Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, TheMr. napisał:

Cena większego znaczenia nie ma. Ta ADATA mi się nawet spodobała. 

Mnie również, spoglądałem przed zakupem co ma w środku, kontroler nie najgorszy SM2264F, kości Microna 176 layer TLC są OK, DRAM jest, więc po dniu zastanowienia brałem, tym bardziej, że na magazynowanie danych, które trzeba niemal natychmiastowo mieć dostępne od ręki nie musi to być koniecznie Samsung. Na starcie od razu odrzucałem wszelkie wynalazki typu DRAM-less czy na kościach QLC, takiego szmelcu u siebie jednak nie chcę.

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 2
Opublikowano

pożyjemy, zobaczymy

znając zycie i tak co 3dni beą takie same tematy, jeśli 7800xt to jaki, jeśłi rtx 4070 to jakie, tylko raz w głownym, raz w nv/amd. więcej roboty dla modów którzy to będą przenosić

Opublikowano

Nie nie. Nie chodzi o to, by to czytać i przenosić cudze.
Chodzi o to, że są rzeczy mocno fundamentalne, takie nieruszalne i na zawsze już -> nvidia -> karty RTX 30xx, / karty RTX 40xx / karty RTX 50xx... itd. Jak coś się mieści w tej ramie, to od razu wiesz, czego gdzie szukać.

Jak się ludzie nauczą, to to bardzo ułatwia życie. A końcu na Allegro albo olx każdy potrafi wybrać celną sekcję dla sukcesu i pozycjonowania swojego ogłoszenia, to tu ludzi nagle głupawka łapie (?)i nie potrafią wsadzić wątku w odpowiednią sekcję? ;) 

• Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Digger napisał:

Bez sensu są osobne działy dla różnych producentów sprzętu.

Producentów nie, bo przecież nie ma osobnego MSI/Gigabyte/Asus itd.

Tak jak masz podział na CPU AMD, Intel, MoBo AMD + Intel, tak samo IMO powinno być z GPU. Podział na producenta rdzenia GPU.

• Like 2