Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

Rząd stosuje budżetową sztuczkę PiS? "Prawdziwy dług jest większy"

W tym równoległym budżecie będzie ponad 150 miliardów zł wydatków - mówi dr Sławomir Dudek.

https://www.money.pl/gospodarka/rzad-stosuje-budzetowa-sztuczke-pis-prawdziwy-dlug-jest-wiekszy-7168683868810080a.html

rzady sie zmieniaja a metody te same, tylko teraz bojowka siedzi cicho bo jak od KO to jest juz dobry dlug XD

• Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, hubio napisał(a):

Tym razem zacznie się w USA.

I co? Tym razem socjalizm po Bożemu, a nie tak jak po tych poprzednich rewolucjach? default-smilies-whee.gif

34 minuty temu, Winter napisał(a):

Z tym zamachem to oczywista ściema. Informują o tym po ponad roku xD. Świat traci zainteresowanie Ukrainą, bo skupia się na USA-Iran.

Fakt zaistniał. Ale od zatrzymania jakiegoś kmiota do zamachu daleka droga.

Pompowanie starej informacji nie wiadomo po co.

Opublikowano
2 godziny temu, crush napisał(a):

I co? Tym razem socjalizm po Bożemu, a nie tak jak po tych poprzednich rewolucjach? default-smilies-whee.gif

Żaden socjalizm. Wręcz przeciwnie. Przepędzenie monopolu korporacji żeby w to miejsce ludzie sami mogli prowadzić własne biznesy lokalne w sensie zarówno regionu jak i państwa. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubio napisał(a):

Żaden socjalizm. Wręcz przeciwnie. Przepędzenie monopolu korporacji żeby w to miejsce ludzie sami mogli prowadzić własne biznesy lokalne w sensie zarówno regionu jak i państwa. 

Mówisz 

flat,750x,075,f-pad,750x1000,f8f8f8.jpg

?

Powodzenia.

• Haha 1
Opublikowano

Patrząc od dłuższego czasu na to co się dzieje na świecie zastanawiam się, czy te powiedzmy 25 lat temu było spokojniej, czy tylko brakowało informacji. Od okresów względnej stabilizacji poprzecinanych kryzysami doszliśmy to ciągłych problemów. Właściwie to w każdej branży ktoś ważny coś sknocił. Za łapówkę, odgórny nakaz partii albo z niewiedzy.

W... denerwuje mnie gdy widzę jak urzędnicy załatwiają różne sprawy. Dla "naszych" choćby na wczoraj, a przeciętny "Kowalski" może się latami nie doczekać pozytywnej decyzji. Zresztą wiadomo, że od decyzji do jej realizacji droga daleka.

W Bydgoszczy najpierw truli Niemcy, potem Zachem, a teraz na znacznie mniejszą skalę Nitro-Chem. Stare odpady nadal stanowią olbrzymie zagrożenie i brakuje woli politycznej żeby je zneutralizować. 

Gdyby ktoś policzył ile substancji ropopochodnych trafiło od zakończenia wojny do gruntu pewnie bylibyśmy drugim Kuwejtem ;) 

Jestem za ponownym przeliczeniem głosów, ale zastanawiam się jak mając do dyspozycji służby i znając przeciwnika można doprowadzić do takiej sytuacji.

Opublikowano
6 minut temu, indexinfio napisał(a):

Dla "naszych" choćby na wczoraj, a przeciętny "Kowalski" może się latami nie doczekać pozytywnej decyzji. Zresztą wiadomo, że od decyzji do jej realizacji droga daleka.

No to stabilnie. Bo tak to wygląda od czasów z których mamy jakiekolwiek zapiski. Potencjalnie od samego początku.

Opublikowano

A tymczasem u naszych braci zza wschodniej granicy:

Narodowe Biuro Antykorupcyjne Ukrainy (NABU) oskarżyło wicepremiera Ołeksija Czernyszowa o korupcję:rotfl:

Jak tam korupcja dotyka nawet wicepremiera czyli na grubo to jak oni mają być wiarygodni w tej wojnie, którą toczą z rosją?

https://wiadomosci.wp.pl/zarzuty-dla-wicepremiera-ukrainy-chodzi-o-korupcje-na-duza-skale-7170871190748064a

Opublikowano
5 godzin temu, kubikolos napisał(a):

to pewnie ta wyksztalcona czesc wyborcow :hihot:

opublikowales gdzies to co znalazles i zglosiles?

bo chyba nie zglosiles tego samego co pozostali z bojowki KO zeby przytkac SN? a finalnie wielokrotne wysylanie tych samych protestow nie ma znaczenia XDDDDDD

ajjjjjj, taki cios wyprowadzony przez same KO :stukniety:

widac duza roznice w tym co mowia powazniejsi politycy a oddelegowany giertych do swoich wiernych

Tylko że ja nie wiem o czym ten facet mówi. Nawet Giertych mówi o przeliczeniu głosów a nie wprost o takim fuszerstwie, które zmieniłoby zwycięzcę. Jak na razie nikt nie podważa zwycięstwa Nawrockiego, tylko mówi się że były cyrki przy liczeniu głosów. Poza tym to Gatka szmatka typowo pod publikę. 

