Phoenix. 4 730 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 2 godziny temu, Miś Koralgol napisał(a): Może za rok-dwa, jak poprawią choć część z wielu jego wad. Tacy jak ty nie kupia nawet za te 2-3lata Godzinę temu, galakty napisał(a): No to masz tu, 3000h i sam oceń Gdyby tam bylo i 10k godzin to by nic nie zmienilo i nadal by byla ta sama spiewka 1
sideband 1 780 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja W dniu 2.05.2025 o 15:08, Phoenix. napisał(a): @sidebandPodrzucisz jeszcze raz linka do sciereczek bezpylowych bo znajomemu chcialem podeslac . https://allegro.pl/oferta/mechanic-hk5090-50-szt-10x10cm-sciereczki-bezpylowe-waciki-do-czyszczenia-17333581118 https://allegro.pl/oferta/mechanic-hk5090-50-szt-30x30cm-sciereczki-bezpylowe-waciki-do-czyszczenia-17333636272 1
Brolly 765 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 2 godziny temu, Phoenix. napisał(a): Tacy jak ty nie kupia nawet za te 2-3lata Już ja kupię szybciej 2
Jinx 183 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja @galaktyto napisz jeszcze jak tak jasny monitor się sprawuje w zastosowaniach niegejmingowych. Nie jest za jasny do edycji tekstu czy arkusza kalkulacyjnego?
aureumchaos 440 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Hello, Jaki przewód macie sprawdzony pod TV hdmi żeby ogarnął LG C4 w 4k hdr 120fps I miał 6 metrów? Tyle tego, że nie wiem który wybrać. Moze macie coś co używacie?
sideband 1 780 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Marka nie ma większego znaczenia to nie miedź 1
Tasslehoff 65 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja w 2021 brałem za 360zł 10metrowy teraz są za 120zł https://a.aliexpress.com/_EJXJsnu działa elegancko 1
galakty 3 332 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja 14 godzin temu, Jinx napisał(a): @galaktyto napisz jeszcze jak tak jasny monitor się sprawuje w zastosowaniach niegejmingowych. Nie jest za jasny do edycji tekstu czy arkusza kalkulacyjnego? Jasny? Przecież OLEDy są ciemniejsze od LCD
Jinx 183 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Może takie mi się wydają przez znacznie wyższy kontrast i mega nasycenie kolorami.
aureumchaos 440 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja (edytowane) Jak macie ustawiony balans bieli jak gracie na LG C4? Ciepły 50? Paleta sRGB? W hdr używacie dynamicznego mappwania? Edytowane 4 Maja przez aureumchaos
zlotnik 54 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja (edytowane) myślę o monitorze woled nie chce qd oled. Tylko wyczytałem na redicie że każy monitor oled od LG ma wentylator który słychać byłem zdecydowany na 27GS95QE ale dla mnie praca wentylatora w monitorze totalnie go dyskalifikuje. Mój PC przy przegladaniu WWW jest bezgłośny z 10cm wiec monitor muszę mieć tez bezgłośny wiec jaki Polecacie monitor woled bez wentylatora ?. Myślałem o PG27AQDM ponoć jest chłodzony pasywnie ale znowu z jakością tego monitora ponoć słabo i soft skopany totalnie Edytowane 4 Maja przez zlotnik
galakty 3 332 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja AG276QZD nie ma wentylatora i posiada zasilacz zewnętrzny, popatrz na recenzje i sam zdecyduj, ja jestem zadowolony ale to mój pierwszy OLED
Phoenix. 4 730 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 10 godzin temu, zlotnik napisał(a): 27GS95QE Mialem i byl bezglosny, zapewne jakies glosne sztuki sie trafialy ale nie jest to czyms nagminnym. Nie zawracac sobie tym glowy, zawsze mozna oddac na zwrot.
zlotnik 54 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 5 minut temu, Phoenix. napisał(a): Mialem i byl bezglosny, zapewne jakies glosne sztuki sie trafialy ale nie jest to czyms nagminnym. Nie zawracac sobie tym glowy, zawsze mozna oddac na zwrot. Jak oceniasz FO27Q3 względem LG ? Czy matryca faktycznie jest błyszcząca w wszystkich qd oled ? I są problemy z czernią w jasnych pomieszczeniach ?
