Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

Akurat w przypadku dwóch X to znam takie przypadki z mojego podwórka. Nie pasował im żaden ale poszli spełnić obywatelski obowiązek.

I tych osób było prawie 4x więcej niż w I turze?

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Kris194 napisał(a):

O, jaka niespodzianka...

13 minut temu, Kris194 napisał(a):

I to też jest ciekawe ale właściwie nie do udowodnienia w razie czego

Ty moze zaraz zaczniesz wklejać tutaj info z pudelka. Albo od muranskiego. Oh W8...

KOwcy juz sie tak skompromitowali i dalej sie tak kompromituja, że nawet to komentowania nie wymaga.

Idz byc betonem gdzies indziej, bo spamujesz tutaj tymi postami o tym, że nie potraficie sie z wyborami pogodzic, gdzie juz x osob Ci mowi ze bredzisz

40 minut temu, huudyy napisał(a):

albo można było ich spytać, kiedy przyjechali do Polski :) w którym roku dokładniej.

Inna sprawa, to co oni robią w MAŁOPOLSKIEJ WSI? chcesz mi powiedzieć, że w bastionie PiSu jakiś rolas zatrudnił sobie beżowych parobasów i sąsiedzi nie mają nic przeciwko? :E No kto by pomyślał.

te centra integracji, które Pis zaczął budować?

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/ujawniamy-nagrania-jacka-kurskiego-instruowal-syna-jak-nielegalnie-wplacac-na-jego/5vzct5d

tymczasem znów się pali pod Kurskim :D wywalił ponad pół bańki na kampanię a i tak nie dostał stołka :E 

U moich rodzicow w miasteczku tez zaczely pojawiac sie ich grupki.

U mnie, mówiąc po waszemu - W OŚWIECONEJ METROPOLII, również.

Co dziwne nie przybylo ich za czasow PISu jak to mowisz, tylko raczej ostatnio.

I rozmawialem juz z kilkudziesiecioma osobami, ktore też zauwazyly te dziwne zjawisko :)

Przy okazji milo wiedziec, że tez siebie uwazasz za lepszego od innych. Moze wy jakies koleczko wspolnego trzepania konia sobie zalozcie

Żałosne

SmartSelect_20250606_102621_Via.png

6 minut temu, Kris194 napisał(a):

I tych osób było prawie 4x więcej niż w I turze?

Sam na drugą ture naklonilem kilkanascie osob ktore w pierwszej albo nie poszly albo byly planktonem i glosowaly na trzaskowskiego bo to "fajne" :)

Edytowane przez SM_M4E5TRO
Opublikowano
12 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Przy okazji milo wiedziec, że tez siebie uwazasz za lepszego od innych. Moze wy jakies koleczko wspolnego trzepania konia sobie zalozcie

ktoś się mnie ostatnio pytał, czy czuję się lepszy od osób po podstawówce :E dlaczego nie?

PS znowu wychodzą #homofiksacjeprawicy, co wy macie z tymi dupami i masturbacją? Ciągnie Cię tak do kolegów czy co?

Opublikowano
51 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Turyści?? 🙃 Podpytać u sołtysa, wójta, czy kogo tam macie gdzie wam "ośrodek integracji" utworzyli?

Najbliższy to mają otworzyć koło Zawiecia a to jest z jakieś 35km dalej.

52 minuty temu, huudyy napisał(a):

jakiś rolas zatrudnił sobie beżowych parobasów i sąsiedzi nie mają nic przeciwko?

Problem, że tutaj nie ma jakiś wielkich rolnych pól, od zwykła mieszkalnia z małymi poletkami.

Opublikowano
15 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

U moich rodzicow w miasteczku tez zaczely pojawiac sie ich grupki.

U mnie, mówiąc po waszemu - W OŚWIECONEJ METROPOLII, również.

Co dziwne nie przybylo ich za czasow PISu jak to mowisz, tylko raczej ostatnio.