33 minuty temu, indexinfio napisał(a):

Jestem za ponownym przeliczeniem głosów, ale zastanawiam się jak mając do dyspozycji służby i znając przeciwnika można doprowadzić do takiej sytuacji.

Nie da się przeliczyć głosów, bo jak się okazało po wyborach są traktowane w sposób zbyt niechlujny. Rzecz do poprawy. Można tylko rozpatrzyć protesty. 

Nieprawidłowości trzeba wyjaśniać i im zapobiegać. Jak doszło do fuszerstw to ukarać, aby w przyszłości komuś faktycznie nie przyszło do głowy, aby zrobić konkretnego przewała. Albo kiedy wynik naprawdę będzie na żyletki, żeby te kilka tysięcy głosów jednak nie okazało się kluczowe. Tu nie chodzi tylko o wybory parlamentarne czy prezydenckie. 

27 minut temu, hubio napisał(a):

A tymczasem u naszych braci zza wschodniej granicy:

Narodowe Biuro Antykorupcyjne Ukrainy (NABU) oskarżyło wicepremiera Ołeksija Czernyszowa o korupcję:rotfl:

Jak tam korupcja dotyka nawet wicepremiera czyli na grubo to jak oni mają być wiarygodni w tej wojnie, którą toczą z rosją?

https://wiadomosci.wp.pl/zarzuty-dla-wicepremiera-ukrainy-chodzi-o-korupcje-na-duza-skale-7170871190748064a

A ja widzę co innego. Widzę że ich biuro antykorupcyjne nie bało się oskarżyć wicepremiera. Był czas że nie byliśmy lepsi. A dzisiaj jesteśmy wolni bo Garbaczow i Jelcyn. Spokojnie utrzymali by reżim gdyby tylko chcieli. Tymczasem chcieli reform gospodarczych, które jak się okazało pospolity homo sovietus ma w odbytnicy a bardziej ceni sobie chleb z cebulą z przydomowego ogródka i część bycia imperium. 

Opublikowano
25 minut temu, Kris194 napisał(a):

Czyli kończy się pomału ta zabawa w kotka i myszkę z nielegalną izbą. Zgodnie z przewidywaniami Prokurator Generalny wykorzysta swoje prerogatywy.

Przecież Manowska już posłała go na drzewo, powiedziała że nic nie wyśle i koniec. Nie mam pańskiego płaszcza i co mi pan zrobisz...

• Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, hubio napisał(a):

Ten monopol wielkich korpo nie wziął się znikąd. Ludzie sprzedawali i sprzedają swoje firmy większym firmom dobrowolnie, nikt im pistoletu do głowy nie przykładał. Samo rozwalenie tego układu jedynie cofnie na jakiś czas proces a może wręcz wywołać bardzo poważne szkody a potem wrócimy do tego samego miejsca. Z tym jest trochę jak z redystrybucją dochodów. Daj milion komuś kto nie potrafi zarządzać finansami i ten milion dość szybko wróci do tego, od kogo go zabrałeś. Chcesz ludziom realnie pomóc to zaoferuj tanie mieszkanie i dobrze płatną pracę, rozdawanie pieniędzy to głupota w czystej postaci.

39 minut temu, Camis napisał(a):

G*** może, Nawrocki zostanie zaprzysiężony i nic z tym nie zrobią. 

33 minuty temu, kalderon napisał(a):

Przecież Manowska już posłała go na drzewo, powiedziała że nic nie wyśle i koniec. Nie mam pańskiego płaszcza i co mi pan zrobisz...

Polecam się zapoznać z poniższym materiałem

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

A ja widzę co innego. Widzę że ich biuro antykorupcyjne nie bało się oskarżyć wicepremiera. Był czas że nie byliśmy lepsi. 

Nie zgadzam się. Korupcja już na szczeblu ministra to jest grubo, a tam było bardzo grubo. Nie licząc pisowskiej prowokacji wobec Leppera w sprawie afery gruntowej gdzie chciano mu przylepić korupcję i nie licząc innej afery pisowskiej wobec Kwaśniewskiego (ale kiedy już nie był Prezydentem) najgorzej co mieliśmy to posła Pęczaka z przyciemnianymi szybami. Został prawomocnie skazany JEDEN poseł i to był najwyższy można powiedzieć członek elit. 

Na UKR posłów co się sprzedali to są już pęczki. Tak samo wiceministrów i różnych szefów instytucji. A to, że to dotyczy nawet wicepremiera to bardzo grubo.

Naprawdę drodzy Polacy - Rodacy nie bądźmy tak źle nastawieni do samych siebie bo jesteśmy pracowitym, dumnym Narodem i nie dajmy sobie wmówić, że to ciągle my nawalamy. Był owszem problem z korupcją po 1989r do jakiegoś 2010 i dotyczył samorządów (np pozwolenia pod budowę sieci handlowych), dotyczył niższego szczebla zarządzania, ale nigdy nie doszedł do ukraińskiego poziomu bo już od jakiegoś 2005 r. zaczęto z tym mocno walczyć.

