Sebastiansbk 131 Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Hhaha a miałem iść spać dziaij o normalnej porze, żeby wstać wyspany do pracy ale jak widać siła oled jest wyższa 2
ODIN85 3 504 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) 10 godzin temu, Sebastiansbk napisał(a): Ale że to się robi w 2 minuty to jestem w szoku..., bo na tv około 45minut. Ile coś masz nie tak z tym C1. Edytowane 7 Kwietnia przez ODIN85
Phoenix. 4 731 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Szybkie czyszczenie nie trwa tak długo I nie ma to znaczenia czy to monitor czy tv. I trudno wskazać ile trwa czyszczenie bo większość TV nie pokazuje kiedy trwa czyszczenie ale u siebie, krótko po wyłączeniu tv znowu go włączyłem i był komunikat o czyszczeniu więc trwa to też chwile.
galakty 3 343 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia U mnie czyszczenie według instrukcji trwa do 10 minut, z zegarkiem w ręku nie sprawdzałem ale jest krócej, myślę że z 6 minut.
Dimazz 569 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia seria c5 jak podają media ma mieć taką samą matrycę jak c2,c3,c4 tylko seria G i M ma mieć nową 4-warstową matrycę i może nowe monitory które wyjdą w 2025 kolory będą bardziej nasycone jak w qd-oledach zrezygnowano z matryc MLA w telewizorach. https://www.purepc.pl/lg-oled-m5-oled-g5-oled-c5-oraz-oled-b5-prezentacja-telewizorow-4k-dla-graczy-i-kinomaniakow
galakty 3 343 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Apropo czcionek, subpixeli - udało mi się dziś uchwycić gdzie czasami występuje problem (na zdjęciu kiepsko widoczne, na żywo mocniej się wyróżnia), powinien być szary pasek, a jest zielony. Niestety z perspektywy oczu aparat nie łapie i nie da się pokazać w pełni.
some1 537 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia (edytowane) Taki urok oledów z niestandardowym pikselem. Czyli póki co wszystkich Na woled firnging pojawia się z lewej i prawej strony obiektów, a na qd-oled przeważnie z góry i z dołu. Trzeba mieć dostatecznie duże PPI, żeby to nie przeszkadzało. Edytowane 7 Kwietnia przez some1
galakty 3 343 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Dokładnie tak, ja już przywykłem i tak rzadko to widzę że nie przeszkadza na co dzień. Aczkolwiek jest
wkamil73 285 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 19 minut temu, some1 napisał(a): Trzeba mieć dostatecznie duże PPI, żeby to nie przeszkadzało. Nie widzę problemu
Dimazz 569 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia kupujesz monitor lub telewizor 4k i nie zauważasz problemu
Spychcio 802 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 21 godzin temu, Kakarotto napisał(a): Raczej w 4k iść nie chcę, ponieważ przyzwyczaiłem się do uroków ultrawide. Interesowało by mnie coś w 3440x1440, 34", zakrzywiony. Głównie do gier w ciemnym pomieszczeniu, ale też do przeglądania neta czy oglądania filmów w świetle dziennym. Cena powiedzmy do 4k zł. Pod koniec tego roku wyjdą 2 nowe monitory OLED 21:9 od LG, 34" i 39" o rozdzielczości 5120x2160. Sam na nie czekam
Kakarotto 730 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia 17 minut temu, Spychcio napisał(a): Pod koniec tego roku wyjdą 2 nowe monitory OLED 21:9 od LG, 34" i 39" o rozdzielczości 5120x2160. Sam na nie czekam Musiałbym się najpierw zagłębić w temat takich rozdzielczości, by stwierdzić czy też będę czekać.
PrzemeeK 14 Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Noo można szukać innego Oleda, sklep zogdzil się na wymianę. (zanim ktoś zacznie pisać, że nie mial innego wyjścia, to zaznaczę, że zakup byl w Niemczech na raty, i tutaj w takim przypadku trochę to inaczej wygląda, bo bank też się musi zgodzić na wymianę z uwagi na finansowanie, a przynajmniej musi zostać poinformowany o takowej) No i teraz na pewno wracam do QD Oleda blyszczącego, tylko się zastanawiam pchać się w 4K 27/32? Czy lepiej zostać przy 2k i nie martwić się o GPU...
Doamdor 1 798 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia (edytowane) 13 godzin temu, Kadajo napisał(a): SZkoda ze nie 16K 16K to wołają za RTX 5090. @PrzemeeK Jak 4K to 42". Edytowane 8 Kwietnia przez Doamdor 1
PrzemeeK 14 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 2 godziny temu, Doamdor napisał(a): @PrzemeeK Jak 4K to 42". To wtedy już wolę TV 😅
Doamdor 1 798 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia 10 minut temu, PrzemeeK napisał(a): To wtedy już wolę TV 😅 Polecam Oled od LG.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia (edytowane) 17 minut temu, sovas napisał(a): Przypomniało mi się jak spec składał kompa @Tester Wrażeń Na szczęście u mnie wszystko przeżyło i mam to za sobą A dzisiaj przyjeżdża do mnie oled z sygnatury (mój pierwszy w życiu) Edytowane 9 Kwietnia przez Tester Wrażeń
Kanzu 208 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia 11 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): MSI MPG 321URX 4K/240hz W podobnej cenie i z tą samą matrycą miałeś Aorusa tego co ja i @PiPoLiNiO, ale już z DP 2.1 a nie 1.4 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia 8 minut temu, Kanzu napisał(a): W podobnej cenie i z tą samą matrycą miałeś Aorusa tego co ja i @PiPoLiNiO, ale już z DP 2.1 a nie 1.4 Co, znacznie lepszy deal mówisz?
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia (edytowane) 14 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Przecież Ci to mówiłem :p No mowiles Wzialem tego MSI bo stilgar go recenzowal + sa dlugie kable 1.4 dp Zobaczymy jak sie bedzie prezentowal, moze odesle, moze zostawie ___ Zamówiłem teraz jeszcze ten w przedsprzedaży z dostawą na 16.04 wyszło mi 4100 zł (kody rabatowe) https://www.samsung.com/pl/monitors/flat/odyssey-oled-g8-g81sf-32-inch-240hz-oled-uhd-ls32fg810suxen/ Nowsza generacja, ciekawe co tam ugotowali Edytowane 9 Kwietnia przez Tester Wrażeń
Rekomendowane odpowiedzi