I rozmawialem juz z kilkudziesiecioma osobami, ktore też zauwazyly te dz

Nie pamiętam kiedy ostatni raz glovo, ubereats albo po prostu uber był dla mnie obslugiwany przez polaka XD

Wyjdź mordo ze swojej bańki, 366 tysięcy wiz z dupy się nie wzięło.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, trepek napisał(a):

Problem, że tutaj nie ma jakiś wielkich rolnych pól, od zwykła mieszkalnia z małymi poletkami.

to co oni tam robią na wiosce? Agroturystykę polską poznają czy robią za kolorową dekorację wioski?

No proszę Cię, na darmo by tam nie przyjechali. Jest jakiś zakład pracy w okolicy? Montownia? Sortownia? Hala produkcyjna?

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
15 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Moze wy jakies koleczko wspolnego trzepania konia sobie zalozcie

Tylko bez takich tekstów, jak nie umiecie trzymać poziomu dyskusji powyżej dna to ja chętnie go podniosę.

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Mar_s napisał(a):

Tylko bez takich tekstów, jak nie umiecie trzymać poziomu dyskusji powyżej dna to ja chętnie go podniosę.

a można po prostu karać od razu za takie teksty? ostrzeżenie czy coś?

W sumie znam to z "autopsji" - przykład jak od wioski moich dziadków - sołtys był na listach konfy, jego brat braunista, a oboje zatrudniają kilkunastu Kolumbijczyków/Ekwadorczykow do roboty w polu XD

Imigranci nie śmierdzą, gdy biorą połowę stawki polaka.

Opublikowano
31 minut temu, Kris194 napisał(a):

I to też jest ciekawe ale właściwie nie do udowodnienia w razie czego

Wzrost odsetka i liczby bezwzględnej głosów nieważnych jest jak najbardziej oczekiwanym zjawiskiem. W ten sposób wyborcy dawali wyraz opinii, że obaj drugoturowi kandydaci są ich zdaniem beznadziejni.

KO ośmiesza się sugerowaniem, iż opozycyjna partia sfałszowała wybory. Tyle było pitolenia przez Dziennikarza Lisu i innych i jak krew w piach. Rozumiem rozgoryczenie. Ale ta śmieszność dobija KO.

Opublikowano
5 minut temu, huudyy napisał(a):

a można po prostu karać od razu za takie teksty? ostrzeżenie czy coś?

sołtys był na listach konfy, jego brat braunista, a oboje 

Wiem co mam robić bez takich "porad".

A jak piszesz o dwóch facetach to raczej kłania się forma "obaj" a nie "oboje", no chyba że jeden jest po tranzycji.

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, adashi napisał(a):

Wzrost odsetka i liczby bezwzględnej głosów nieważnych jest jak najbardziej oczekiwanym zjawiskiem. W ten sposób wyborcy dawali wyraz opinii, że obaj drugoturowi kandydaci są ich zdaniem beznadziejni.

KO ośmiesza się sugerowaniem, iż opozycyjna partia sfałszowała wybory. Tyle było pitolenia przez Dziennikarza Lisu i innych i jak krew w piach. Rozumiem rozgoryczenie. Ale ta śmieszność dobija KO.

Przecież jakby wygrał Trzask to z drugiej strony byłoby to samo:E

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Kris194 napisał(a):

O, jaka niespodzianka...

