Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, prystek napisał(a):

buahahahah zaskarz mnie tak mam jest alfonsem sutenerem i zwyklym paprochem nie jest nie byl i nigdy nie bedzie moim prezydentem 

Jest Twoim prezydentem dopóki nie zrzekniesz się obywatelstwa. 😁

Opublikowano

Uwaga Wyborcy PO. Darmowe posiłki!

Wraz z siostrami jednego z zakonów zamierzamy zorganizować darmowe posiłki wydawane na hasło BATYR. Posiłki te będą wydawane w pociągu do Włoch i do Austrii, który z kolei organizujemy w porozumieniu z ministrem od spraw trudnych. Pociąg ten kursuje tylko w jedną stronę, nie posiadamy biletów powrotnych.

Przed zjedzeniem będzie trzeba się pomodlić. Modlitwę będzie można też zastąpić medytacją na Łożu Madejowym.

Opublikowano
Teraz, Winter napisał(a):

Bo są priorytety. Najpierw połączenia krajowe niech rozwijają.

A co szkodzi robić jedno i drugie? Niektórzy chyba zapominają, że jesteśmy obecnie jednym z ważniejszych krajów UE a nie jakąś dziurą pośrodku niczego.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, prystek napisał(a):

nie nie jest na paprocha nie glosowalem i nie jest mi do niczego potrebny a wrecz obojetny jak  zaden urzad 

Co nie zmienia faktu, że jest Twoim prezydentem. 😁

PiSowcy Tuska nie uznają, a też jest ich premierem. 😁

1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

A co szkodzi robić jedno i drugie? Niektórzy chyba zapominają, że jesteśmy obecnie jednym z ważniejszych krajów UE a nie jakąś dziurą pośrodku niczego.

O. W 1.5 roku tacy ważni się staliśmy???

Edytowane przez crush
Opublikowano
11 minut temu, Winter napisał(a):

Bo są priorytety. Najpierw połączenia krajowe niech rozwijają.

Trochę śmieszne jest robienie z tego, czegoś rangi ministerialnej, ale rozwój międzynarodowej komunikacji kolejowej to bardzo dobra rzecz. Samolot nie zawsze jest optymalny i rzadko jest tańszy od pociągu, a na pewno nie jest bardziej eko.

Opublikowano
1 minutę temu, adashi napisał(a):

rzadko jest tańszy od pociągu

O kolego...

Sprawdź sobie połączenie sypialne Szczecin - Zakopane i porównaj z samolotem Goleniów - Kraków.

Dopłacasz grosze, a jesteś w 3h zamiast 14h. :rotfl:

Opublikowano
Cytat

Na strony rządu wjechały plany związane z kształtowaniem nowej moralności i promowania LPG

Promowaniem osób LGBT na uczelniach wyzszych. Zwiększanie widzialności osób transpłciowych i niebinarnych. Przeciwdziałania misgenderingowi i deadnamingowi... XD

https://www.gov.pl/web/nauka/rownosc-i-bezpieczenstwo-w-srodowisku-akademickim--nasza-wspolna-sprawa

widac ze odpalaja sie ci co mieli zakaz ze wzgledu na wybory trzaska

Jeszcze się Nawrocki nie zdążył porządnie rozsiąść w fotelu prezydenta, a oni mu już drugą kadencję fundują XD

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, prystek napisał(a):

buahahahah zaskarz mnie tak mam jest alfonsem sutenerem i zwyklym paprochem nie jest nie byl i nigdy nie bedzie moim prezydentem 

Nie kuś losu :) 

Ja tam nie jestem żadnym pisowcem, żeby zaskarżać. Zresztą to idzie w trybie prawa karnego, a nie cywilnego, a tym się zajmuje policja :) 

Art. 135. § 2 KK
§ 2. Kto publicznie znieważa Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

I informuję cię, że tak - owszem znieważyłeś Prezydenta RP bowiem nie ma żadnego prawomocnego wyroku świadczącego o tym, że jest alfonsem czy sutenerem.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
3 godziny temu, lukadd napisał(a):

Ja już chyba nie biorę udziału w następnych wyborach. 

Kraj do zaorania. Niech PIS z konfą dopełni wolę ludu. A reszta niech się trzyma, albo pakuje walizki :E 

+1

Na KO/PO i te aktualne partie już nie zagłosuję, ewentualnie jak pojawi się jakaś nowa partia z nowym narybkiem to tylko wtedy oddam głos.