Phoenix. 4 730 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 2 minuty temu, zlotnik napisał(a): Czy matryca faktycznie jest błyszcząca w wszystkich qd oled ? Wiem, ze sa woledy z blyszczaca, a czy qdoled z matowa to nie pamietam. Ja problemu nie mam bo mi swiatlo nie swieci na wprost monitora tylko wpada z lewego boku, a mam kompa w salonie z duzym naslonecznieniem/jansoscia w ciagu dnia. Napewno bym nie zamienil juz tego na matowego woleda. Ta biel i ten polysk daja obrazowi takiego ostatecznego sznyta, po prostu mi ie to podoba bardziej.
galakty 3 332 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Przy QD największym problemem jest zachowanie czystości powłoki, jak ktoś je/pije przed PC to będzie problem Ale jakbym miał wybierać to pewnie QD teraz, WOLED niestety odstaje jeśli chodzi o pokrycie barw przy wysokiej jasności (nie wiem jak to się fachowo nazywa, ale im jaśniej tym "mniej" barw bo podbija jasność białym subpixelem)
aureumchaos 440 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja A czy taki przewod bedzie dorby? Bo optycznych nie ma 6m, sa tylko 5 lub 10m a nie chce zeby mi sie 5 metrow zwiniete walało. https://allegro.pl/oferta/kabel-hdmi-2-1-ultra-high-speed-8k-premium-6m-15679055428 Moze ktos zna te firme? 1
Phoenix. 4 730 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Fajna cenka: https://www.x-kom.pl/p/1332305-monitor-led-32-i-wiekszy-lg-ultragear-45gx950a-b-oled-5k2k.html?cid=api11&eid=hmp
Kabor 460 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 58 minut temu, aureumchaos napisał(a): A czy taki przewod bedzie dorby? Bo optycznych nie ma 6m, sa tylko 5 lub 10m a nie chce zeby mi sie 5 metrow zwiniete walało. Tu masz 7,5m - będzie wisiało tylko 1,5m https://www.dmtrade.pl/p18979,kabel-optyczny-uhs-aoc-hdmi-2-1-sh-ox075-7-5-m.html?gad_source=1&gad_campaignid=21294095923&gbraid=0AAAAACcVkOevOs4I-2BBUzE9tse72Yv00&gclid=Cj0KCQjww-HABhCGARIsALLO6XxKOzH4dubvtVC_jY7bZLxU8wY7c3XGKPW_T1xfIe8VjdXoDkWOm9MaAkKoEALw_wcB
aureumchaos 440 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Ale firma ok? Ne znam spacetronika... brzmi chinsko...
Tasslehoff 65 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja musiałbyś sam przetestować przewód, może coś poprawili w tej kwestii. Generalnie jakiś czas temu przewody pow. 3m miały problemy z działaniem na 4k120hz mam też swój poprzedni 8m 2.0 i 4k30hz działa ale zdarza mu się na chwilę rozłączyć głównie dźwięk
aureumchaos 440 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja (edytowane) Mam teraz jakis 5m 2.1 kupiony poprzednio do starego TV ale nie pamietam marki i podaje sygnal 4k120hz bo gram na nim ale jest mocno napiety... Skoro ten dziala to zaryzykuje ten kosmiczny bo nawet wlasna strone ma, zobaczymy. Edytowane 5 Maja przez aureumchaos
Cappucino 222 Opublikowano 7 Maja Opublikowano 7 Maja W dniu 5.05.2025 o 10:03, aureumchaos napisał(a): Moze ktos zna te firme? Tak, aliexpress, chinol jak każdy inny tylko marża większa bo janek musi zarobić. Cytat POLSKA marka QUOTECH Że jeszcze się ktoś na to nabiera, pisałem kiedyś z nimi, niezły kabaret. 1
Rekomendowane odpowiedzi