.

Edit: Jest alternatywa w zasadzie. Dopuścić do władzy kogoś na świecie kto zrobi czystkę :E Atomówki, totalna czystka, 90%+ świata ginie. Start od zera.

Edytowane przez lukadd
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, lukadd napisał(a):

Nie ma nic. Konfa? To jeszcze większe szambo niż PIS i PO razem wzięte :E Nie wywrócą stolika, cały czas spadają z krzesełka tłucząc sobie dupy i będą spadać.

Ktoś kiedyś wywróci, Kaczyński i Tusk nie będą żyć wiecznie. 

ps. ale chat-gpt się odkleił, kazałem mu przygotować taką próbną mowę kończącą kampanię Nawrockiego, w ostrym i typowo napastliwym pisowskim stylu, ale to co napisał to już przesada xD 

Opublikowano
23 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Ktoś kiedyś wywróci, Kaczyński i Tusk nie będą żyć wiecznie.

Nic i nikt nie wywróci. Tu gra się toczy jedynie o przejęcie pałeczki i bycie tym na pierwszej linii z wszelkimi korzyściami z tego płynącymi :E

Jedyna osoba która próbowała wywrócić stolik w ostatnich 100 latach na świecie to był Hitler :E Wszyscy chyba wiemy jak się to skończyło.

• Confused 1