Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Winter napisał(a):

Czyli wg ciebie wracamy do węgla? Co PiS zrobił z atomówkami? Nic. Pakt migracyjny misiu kolorowy ma akurat nam pomóc. Umowa z Dublina obecnie nam akurat szkodzi.

Z atomówkami nie zrobił nic nikt przez 35 lat. PiS coś tam niemrawo zaczął, KO niemrawo kontynuuje. Także. 🤷🏻

Pakt migracyjny mleczna czekoladko to wyjdzie w praniu. Szczególnie jak Ukraińcy zaczną wyjeżdżać.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Winter napisał(a):

Nie no sorry, ale prezydent USA nie zajmuje się zamawianiem jedzenia z ubera, czy miejsca do spania :E. Poza tym Newsom sam tam pozwolił na ten burdel. Nie bez powodu stan się wyludnia.

Tak ale pragnę zaznaczyć, że oni są jakby nie było u siebie. Jeśli nie są w stanie gwardzistom w czasie pokoju zagwarantować choćby w najmniejszym stopniu cywilizowanych warunków to co oni by zrobili jakby pojechali na jakąś operację wojskową do innego kraju? Przykro się na to patrzy i tyle. To tylko pokazuje jak się traktuje żołnierzy jak przychodzi co do czego.

Opublikowano
3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Tak ale pragnę zaznaczyć, że oni są jakby nie było u siebie. Jeśli nie są w stanie gwardzistom w czasie pokoju zagwarantować choćby w najmniejszym stopniu cywilizowanych warunków to co oni by zrobili jakby pojechali na jakąś operację wojskową do innego kraju? Przykro się na to patrzy i tyle. To tylko pokazuje jak się traktuje żołnierzy jak przychodzi co do czego.

Nie no, tu akurat po prostu rozstawiono ich w różnych częsciach miasta i tam zajmóją jakieś budynki, które są do tego kompletnie nieprzystosowane.

Samo miasto ani stan ich nie wspiera, bo nie zgadza sie z użyciem wojska.

Dla Amerykanó ta akcja to rozgrywka polityczna, gdzie Trump i jego tooczenie chce czymś przkryć awanture z Muskiem. Stąd zrobili naloty na miejsca pracy meksykanów, zatrzymali kilkadziesiąt osób, pozaymykali w jakimś pseudo areszcie. Efektem były z początku małe protesty. Wóczas Trump zaczął bredzić o jakichś buntach ludności czy stanów, wysłał gwardie narodową czy inne formacje wojskowe, bo mowa o marines też.

I to faktycznie nakręciło sytuację niesamowicie.

I fakt że się to Trumpowi udało - chwilowo temat Muska i jego wpisy spadły na dalsze miejsce w mediach.

Opublikowano
2 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Efektem były z początku małe protesty. Wóczas Trump zaczął bredzić o jakichś buntach ludności czy stanów, wysłał gwardie narodową czy inne formacje wojskowe, bo mowa o marines też

Bzdura. Gwardia wjechała jak zaczęły płonąć samochody i budynki.

To nie są protesty. To jest patola do zaorania.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, crush napisał(a):

Nawrocki nie wygrał głosami betonu.

U mnie w firmie zarząd jest propisowski. To znaczy oni wiedzą co to za paździerz, ale w dupie mają co ukradną, w dupie mają co zrobią z systemem prawnym. Jedyne o co im chodzi, to to co PiS zrobi dla nich, to czego nie zrobi, oraz to czego (dzięki władzy PiS) nie zrobi lewa strona.  Plus mają przyjaciół popierających PiS. 

Znam też jednak innych, zwykłych wyborców PiS. Mój boże, ja nie wiem co ci ludzie mają między uszami, ale to nie jest tkanka mózgowa. To wychodzi poza wyobraźnię jaki skrzywiony obraz sceny politycznej maja ci ludzie. Obrażanie wyborców PiS? Aby ich nie obrażać, trzeba by w ogóle o nich przestać mówić. 

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

U mnie w firmie zarząd jest propisowski. To znaczy oni wiedzą co to za paździerz, ale w dupie mają co ukradną, w dupie mają co zrobią z systemem prawnym. Jedyne o co im chodzi, to to co PiS zrobi dla nich, to czego nie zrobi, oraz to czego (dzięki władzy PiS) nie zrobi lewa strona.  Plus mają przyjaciół popierających PiS. 

Znam ten jednak innych, zwykłych wyborców PiS. Mój boże co ci ludzie mają między uszami, ale to nie jest tkanka mózgowa. To wychodzi poza wyobraźnię jaki skrzywiony obraz sceny politycznej maja ci ludzie. Obrażanie wyborców PiS? Aby ich nie obrażać, trzeba by w ogóle o nich przestać mówić. 