A pozostali przedstawiciele z koalicji rządzącej i zadberga na to też przyklaskiwali, rozumiem? Myślałem, że platformersi w końcu przestaną szczekać, ale nadal na całym X'ie jest ujadanie, tym razem o sfałszowanych wyborach. Trzaskowski oczywiście jasnowidz - założył stronę ze zgłoszeniami przed wyborami już :E 

Idiokracja pełną gębą - będą na was srać byle oni nie stali w gównie, za to w się w nim będziecie topić aby oni mieli lepiej

Muszę was wszystkich zmartwić: pomyłki w poszczególnych komisjach i inne patologie mają miejsce co wybory. Już powstała mapka "przekrętów" jeśli można tak to nazwać i pomyłek jest na korzyść Nawrockiego jest około 12:7. Raz się pomylą, w jedną raz w drugą stronę. Dlatego powinien być jakiś system, najlepiej kryptograficzny do przeprowadzania wyborów w sposób anonimowy ale zabezpieczony przed jakąkolwiek ingerencją. Oczywiście tego się nigdy nie doczekamy,

A i żeby mówić o powtórce wyborów, trzeba twardo udokumentować tyle pomyłek, aby zmieniły one zupełnie wyniki w drugiej turze. A na to jest całe 0% szans. Do tego SN jest pisowski, więc nawet próba powtórzenia wyborów bez sądu najwyższego oznacza, że dla tego kraju nie ma ratunku.

Edytowane przez Fatality
  • Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano
7 minut temu, Mar_s napisał(a):

Wiem co mam robić bez takich "porad".

A jak piszesz o dwóch facetach to raczej kłania się forma "obaj" a nie "oboje", no chyba że jeden jest po tranzycji.

Biorąc pod uwagę jak niektórzy sobie tutaj pozwalają, to mam lekkie wątpliwości.

Co do mojego posta to pisałem go na raty, sorry, że się pomyliłem w jednym słowie.

Ogląda ktoś komisję z Bejdą? Cyrk znowu. Ziomek w ogóle otwarcie powiedział, że "nie ważne metody, ważny jest rezultat jakim jest złapanie przestępcy" :E Prawa człowieka w kosmosie.

Opublikowano
10 minut temu, adashi napisał(a):

KO nic nie sugeruje, to obywatele zauważyli, że coś jest mocno nie tak. Skoro wszystko było zrobione uczciwie to dlaczego jest taki strach przed ponownym liczeniem głosów?

• Upvote 2
Opublikowano

A jest taki strach? Czy to próba kreacji?

Jak najbardziej SN powinien zarządzić ponowne przeliczenie głosów we wszystkich komisjach, dla których wpłyną protesty umotywowane błędnymi protokołami.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, huudyy napisał(a):

No proszę Cię, na darmo by tam nie przyjechali. Jest jakiś zakład pracy w okolicy? Montownia? Sortownia? Hala produkcyjna?

Nic na wielką skalę, lokalne przedsiębiorstwa, coś większego to Kraków albo Śląsk.

Właśnie to jest dziwne bo tutaj nie ma nic do roboty. Jak otworzyło się w mieście obok Pepco i kilku azjatów się pojawiło to było wydarzenie :D 

Tych co widziałem to wyglądali jak Hindusi no ale jednak, w mojej okolicy nie ma za bardzo pracy, to sypialnia dla Krakowa i Śląska.

Edytowane przez trepek
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, trepek napisał(a):

Nic na wielką skalę, lokalne przedsiębiorstwa

Masz odpowiedź. Polecam popatrzeć na fb na grupkach pracowniczych, jak łatwo rolasy się organizują jeśli chodzi o tanią siłę roboczą ;)

To nie są ludzie co mają pieniądze bądź auta by sobie pracować zdalnie czy dojeżdżać do Krakowa. To ss ludzie szukających najprostszych prac, najpewniej w okolicy. Brzytwa Ockhama. 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano

Ja tam czekam na jakieś wystąpienie władz w tej kwestii. Skoro są niejasności niech się ustosunkują i podejmą konkretne kroki. Obwieszczenia na X w tej sprawie olewam. @Kris194 wspomniał o kamerach w komisjach. Proste rozwiązanie a dało by już jakąś kontrolę a co najważniejsze wywierało by presję na członkach komisji. Jak nic nie zrobią a w przyszłości przy kolejnych wyborach będą te X-we wysrywy wykorzystywać w swojej kampanii to tylko się ośmieszą.