Można powiedzieć, że na własnej skórze widziałem te zmiany bo zaczynałem swoje życie zawodowe w organie kontroli gdzie zupełnie inaczej patrzono na to na początku i na końcu mojej tam pracy. 

30 minut temu, Kris194 napisał(a):

Ten monopol wielkich korpo nie wziął się znikąd. Ludzie sprzedawali i sprzedają swoje firmy większym firmom dobrowolnie, nikt im pistoletu do głowy nie przykładał. 

... Tak samo jak dzieciom w XIX nikt nie przykładał pistoletu do głowy, żeby pracowały po 12h w nieludzkich warunkach dla właścicieli fabryk.

To jest bardzo głębokie zagadnienie na styku: socjologii-politologii-psychologii i prawa. Jesteśmy na początku dostrzegania tych zmian i procesów. Ja to po prostu widzę. O przyczynach można dyskutować i jedną już wymieniłeś, ale nie o przyczyny się rozchodzi tylko o skutki. Czy to przekupieniem czy to zastraszeniem czy to innymi metodami korpo zdobyły władzę nad światem... Właściwie całym światem... Za chwilę w celu optymalizacji zwolnią specjalistów od excela i zastąpią ich Ai. Zostaną wyłącznie zakłady pracy bo wciąż wiele prac fizycznych może zrobić wyłącznie człowiek. 

I jak nastąpi całe wybicie klasy średniej i zostaną wyłącznie bogacze i pracownicy na dole to się zacznie.

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, hubio napisał(a):

To jest bardzo głębokie zagadnienie na styku: socjologii-politologii-psychologii i prawa. Jesteśmy na początku dostrzegania tych zmian i procesów. Ja to po prostu widzę. O przyczynach można dyskutować i jedną już wymieniłeś, ale nie o przyczyny się rozchodzi tylko o skutki. Czy to przekupieniem czy to zastraszeniem czy to innymi metodami korpo zdobyły władzę nad światem...

Jakiego początku? To trwa od dawna.

Świeży przykład:

Ciut starszy:

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/potezna-rodzina-z-hongkongu-przejmie-slynna-wloska-marke/p51cjy2

Konia z rzędem temu kto wymyśli "lekarstwo" na ludzką chciwość.

Dr Kontek to dopiero szur, co nie? 5500 komisji wykazał.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, hubio napisał(a):

To jest socjalizm. Oligopol korporacji jest szczytową formą wolnego rynku.

Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

szur

Dobra, dobra. Ty tam masz pewnie gorącą linię do Romana, to weź go tam pogoń. Albo w lewo albo w prawo.

Bo te codzienne "rewelacje" to nudne się już zaczynają robić. Już najwyższy czas na nową aferę.

• Upvote 1
Opublikowano

Dla kogoś kto głosował na Brauna to może i nudne, matematyka połączona ze statystyką i tym co dotychczas zostało przeliczone póki co wskazuje, że się nie myli i były spore wały. Protest wyborczy wysłało w formie tradycyjnej ponad 50000 osób. Takiej liczby nie było nawet w 2020 roku przy "cudach nad urną" w DPS. Nawet media, które dotychczas siedziały dość cicho w tym temacie i były za to mocno krytykowane jak chociażby TVN24 zaczynają mocniej ruszać ten temat. Jeśli jedna osoba ci mówi, że się mylisz to jeszcze da się to zignorować, jeśli to samo ci mówi 50000 osób to wypadałoby się już przynajmniej zastanowić drugi raz.

Opublikowano (edytowane)

@Kris194

Czarzasty rzadko mówi coś mądrego ale tutaj warto go posłuchać :> Właśnie w rozmowie na tvn24 przypomina, że po wybraniu Kwaśniewskiego wpłynęło - 600 tys  protestów :) Twierdzi, że 99% z nich było na jedną modłę "prezydent nie ma wykształcenia" i tutaj analogicznie wysyłają ludzie w zdecydowanej większość na pałę formułkę Giertycha.

Pociesz się, że według wielu był to najlepszy prezydent w historii ;D

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, crush napisał(a):

Bo te codzienne "rewelacje" to nudne się już zaczynają robić. Już najwyższy czas na nową aferę.

no to niech przeliczą ponownie i po sprawie. Na co tu czekać? Najwyżej zmieni się prezydenta (bądź nie), a tak będzie się to ciągnęło za Batyrem przez całą kadencję.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano

Gertych odkleja się w social mediach. Myślałem że jego teraz wybiorą na prokuratora generalnego żeby zajął się pisowcami.

Ale na dzień dzisiejszy żadnego znaczącego pisowca nie rozliczono. Z mniej znaczących to tylko Matecki posiedział 2 miesiące więc jeżeli tak zostanie to przy zmianie władzy pis pewnie nie będzie rozliczał obecnie rządzących bo nic pisowcom nie zrobili. 

• Upvote 1