Na tym polega dzielenie narodu na czym korzysta zarówno KO i PiS. 

Oni nic nie muszą oferować zagorzałym fanom. Najważniejsze, że KO broni kraj przed PiS i odwrotnie. 

Edytowane przez michasm
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Dobre podsumowanie. Szykujcie się na brunatny świat. A najlepsze, że to prawica narzeka na przekupione i duże media lewicowe chociaż mają totalną kontrolę w internecie xD 

Faktycznie - w punkt.

Prawica chciałaby, żeby w przestrzeni publicznej nie było absolutnie żadnego przejawu lewicowości, bo wmówiono im, że to "anty-ludzka, polska, narodowa" narracja. Ich wolność polega głównie na tym, że chcieliby łżeć bez weryfikacji.  :) 

• Upvote 8
Opublikowano
13 minut temu, TheMr. napisał(a):

Dobre podsumowanie. Szykujcie się na brunatny świat. A najlepsze, że to prawica narzeka na przekupione i duże media lewicowe chociaż mają totalną kontrolę w internecie xD 

Zgadzam się z tym podsumowaniem ale to i tak na końcu sprowadza się do ludzi. To nie system jest winny tego, że ludzie nie weryfikują informacji tylko ludzie.

Opublikowano
4 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Zgadzam się z tym podsumowaniem ale to i tak na końcu sprowadza się do ludzi. To nie system jest winny tego, że ludzie nie weryfikują informacji tylko ludzie.

Popatrz na to forum. Mamy tutaj stosunkowo młodych ludzi "umiejących w komputery". I co? Co najmniej połowa nie sprawdza żadnych informacji, które wrzuca. Tylko bezmyslnie przeklepuje celem powielenia narracji swojego "plemienia". 

A co ze starszymi? Jak oni mają weryfikować informacje, skoro nikt ich tego nie uczył?

Połowa tego co wrzucają takie osoby jak @Ludojad, @voltq czy jakieś kubikolosy to bzdury równe temu:

image.thumb.png.743c78442af104d05850ac1db3289991.png

Ale nic nie zweryfikują, nic nie pomyślą. Liczy się narracja i ich plemię.

• Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A co ze starszymi? Jak oni mają weryfikować informacje, skoro nikt ich tego nie uczył?

Tutaj to chyba głównie odcięcie od szczujni i rozmowa z rodziną, innego pomysłu nie mam. Dziennikarze jako tzw. "czwarta władza" kompletnie zawiedli.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, TheMr. napisał(a):

@GordonLameman To ten tekst w tej dobrej Polsce narodowej?!?! Jak to możliwe. 

Przeciez to jest tekst na równi nie kupujcie u Żyda - kupując u żyda niszczysz majątek narodowy :E 

Myślałem, że wszyscy znają tamtego paszkwila. Na Labie często robiłem "argumentum ad kanalizacya" :E 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Swoją drogą odnośnie jeszcze tego podsumowania, które przytoczył @TheMr. to naprawdę nie mam pojęcia jak moglibyśmy odbudować system, który "stabilizuje prawdę". Tu trzeba by mieć pewność, że fakty docierają do każdego a to w przypadku mediów społecznościowych ciężko zagwarantować.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
18 minut temu, Kris194 napisał(a):

Swoją drogą odnośnie jeszcze tego podsumowania, które przytoczył @TheMr. to naprawdę nie mam pojęcia jak moglibyśmy odbudować system, który "stabilizuje prawdę". Tu trzeba by mieć pewność, że fakty docierają do każdego a to w przypadku mediów społecznościowych ciężko zagwarantować.

Jak pójdziesz w stronę jednej i tylko wyłączonej prawdy to będziesz miał komunizm bis. Jak pójdziesz w stronę obrony faktów, rzetelności itd. To będziesz miał zaraz antysystemowcòw. Nie ma z tego dobrego wyjścia bo zrobiła się już taka wyrwa, że odbudowa jest prawie niemożliwa. A każda próba, jak na przykład Kanał Zero który miał być bezstronny (hahah), to widzisz co wyszło. A ludzie potrafią go bronić ;) 

• Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No wiem, wiem. Jak prawda to tylko w TV Republika:

Zdecydowanie to TVN jest problemem...

Oczywiście, że jest to nie Republika tylko TVN tak wyprał mózg osobie z mojej rodziny , że przez tydzień od wyborów była w depresji jakby coś się stało