Ale nikt z koalicji nie dostanie już mojego głosu. 

Opublikowano
10 godzin temu, Lypton napisał(a):

Moje zdanie jest takie, że każde miasto powiatowe w województwie powinno być połączone bezpośrednio koleją ze stolicą województwa.

Na Śląsku tak jest. Tutaj wszystkie drogi (kolejowe) prowadzą do Katowic. W praktyce działa to świetnie.

24 minuty temu, Camis napisał(a):

Na KO/PO i te aktualne partie już nie zagłosuję, ewentualnie jak pojawi się jakaś nowa partia z nowym narybkiem to tylko wtedy oddam głos.

Ale nikt z koalicji nie dostanie już mojego głosu. 

Adrianka jeszcze masz. Apropos tego, co tam @LeBomB z @TheMr. znowu bredzili, to akurat w Didaskaliach odpowiadał na pytania o NFZ, zaznaczyłem czas:

Opublikowano (edytowane)

@Kamiyanx yhm, bo nie zgadzam się z założeniem, że ludzie będą uczciwie podchodzić i nie będą wyciągać kasy z sytemu, to nazywasz że bredzę? :E 

A co do nagrania, to powodzenia. Wprowadza system rozłączny, że albo prywatna praktyka, albo praca w publicznej placówce. Co zrobi jak lekarze stwierdzą że idą w prywatny sektor, bo przekalkulują oczywistą oczywistość, że jak zrobią to na większą skalę, to zabraknie lekarzy w placówkach publicznych? Tych braków nie uzupełnisz w miesiąc czy nawet w rok i w ten oto sposób to lekarzom da się decyzję nad tym ile placówek będzie musiało upaść, bo zostaną zamienione prywatnymi. 

To wszystko jest bardzo płytkie, krótkofalowe myślenie, właśnie populistyczne, bo ładnie brzmi. Takie jest moje zdanie. Nie musisz się z nim zgadzać, dalej uważam że to populizm.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, LeBomB napisał(a):

To wszystko jest bardzo płytkie, krótkofalowe myślenie, właśnie populistyczne, bo ładnie brzmi. Takie jest moje zdanie. Nie musisz się z nim zgadzać, dalej uważam że to populizm.

To czemu funkcjonuje to w innych krajach, hmm? Bo akurat głównie w Polsce można tak swobodnie łączyć prywatną z publiczną.

Zresztą czy lekarze nie byliby w takim systemie de facto przymuszeni do pracowania publicznie? Najpierw gdzieś muszą nabyć doświadczenie.

Szpitalny sprzęt to nie są tanie rzeczy.

A czy ja się zgadzam, czy nie – nie jestem ekspertem. To są wnioski z tych "think tanków", od ekspertów czy porównań do systemów w innych krajach. Serio, dla mnie głupio brzmi nazywanie wszystkiego populizmem. Ja to traktuję jako propozycję rozwiązania obecnego, wadliwego systemu. Chociaż próbę.

2 minuty temu, Camis napisał(a):

Nie zagłosuje na nikogo kto chce sprywatyzować służbę zdrowia nawet częściowo. 

No to chyba tylko Lewica tego nie chce. Ale Lewica to rak. Dla mnie tylko Razem jest akceptowalne.

Edytowane przez Kamiyanx
Opublikowano
50 minut temu, LeBomB napisał(a):

Co zrobi jak lekarze stwierdzą że idą w prywatny sektor, bo przekalkulują oczywistą oczywistość, że jak zrobią to na większą skalę, to zabraknie lekarzy w placówkach publicznych? Tych braków nie uzupełnisz w miesiąc czy nawet w rok i w ten oto sposób to lekarzom da się decyzję nad tym ile placówek będzie musiało upaść, bo zostaną zamienione prywatnymi.

Wtedy te prywatne zaczną upadać. Sektor publiczny ma tę ogromną zaletę, że dostarcza nadmiar klientów. W sektorze prywatnym zazwyczaj bywa ich niedostatek.

Ogólnie pomysł Zandberga nie jest zły. Warto by przetestować.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, adashi napisał(a):

Ogólnie pomysł Zandberga nie jest zły. Warto by przetestować.

Po co testować? Nie słyszałeś, że się NIE DA i hu? No przecież #niedasie xD

A tak w ogóle to Zandberg jest populista jak każdy %-)

Edytowane przez Kamiyanx